BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 10 miesiąc temu #688960 przez Asia K
ann-sunshine napisał:

Co do wiesiołka to ja się przyznaję że brałam dwa lata temu przed martuchą. Czy akurat on mi pomógł to nie wiem, ale nie zaszkodziło. Otóż ja brałam oeparol. Brałam w dużych dawkach, chyba 2 x rano i 2 x wieczorem (w każdym razie tak jak na opakowaniu) i brałam od 1 dnia @ do 11 dnia cyklu. Potem już nie, bo może wywołać poronienie. Do tego jadłam dziennie garść orzechów włoskich i piłam lampkę czerwonego wina, które też niby na śluz i na ostatnią fazę cyklu działają zbawiennie.

Co do herbat to od zielonej mnie w ciąży odrzuciło, więc coś może w tym jest. Czarną słabszą i czerwoną piłam normalnie, czyli 1-2 dziennie.

Becia, to ty w kolejce do testowania przed @ teraz? Lil i ty?

Agi ale hormony Ci buzują, takie humory, że ho ho, a ten twój to niech się przyzwyczaja bo w ciąży i po będzie tak samo.

Goś a ty ciążowy chcesz testować czy owu? Wybacz ale nie pamiętam. Ale ciążowy chyba?

No własnie - widzialam ze kiedys tam moze wywolac poronienie ale niebylam pewna kiedy :silly: Tera juz wiem :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #688988 przez lilijka
Kaś_O napisał:

Lili Ty nasza Kochana, moim zdaniem za bardzo doszukujesz się defektów i sama się negatywnie nastawiasz. Prawda jest też taka że masz rocznego syna i Twój organizm też może nie być jeszcze gotowy na kolejną ciążę. Wiem że to jest lipne wytłumaczenie ale mi tak ciągle mówili. żebym dała sobie czas i nie dopatrywała się złego. I chyba to trochę pomogło bo pamiętam że testy owu miały być dla mnie bardziej sprawdzeniem jak mój organizm funkcjonuje i czy owulacja po porodzie i karmieniu wróciła.

A z tym wisiołkiem uważajcie. Asia ma rację może warto z wodą najpierw popróbować i naturalnie przywrócić płyny. :)

nie doszukuje się złego tylko chce wyeliminować problem :) no bo skoro są dominujące a śluz znikomy i bólu nie ma i w ciąży nie jestem to chyba coś nie tak najprawdopodobniej pęcherze nie pękają... Nie lubię życia w niewiedzy i chciałabym następny raz mieć cykl monitorowany i jeśli mi baba powie że pękają to o.k dam sobie spokój :)

Wiesiołek spróbuję ale kupię jak mi przyjdzie ta franca :)

Ann rzeczywiście tutaj nikomu nie wychodziły oprócz chyba Gosi maliny na owulacyjnym w ciąży...

Teraz to wszystkie będziemy testować pod koniec tygodnia. Wiecie jakie emocje będą :lol: Ja to nie mam po co ale mam 7 testów ciążowych więc sobie siknę i popatrzę na jedną kreskę

11 lata 10 miesiąc temu #688999 przez aggi
Isss no n ie dogodzi się z tą pogodą, ale sama powiedz jak nie -30 i zima do wiosny to upały takie że oddychać się nie da :( u nas dziś była taka ulewa w nocy/nad ranem że u sąsiadów z ulicy dalej do rana wodę pompowali... :O dobrze że nam nic nie zalało :)

ten test ze słoikiem w zamrażalniku to niezłe jaja :D mój by chyba się uśmiał jak nigdy :D

Agni ja też się nad wiesiolkiem zastanawiam i wczoraj wyczytałam że dziennie trzeba brać 1500-3000mg tylko w pierwszej fazie cyklu i że efekty są po jakichś min. 3 miesiącach.. ale kurcze może to faktycznie działa... :unsure: szkoda że nie ma kogoś obytego w tym temacie...

co do herbaty to też przeczytałam że herbata czerwona jest wskazana (tu znalazłam co pomaga na śluz płodny: www.jestemplodna.pl/23,plodny_sluz_szyjkowy.html )

11 lata 10 miesiąc temu #689004 przez aggi
Becia opowiadaj jak brałaś ten oeparol - w jakich dawkach itd :)

Ja dziś po @ zaczęłam pierwszy cykl testowania :) mam 10dc (postanowiłam potestować od końca @, jeden dzień przerwy i do końca cyklu już testy owu) na teście wyszedł cień cienia, bladzioch taki że jak zdjęcie zrobiłam to nawet go za bardzo nie widać (zależy od ustawień monitora itd ale cięęęężko). No ale ja cień cienia widzę haha :) mam nadzieję że sytuacja z dnia na dzień będzie się rozwijała pozytywnie :)trzymajcie kciuki !

11 lata 10 miesiąc temu #689020 przez Agnilla
no jeśli masz cykle 28 dniowe to jakos 12-14 dc powinna sie owulacja pojawic :)

ja chyba pozostaje przy piciu duzej ilosci wody bez wiesiołka ;)

tu wklejam link, który kiedyś Ann wrzuciła o żywieniu:
www.jestemplodna.pl/15,ywienie_a_plodnosc.html

11 lata 10 miesiąc temu #689021 przez Kaś_O
Lili jest to dobre podejście. W sumie prawda zawsze warto sprawdzić wszystko od początku do końca. To jedyne co mogę poradzić nie dopatruj się malin na owu jako oznak ciąży bo się juz tutaj przekonałyśmy że to nic dobrego. Zastanawiam się trzeba byłoby zajrzeć na początek wątku bo mi się kojarzy że Gosia miała jedynie 2 kreski właśnie do końca a nie maliny.. Ale może się mylę :)

Aggi to czekamy na rozwój sytuacji :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 10 miesiąc temu #689024 przez aggi
Mam cykle ok. 30-31 dni :)
także czekamy co dalej, mam nadzieje że powoli do przodu krecha będzie ciemniała :-)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #689026 przez Becia87

11 lata 10 miesiąc temu #689035 przez aggi
Ja bym wiele dała by znów zalewało mnie jak kiedyś ! chyba wypróbuję w przyszłym miesiącu brać ten wiesiołek.. nic nie zaszkodzi spróbować

11 lata 10 miesiąc temu #689038 przez issska1986
Becia87 napisał:

Becia, to w weekend testujesz? :)

Iss a jakie miałaś objawy przed ciążą takie same jak przed @ ??[/quote]

Beti moim objawem, po którym mogłam sie coś domyśleć to były bolące piersi, w dzien tak jak przed @, ale w nocy bolały inaczej, wokół brodawek tak mocno,ze na boku nie moglam spać , z resztą do dziś dnia tak bolą... budziłam się z bólu w środku nocy, a mąż ich już z miesiac nie dotykał bo warczę jak tylko rękę przysuwa :lol: :lol: :lol:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #689041 przez Becia87

11 lata 10 miesiąc temu #689087 przez Agnilla
a tak dla zmiany tematu :P
dziś na obiad pierś z kurczaka, młode ziemniaczki i marchewka oooo :lol:
a na jutro krem z kalafiora, bleh nienawidzę, ale ugotuję....bo jutro nie wracam do domu to mąż zje :P choć może i mnie zasmakuje ;)

11 lata 10 miesiąc temu #689098 przez moofka
a ja wcięłam po kolei: jabucho, wielką miskę fasolki szparagowej, 2 paski czekolady i 3 ogórki małosolne :lol: i dalej bym jadła....

a na obiad u nas też kurczak i młode ziemniaczki :)

11 lata 10 miesiąc temu #689102 przez Agnilla
najbardziej mi sie ta czekolada podoba ;) ja wczoraj zjadłam prawie całą :P Wanda się dziś ze mnie rano śmiała bezczelnie :P

11 lata 10 miesiąc temu #689117 przez Kaś_O
Ja dziś jem jak opętana, i ciągle na coś mam ochotę.. Zjadłam troszkę zbożowej kaszki po Czarku, 3 kanapki koniecznie z musztardą dijon i pomidorkiem, 2 nektarynki, pomarańczę, arbuza własnie wcinaliśmy z Czarkiem i nadal mam na coś ochotę. Ale zaraz obiadek z mężem. Najlepsze że Czarek jadł pyszną zupkę buraczaną, a mam ochotę na barszcz ale jak tylko zapach czuję to ledwo go nakarmiłam..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka