BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 2 tygodni temu #1018518 przez aggi
sandra super :D ZAZDROSZCZĘ :P ! o :D

nat aaaaaaaaaaaaaaa myślałam że taki cennik u Was :D a to fajnie :) A mój gin to czasem jak ma dobry humor to też połowę ceny kasuje a wizytę, ale w ciąży zawsze 100 płaciłam :) i jedną wizytę za free miałam jak plamiłam i dzwoniłam do niego w sumie już po zamknięciu gabinetu i mnie przyjął zobaczyć co i jak.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1018526 przez natB
aggi dziś prowadzimy prawdziwy dialog haha :D żadna nie chce dołączyć :D

Aaaa jest jeszcze sandruska

Powiedz mi aggi jak tam Mikołaj u Maksa? U nas Wład dostał 2 kalendarze adwentowe w tym w żłobku, gdzie mogli dać paczuszke owoców ale spoko :D on nie wie co jest w środki, wiec poszedł w kat :) za to w domu ma zrobiony przeze mnie kalendarz adwentowy z woreczkami :) q w każdym jakaś drobnostka ;) mandarynka. Książeczka, plastelina, figurka zwierzątka itp ;)
A od nas dostał encyklopedie dla dzieci, która Wam kiedyś pokazywalam i kubeczek do picia ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 2 tygodni temu #1018533 przez Nefri
Nat, Aggi czuję się dobrze, nawet bardzo, ponoć też mi się już brzuch obniżył, ale mam nadzieję, że dotrwam, jeszcze równe dwa tygodnie i poznam Eryka ;) Helenka bardzo ładne imię, ale dla mnie Stefcia też fajne, więc każdy wybór byłby dobry. Moja znajoma nazwała córkę Ludmiła :) Dość kontrowersyjnie, ale tez już zupełnie normalne mi się wydaje. Też kupiłam tę encyklopedię, ale póki co on zainteresowany innymi książkami i puzzlami. Ale książka super.
Ja sobie zakupiłam dwie książki do czytania do szpitala, naiwnie mając nadzieję, że będę miała siły i czas na czytanie ;) dziewczyny z grudniówek 2015 rodzą już, kolejna, która na dzisiaj ma termin, zresztą tak samo jak ja ma synka z grudnia 2013 też, lezy w szpitalu i bedę jej pewnie wywoływać poród, a dziecko pewnie waży ponad 4kg, nawet może ponad 4,5kg, więc będzie ciężko. Strasznie te porody przeżywam, bo to mi uświadamia, że ja też niedlugo powitam drugiego synka i jakoś cięzko mi w to uwierzyć i się trochę tego wszystkiego obawiam, i jeszcze ten mój Tymuś kochany, jak on to zniesie.
A Ty Aggi to już faktycznie powinnaś odpoczywać a nie do pracy zapindalać, dobrze, że już niedługo styczeń.

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1018535 przez aggi
nat kochana super pomysł na kalendarz adwentowy miałaś ! Pokażesz jak w całości wygląda? :) Ja może w przyszłym roku Maksowi zrobię :) Będzie bardziej 'rozumny' :) a Maks dostał od nas autko + drewniane puzzle :) Od teściów wór owoców (szał jakiś, ale i tak wrzucili też słodycze, które my z S wyciągnęliśmy :S ) i auto na sterowanie (wtf?! ja nie wiem czy kupują prezenty S czy Maksowi :pinch: auto poszło do pudła do schowania na 'później' jak będzie większy. ) Od mojej mamy Maks dostał dres 3częściowy i malutkiego mikołaja z czekolady ;) Takiego na 3cm ale też go nie daliśmy mu. Od brata od S garaż dla samochodów (3+ , głupota no ale poskładaliśmy mu i już zdążył kilka rzeczy zepsuć :P ) i bluzkę i chrupki kukurydziane i sok ;) mój tata dał 100zł i kupiliśmy mu betoniarkę wadera pod choinkę, smoczek, rajstopki, skarpetki 2x i rękawiczki :) Także u nas różne rzeczy mały dostał ;) połowę niepotrzebnych... śliczny Władek :kiss:

nefri znam dziewczynę Ludmiłę w moim wieku jest ;) Dziwne imię :D a wiesz mniej więcej jaka jest szacowana waga Eryka? Mi lekarz najpierw mówił 2900-3kg, a na ostatniej wizycie powiedział 3500. Maks urodził się 3520 :) chociaż u Ciebie cc to 'pół biedy' jak to mówią. do pracy to biedna nat zapindala :P ja grzeję dupkę w domu

9 lata 2 tygodni temu #1018539 przez Nefri
Aggi na usg tydzień temu miał 3kg, do porodu pewnie będzie miał 3600 +/-. Ja tam się wagą nie przejmuję, teraz to chcę to cc przede wszystkim ze względu na paciorkowca, bo przy cc nie jest on żadnym zagrożeniem dla dziecka. Z Tymkiem też mi lekarze mówili, że będzie taki duży, że ze 4kg może ważyć, a urodził się 3 dni przed terminem i miał 3420g i 57cm, więc taki średniak. Za to teraz nadrabia, bo waży już prawie 15kg i 100cm. Zresztą często tak jest, że dzieci urodzone takie duże, potem wcale takie duże nie są. Moja siostra urodziła córkę 4,5kg i chyba 58cm, a teraz ma 6 lat i jest zupełnie przeciętna wzrostem i szczuplutka.

9 lata 2 tygodni temu #1018542 przez Sandruska1995
nefri to duży chłopak :) Mój 3 latek waży 16kg i ma 100 cm :silly:

9 lata 2 tygodni temu #1018545 przez martyna_z
Ziaa jeszcze nie zaczęłam terapii ;-) zaczynam w połowie stycznia dopiero bo muszę być na monitoringu w trakcie a akurat teraz w środku cyklu mi święta wypadają, więc niestety muszę czekać.

Nefri to i Ciebie już tylko dwa tygodnie? To nie dziwne że przeżywasz już inne porody :-) Trzymam kciuki.

Nat my z dziećmi w przedszkolu w zeszłym roku robiłyśmy takie kalendarze adwentowe z woreczków filcowych. Częściowo były w nich zadania do wykonania albo przepis na pierniczki i ewentualnie bakalie. Dzieciakom się podobało :-)

Aggi gratulacje dla Maksa za te pierwsze kroki :-)

9 lata 2 tygodni temu #1018548 przez moofka
dobry :)

Nat to przedszkole podobno 600 zł miesięcznie ale nie wiem czy to już z posiłkami czy oddzielnie się płaci :whistle: imię Helenka mi się bardzo podoba - Zośka ma tak na drugie ;) miałam pisać pokaż Włada ale widzę że już jest :kiss:

na temat dziwnych imion się nie wypowiem bo sama mam dziwne :P przeważnie muszę się przedstawiać po kilka razy :blink:

magmus ja wszystkie wizyty/usg/badania miałam w pakiecie i nawet nie wiem ile co kosztowało :whistle: gratuluję serduszka - cudnie je zobaczyć i usłyszeć :blush: a teraz rób suwaczek bo najwyższa pora :laugh:

Nefri Tymek to już porządny chłop :woohoo: Zośka waży niecałe 13 kilo i ma koło 90 cm :whistle: dokładnie pewnie się dowiemy na bilansie dwulatka B)

9 lata 2 tygodni temu #1018550 przez Miluniaa

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ziajka u mnie po staremu, latam z tym glukometrem jak oszalala, palce bolą, jesc sie chce i takie to życie :whistle: :whistle:
Puma przywołuje CIę po raz kolejny, bo zajde tam po sąsiedzku ! :evil: :evil:
Ja zaraz mam wizyte własnie sie szykuje jejuuuuu oby bylo ok :blush:

9 lata 2 tygodni temu #1018552 przez ziaa
Aggi wizytę mam w piątek :evil: :evil: :evil: na 6.30 rano (!) :evil: :evil: :evil: Musiałam ogarnąć przed pracą ;p i zrobiłam Pani doktor dłuższy dzień :whistle: W sumie idę tylko po to żeby się dowiedzieć jaki mamy plan na kolejny cykl, w razie gdyby @ przyszła.
W sumie to @ ma być w niedzielę, chyba, ze cykl będzie miał 37 dni jak poprzedni to wtedy później. Zatestuję może w przyszłym tygodniu jak nie stchórzę :whistle: :whistle:

9 lata 2 tygodni temu #1018555 przez aggi
nefri moja koleżanka urodziła synka ponad 4kg, chyba 4300? jakoś tak. i 58cm a teraz ma 3,5roku i waży 17kg ;) Maks ma 16mscy i ma 13kg :P

martyna no Maksiu już drepta sobie, trudno uwierzyć :) tyle czekałam

milunia daj znać po wizycie :)

9 lata 2 tygodni temu #1018556 przez moofka
Miluniaa na pewno będzie okej ;) a Ty się dalej kłujesz po każdym posiłku?

ziaa o 6:30 to ja jestem trupem :blink: Zośka ma uro w nd to weź zrób jej prezent i nie dostań @ ;)

9 lata 2 tygodni temu #1018557 przez ziaa
moofka ja w przedświątecznym okresie to jestem trupem cały dzień, więc 6.30 mi nie robi ;p

Teraz to mi dałaś presję z tym prezentem i chyba z nerwów i tak @ nie dostanę ;p ale postaram się z tym prezentem ;)

9 lata 2 tygodni temu #1018559 przez moofka
ziaa to presja na @ a nie na Ciebie :cheer:
Podziękowania: ziaa

9 lata 2 tygodni temu #1018562 przez Miluniaa
Witamy sie po wizycie :blush:
Moja królewna ma 1840 g :):):) Wszystko w jak najlepszym porządku i na usg nie uwierzycie ale widać było włoski !!! :woohoo: :woohoo: lekarz sie śmiał, że łysa to ona sie nie urodzi :laugh:

Podziękowania: Sandruska1995

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka