- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)
ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)
- Madziunia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

u mnie to nie za dobrze ostatnio było bo natura znów mi plany pokrzyzowała ;/ dostałam 2 @ w miesiącu noi się trochę wystraszyłam - odrzuciłam wszystkie leki, noi obecnie czekam na
@ po której działam

Nawet badania powtórnego witaminy d nie zrobiłam a tabletki się już dawno skończyły. WSTYD!
Weszłam sobie tu zobaczyć co tam i szczerze myślałam że B. już chwalisz się dwiema krechami ale na ciążowym ;P a tu takie rozczarowanie. ale też pozytywne bo same dobre wieści

Dobry lekarz to podstawa! ale i nastawienie!
choć u mnie trochę się podłamało bo obecnie sama nie wiem nawet kiedy mogę się spodziewać @, kiedy dni płodne, kiedy mam zacząć znowu się kłóć... nic nie wiem na teraz ale wierze że tuż "za chwile" się to zmieni!
www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71678
Filip Lipiec 2013 [*]
Mikołaj Grudzień 2013 [*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- julka2404
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Nasz cud trwa
- Otrzymane podziękowania: 0

Kręgosłup szyjny odmówił mi posłuszeństwa ale jakoś to ogarnęłam, na razie. Od przedwczoraj robię sobie zastrzyki, bo zaczynamy ponownie się starać. Muszę poczytać co tam u Was. Miłego dnia kobietki.

- bujanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 7
4 i 2 dni przed planowaną @ (miała być 22-go) testy Pepino 10 wyszły negatywnie, a potem dzień po tym jak miałam dostać @ (czyli 23-go)miałam plamienie, pierwszego dnia troszeczkę krwi, a potem do soboty takie brązowawe, ale naprawdę niewiele, myślę sobie że na pewno się rozkręci @.
Z piątku na sobotę nie mogłam spać, mówię sobie robię test, zrobiłam taki normalny z apteki 25, wyszły dwie kreski!!!!!! Ale nadal nie mogłam w to uwierzyć, bo druga kreska była bardzo blada, (przy czym zrobiłam też Pepino 10 wyszły owszem dwie kreski ale ta 1 była bladsza od tej drugiej a na ciążę powinno być odwrotnie), pojechałam zrobić z krwi, co prawda jakieś stare te laboratorium, nie było w nim bety tylko próba ciążowa, która wyszła pozytywnie

Bożee poryczałam się ze szczęścia, powiedziałam mężowi też płakał

No ale odrazu obawa to skąd to plamienie, coś na pewno złego się dzieje.... Za telefon do lekarki, niestety była za granicą kazała jechać do szpitala. I tak w skrócie: wszystko jest w porządku, 4 tydzień, widziałam malusią kropeczkę, która najprawdopodobniej będzie kiedyś dzidziusiem i dookoła szare pole, czyli odpowiednie środowisko dla rozwijania się fasolki. Oczywiście odstawiłam swoje leki, teraz biorę clexane, 3xnospa, 3xduphaston i kwas foliowy oczywiście.
Dziewczyny sorki, że się tak rozpisałam ale jestem taka szczęśliwa

Aaa beta wyszła 44,2 to jeszcze bardzo wczesna ciąża prawda? A tak apropo tych testów Pepino 10, ja na moim przykładzie bym je odradzała, chyba, że trafiłam na złą partię.
- Anna1807
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 6
SUPER EKSTRA REWELACJA! !!!!!! PIĘKNIE!
GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERDUCHA!
Dbaj o siebie teraz!
Ale cudowne wiadomości! Wiedziałam że w końcu zaczną się tu pozytywne wiadomości szerzyc.
Zdawaj nam tutaj pięknie relacje z wizyt! Będziesz styczniowa Mamuska?
Buziaki! !!!!

Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007
Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)
- emka
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja zaczynam w czerwcu, uzupełniam jeszcze niedobory i ruszam

Julka Zaciskam za Ciebie

Madziu Za Ciebie też, unormuje sie zobaczysz i szybko będziesz w upragnionej ciąży, najważniejsza jest cierpliwość. Ona zostaje nagrodzona zobaczysz!

Aniu Wygłaskaj brzuszek od ciotki, niech rośnie zdrowo

Tak sie cieszę, że coraz nas więcej z dobrą nowiną tu...

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
- bujanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- emka
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- julka2404
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Nasz cud trwa
- Otrzymane podziękowania: 0

- Madziunia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

cudowna wiadomość ;*
jak dostałam wiadomość na fejsa i nie miałam jak się zalogować tu aby ci pogratulować to aż mnie kręciło

Głowa do góry, dbaj o siebie! Słuchaj lekarza!
opowiedz tez o tych testach które stosowałaś bo właśnie się zastanawiam nad testami owulacyjnymi ale kompletnie nic o nich nie wiem.
Jej ale się ciesze

Filip Lipiec 2013 [*]
- bujanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Jeju ale poczułam wzruszenie

A teraz jak się udało też jesteście

Madziunia ja mam krótkie cykle (około 25 dni) i w tym cyklu co zaszłam zaczęłam robić testy owu ze 2 dni po okresie, już trochę straciłam nadzieję został mi jeden test (bo jest 5 w paczce, a 1 użyłam w pierwszym cyklu tak na próbę) i właśnie ten ostatni test wyszedł pozytywny-dwie kreseczki. Czyli 6 dni po zakończonym okresie.
Ja bardzo je polecam, nawet ze względu na to, że dobrze to wpływa na myślenie, ja się ucieszyłam z tych dwóch kresek jak z testu ciążowego pozytywnego.
Dzięki temu się odstresowujesz i myślisz skoro była owulacja na pewno musi się udać. Chociaż 100% pewności nie dają, bo to też zależy od śluzu no i chyba też od plemników.
My się przytulaliśmy po @ i dwa dni po wskazanej owulacji przez test. Naprawdę kup sobie te testy, tanie nie są bo 5 sztuk 25 zł, ale uważam, że skuteczne.
- Madziunia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

który to tydzień już?
Wierze z całego serduszka że się uda bez problemów!
ahhh jak z Ciebie szcześciara!!! ;*
Co do testów to chyba musze zainwestowac ale tego tyle jest że nie wiem na jakie sie zdecydować.
Powinnam mieć już 7 dni temu @ ;/ niestety dalej nic! NIESTETY bo robiłam już 3 testy ciążowe i każdy negatywny. w kwietniu miałam 2 @ (31.03- 6.04 i 26.04 - 30.04). Kalendarzyk pokazuje że juz powinnam być po kolejnej @ i teraz niby dni płodne... ehhh. Masakra jakaś!
Nigdy nie miałam żadnych problemów z cyklem ;/ jestem strasznie wkurzona... rozżalona. Myślałam że jak minie kilka dni, przyjdzie prawidłowo @ a tu znowu jakieś zmiany nieoczekiwane ;/
Wiem że najlepiej nic nie myśleć o tym, nie sprawdzać kalendarza.. ale kurdę nie da się! Zaczyna mnie to martwić. Bo jesli przy idealnym cyklu nie udało się wstrzelić to przy rozregulowanym pewnie tymbardziej. i stąd ten pomysł o testach.
Ale to co mam je robić 2 dni po @ i jak wyjdzie pozytywny to znaczy że za 2 kolejne dni trzeba się przytulać, tak?
Czytałam o tych testach też tu na forach i troche to skomplikowane się wydaje.
a noi z waznych rzeczy bo wcześniej jak się wkurzyłam przez ten cykl pomieszany to wszystko olałam! przestałam brać clexane, dufaston, witamina się skończyła a femibion to biore raz a raz nie biore zalezy czy pamiętam. Już myśłalam że we wtorek dostane @ bo ok 16 dostałam takiego bólu podbrzusza że aż łzy mi poleciały. Chcieli zawieźć mnie do szpitala i aż się wystraszyłam ale przetrzymałam. Jednak to nie @ bo dalej czysto :|. Ból trwał z jakieś 2-3godz i przeszedł. zdecydowałam się zrobić badanie tej witaminy - we wtorek - środe mam wynik. Czy dostane @ czy nie w piątek pójdę do mojej gin, zapytać co się dzieje.
Mam dziwne przeczucie że może moja torbiel daje mi też popalić. ;/;/;/
Bo przecież to niemożliwe by 3 testy ciążowe mogły się pomylić!
Ale mimo to raczej nie piję % - bo jak wypiłam 1 kieliszka to dziwnie brzuch mnie zabolał i później wyrzuty sumienia miałam. 1 maja łyknęłam sporą ilość słoneczka - aż się opaliłam na ramionach ;D a wogóle to pojechaliśmy z mym mężem nad wodę posiedzieć na kocyku i wyobraźcie sobie że piękne grzyby czerwone kozaki znaleźliśmy.
Dziś troszkę pochmurniej więc odpoczywamy w domku

Pozdrawiam was kochane moje ;* Brzuchatki wiary i jeszcze raz wiary! będzie dobrze!!!!
a reszta... hmmm luzu i przyjemnego zapracowania

Filip Lipiec 2013 [*]
- bujanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jeśli chodzi o testy owulacyjne to na prawdę nic trudnego, ja to robiłam tak proforma, żeby być pewnym, że owulka była. A przytulasz się z mężem tak jak zawsze to sobie wyliczałaś, bo przecież test Ci pokazuje tylko dzień owulacji, a przecież możesz zajść w ciążę w dni płodne więc to jest chyba trzy dni przed owulacją i dwa dni po. Więc przed pozytywnym testem też radzę się poprzytulać. Zresztą tam masz instrukcje w środku i wszystko masz napisane. Ale zrób koniecznie porządek z tymi Twoimi cyklami :/
Ja czuję się w porządku, na razie bez wyraźnych objawów. Nadal brzuch pobolewa, ale plamienie praktycznie ustało

- emka
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madzia Biedna jesteś naprawde z tymi cyklami, najgorsze jest to ze trudno mi cos tobie poradzić, biedactwo

- Anna1807
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Forum ostatnio daje popalic, bo co.wchodzę to error

Bujanka jak się czujesz, który to juz tydzień? Byłaś może na USG?
U mnie bez zmian, dolegliwości są raz większe raz mniejsze, nie chce zapeszac ale mdłości są jakby mniejsze nie każdego dnia ale sie zdarzają się lepsze dni!
Jedynie to nie opuszcza mnie zmęczenie!
A i co jeszcze to STRASZNE problemy z cera!

Jedynie pozostaje pozaslaniac lustra, zaszyc sie w łóżku i wstać dopiero w LISTOPADZIE

BUZIAKI! !!!!
Chyba Madzia powinna tutaj zawitac? !

Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007
Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)
- Madziunia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Filip Lipiec 2013 [*]