- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- Agathe888
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agamadryt
- Wylogowany
- gaworzenie
Wlasnie slyszalam, ze ta metoda 3 5 7 dziala cuda. I mamy przyklad Zosi, ze faktycznie dziala. Tez wyprobuje jak maluch bedzie starszy.
Milenka za pomidorka, pewnie cudnie wygladala
Milej soboty. Tutaj pada, szaro i buro
- kasiah
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ale chyba bede musiala znowu sprobowac. I to niedlugo. Ale zrobie to jak juz pszczola sie w zlobku zaklimatyzuje. No i jak enek nie bedzie bo jak ona placze to on sam mi mowi ze mam ja wziasc do nas zeby nie plakala
- Martyna82
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasiah
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja juz u tesciow w zgz.
Podroz pociagiem ok tylko ze Pszczola wogole nie spala wiec 4 godziny szalala.
Moj enek gotuej beardzo dobrze i lubi wiec w domu praktycznie tylko on gotuje. Czasem jakis obiad musze zakrecic ja bo on zajety, chory, czy po prostu mu sie nie chce ale oglnie gotuje on. Ja nie znosze gotowac wiec jestem super szczesliwa ze on to robi. Ale nic innego juz w domu nie zrobi, sprzatac nie sprzata, prasowac nie prasuje, pralki nie wlaczy, do zmywarki naczyc nie wlozy itp wiec dobrze ze chociaz gotuje
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Agathe co do wizy to najpierw musisz wypelnic formularz przez internet, bedziesz tez potrzebowala zdjecie do wizy. Zdjecie jest takie normalne jak do paszpotu ale musi byc kwadratowe. Na stonie ambasady wszystko pisze.
Jak juz masz wypelniony formularz, to musisz zaplacic za proces rozpatrzena wizy. To byl chyba ok120 eur. Tez sie to robi przez internet i placi sie karta.
Dopiero jak masz zaplacone mozna wyznaczyc termin wizyty w konsulacie. Wszystko robi sie przez internet o tyle dobrze.
Tutaj gdzie sie wypelnia formularz ds 160. To jest pierwsze co musisz zrobic. Wypelnic ten forumlarz.
ceac.state.gov/genniv/
Niektore pytania sa takie ze nam uwlaczaja.
To jest strone gdzie placisz i umawiasz se na wizyte. Trzeba sie najpierw zarejestrowac
ais.usvisa-info.com/es-es
A jak juz bedziesz szla na rozmowe do konsulatu to zabierz ze soba przede wszystkim:
Umowe o prace
Wyciag z konta (ja wzielam z 3 ostatnich miesiecy)
Libro de familia
Mnie o to pytali. Za pierwszym razem nie wzielam ani umowy o prace ani wyciagu z konta i wydaje mi sie ze przez to nie dostalam wizy.
Wize wydaja na 10 lat.
Generalnie oni wsyzskie osoby ktore przychodza ubiegac sie o wize traktuja jako potencjalnych nielegalnych emigrantow i trzeba im udowodnic i przekonac ze ty nie chcesz w stanach zostac, ze chcesz tam tylko pojechac na chwile i wrocic i ze masz silne wiezi z krajem w ktorym mieszkasz.
Od razu ci powiem ze to ze zostawias zna czas podrozy dziecko w kraju to dla nich zadna wiez. Dla nch wazniejsz jest to ze masz stala prace,mieszkanie na wlasnisc i ze masz pienadze na podroz i na pobyt w stanach i ne jedziesz tam aby pracowac.
- Kiniak
- Wylogowany
- gaworzenie
- Maximiliano
AgaMadryt super masz ze Ci tak ktos gotuje, niestety ja przyzwyczailam swojego ze to ja gotuje i choc potrafi i to niezle to tak sie rozleniwil ze musze go niezle przycisnac zeby zrobil pyszne calzone...
Agathe powodzenia z ta wiza i koniecznie zdaj relacje jak juz bedzie po wszystkim , a kiedy planujecie wylot????'zazdroszczeeeeee
- Martyna82
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!
Ja jak zwykle doczytuje, ale nie mam czasu na pisanie.
Witam nowe mamusie i nowe malenstwa
Kiniak, moja Maya tez miala straszne kolki i spedzalo mi to sen z powiek. Te kropelki podobno dzialaja jak podaje sie je bardzo regularnie i dopiero po kilku dniach widac efekty. Przynajmniej u nas tak bylo i wystarczylo, ze raz nie podalam. Wiec nie zniechecaj sie, bo nam zycie uratowaly. Ja juz po scianach chodzilam z niewyspania i nerwow i plakalam razem z dzieckiem. Poza tym cieple oklady na brzuszek tez pomagaja, prasowane, cieple jeszcze pieluszki tetrowe przyklada sie do brzuszka. Powodzenia zycze i oby szybko przeszlo.
- Agamadryt
- Wylogowany
- gaworzenie
Kiniak, byc moze jest to jakas nietolerancja. Nasz sasiad mowil, ze jego syn przez 3 miesiace nie spal prawie i non stop plakal i okazalo sie ze uczulony na bialko mleka krowiego. Tyle jest tych rzeczy, od ktorych moze maluszkom bolec brzuszek. Jak masz dobrego pediatre to moze cos poradzi. My niestety mamy taka, ze szkoda gadac. Wszystko zawsze jest normalne i tak musi byc... Wiec ja to juz nawet jej o nic nie pytam.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!
- Agamadryt
- Wylogowany
- gaworzenie
- kasiah
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Agamadryt
- Wylogowany
- gaworzenie
Cine Polaco en la Filmoteca de Zaragoza.
culturapolaca.es/#es,wydarzenia,656
sporo fajnych filmow
pozdrawiam
- kamila7-26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie skarbie!!
Co do kucharzenia to moj maz tez dobrze gotuje ale raczej ja kroluje w kuchni a co do paczkow to zrobilam z przepisu Ewy Wachowicz i wyszly przepyszne polecam ten przepis!! a wczoraj robilam ptysie (a dupka rosnie hehe)
Co do kolek to ja nie pomoge my z kolkami nie mielismy problemu jedyne jaki mam problem to to ze Carolcia raz w nocy na mlek sie budzi i wiem ze to moja wina bo wszyscy mowia ze mam ja pare dni przetrzymac ale ja nie mam serca
a tutaj moja Krolewna Sniezka
- Agamadryt
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja dzis probuje z woda w nocy. Jak sie obudzi na mleko zapodam mu wode.... i zobacze jak to bedzie. Bo wg pediatry z wczoraj, maly mimo ze jest w siatkach ok, jest gruby i nie ma kolan (czytaj obrosniete tluszczem..). Ze pewnie daje mu za duzo kaszek (ani grama do tej pory nie dostal), i ze pewnie non stop spi i sie nie rusza (spi normalnie, w dzien w sumie jakies 4 godziny, wiec nie wydaje mi sie to duzo). A ze ja strasznie biore sobie takie rzeczy do serca to sprobuje w nocy nie dawac mu jesc... Moze sie uda