- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 60
Troche mnie nie było. Weekend majowy szybko zleciał, a ten tydzien juz w ogóle. Poza tym słaby był ten tydzien. Głowa mnie dzien i noc boli i jakas płaczliwa sie zrobiłam. Czekam teraz na usg. Mam 27maja. Jestem ciekawa czy bedzie widać juz płeć. Mam nadzieje, bo to ostatnie usg. A swoją droga to sie zastanawiam jak oni tu sprawdzają czy dziecko jest dobrze ułożone do porodu tzn. Główka w dół jak juz pozniej nie robią usg?? Od kilku dni regularniej czuje ruchy malucha i jestem troche spokojniejsza.
Prawdopodobnie od wtorku zaczynam ta prace. Jeszcze nie podpisałam papierow. Na razie mnie wezmą do konca czerwca na takie jakby praktyki a potem zobaczą. Akurat trafiłam w słaby okres, bo wszystkie projekty im sie kończą, tak by mi zaproponowali lepsze warunki. Ale zawsze cos. Bardzo sie ciesze, bo nabiorę doświadczenia i kurs angielskiego w jednym bedzie. Jedyne co, to do Ali przyplątał sie katar i kaszle z rana. Zostawiłam ja ten tydzien w domu, ale nie wiem czy jej przejdzie... zawsze w najwazniejszych momentach cos musi sie przypaletac. Najgorzej jak na wylot do Polski bedzie chora, to nie polecimy, a to juz 28. O ile mój M sie nie rozmyśli, bo panicznie boi sie latać.
Pinezka - przystojniaczek z juniora.
Chudzinka - zazdroszczę, ze znasz juz płeć, a teściowa sobie głowy nie zawracaj. Wszystkim nie dogodzisz, a to Wasze dziecko i Wasza decyzja a nie otoczenia. Ja czekam z niecierpliwoscią na usg. Trzymam kciuki żebyś poczuła niebawem ruchy
Miliniaa - wow jaki skok lh! Do roboty! Hihi
Betka - przepiękny brzucho i piękna sukienka
Aggi?
Nat?
Joanna, Magmus, Martyna, Brown, Miska,Mari,Natkka, Pati i wszystkie staraczki trzymam kciuki!
Jak kogoś pominęłam, to przepraszam.
Macie tutaj ciekawostkę o witaminie D:
dzieci.pl/kat,1033549,title,Witamina-D-w...l?smgputicaid=614d53
- Sandruska1995
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mamy siebie, mamy wszystko
- Otrzymane podziękowania: 77
Która to miała @ mieć w weekend? Mam nadzieje , ze jej nie ma
Ja dziś 24 DC czekam na @ . W sumie chyba wolalabym ja dostać bo teraz praca się zaczela. Pod pisalam umowę na pol roku narazie.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
pinzeka aa jaki piękny Junior :* buziaki dla niego:)
chudzinka czekamy na Alicję i gratuluję.
U nas po krótko napisze mamy maraton weseli, urodziN i komuni jak się ogarniemyyto napisze
Myślami.jestem.z Wami kochane:)
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
Na pocieszenie powiem, że ja 6 dni po owulacji byłam na usg i nie było śladu po owulacji, ani po pęcherzykach, ani ciałka żółtego nie było widać, wiec byłam pewna, że owu nie było i znowu nici a tu proszę, jednak była i to dokładnie wtedy kiedy myślałam, bo wg usg ciąża ma dokładnie 7 tygodni a ja właśnie 7 tygodniu temu miałam @.
Także powodzenia życzę wszystkim staraczkom
- natkka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 68
Chudzunka gratulacje dziewczynki, imię bardzo ładne wiec się nie stresuje teściowa, no i piękny brzuszek.
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- Pinezka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 111
Nefri, super, ze serduszko bijace
Chudzinka - wpisz Juniora na liste pretendentow Alicji
Musze wam powiedziec, ze dopiero teraz zaczynam naprawde cieszyc sie macierzynstwem Skonczyl sie ten najgorszy chyba pierwszy etap padania na twarz ze zmeczenia, bezsilnosci, kiedy dziecko placze i nie wiadomo juz co jeszcze zrobic, zeby mu pomoc, niepewnosci, czy zajmuje sie nim w prawidlowy sposob... Junior jest teraz bardzo kontaktowy i bardzo pogodne z niego dziecko. Wciaz sie usmiecha, potrafi sie juz sam bawic, a ja w miedzyczasie juz sie nauczylam, o co mu chodzi, gdy zaplacze albo marudzi Pewnie mi ten optymizm tylko do pierwszych zebow potrwa
- Sandruska1995
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mamy siebie, mamy wszystko
- Otrzymane podziękowania: 77
- MARI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nadzieja....
- Otrzymane podziękowania: 61
Melduje @ przyszła ale prawdę powiedziawszy to tak myślałam że tak będzie bo w tym miesiącu te starania były zaburzone, ale co zrobić w tym miesiącu podziałamy
Pochwalę się troszkę, podpisałam w pracy umowę, więc jestem już pod tym względem spokojniejsza.
MAGMUS i jak te lakiery, trzymają się?
ADA pokaż nam Julitkę
CHUDZINKA gratulacje córeczki i brzusio się uwidocznił, co do imienia to tez mi się bardzo podoba Ala, a teściowa się przekona
PINEZKA juniorek słodki, a jak szybko urósł, teraz to już taki fajny aktywny dzidziuś
JOANNA to testujemy bo ja chyba też teraz sikne na testy
MILUNIAA to czekamy na wieści w poniedziałek po wizycie. Maliny były więc pewnie i przytulanko było
AKLIM samopoczucie może kiepskie przez burzę hormonów. Fajnie że praca będzie i jeszcze podszlifujesz angielski
NEFRI super że z dzidzią wsio OK
NATKA oby ta zmiana klimatu pomogła
PATI głowa do góry będzie dobrze
ASIAA co tam u Ciebie?????
MARTYNA???
AGGI a jak Maksio?
ZANCIK co tam??
Ale się rozpisałam- miłego wieczoru idę szykować kolacyjkę
- MARI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nadzieja....
Taka piękna pogoda że szkoda siedzieć w dimu
Ja miałam wolne więc wykorzystałam ten dzień na porządki domowe i mycie okien
Teraz pora na kawkę na balkonie
Kupiliśmy sobie sprzęt balkonowy- krzesła i stolik to trzeba wypróbować
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
Ja właśnie jestem w trakcie pakowania się do szpitala, poza tym ma też dzisiaj wpaść do mnie babka oglądać suknię ślubną.
Staram się o tym wszystkim nie myśleć, ale powoli chyba bierze mnie stres.... (w związku ze szpitalem oczywiście, nie suknią hahah)
Piszcie dużo, żebym miała co robić jak wrócę )
Trzymam za Was kciuki jeżeli chodzi o pozytywne testy a Wy trzymajcie za mnie żebym szybko wróciła do siebie!!!!!!!!!!!!!!!
- martyna_z
- Wylogowany
- gadatliwa
Mari :-* pamiętaj że same starania to najprzyjemniejszy moment oczekiwania
Chudzinka gratuluję córci. Ala bardzo ładnie. Mam koleżankę w pracy. Fajna dziewczyna
Coś jeszcze chciałam ale z telefonu piszę i się cofnąć nie mogę żeby podejrzeć. Ja czekam do czwartku. Co na być to będzie. Ale w tym momencie mam takie przekonanie że ciąża to cud który następuje niezwykle rzadko i tylko dla wybranych więc cieszcie się
- MARI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nadzieja....
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
sto lat mnie tutaj nie było !
Mój Maks skończył 9 miesięcy i ruszył z rozwojem że hej ! Raczkuje od czterech dni, bije brawo na głos, a wczoraj stuknęłam łyżeczką pierwszego ząbka dumna jaaaa tyle atrakcji na raz ! Raczkowanie w sumie super sprawa ale na chwilę z oka spuścić nie można ! Wędruje do szafek, kabli, wszystko go nagle zaczęło interesować a zabawki jakby mniej
nocki ogólnie w miarę, ale dzisiejsza była paskudna- wolę nie wspominać 23-3 krzyki płacze i w ogóle. Padam na twarz..
Chudzinka śliczny brzuś jakby się ludzie teściowymi mieli przejmować to olaboga Alicja piękne imię, sama brałam pod uwagę
Pinezka śliczny juniorek
joanna trzymam kciuki
Milunia ale krechy malinowe widziałam ! mam nadzieję że działaliście po pozytywnym teście owu dalej się nie testuje....
aklim mój gin po badaniu ginekologicznym (a miałam je do samego końca) wiedział jak jest dziecko ułożone i się nie mylił. Może tak samo sprawdzają?
trzymam kciukasy za wszystkie starające no a castagnus to dobra rzecz dziewczyny sama brałam i nie dokończyłam opakowania
Nefri super że jest dzidziuś
Mari opis co u małego na górze dzięki że pytasz
martyna kciuki zaciśnięte
A u mnie dzisiaj chyba owulka Kurcze nie testowałam przez weekend więc nie wiem jak tam sprawa się klaruje zobaczymy hehe