BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 2 tygodni temu #1018678 przez aggi
nat dokładnie. Kawałka jabłka nie dadzą 'bo ma alergię', ale czekoladę czy wafelki niech je . Dla mnie niezrozumiałe, ale się nie wtrącam bo nie pozwalam się też wtrącać do swoich zasad.

sandra fajny avatar i suwaczek w końcu jest :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 tygodni temu #1018679 przez natB
sandruska no długo już synek tam chodzi, dlatego moim zdaniem tymbardziej lepiej, że go przeniesiecie bo powinien już biegle rozumieć i sporo mówić po niemiecku :)

aggi ja mam tak samo, ale często słyszę komentarze w swoim kierunku co do wychowania Włada, ja po prostu chce chyba jak każda matka dla niego jak najlepiej i wychować go jam najlepiej potrafię :D .. Najważniejsze, że jest zdrowym szczęśliwym chłopcem :)

A suwaczek gdzie gdzie? Nie zauważyłam heh ;)

Kuuurna powiem Wam, że tak dużo ostatnio rozmyslam o swojej córeczce szok ;).. Nieważne juz są wózki, ciuszki. Zabawki i inne pierdoly. Ale najważniejsza jest Ona :) <3

9 lata 2 tygodni temu #1018682 przez Pumcia
Aggi - w tym problem, że do dnia porodu zostaję bez kasy i nie wiem czy wejdzie ta ustawa o 1000zł dla bezrobotnej mamy. Jak nie to i na macierzyński nie mogę liczyć. Nie będę kombinować bo szkoda mi nadpłacać dodatkowego chorobowego plus opłacać działalność jak od stycznia wchodze już na wyższy Zus.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa :woohoo: łóżeczko mi przyszło :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: pierwszą rzecz mam :woohoo:

Milunia może temu, ze od początku prowadzę całą ciąze u nich - nie wiem :whistle: czerwony fotel powiadasz ? :silly: od razu weszłaś z mężem ? Czy zawołałaś ? bo ja jeszcze nie byłam i się zastanawiam :) Fajnie też prowadzi ponoć porody, uspokaja, rozsmiesza, dopilnowuje wszystkiego dlatego czujesz się, ze jesteś w dobrych rękach :)

9 lata 2 tygodni temu #1018690 przez aggi
nat to samo myślę ! Nie raz słyszę że dziecku dzieciństwo zabieram nie dając słodyczy. Albo co ze mnie za matka. Powiem Ci bardzo 'miłe' to jest... tym bardziej że się staram wychować go jak najlepiej i uczyć dobrych nawyków.

pumcia pokaż jakie łóżeczko kupiłaś :) !
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1018697 przez Miluniaa
Pumcia weszłam pogadałam z nim on obejrzał wyniki powiedział, że wygląda wszystko ok pogadal jeszcze o krwi pepowinowej i zapytał czy mam jakieś pytania :) No to ja mu powiedziałam, że pytań nie mam tylko bym chciała żeby mąz był przy usg ;p To on sie usmiechnął i mówi " Nie ma problemu prosze wołać męża " No i moj wszedl on powiedział, że na stojąco może być słabo widać żeby wziął fotelik i usiadł wygodnie :D Jakoś chyba nauczona u swojego wolałam kulturalnie zapytac niż wchodzić we 2 chociaż widziałam, że dziewczyny w wiekszosci wchodziły ;p Ale moj stwierdził, że ładniej bedzie ja zapytam żeby sie nie czuł jak intruz :evil: :evil: :evil:

9 lata 2 tygodni temu #1018702 przez natB
Uwaga dojechał wuja robić pokoik Władka :D a ja zamówiłam mu pierwsze 2 gadżety do pokoju :D naklejkę mapę świata na ścianę ze zwierzątkami i pufe :D

Załączniki:

9 lata 2 tygodni temu #1018703 przez natB
I to ta mapa :D

Załączniki:

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1018705 przez Nefri
Aggi, Nat Tymek ostatnio na urodzinach mojej siostrzenicy dostal od ciotki, ktorej nigdy nie widuje, paczkę schocobons. On nawet nie byl zainteresowany, za to ja następnego dnia zjadlam cala paczke ;) . Powiem Wam, że jak dziecko długo nie je słodyczy, to też wcale mu tak bardzo nie smakują. Moj tylko lubi Monte, ale nie daje mu często - dostal wczoraj, ale to dlatego, że zrobiłam mu straszne kuku - wsadzil mi palec miedzy zabudowana lodówkę a zamrazalnik a ja nie zauważyłam i zamknęłam i zerwałam mu cały paznokieć - masakra. Wiec on tak prosił o te Monte i mu dałam. Ale tak to nawet jak gdzieś jesteśmy i są jakieś cukierki, to ja mu pozwalam spróbować, bo on niby chce, bo widzi, że inne dzieci jedzą, ale to wypluwa i mowi ble ;) ale on do 18 miesiąca nie dostal absolutnie nic słodkiego i nic z cukrem i myślę, że dlatego ma po prostu inne smaki. I np moja mama o tym wie i mu nigdy slodyczy nie kupuje.

9 lata 2 tygodni temu #1018708 przez natB
nefri U nas chciał ostatnio mały u szwagierki zjeść piernika e czekoladzie, ugryzl kawałek i zostawił, a ze ja nie lubię też takich rarytasow to tez zostawiłam ;D za to jego kuzyn 1,5 roku jak dorwal :D aj :D zjadł pi mnie i po Władku mały odkurzacz haha :D.. Ale jestem gloooodna przeokropnie :/ najgorsze, se nie mam w pracy mikrofalówki i nie mam gdzie sobie np. Cokolwiek ciepłego zrobić eh :/ i rąk cały dzień jadę na chlebie razowym, owocach i jogurtach eh

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1018711 przez Pumcia
Milunia - no właśnie też zauwazyłam ze laski wchodzą z Męzami, a ja też myślałam żeby męza zawołać - zobacze bo USG połówkowe mam z innym lekarzem wiec ona nie ma co mi w badanaich grzebać :evil:

Nat - ale fajna ta mapa, a na pufa extra ja to sobie czycham na Sako taką duuuuuuuuuuuuuuuużą :woohoo:

Aggi - to teraz rozumiem co czujesz. Przykre tak zostać wydymanym ! :angry: a łóżeczko z całym kompletem zamówiłam takie jak w załączniku :) w kartonie wszystko bo jak mąż wróci to je złoży :) dziś idę na Listy do M2 z kumpelami to może dla polepszenia humoru skoczę jeszcze po jakieś spiochy :whistle:
A łóżeczko będzie z szuflada, nie mam zdjcia :)
Załączniki:

9 lata 2 tygodni temu #1018720 przez Sandruska1995
pumcia ale fajowe to łóżeczko :woohoo:

Ja to już mam upatrzone dawno łóżeczko :P a wózek teraz wkoncu kupie taki jak chciałam dla małego. Tylko warunki wioskowe w Polsce mi nie pozwalały :laugh: dla chłopca będzie niebieski a dla dziewczynki czerwony. :silly:
Które łóżeczko bardziej wam się podoba? Nie wiem czemu mi bardziej zwykle białe. Będę kupowała z wyposażeniem niebieskim lub różowym.
Załączniki:

9 lata 2 tygodni temu #1018725 przez aggi
sandra ten wózek oglądałam bo tani jk na 3w1 i odradzam- taka 'tandeta' że tak to nazwę, kiepskie wykonanie, jakoś pozostawia do życzenia. Ale masz duuuuużo czasu to napewno coś odpowiedniego znajdziesz ;) jaki miał Natan?? My mamy camarelo carrera - dla mnie cud :-) lozeczko to z niebieskim śliczne :-)

pumcia śliczne lozeczko :-)

nefri nat maks ostatnio też został poczestowany przez teściową wafelkiem przekladanym czekolada to nie chciał. Nawet nie kosztował. A ona go z tym gonila, masakra....

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1018728 przez Sandruska1995
aggi Ja go raz oglądałam i prowadziłam w sklepie. Nawet fajny. Bardzo mi się podoba właśnie kolorystyka i taki zgrabny jest. Jak dla mnie cena nie jest mala bo on kosztuje ponad 1000zl . A u mnie w DE 399 euro. Zobaczę :)
A dla Natana mieliśmy taki na wioskę hehe Baby Merc s6 w kolorze jasnym zielonym/czarnym. Bardzo wygodny, ciepły ale ciężki .
A łóżeczko te co w niebieskim , również jest w różu :)
Załączniki:

9 lata 2 tygodni temu #1018736 przez magmus88
Hej hej :)

Dziewczyny ja mam jutro wizytę u mojego prywaciarza heheh. Powiem mu, że chodzę też na NFZ bo dostałam ostatnio cały komplet badań.... i podpytam o te prenatalne.

No u mnie z pracą też nie wesoło... mam umowę do marca. I pewnie mi nie przedłuża..... a kwestia wygląda nastepująco, że jesteśmy organizacją pozarządową i jesteśmy finansowani tylko w okresie projektów.... i tak dana część projektu kończy się właśnie w marcu.... i gdybym nie szła na L4 to od marca bym miała umowe na rok a tak to musza za mnie kogoś zatrudnić.... i nie ma dla mnie kasy.... ale muszę jakoś pokombinowac.... bo oni nie zatrudniają więcej niż 20 osób więc musieli by mi tylko zapłącić za pierwszy miesiąć a póżniej ZUS.... echh

Kurcze dziewczyny niezłe zakupki już robicie... Pumcia a te łóżeczko nie ma szczebelek?? ehheheh

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1018761 przez Pumcia
Sandrusia ja na wózkach się totalnie nie znam ale wiem, że to będzie zakup namacalny :D potrzeuję na pewno lekkiego bo mieszkam na 3 piętrze więc czasem trzeba będzie je wnieść ;/

Magmus
- kurcze to też nie wiadomo jak to z Toba zrobią, Ja tez swoim tłumaczyłam, ze ja za wszystko zapłące zeby nie bylo stratni i co ? dupa ! a łóżeczko ma szczebelki Szaleńcu :evil: znalazłam te zdjęcie, łóżeczko będzie z taką szufladą jak na dole i oczywiście cały komplet z żyrafkami :silly: 3 mam kciuki za jutrzejszą wizytę :woohoo: zobaczysz Croopka :woohoo:
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka