BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 4 miesiąc temu #1018101 przez Miluniaa
magmus ja teraz chodze do 2 :) Jeden państwowo prowadzi moją ciąże od początku, a 2 prywatnie ;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1018102 przez Miluniaa
up

9 lata 4 miesiąc temu #1018103 przez magmus88
O Milunia :) super :D

I ten prywatnie wie, ze ktoś inny ją prowadzi???

Bo nie chce wyjść na głupa, że np ten prywatnie będzie chciał mi zakładać książeczke a ja powiem sorki ale już mam?? A jak np. jeden i drugi lekarz Ci co innego każe brać? to co wtedy?? I nie uważasz, ze to jest np. za dużo wizyt? Za dużo USG?

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1018107 przez Nefri
Oj dziewczyny, nie dam rady Was nadrobić. przeczytałam wszystko, ale nie dam rady odpisać. Jestem coraz bardziej zaaferowana tym, że ten poród u mnie już nie długo, że nie mogę skupić myśli. 21 grudnia stawiam sie do szpitala i już tam zostaję, 22 grudnia cięcie. Z małym wszytsko dobrze, waży 3 kg, ilośc płynu owodniowego prawidłowa, przepływy też gitara, także na razie luz, mam nadzieję, że dotrwać do 22 grudnia, bo moje grudniówki 2015 zaczęły rodzić. wczoraj kolejna pojechała w 37 i 5 dniu do szpitala, bo jej wody odeszły, więc ogólnie mam srakę na myśl o tym wszystkim ;)
Aklim dzięki za odp w sprawie paciorkowca. To dziwnie trochę, że skoro miałaś w poprzedniej ciąży to teraz to zbagatelizowali i nawet nie dali antybiotyku. Mi gin mówiła, że jesli kobieta sobie nie zrobi tego badania, to się jej podaje profilaktycznie. No ale grunt, ze wszytsko dobrze, a Ciebie podziwiam, że tak super dajesz sobie radę. Może faktycznie jakieś fajne ozdoby świąteczne poróbcie na kolejne zajęcia.
Co do tego in vitro, to po prostu porażka, cięzko to nawet komentować. Szkoda, że obecna władza usiłuje wszystkim narzucać swój światopogląd, nie respektując tego, że ludzie są różni.
Nat Ja też nie głosowałam na nich i nie znam nikogo, kto by głosował, a jakimś cudem niestety wygrali. Ale ja mało ludzi znam. Powiem Ci, że nawet nie wiedziałam, że przez te zmiany będą takie cyrki z przedszkolami, bo ogólnie to jedyna zmiana, która mi się wydawała rozsądna. Ja sama kończyłam edukację w starym trybie, w sensie podstawówka, liceum, studia, i uważam, że tak było o niebo lepiej. każda zmiana jednak niesie za sobą okres przejściowy, który może być trudny. Wg mnie nie potrzebnie w ogóle wprowadzono te gimnazja, no ale teraz jak piszesz o tych przedszkolach, to pewnie mój Tymek się za rok też nie dostanie, tym bardziej, że ja nie będę pracować, więc ma się kto nim zająć.
Sandra ale prezent na święta, gratulacje!!!!!!!!!!
Magmus również gratuluję. Beta pięknie rośnie, więc już musi być dobrze, ale oczywiście czekaj, aż zobaczysz serduszko. ja też czekałam z infomacją o pierwszej ciąży aż skończę 12 tygodni, teraz pochwaliłam się zaraz, jak zobaczyłam serduszko. a czemu chcesz chodzić do dwóch lekarzy? Ja prowadziłam u jednej prywatnie a do drugiej chodziłam na te najważniejsze usg. Kartę ciąży miałam jedną, ale jak np. moja prowadząca była na urlopie, to chodziłam do tej drugiej i ona mi wypisywała ciążę i nawet namawiała, żebym z nią rodziła. ogólnie obie o sobie wiedziały. To są takie młode babki, 30 kilku latki, i są naprawdę super, nie mogłam trafić na lepszych lekarzy.
więcej nie pamiętam, ale trzymam kciuki za kolejne pozytywy ciążowe: Aggi, Ziajka, Brown, Martyna - mocno Wam kibicuję.

9 lata 4 miesiąc temu #1018111 przez Sandruska1995
Bety nie będę raczej robiła bo u mnie to spory koszt . Czekam do 18 na wizytę. :)

9 lata 4 miesiąc temu #1018112 przez magmus88
Sandra z ciekawości to ile kosztuje? Ja płacę 29zł.

Nefri - dwóch lekarzy bo myślałam o prywatnym i z NFZ... mam nadzieje ze to zredukuje troche koszty chodzenia tylko do prywatnego heheh ale nie wiem czy to wykonalne :)

9 lata 4 miesiąc temu #1018122 przez aggi
magmus ja chodziłam tylko do jednego, ale moja koleżanka chodziła 'na dwa fronty' ;) miała dwie karty ciąży, ale tę od prywatnego uznawała ;-) jej chodziło w sumie o podwójne usg i pewność że maluch jest zdrowy. No i darmowe skierowania na niektóre badania :) Pomijam fakt że do końca ciąży trzech lekarzy widziało córkę a urodziła syna mając różową wyprawke :whistle: :whistle:

nefri pięknie trzymam kciuki być wytrzymała do 22 :)

sandra ty to pewnie ileś € za takie badanie musisz wywalić, co? A test robiłaś dziś ? :evil: :evil: :evil: czekaj cierpliwie do tego 18 :) a my zaciskamy kciuki :)

9 lata 4 miesiąc temu #1018124 przez Miluniaa
magmus u mnie jeden i 2 wiedza o sobie ;) wizyty ustalam teraz tak co 2 tyg wiec jest ok ;p karte ciazy mam jedna u panstwowego, u prywatnego dostaje na kartkach opisy badań :) a teraz zaswiadczenia od diabetolog o cukrzycy mam 2 bo tez jej mowilam, ze do dwoch chodze i nie bylo problemu :)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1018146 przez zoi
Magmus. Ja chodzilam do dwoch w 3trym i nawet jesli sie ktoremus nie podobalo to zaden nic nie mowil. Babka byla na nfz a facet prywatnie ze szpitala i kosil tyle ze trudno zeby mial pretensje:) ale bylam zadowolona i teraz tez tak zrobie. Wytlumaczylam mojej gin ze tamten jest ze szpitala gdzie mam rodzic, a do niej chodzilam przed ciaza i po ciazy dalej chce do niej wiec chce tez zeby do konca wiedziala co i jak. Na pewno zle jest ukrywac fakt posiadania drugiego lekarza. A usg tzw genetyczne wsrod moich znajomych prawie zawsze sie robi u innego co tylko to robi. Nie wiem jak w mniejszych miastach.

Ktoras pytala o paciorkowca. Ja mialam dodatniego. Trzeba dac antyb max 12 godzin (e tego nie jestem pewna bo nie pamietam, ale jest to w necie) po odejsciu wod i dobrze w szpitalu tego przypilnowac. Potem po porodzie tez daja dozylnie i ot caly problem. Nie wiem jak jest przy cc.

Magmus. Jeste beta jest ciaza gdzie suwaczek? Mozesz nawet miec sloniowego ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1018147 przez natB
No właśnie jedyne, co mnie przekonuje, żeby chodzić do dwóch lekarzy naraz to ewentualnie darmowe badania krwi, a tak totalnie nic więcej.. Dla mnie to strata czasu no i mieć usg co 2 tygodnie tez zresztą bezsensu :P może tez i dlatego, że ja place raptem 40 zł za wizytę z usg 3d na każdej wizycie heh :)

nefri ja też nie byłam za gimnazjum, ale ja np. Miałam podstawówke i gim w tym samym budynku, Ci sami nauczyciele wiec dla mnie nic się nie zmieniło :).. A co do miejsc w przedszkolach no ja ręce załamuje, zobaczymy, bo w marcu mamy zebranie w przedszkolu i teraz będą się głowic, co zrobić z rocznikiem 2013... Problem ma i dyrektor przedszkola i Pani burmistrz...
3mam kciuki, żebyście dotrwali do 22.12 :)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1018156 przez Sandruska1995
Dokładnie aggi koszt to u mojego gin w granicach 40-50 euro . Więc odpuszczę.
Tak robiłam test . Tu są wszystkie po kolei. Bladziochy
Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu #1018159 przez Miluniaa
Sandruska na te testy majątek wydasz :D:D Ja uwierzyć nie mogłam to 2 zrobiłam, a Ty to już pobiłaś chyba wszystkie :evil:
A ja tam co 2 tyg moge chodzić ale własnie mój na nfz jest prowadzącym, a prywatny jest ten który ma być przy porodzie ;) Badania wykonywałam na NFZ

9 lata 4 miesiąc temu #1018162 przez magmus88
No właśnie dziewczyny.... mi chodzi o to, żeby większość badań była z NFZ... a poród chciałabym (odległe czasy) mieć tam gdzie jest mój lekarz prywatny.... To jest tam gdzie byłam na zabiegu. Tylko, że wizyta u mojego prywatnego to 150zł!!! za 40 czy 50 to mogłabym chodzić hehehe.

Sandruska -a koszt bety?

Dziewczyny.... siedze i czekam jak na księdza :D hehehe dosłownie i w przenośni :D

9 lata 4 miesiąc temu #1018163 przez moofka
dobry :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

magmus super beta! ja też chodziłam do dwóch lekarzy, jednego znajomego ginka i drugiego w luxmedzie bo tam mam pakiet i wszystko za free ;) najlepsze że obaj się znają bo pracują w tym samym szpitalu :laugh:

nat mam nadzieję, że mój czas przyjdzie w przyszłym roku ;) imprezka tylko dla najbliższej rodziny i w planie tylko herbata i tort. żadne tam obiady :P Zośka dostała od nas dywan do nowego pokoju, który się właśnie robi :woohoo: mam już wybrane meble i kolory, potem będę pierdołami się zajmować typu obrazki/poduszki :whistle: niezła jazda u Was z tym przedszkolem :pinch: aż chyba zadzwonię i Zośkę zapiszę wcześniej :whistle: my mamy na sąsiedniej ulicy prywatne przedszkole i tam planujemy wysłać Zośkę. słyszałam o nim dobre opinie i widuje te dzieci na spacerach :) no i wygodnie by było dla nas bez jeżdżenia :whistle:

niagara ja swojego męża na listy do m też bym w życiu nie wyciągnęła, ostatnio byliśmy na bondzie a wcześniej na madmaxie :)

Zośka kima i ja też bym się położyła ale znając moje szczęście to ona wstanie za 5 minut - jakiś czujnik chyba ma :whistle:

9 lata 4 miesiąc temu #1018166 przez Sandruska1995
milunia u nas testy kosztują 2 euro :)

magmus u mojego gin koszt to 40-50 euro :S

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka