BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 3 miesiąc temu #1006426 przez aklim88
Nat - przecudowna wiadomość. Bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze i bobo rozwija sie jak należy. Ciekawe czy lekarka bedzie miała racje.

Magmus - chociaż odreagowałas troche tym sprzątaniem?

Joanna - nie smuć sie. Moze powitanie bedzie z iskrami ;)

Pumcia - no to niezły kwiatek na rekrutacji Ci sie trafił. Ale często ludzie szukając pracy nie wiedza czego chca i po co maja isc do pracy. Przez to, ze jest troche słaby rynek pracy w Polsce ludzie szukają byle jakiej pracy, a moze sie uda, nie pamiętaj gdzie i po co wysłali CV a potem są takie sytuacje jak opisujesz

Aggi - ja tu mam tak, ze jak zamówię jakieś ubrania przez internet np. z next to mogę potem za darmo odesłać albo oddać w najbliższym sklepie i zwracają kasę. Jak mam watpliwości co do rozmiaru to zamawiam dwie sztuki i potem jedna oddaje.

Martyna - niestety nie pomogę :(

Ziaa - gdzie ten nowy avatar?

A ja sie przebudziłam i nie mogę dalej zasnac wiec pisze. Poluje w miedzy czasie na aukcji ze śpiworkami do spania zeby wyhaczyc jakiś fajny i tani dla małego.

Ala w poniedziałek do szkoły, a od kilku dni ja męczą problemy żołądkowe. Mam nadzieje, ze przejdzie jej.

Spędziliśmy dzisiaj fajny dzien. Byliśmy najpierw wszyscy w takim dużym parku z wieloma placami zabaw, farma, kaczkami, mała ciuchcią. Ala sie super wybawiła i wybiegała. Mieliśmy super pogodę. Wylezelismynsie na kocu.
A wieczorem maz zabrał mnie do super tajskiej restauracji w miasteczku obok. Na dachu budynku. Super widoki, restauracja pięknie urządzona, jedzenie pyszne, jeny jak to miło posiedzieć, porozmawiać i zjeść w spokoju.
Zanim doczekaliśmy sie stolika poszliśmy chwile na spacer. Miasteczko przepiękne, jeszcze załapaliśmy sie na zachód słońca, wiec cudnie było. Na dogrywkę wstąpiliśmy do lokalnego pubu na piwko (ja oczywiscie 0% ;)) i jak juz wróciliśmy do domu.... Padliśmy spac ze zmęczenia :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1006435 przez Inna607
natB sliczna Dziewczynka bo tez to mi,przyszlo do glowy zanim przeczytalam heh

Ziaa Pumcia bardzo przyjemnie sie Was czyta. mega pozytywne kobiety :)
milej niedzieli spadam na plac zabaw pozniej praca

9 lata 3 miesiąc temu #1006438 przez magmus88
Inna - wybaw się hehehe

No powiem Wam, ze co chwilę sie łapie na tym, że wpinam tego naszego miśka.... Nie mogę o takich rzeczach myśleć bo zaczynam wtedy bać się śmierci.... za dużo rozmyślam na ten temat....

Aklim - matko... aż zazdroszczę takiego dnia.... pięnie :) jak z romantycznego filmu! :) suuuuper :)

Mój mężu dziś w pracy.... wróci przed 15. Ja już gotuję obiadek :PP jak na prawdziwą ślązarę przystało... - kluski i rolady :PPP tylko modrej kapusty nie będzie ehhehe. Zamiast niej zasmażana :PP

Jutro idę na tą prywatną wizytę.... ciekawa jestem co będzie mówił.... czy od razu mnie zapisze na ten zabieg.... czy każe porobić jakieś badania jeszcze.... No i jak gruby portfel mam naszykować hehe.... ech.... z tego co czytałam o nim, na znany lekarz, to na bodajze 65 opini ma 3 neutralne a pozostałe wszystkie dobre... więc raczej dobry z niego lekarz.... No nic, sama się przekonam :)

My po południu jedziemy do teściów :) pewnie pogramy w karty hahahha A moi rodzice pojechali sobie na wycieszkę rocznicową do Duszników Zdrój. Mają 35 rocznicę ślubu wtedy kiedy ja mam pierwszą :PP

9 lata 3 miesiąc temu #1006441 przez Pumcia
Nat - cudny bobasek, ciesze się, że to pewnie doda Ci skrzydeł :*

Magmus - ależ mi apetytu narobiłaś :) zjadła bym sobie taki ślązki obiad :D :P mniam mniam mniam . A taka prywatna wizyta niestety trochę może zakosztować. Chyba, ze na razie to bedzie tylko konsultacja. A o nastepna wizytę się dopytaj, powinien powiedziec ile to moze kosztować. A ja mam na razie wyznaczoną datę porodu na datę 30 rocznicy ślubu moich rodziców i 1 mojej przyjaciólki. Chcą abym się wtedy wstrzeliła - chyba nie wiedza co mówią :D

Inna - miłej zabawy :evil:

Aklim - ja mam wrazenie, ze już nic mnie w zyciu nie zdziwi :whistle: Kurcze fajnie Wam, super że jeszcze pogoda dopisuje :) Romantico :* ja na szczescie czasem sobie z mężem odbijam te jego nieobecności - właśnie w ten sposób i zawsze jest wyjątkowo :)

Martynka - bij zabij nie pamiętam jak to się dawkowało :) musze Ci pomóc te bardziej doświadczone ale wydaje mi się ze się pije do owulki a pózniej po @. Poprawcie mnie jak bredzę :P

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006443 przez brown24
Martyna zioła można pić cały cykl, szczególnie jak masz problemy z plamieniami, czy spóźniającym się okresem. Można też tylko do ovu, ja tak piłam.
Aklim jaki romantyczny wieczór. Należy Ci się ;)
Nat aaaaaaaaa śliczna :kiss: :kiss: :woohoo: Super że wszystko w porządku i że możesz na chwilke wrócic do pracy :silly:
Magmus ale mi narobiłaś smaka na te kluski śląskie mmmm, a kapuste też mam na dziś zasmażaną i schaboszcaka :laugh: a rolady śląskiej to ja chyba nie jadłam hmmm :whistle:
Pumcia chyba bedzię Ci się ciężko tak wstrzelić w tą rocznice :P Ale z drugiej strony pomyśl, co rok podwójna albo potrójna impreza :woohoo: :evil:
Joanna nie smutaj, dziś już będziesz miła mężusia dla siebie :)

U nas dziś pogoda do bani, ja też jakoś kiepsko się czuje, w krzyżu łupie,chyba @ się zbliża, a może to starość ? :silly:

9 lata 3 miesiąc temu #1006454 przez martyna_z
Dzięki :-) ja nie mam problemu z plamieniami a raczej ze zbyt wysoką prolaktyną. To chyba też będę piła tylko do owulacji bo boję się żeby w razie co nie zaszkodziły.

Aklim fajnie spędziliście dzień :-)

Brown u mnie też pogoda do niczego. Nici z naszej zaplanowanej wycieczki rowerowej a wczoraj było tak ładnie. ..

Pumcia zabijać nie będę ale na Ciebie liczyłam bo w końcu Tobie się udało :-) ale jak widać skleroza ciążowa to jednak nie jest mit :P

9 lata 3 miesiąc temu #1006472 przez Sandruska1995
Hejka . Ja mija niedziela? Co tu dziś taka cisza? Weszłam Was poczytać a tu kilka postów :evil: :ohmy: :)

My w łóżku do 12, śniadanie i zaraz jedziemy do pracy. W niedziele mamy takie sprzątania razem a mały do dziadka :side:

Wieczorem tu zaglądnę poczytać , mam nadzieję że będę miała co :P

9 lata 3 miesiąc temu #1006500 przez Asiaa
Miluniaa super brzuszek :)

Aklim po brzuszku w życiu bym nie powiedziała, że za 3 tyg masz termin :woohoo: Zdrówka dla Ali i super że mieliście taki udany dzień :)

Miśka super, że wszystko ok :) całe 5mm szczęścia :)

Magmus przykre, że tak wyszło z podopiecznym :( Trzymaj się

NatB uroczo Twój synek wygląda na tej fotce co śpi :) fajne te Twoje drugie cudo :)

Pumcia fajny ten Twój kropek :)

9 lata 3 miesiąc temu #1006513 przez miśka23
Dziewczyny, jakie są dobre witaminy w pierwszym trymestrze? No i mam jeszcze jeden problem, sądzicie że lekarz prowadzący ciąże powinien pracować w szpitalu w którym ma się zamiar rodzić. Czy faktycznie może być pomocny w czasie porodu?

Martyna zioła pije się do owulacji (jeśli wiesz kiedy masz) lub bez przerwy przez 3 miesiące. Jeśli zajdziesz w ciąże trzeba odstawić Bo niektóre zioła mogą przyczyniać się do poronień.

Aklim z pewnością to był mile spędzony czas :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 3 miesiąc temu #1006518 przez aklim88
Czy wszystkie macie stosunkowo udany dzien, że tu taka cisza? ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 3 miesiąc temu #1006523 przez Emilia92
Witajcie powiedzcie mi jak to wyglada bo chce chodzic w ciazy do ginekologa prywatnie tylko, a jak z badaniami da mi skierowanie i ide do przychodni i place za nie??

9 lata 3 miesiąc temu #1006528 przez natB
Witam się z pracy euh.. Masakra :P.. No, ale nic trzeba zakasac rękawy i wziąć się do roboty szybciej mi zleci do wizytę hehe :)

aklim super, że mieliście okazję spędzić razem czas :) tylko z mężem.. Mmm ja w ciąży to tylko mam ochotę na knajpowe, dobre Jedzonko :P.. Euh żebyśmy po urodzeniu drugich bobasow miały jeszcze okazję gdzieś wyjść :).. My przy Władku często wychodzimy wieczorem, bo położomy go spać, tesciom damy nianie elektr. I wlaja :) wybywamy albo na kolacje albo gdzieś na pogaduchy :).. Wtedy można na chwile w ciszy usiąść i nie myśleć, co robi mały :P

miska co do witamin ja biorę, bo niestety nie wchodzą mi ani warzywa ani owoce żadne :/ q jedynie smieciowe jedzenie, ale muszę to zmienić.. Z Wladem lykalam femibion, a teraz łykam pregna.. Jeśli Chodzi o lekarza prowadzącego, na moim przykładzie.. Ja mieszkam w małej miejscowości.. Moja gin pracuje w szpitalu gdzie rodziłam i będę rodzic.. Jest to duży plus, bo cokolwiek się działo z ciążą poprzednio no i teraz wiem, że mogę śmiało jechać do szpitala i bez zbędnego ale zostane przebadana.. Nawet jak jej nie m, no ale wiedzą że jestem jej pacjentka.. Jak leżałam z Wladem w szpitalu zawsze miałam usg, ktg robione 2 razy dziennie wiec byłam pod kontrolą, natomiast leżały dziewczyny które nie miały tam lekarza prowadzącego i były rzadko badane :/.. Po drugie jak rodziłam to była cały czas przy mnie, dogladala, dawała leki no i potem ze mną była jak rodziłam.. No bardzo dobrze wspominam opiekę z jej strona, mam nadzieję, że po kilka niemiłych sytuacjach wie zreflektuje teraz i będzie ok.. Juz na wizycie była w porządku, przebadala mnie wzdłuż i wszerz i widziała, że bardzo przeżyłam ta kosmowke i ten pobyt w szpitalu...

Asiaa q Ty pisz co u Cb?!

9 lata 3 miesiąc temu #1006530 przez Pumcia
Brown - ale ja nie chce rodzić w ich rocznice - lepiej świętować wiele razy niż raz a dobrze :) zobacz zwłąszca u rodziców - siostry mojej mamy zawsze do niej wtedy wpadają a ja przeciez bede musiała robic wtedy ur. dla Bobaska i co ? Dzidow nie będzie u nas a nas nie będzie u nich :) tak - jestem jasnowidzem :evil: he he nie no po prostu znam swoją rodzinę :D

Martynka - a żebyś wiedziała, nigdy w Zyciu mi się nie zdarzyło zapomniec o urodzinach jednej z pięciu moich Psiapsiólek - nigdy do teraz ! Mi jest tak głupio - przepraszałam ja parę dni pózniej - wybaczyła bo to było wtedy jak zle się czułam i nie myslałam o niczym innym ;/

Assiu - dzięki ale to juz Cropp a nie kropek :P

Miśka - pisąłam Ci już ze do 12.tyg lekarz mi zalecił PRENATAL UNO a po 12. PRENATAL DUO - poczytaj sobie o nich, moich duzo koleżanek je bierze bo mają w sobie kwas foliowy a w DUO także żelazo. A jesli chodzi o lekarza prowadzącego to lepiej zeby pracował w szpitalu, bedzie Ci razniej i bedzie Cię na pewno wspierał swoją obecnością. Ja będę rodzić prywatnie bo panicznie boję się szpitali i na szczęście lekarz który prowadzi moja ciąże odbierze tez poród.

Aklim - mnie to by nie zdziwiło - w końcu Bocian sam się nie wygra :woohoo: :evil: :D

Emilia - GRATULACJE ! :woohoo: ALBO PRZEOCZYŁAM ALBO NIE PISAŁAŚ że byłaś u Gina, ostatnio chyba tylko o Twoich testach dyskutowałyśmy :) więc opowiadaj jak było na wizycie :) ja tez chodzę prywatnie, lekarz da Ci skierowanie i gdzie zrobisz badania to Twoja sprawa. Ja mam o tyle dobrą sytuację ze czesc badan krwi zrobiłam na NFZ ale reszta kosztowała mnie 279 zł ;/ oczywiście USG w gabinecie i inne badania bedą Cię kosztować.

NAT B - fajnie, cieszę się że już kryzys miną :D w pracy między ludzmi poczujesz się lepiej :) a masz siłę w ogóle pracować ? :D

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006534 przez brown24
Pumcia z ta rocznicą to raczej w formie żartu pisałam :P

Nat kiedy kolejna wizyta?

U mnie test rano negatywny, test sikany, jakos nie chciało mi się iść na betę.Czekam do @.

9 lata 3 miesiąc temu #1006541 przez aggi
dzień dobry poweekendowo ;) ale ten weekend śmignął :ohmy: strach pomyśleć jak szybko leci czas :whistle:

ja jestem znana z tego, że w niedzielę nie piszę w ogóle na forum, więc musicie przywyknąć :D u nas niedziela to dzień 100% ja, mąż i syn.

joanna też nie lubię gdy nie ma mojego męża.... :pinch:

nat śliczne Władowe rodzeństwo :woohoo: super że jest ok :kiss: :kiss: :kiss:

aklim ja mam problem w tym, że kombinezon to używany kupię bo po prostu nowy to wydatek że łohooo a to tylko na sanki chcę by miał... czyli automatycznie odpada kwestia darmowego odsyłania :P super dzień spędziliście, a mąż się spisał, brawo :) oczywiście że miałam stosunkowo udany.. niedzielny wieczór :evil: :evil: :evil:

magmus mniammmm rolady i kluski :silly: :silly: trzymam kciuki za wizytę !!

pumcia no nieźle ja też miałam datę porodu jeden dzień przed 30 rocznicą moich rodziców :) bo Maks miał się urodzić 7.08 a moi rodzice obchodzili swoje święto 8.08. Ostatecznie Maks wyszedł 6, w urodziny siostry od S :sick:

brown a pijesz nadal te zioła? czy dopiero pierwszy cykl zaczęłaś? szkoda że test negatywny, może jest za wcześnie? kiedy termin @?

martyna castagnus zbija delikatnie prolaktynę :)

miśka już pisałam ostatnio że witaminy i wszystkie inne rzeczy należy skosultować z lekarzem prowadzącym ciążę.. to nie są cukierki, każde trzeba konsultować ;) mój mówił bym nic nie brała i nie brałam. Co do lekarza pracującego w szpitalu to mój gin pracuje w szpitalu w mieście obok a ja jechałam zupełnie gdzie indziej, gdzie nikogo nie znałam. Chciałam by był, ale w 'naszym' szpitalu są takie warunki że o matko... dodatkowo dowiedziałam się że lekarz w czasie porodu to tak naprawdę tylko na chwilę przychodzi ;) i tak było, pojechałam do innego szpitala, nikogo nie znałam a w 90% zajmowały się mną położne. Lekarz tylko przychodził co jakiś czas - co kilka h sprawdzać czy postępuje rozwarcie i ewentualnie decydować co dalej ale to położne najwięcej pracowały. Więc suma sumarum, mimo że mój gin jest świetnym lekarzem to nie żałuję że pojechałam gdzie indziej. Możesz rodzić gdzie chcesz, więc ja na Twoim miejscu poszukałabym opinii o najbliższych szpitalach i wtedy decydowała gdzie rodzić ;) tak naprawdę widzisz nat napisała swoją historię... każdy lekarz jest inny, a co szpital to też inne podejście.

emilia ginekolog prywatnie wypisuje na skierowaniu badania dokładnie tak jak piszesz i idziesz i płacisz za wszystko w laboratorium. Ja chodziłam do mojej rodzinnej lekarki i ona przepisywała mi darmowe badania te które się dało tak przepisać ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka