BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 7 miesiąc temu #980892 przez Miluniaa
Myslicie, że to dzis ?? :laugh:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #980899 przez aklim88
Cześć,

Troche mnie nie było. Weekend majowy szybko zleciał, a ten tydzien juz w ogóle. Poza tym słaby był ten tydzien. Głowa mnie dzien i noc boli i jakas płaczliwa sie zrobiłam. Czekam teraz na usg. Mam 27maja. Jestem ciekawa czy bedzie widać juz płeć. Mam nadzieje, bo to ostatnie usg. A swoją droga to sie zastanawiam jak oni tu sprawdzają czy dziecko jest dobrze ułożone do porodu tzn. Główka w dół jak juz pozniej nie robią usg?? Od kilku dni regularniej czuje ruchy malucha i jestem troche spokojniejsza.

Prawdopodobnie od wtorku zaczynam ta prace. Jeszcze nie podpisałam papierow. Na razie mnie wezmą do konca czerwca na takie jakby praktyki a potem zobaczą. Akurat trafiłam w słaby okres, bo wszystkie projekty im sie kończą, tak by mi zaproponowali lepsze warunki. Ale zawsze cos. Bardzo sie ciesze, bo nabiorę doświadczenia i kurs angielskiego w jednym bedzie. Jedyne co, to do Ali przyplątał sie katar i kaszle z rana. Zostawiłam ja ten tydzien w domu, ale nie wiem czy jej przejdzie... zawsze w najwazniejszych momentach cos musi sie przypaletac. Najgorzej jak na wylot do Polski bedzie chora, to nie polecimy, a to juz 28. O ile mój M sie nie rozmyśli, bo panicznie boi sie latać.

Pinezka - przystojniaczek z juniora.

Chudzinka - zazdroszczę, ze znasz juz płeć, a teściowa sobie głowy nie zawracaj. Wszystkim nie dogodzisz, a to Wasze dziecko i Wasza decyzja a nie otoczenia. Ja czekam z niecierpliwoscią na usg. Trzymam kciuki żebyś poczuła niebawem ruchy

Miliniaa - wow jaki skok lh! Do roboty! Hihi

Betka - przepiękny brzucho i piękna sukienka

Aggi?
Nat?

Joanna, Magmus, Martyna, Brown, Miska,Mari,Natkka, Pati i wszystkie staraczki trzymam kciuki!

Jak kogoś pominęłam, to przepraszam.

Macie tutaj ciekawostkę o witaminie D:
dzieci.pl/kat,1033549,title,Witamina-D-w...l?smgputicaid=614d53

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 7 miesiąc temu #980903 przez Sandruska1995
milunia do dzieła :P

Która to miała @ mieć w weekend? Mam nadzieje , ze jej nie ma :)

Ja dziś 24 DC czekam na @ . W sumie chyba wolalabym ja dostać bo teraz praca się zaczela. Pod pisalam umowę na pol roku narazie.

9 lata 7 miesiąc temu #980911 przez natB
aklim dzięki za pamięć :* przepraszam za zero odzewu, ja też kupiłam castagnus :) także łykam i czekam na koniec @ testy odpuscilqm, na drugi pregnyl nie idę, a co mi tam... Będzie,.co ma być...

pinzeka aa jaki piękny Junior :* buziaki dla niego:)

chudzinka czekamy na Alicję i gratuluję.:)

U nas po krótko napisze mamy maraton weseli, urodziN i komuni jak się ogarniemyyto napisze :)

Myślami.jestem.z Wami kochane:)

9 lata 7 miesiąc temu #980929 przez Nefri
To ja tak na szybko - dzisiaj miałam usg, jest dzidziuś, serduszko bije, wszystko w porządku :)
Na pocieszenie powiem, że ja 6 dni po owulacji byłam na usg i nie było śladu po owulacji, ani po pęcherzykach, ani ciałka żółtego nie było widać, wiec byłam pewna, że owu nie było i znowu nici a tu proszę, jednak była i to dokładnie wtedy kiedy myślałam, bo wg usg ciąża ma dokładnie 7 tygodni a ja właśnie 7 tygodniu temu miałam @.
Także powodzenia życzę wszystkim staraczkom ;)

9 lata 7 miesiąc temu #980960 przez natkka
Cześć dziewczyny :) ja pojechałam nad morze na komunie chrzesnicy mojego męża wiec nie mam jak robić testów owy wiec zdaje się na naturę i zbawienny wpływ jodu i świeżego powietrza :)
Chudzunka gratulacje dziewczynki, imię bardzo ładne wiec się nie stresuje teściowa, no i piękny brzuszek.

9 lata 7 miesiąc temu #980985 przez Miluniaa
Dziewczyny dzisiaj robilam znow test owulacyjny i pokazala sie taka sama gruba krecha jak wczoraj czy nie powinna juz sie pokazywac coraz jasniejsza po owulacji ? Kurcze boje sie, ze znow jest cos nie tak, w tamtym cyklu tylko jeden dzien mialam gruba kreche ktora robila sie z dnia na dzien jasniejsza ...

9 lata 7 miesiąc temu #980986 przez Pinezka
Milunia, nie kombinuj :kiss: Sliczne maliny mialas wczoraj i po pozytywnym tescie juz sie kolejnych nie robi, wlasnie dlatego, zeby sie niepotrzebnie nie denerwowac ;) Na wszelki wypadek docisnij meza przez te kilka dni :evil:

Nefri, super, ze serduszko bijace :)

Chudzinka - wpisz Juniora na liste pretendentow Alicji :)

Musze wam powiedziec, ze dopiero teraz zaczynam naprawde cieszyc sie macierzynstwem :) Skonczyl sie ten najgorszy chyba pierwszy etap padania na twarz ze zmeczenia, bezsilnosci, kiedy dziecko placze i nie wiadomo juz co jeszcze zrobic, zeby mu pomoc, niepewnosci, czy zajmuje sie nim w prawidlowy sposob... Junior jest teraz bardzo kontaktowy i bardzo pogodne z niego dziecko. Wciaz sie usmiecha, potrafi sie juz sam bawic, a ja w miedzyczasie juz sie nauczylam, o co mu chodzi, gdy zaplacze albo marudzi :) Pewnie mi ten optymizm tylko do pierwszych zebow potrwa ;)

9 lata 7 miesiąc temu #980988 przez Sandruska1995
pinezka To zalezym my nawet nie wiemy kiedy naszemu żeby wyszły heh :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981008 przez MARI
Witam po przerwie.
Melduje @ przyszła :( :( ale prawdę powiedziawszy to tak myślałam że tak będzie bo w tym miesiącu te starania były zaburzone, ale co zrobić w tym miesiącu podziałamy B)
Pochwalę się troszkę, podpisałam w pracy umowę, więc jestem już pod tym względem spokojniejsza.

MAGMUS i jak te lakiery, trzymają się?

ADA pokaż nam Julitkę :)

CHUDZINKA gratulacje córeczki :) i brzusio się uwidocznił, co do imienia to tez mi się bardzo podoba Ala, a teściowa się przekona B)

PINEZKA juniorek słodki, a jak szybko urósł, teraz to już taki fajny aktywny dzidziuś :)

JOANNA to testujemy bo ja chyba też teraz sikne na testy :laugh:

MILUNIAA to czekamy na wieści w poniedziałek po wizycie. Maliny były :woohoo: więc pewnie i przytulanko było B)

AKLIM samopoczucie może kiepskie przez burzę hormonów. Fajnie że praca będzie i jeszcze podszlifujesz angielski :)

NEFRI super że z dzidzią wsio OK

NATKA oby ta zmiana klimatu pomogła ;)

PATI głowa do góry będzie dobrze :)

ASIAA co tam u Ciebie?????

MARTYNA???

AGGI a jak Maksio?

ZANCIK co tam??

Ale się rozpisałam- miłego wieczoru idę szykować kolacyjkę :)

9 lata 7 miesiąc temu #981112 przez MARI
Hop hop a co tu tak cicho ;)

Taka piękna pogoda że szkoda siedzieć w dimu
Ja miałam wolne więc wykorzystałam ten dzień na porządki domowe i mycie okien
Teraz pora na kawkę na balkonie :)
Kupiliśmy sobie sprzęt balkonowy- krzesła i stolik to trzeba wypróbować ;)

9 lata 7 miesiąc temu #981114 przez magmus88
MARI - zazdroszczę, że tyle możecie postawić rzeczy na balkonie :D My mamy taki miniaturowy, że my sami ledwo wchodzimy hehehe....

Ja właśnie jestem w trakcie pakowania się do szpitala, poza tym ma też dzisiaj wpaść do mnie babka oglądać suknię ślubną.

Staram się o tym wszystkim nie myśleć, ale powoli chyba bierze mnie stres.... (w związku ze szpitalem oczywiście, nie suknią hahah)

Piszcie dużo, żebym miała co robić jak wrócę ;))

Trzymam za Was kciuki jeżeli chodzi o pozytywne testy a Wy trzymajcie za mnie żebym szybko wróciła do siebie!!!!!!!!!!!!!!!

9 lata 7 miesiąc temu #981125 przez martyna_z
Magmus będę trzymać kciuki za Ciebie.

Mari :-* pamiętaj że same starania to najprzyjemniejszy moment oczekiwania :)

Chudzinka gratuluję córci. Ala bardzo ładnie. Mam koleżankę w pracy. Fajna dziewczyna ;)

Coś jeszcze chciałam ale z telefonu piszę i się cofnąć nie mogę żeby podejrzeć. Ja czekam do czwartku. Co na być to będzie. Ale w tym momencie mam takie przekonanie że ciąża to cud który następuje niezwykle rzadko i tylko dla wybranych ;) więc cieszcie się :)

9 lata 7 miesiąc temu #981135 przez MARI
Martyna ale ładnie napisałaś o tych naszych oczekiwaniach na ciążę :) :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #981167 przez aggi
dzień dobry :silly:
sto lat mnie tutaj nie było ! ;)

Mój Maks skończył 9 miesięcy i ruszył z rozwojem że hej ! Raczkuje od czterech dni, bije brawo na głos, a wczoraj stuknęłam łyżeczką pierwszego ząbka :blush: B) dumna jaaaa tyle atrakcji na raz ! Raczkowanie w sumie super sprawa ale na chwilę z oka spuścić nie można ! Wędruje do szafek, kabli, wszystko go nagle zaczęło interesować a zabawki jakby mniej :silly:

nocki ogólnie w miarę, ale dzisiejsza była paskudna- wolę nie wspominać :sick: 23-3 krzyki płacze i w ogóle. Padam na twarz..

Chudzinka śliczny brzuś :kiss: jakby się ludzie teściowymi mieli przejmować to olaboga :P Alicja piękne imię, sama brałam pod uwagę :)

Pinezka
śliczny juniorek :woohoo:

joanna trzymam kciuki :kiss:

Milunia
ale krechy malinowe widziałam ! mam nadzieję że działaliście ;) po pozytywnym teście owu dalej się nie testuje....

aklim mój gin po badaniu ginekologicznym (a miałam je do samego końca) wiedział jak jest dziecko ułożone i się nie mylił. Może tak samo sprawdzają?

trzymam kciukasy za wszystkie starające no a castagnus to dobra rzecz dziewczyny sama brałam i nie dokończyłam opakowania :)

Nefri super że jest dzidziuś :kiss:

Mari opis co u małego na górze :P dzięki że pytasz :)

martyna kciuki zaciśnięte :)

A u mnie dzisiaj chyba owulka :P Kurcze nie testowałam przez weekend więc nie wiem jak tam sprawa się klaruje ;) zobaczymy hehe
Podziękowania: martyna_z

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka