BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 4 miesiąc temu #1018322 przez Sandruska1995
Mnie rozłożyło. :sick: Najgorszy kaszel który męczy w nocy. Byłam u lekarza rodzinnego, czekałam w kolejce od 9 a ona mi powiedziała że nie może żadnych leków przepisać w ciąży i w razie coś na gorączkę mogę wziąć tylko paracetamol. :evil: Pytała czy byłam już u ginekologa , mówię że idę 18stego. a ona mnie osłuchała i kazała powtórzyć test :dry: Powtórzyłam. Chociaż ja już jestem spokojna po mojej 2 dniowej spóźniającej się @ . :cheer:
Załączniki:
Podziękowania: aggi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1018330 przez aggi
sandra zdrowiej :-) super test, bez wątpliwości :-)

Nadrobie was jutro dziś mam S w domu :-) miłego dnia!
Podziękowania: Sandruska1995

9 lata 4 miesiąc temu #1018363 przez Sandruska1995
Gdzie wy się podzialysie wszystkie ? :evil:
Ja sie kuruje. Herbata z cytryna i miodem i łóżko :cheer:

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1018374 przez nati.olsztyn
Ja jestem.;)

Andrus Spróbuj jeszcze imbir z miodem i sokiem z cytryny:)

Gosiak Leż ile się da:)

Aggi Brawo dla synka!:)

U mnie 11 dc, testuje kontrolnie i patrzę co się dzieje.

9 lata 4 miesiąc temu #1018401 przez Miluniaa
Co tu taka cisza ja pytam !!!
Gdzie jest Puma, Ziajka i cała reszta ?? !!
nawet poczytać nie ma co ! JUz mi sie tu meldować :evil:

9 lata 4 miesiąc temu #1018410 przez magmus88
Aggi - gratulacje!!!! To piekna chwila dla rodziców :)

Nat - Ty jeszcze w pracy? Dajesz rade?? Poza tym to juz 23 tydzień!! Wow! JAk ten czas leci :)

No kurcze.... faktycznie pustki :)

Ja byłam dzis na wizycie.... Lekarz potwierdził ciąże, pogratulował, powiedział, ze mamy super prezent pod choinkę - on też taki dostał właaśnie pod choinkę. Pokazał mi na monitorze pukające serduszko. Dał całą liste badań do zrobienia... mam się zgłosić 23 grudnia na wizytę i pomyśleć o badaniach prenatalnych tak w 12 tygodniu. Dał mi jedne namiary ale zapytam jeszcze tego drugiego lekarza do którego idę w czwartek. Dał mi też luteinę, żeby brać tak profilaktycznie.

Ile Wy płaciłyście za pierwsze prenatalne? Tak orientacyjnie??

No i karte ciąży też mam zakłądać 23... być może będzie to kilka dni wcześniej ponieważ położnej nie ma 23 - ma urlop i kazała dzwonić wcześniej więc może się okazać, ze i wizyta będzie wcześniej - koło 21.12.

I jak dobrze czytam USG to mój dzidziuś ma 6 mm :)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1018412 przez niagara
Magmus super wieści :laugh: Jest ciąża, jest serduszko, a gdzie suwaczek? :P :laugh:

Sandruśka piękne krechy :) kuruj się :) możesz wypróbować mleko z miodem i czosnkiem, mało smaczne, ale skuteczne ;)
A na kaszel syrop z cebuli :)

Dziewczyny hellloł gdzie jesteście? :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #1018413 przez Miluniaa
Sandra nie kuś tym miodem, bo ja też podziebiona ale mam miód zakazany :(:(:( Za duzo cukru :S :S
magmus mi karte ciazy lekarz zakladał ;) pewnie jak poloznej Twojej nie bedzie to też sam Ci zalozy ;)
U nas prenatalne w klinice 220 zl.

9 lata 4 miesiąc temu #1018424 przez Sandruska1995
niagara Mój m zawsze się kuruje mlekiem z czosnkiem i miodem mógłby pić go litrami :S mi nie smakuje ale jak trzeba :)

My dopiero z spaceru wróciliśmy. Ładna pogoda . 12 stopni u nas. :)

9 lata 4 miesiąc temu #1018444 przez Nefri
Magmus cudowne wiadomości. Ja placilam za prenatalne 150zl, w Warszawie, no może ciut pod Warszawa, bo w Piastowie ale ceny takie same jak w prywatnej przychodni w Warszawie, gdzie prowadzę ciaze.

9 lata 4 miesiąc temu #1018453 przez natB
magmus a ciężko jest w pracy, 8 h przy biurku.. To szykowania rano, okropienstwo... Dlatego Odliczam dni do stycznia, potem będę może z kilka dni w pracy, przedszkolic koleżankę i nie wracam przez najbliższy Rok :D

Uwaga mamy postęp w malowaniu Władka pokoju :D mąż NIC nie zrobili :P zamówił na jutro wuja malarza :D jak dobrze pójdzie to za tydzień jedziemy do Ikei kupić małemu mebelki :D

Aq i kolejna zmiana u nad :D imię dla córki HELENKA :d przekonalyscie mnie :D

magmus cudowne wieści :D ach super :).. Co do badań, ja miałam w cenie normalnej wizyty :) przeziernosc zbadala sama nie było problemu :)

nefri jak się czujesz kochana? Kurna ja mam okropne obawy, że nie dotrwam do końca, mam bardzo nisko brzuch, wszystko mnie uciska, teraz daje średnio rade, a co będzie potem eh

9 lata 4 miesiąc temu #1018461 przez ziaa
Dzień dobry! :) :evil:

Wezwana do odpowiedzi melduję, ze żyję! ;) Dziś u mnie 26dc i wszystko wygląda jak w poprzednich cyklach, także nie nastawiam się na happy end w tym cyklu.
Poza tym praca, praca, praca! Pierwszy turbo rzut mikołajkowy za nami, zaraz następny szturm.

Niestety przy pracy 15h na dobę, nie ogarniam co się u Was dzieje, ale gratuluje Magmus, życzę zdrówka Sandrze, trzymam kciuki za cierpliwe siedzenie w brzuszku syna Nerfi, ciesze się z pierwszych kroków Masia Aggi, trzymam kciuki by Helenka NatB grzecznie siedziała w brzuchu i odpuściła mamie złe samopoczucie, Milunia a co u Ciebie poza smakiem na to czego zjeść nie możesz? Martyna terapia winclo już u Ciebie w toku? Pumcia, helołłłłłł? :D :evil: :woohoo: :whistle: I co jeszcze komu jeszcze niestety nie pamiętam! ;p
Podziękowania: Sandruska1995

9 lata 4 miesiąc temu #1018499 przez aggi
Dzień dobry, ogłaszam wszem i wobec że przyszłam nadrabiać :silly: :evil:
Kawka w ręku. Do dzieła :D

nat 40zł za wizytę?! z 3d?! zazdroszczę ;) U nas wizyta normalna to 100zł wzwyż, a z 3d to 250 wzwyż !! takie zdzieranie z ludzi :S Maks też nie umie sam wstać np jak stoi na środku pokoju. Musi się dźwignąć podtrzymując czegoś :) współczuję samopoczucia, ale już bliżej niż dalej kochana :* Helenka ! Falaaaaaaaa :D O wiele ładniejsze imię, mówię Ci :D

sandra
:evil: bladziochy czy nie pamiętaj że WIDZIMY dwie krechy a co za tym idzie ciąża jak nic :D teraz byle do 18.12 :) 40E? dżizas :P

a ja na 3d i 4d załapałam się z akcji 'teraz mamy' ;) za darmochę :) a akurat trafiło, że byłam w 30tc. Co prawda było tyle babek w kolejce że po prostu poumawiali nas na inne terminy ;) Ale byłam, widziałam. :) nie wiem czy na przyszły rok też mają jakieś akcje czy nie ;) ale warto poszukać :) może akurat w waszym mieście coś gdzieś jest :)

moofka a my mamy zamiar też Maksowi pomalować pokój na 2 lata :) muszę znaleźć jakieś fajne motywy i w ogóle, szał zakupowy się potem zacznie :D

niagara Maks nadal ma opory, ale coraz więcej w domu się puszcza :) super :) czekaliśmy na to hehe bo za rękę dłuuugo chodził :)

milunia jak się czujesz? :)

magmus :whistle: a gdzie suwaczek ja się pytam :woohoo: ja też 23.12 miałam kartę zakładaną :blush: :whistle: co do prenatalnego, połówkowego itp itd to mi wszystkie usg robił mój gin, może dlatego że to małe miasto? nie wiem, ale zawsze płaciłam za wizytę 100zł i zawsze to on mi wszystko robił. Do położnej też nie chodziłam itd

nefri jak samopoczucie?

ziaa kiedy masz ewentualnie testować? idziesz do lekarza w jakiś dzień skontrolować? :)

9 lata 4 miesiąc temu #1018501 przez Sandruska1995
aggi wiem wiem . Jestem już spokojna i czekam na wizytę. :cheer:

ziaa dziękuję dostałam na tydzień zwolnienia i się kuruje :)

9 lata 4 miesiąc temu #1018503 przez natB
aggi moja gin bierze normalnie za wizytę 150 zł, ale wiesz co ze mną to wydaje mi się jest inna sprawa, bo
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
za to za leki place zawsze dużo :P

Oj naszła mnie chęć na kawę :) wiecie jak mi się nie chcesz!! Aaaaaaaa ratunku :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka