BezpiecznaCiaza112023

ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861464 przez bujanka
Emka to kiedy wyniki? Bardzo się cieszę i życzę powodzenia :)
Od Ciebie nic nie dostałam :unsure: a Ani odpisałam :)
Ja już po pierwszym cyklu staranek, pewnie zakończy się @ bo mam typowe objawy jak przed miesiączką: piersi bolą, parę krostek się pojawiło i brzuch boli co chwilę. Ale cały czas iskierka nadziei jest :) Latam co chwilę do łazienki w nocy co chwilę i w sumie napiera mi na pęcherz a dużo nie wysikuje :/ o raany sama nie wiem czy to może być mała fasolka?
Za szybko na test ale może w czwartek zrobię.

Aaaa teraz przeczytałam, ze dziś wynik:) To koniecznie daj znać co tam wyszło :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #862400 przez emka
No i klops wynik D3 dużo poniżej normy! 11, a norma 30-100 Zajebiście! KOlejny powód by znów odłożyć staranka! No nic dobrze, ze wiem, uzupełnię i do dzieła.

Bujanka Zaciskam za Ciebie! Kiedy testujesz?

Chodziło mi o info od Anki właśnie. :blink:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?

10 lata 8 miesiąc temu #862580 przez Anna1807
Oj Emka zawsze coś, ale głowa do góry wszystko będzie dobrze! Ja nie będę robić tego badania, bo daremnie będę się stresowac.
Mam anemie, dzisiaj zadzwoniłam do lekarza podałam mu wyniki i powiedział że niedobrze,ze w tak wczesnej ciąży już takie złe wyniki krwi. Ale zostałam zaopatrzona w ogromne ilości owoców, soków itp więc teraz na zmianę Michał, mama,tata tylko pytają a zjadlas, a wypilas :laugh:

Mdli mnie coraz bardziej, wiec też trudno mi ciągle jeść, ale robię co mogę!

Beta pięknie urosła i liczę na pierwsze zdjęcie do albumu 31.03.

Ciągle czekam na Was Diewczyny, az w końcu do mnie dolaczycie!
Brzuch rośnie, ja jednak uważam, że to poprostu z jedzenia! :laugh:

Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #862584 przez bujanka
O kurczę to rzeczywiście dużo za mało :( jak mi się teraz nie udało to też pójdę zrobię badania na tą witaminę.A jak ją będziesz uzupełniać? Jakieś witaminy? Ja ostatnio jakieś trzy miesiące brałam tran, ciekawe czy tam jest ta witaminka.
No sama nie wiem kiedy mam zrobić, korci mnie, ale chyba się wstrzymam do czwartku-piątku. Miesiączkę powinnam dostać między sobotą, a wtorkiem. Kupiłam sobie dziś bardziej czuły test i muszę się jeszcze wstrzymać. Ale myślicie, że piątek to nie za wcześnie?

Aniu dobrze, że masz rodzinkę na którą możesz liczyć!!! :)
Swoją drogą fajne takie soczki ze świeżych owocków, ja je uwielbiam :) A w ciąży można troszkę mężulka powykorzystywać bo się samemu nie zawsze chce robić :)
A anemie to chyba ma co druga kobieta w ciąży co? Dobrze, że jesteś pod dobrą opieką. Trzymajcie się i dbajcie o siebie :)

10 lata 8 miesiąc temu #862671 przez emka
Bujanka, testa najlepiej robić w dniu @, wtedy wynik jest najbardziej wiarygodny, szczególnie ten negatywny, bo jak wykaże ciąże to na bank bedzie ciąża :) Beta z krwi daje największą pewność i można ją zrobić wcześniej. Trzymam mocno kciuki i czekam na wieści :) :kiss:

Aniu Pij soczki z buraczka z dodatkiem jabłka i weź żelazo, szybko uzupełnisz jak małe niedobory są. Ja po miesiacu brania juz mam hemoglobinę w normie. Dobrze robisz ze tej witaminy nie badasz, ja sie nią tak bardzo nie przejmuję, bo widac wszystkie to mamy, a zima sie kończy to sie to samo uzupełni. Ale pójdę do lekarza po żelazo, bo mam brać 3 miechy to i witaminkę dostanę pewnie. Bierzesz ten mocniejszy kwas foliowy na receptę?
Ja chyba muszę sobie zapodać, bo jak wszystko mam poniżej norm to penie kwas też.
Beta piekna :) Tyle radości mniałam z niej wczoraj :) Czekam na fotkę fasolki :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #862682 przez bujanka
Emka szczerze powiedziawszy to myślę, że ta małpa przyjdzie i nie wiem czy w ogóle zdążę zrobić test bo brzuch napierdziela jak zawsze przed @.
Ale za niedługo nowy cykl to poczekam na Ciebie :)

10 lata 8 miesiąc temu #866272 przez emka
Bujanka :) Robiłaś test? Co tam u Ciebie?
Dzis Ania ma wizytę u gina, czekam na wieści...
A moja @ po tym jak odstawiłam acard wróciła do normy, więc chyba przez acard mialam anemię... Musze sie podkurować i wracam do gry.

10 lata 8 miesiąc temu #866427 przez bujanka
hej robiłam 1 dzień przed, w sobotę dostałam @ idealnie jak ostatnio :angry: Wychodzi na to, że mam 25 dni cyklu tylko, gdzieś czytałam, że przy takich krótszych cyklach te kalkulatory o dniach płodnych z neta nie są tak skuteczne jak przy dniach 28-30 to prawda?
No to koniecznie niech Ania da znać jak po wizycie już pewnie jakąś foteczkę będzie miała? Oby wszystko było dobrze, zaciskam kciuki.
Emka to następny cykl już jest Twój? :lol: Czy dłużej musisz czekać? Ale to w ciąży ewentualnej nie będziesz musiała brać acardu?

10 lata 8 miesiąc temu #866503 przez Anna1807
Jestem już po wizycie!
Nasza Kruszyna ma 5 mm i serce biło jak dzwon!

Jestem najszczęśliwsza na świecie! :lol: :lol: :woohoo: :laugh:

Acard bierze się w czasie trwania ciąży.

Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]

10 lata 8 miesiąc temu #866681 przez Madziunia
hmmm a ja dziś wkręcam sobie że zagnieżdrza się zarodek... bo mam 12 dni do okresu a jednak jakieś bóle jak do @ noi dziwne wydzieliny biały śluz z nitką krwi. Strasznie się martwie co to może być.. Przytulaliśmy się z mężem ale dalej biorę tą witaminę... jeszcze jej nie badałam czy coś się poprawiło.. troszkę też jakbym przychorowałam - przez klime jakiś katar miałam ;/ teraz ten ból, osłabienie noi najlepiej bym non stop spała...
Jak zobaczyłam tą krewkę to tak się wystraszyłam że zaczęłam czytać no ale czy to możliwe.. ?
Jej jakie to wszystko trudne :(
Oczywiście ciągle biorę Femibion 1, od 10-26dc dufaston x2 noi Clexane...
po pierwszym cyklu który nie dał oczekiwanych efektów mimo zastrzyków moja @ była taka skąpa że na wkładkach byłam - 3 dni i koniec, może dlatego teraz organizm świruje.
Boje się - kurczę już ostatnio doszukiwałam się objawów... a ten czas do potwierdzenia dłuży się i dłuży.. :(

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71678

Filip Lipiec 2013 [*]
Mikołaj Grudzień 2013 [*]

10 lata 8 miesiąc temu #866745 przez bujanka
Aniu GRATULUJE!!!!!!! super nowinki :):):) jakąś fotkę masz? Dawaj, dawaj obejrzymy twoje Dzieciątko :)
Madziunia, ale to źle, że możesz być w ciąży to chyba dobre wieści? Odstawisz najwyżej witaminki i tyle :) i za dużo nie czytaj bo to wszystkim nam źle wychodzi, człowiek jeszcze tylko bardziej się zamartwia.
Ja @ pewnie do piątku, a potem do roboty :) Mój mąż stwierdził, że to raz na dzień w dniach płodnych tak jak w 1 cyklu to za mało, mówi musimy spróbować po parę razy hehe :lol:
Co cykl to inna metoda :side:

10 lata 8 miesiąc temu #867334 przez Madziunia
Nasilił się ból noi krwawienie... bardzo się wystraszyłam noi pojechaliśmy do mojej gin.
powiedziała że przez leki mój cykl się pozmieniał noi okazuje się że to objaw poowulacyjny. NIgdy nic takiego nie miałam. no ale mam się ewentualnie pomęczyć jeszcze jutro i później poczekać kilka dni i test :) nie wiadomo... być może... jest szansa...
no ale nie nastawiam się, najważniejsze że wszystko jest ok.

choć znowu mam torbiel, oczywiście ten sam jajnik - prawy ;/ no ale póki co nie jest groźna.

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71678

Filip Lipiec 2013 [*]
Mikołaj Grudzień 2013 [*]

10 lata 8 miesiąc temu #867415 przez bujanka
Madziunia najważniejsze, że to nic groźnego. Życzę powodzenia przy teściku no i koniecznie się pochwal wynikiem :)

10 lata 8 miesiąc temu #872711 przez bujanka
Hej dziewczynki :) Co u Was? Nic się nie odzywacie. Madziunia, Emka !!!! Przywołuje Was do porządku, Annę podglądam na innych wątkach więc wiem, że u niej w porządku. Chociaż też byś mogła czasem tutaj u "u nas" napisać jak z maleństwem i jak Ty się czujesz?
Jeśli chodzi o mnie to tryskam szczęściem, tak je czuje w środku :) Niby nic się takiego nie wydarzyło, ale :)
1. W końcu znalazłam panią doktor z Warszawy, idealną dla mnie :) Zna się na rzeczy, pracuje na patologii ciąż związanych z zakrzepicą, chorobami autoimunologicznymi. Byliśmy u niej, kazała działać :) Powiedziała, że u mnie będzie mniejsze ryzyko poronień bo od 2 lat biorę acenocumarol więc krew jest rozrzedzona.
2. Od poniedziałku robię testy owu, już byłam trochę podłamana, a tu proszę w czwartek dwie piękne malinowe kreseczki, ucieszyłam się jak na pozytywny test :) Mój mężulek tylko coś narzeka na kręgosłup i aż mi wstyd, że go męczę bo widzę, że go boli :dry:
3. Po świętach wchodzi murarz i będzie piękny fundamencik :) Udało mu się wcześniej, a myśleliśmy, że wejdzie dopiero na jesieni :)
Dziewczynki nie chcę mówić tylko o sobie, piszcie i wy co u Was? :)

10 lata 8 miesiąc temu #873525 przez Anna1807
Bujanka!
Bardzo się cieszę, że znalazlas dobrego lekarza,bo to.bardzo bardzo ważne!

Co do testów owu to ja nigdy nie używałam więc nie wiem o co kaman :unsure:
Ważne, że wiesz o co chodzi i jak je interpretować.
Czekam z niecierpliwością na informacje o dwóch kreseczkach na teście ciążowym.

U mnie w miarę dobrze. Dolegliwości ciążowe dokuczają, ale daje radę! :blink:

Ostatnio mój lekarz zaproponował mi szczepionkę z limfocytów i siedzę i myślę co zrobić. Jest to duży koszt,a pewności o skuteczności nie ma. Jednak chyba dlaa spokoju,że zrobiłam wszystko dla mojego Malenstwa zdecyduje się na nią aby później nie obwiniac się ze nie zrobiłam wszystkiego.

24.04 mam kolejne USG już doczekać się nie mogę.

Co do pozostałych dziewczyn to Madzia nas ostatnio zaniedbala :dry:. Nie wiem co się dzieje.
A pozostałe na pewno napiszą!

Miłego weekendu i czekam na wieści :blink:

Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka