- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karo290392
- Wylogowany
- rozmowna
- Vivienne <3 Nasz cały świat!
- Otrzymane podziękowania: 0
Kurier mnie olał i nie przyszedł ;/ pewnie w poniedziałek przyjedzie. Ale moja złość sZybko mineła jak przyjechali
Nie dosc ze mnóstwo gratisów przywiozła to wszystko w tak idealnym stanie ze szok. siedzieli z 4 godziny dopóki ich córeczka nie zaczeła marudzic bo pora kompania była ale umówilismy sie ze przyjedziemy do nich na weekend przyszły
Cudowni ludzie. nasi mezowie bardzo fajnie sie dogadywali a my miałysmy swój swiat. Córunia od nich taka grzeczna ze szok.
Super zadowolona jestem
A propo zdjęcia to żaden wieloryb tylko śliczna mamusia A jeszcze troszke i taka focia tylko ze z synkiem na rekach
- pasal
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Poziomka - nie bez powodu, każdy odradza mi Koszalińską rzeźnie.. ja zdecydowałam i rodzę w Białogardzie, na drugim miejscu jest Kołobrzeg. Bardzo Ci współczuję tego co przeszłaś, nie pokazuj się więcej w tym "szpitalu"
Patrizia - super wyglądasz, ja też dostałam luteinę dopochwową i będziecie się śmiały, ale mam ją tam sobie wsadzić ? wygląda jak zwykła tabletka więc nie wiem chcesz zobaczyć wieloryba? to ja Ci zaraz pokażę
Doktorek mnie dziś solidnie przebadał, wizyta trwała 50 minut.. baby w poczekalni mnie znienawidziły. A więc tak ułożenie: miednicowo - miednicowe, łożysko przodujące a więc cesarka jak nic. Małe ważą 1700 i 1705g, szyjka skrócona do maksimum możliwości a więc zakaz ćwiczeń, chodzenia, basenów, męczenia się i denerwowania. GBS pobrany z obu dziurek :/ tego się nie spodziewałam, ale nie było najgorzej. Dostałam luteinę z którą nie wiem co zrobić - czy zjeść czy wsadzić sobie w .. oraz żelazo. Małe są wielkościowo w 33 tygodniu, cieszę się, że się tak dobrze rozwijają.
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
prawa-pacjenta.wieszjak.pl/pacjent-u-lek...i-odebrac-wypis.html
Glowa do gory jestes ponad to, moj tato poradzilby kontakt z telewizja zeby zrobic im "renome"
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pasal
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Poziomka - moja koleżanka dziś ma taki sam cyrk na porodówce w Koszalinie jak Ty, więc nie jesteś jedynym przypadkiem
- Kinia1712
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wracam po przerwie Poziomka wspołczuje nerwów zwiazanych ze szpitalem..szkoda słow na takie bagno..
Patrizia piekny brzusio rosniecie z synkiem widac ładnie
Pasal dziwczynki duze juz Napewno Ci ciezko juz z kobietkami..
Karo gratuluje coreczki
Domi!! super ze zaciazyłas i jestes w gronie przyszlych mamusiek
Nubi witam serdecznie
Niestety nie odpisze na wszystkie posty bo jest tego troche a ja nie wszystko pamietam, fakt faktem zaniedbuje forum ale czesciej jestesm na facebooku. Ogulnie z małą wszystko w porzadku tylko w domu problemy z tesciowa ;( szkoda słow na nia nawet..
Jak wam mija sobota i jak sie czujecie ?
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pasal ta luteina to na skurcze i miekka szyjke tak mi gin powiedziala co to cialko blaczace to nie mam pojecia, teraz jestem po obiadku a maz siedzi w pokoiku i szpachluje sciany zebieram sie zaraz za ogarniecie chalupy bo wiedzorem na mecz przychodza kumple mojego
- Kinga1989
- Wylogowany
- gaworzenie
Mnie rowniez ostatnio nic sie nie chce, a ponoc mial byc to okres tzn ''gniazda''.
Teraz czeka mnie pobranie wymazu by sprawdzic czy mam paciorkowca, troche sie przejmuje tym.
Mala wazy juz 1800:-)
Dzis w nocy mialam najdziwniejszy sen swiata, znowu zaszlam w ciaze bedac w tej i to z blizniakami i w sumie wyszla mi 3maluchow. Im blizej konca tym coraz bardziej swiruje, nie jestem soba!
Czy ktora kolwiek z was juz myslala o rocznym macierzynskim, czy chcecie zostac ze swymi skarbami czy tez zrezygnowac z tego? (Wiadomo rozne sa sytuacje).
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a jesli chodzi o mAciezynski to ja bardzo bym chciala na rok platne 80% ale nie wiem jak t bedzie bo ponoc nie ma jeszcze ustawy ale w przyszlym tygodniu bede u siebie w pracy to sie zapytam ksiegowej jak mam taki wniosek napisac. A do kogo chdzisz tzn do jakiego lekarza??
- poziomka-1801
- Wylogowany
- rozmowna
Moj facet wkurzony podejsciem lekarzy a mamka to juz w ogole...za to facet rozczarowany bo liczyl ze wyjde z synkiem a tu lipa. Wczoraj przyszlam do domu a tam lozeczko zrobione dla malego kupiona maskoteczka bukiet roz....chyba czesciej musze wybywac z domu
O wypis sie nubi nawet nie sprzeczalam,doslownie uciekalam z tamtad jak najszybciej...w dupie ich mam teraz wazne zeby dali mi papier na to ze nie wywolali porodu i uzasadnienie bo skoro moja lekarka kieruje mnie na indukcje bo maly ma niskie tetno to cos musibyc na rzeczy a ja nie zamierzam tego lekcewazyc i uwazam ze przegieli na maksa ze nic nie zrobili.
patrizia jaki tam wieloryb tylko pozazdroscic na salach gdzie lezalam byly dziewczyny no chamsko to zabrzmi ale monstrualne....i to w 30, 32tc ja wygladalam ze swoim brzuchem jak wzdeta.One za to z dwa razy taki jak Twoj
pasal przy przodujacym lozysku to na bank cesarka a dziewuszki to juz chyba sie i tak nie odwroca glowkowo. A co tam u kumpeli tez jej laske robia ze wszystkim??
powiem wam szczerze ze mysle nad napisaniem do gazety o tym co mnie spotkalo...tak byc nie moze ze beda kobiety w ciazy traktowac jak najgorsze gowno...bo ja sie potem nie dziwie ze jak mloda kobieta urodzi to nie chce drugiego dziecka bo i ja czujd wielka niechec do tego.
- pasal
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Poziomka to nie głupie żeby nasłać na nich gazety, anonimowo nawet niech się zoriętują co tam się dzieje. Tym bardziej, że jest to szpital wojewódzki. Domyślam się też skąd takie psie traktowanie i choroby maluchów, wystarczy spojrzeć na statystyki: w roku 2000, liczba łóżek w szpitalu 111, rodzących: 5152
w roku 2006, liczba łóżek:86, rodzących 5230, w roku 2011, liczba łóżek 49, rodzących 5139. Nie dziwię się, że brakuje im miejsc skoro z roku na rok mają co raz mniej łóżek, personelu i jak widać człowieczeństwa :/
dane wzięłam z www.swk.med.pl/oddzialy/polozniczo-ginokologiczny.html
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- Karo290392
- Wylogowany
- rozmowna
- Vivienne <3 Nasz cały świat!
Najlepszego z Okazji Dnia Mamy
Jak sie dziś czujecie ? Jak maluszki Wasze ?
U mnie pogoda śliczna Cały dzień na dworze , wczoraj tak samo
Aż chce się życ
Jutro Bank Holiday i jedziemy do znajomych rano a wracamy we wtorek wieczorem. Idziemy oglądać domki bo tam sie przenosić bedziemy w ciagu 3 tygodni bo mąż tam prace ma
- pasal
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Byłam dziś na porodówce żeby sobie pozwiedzać. Widziałam maluszka 1900g w inkubatorku. JAKI SŁODKI MALUTKI KURCZAK! nie byłam pewna czy to żywy taki malutki, nic nie płakał tylko się gapił i ziewał i ssał kciuk, szok. I pomyśleć, że ja na prawdę mam takie dwa w brzuchu, 200g mniejsze. Wyprasowałam dziś wszystkie ubranka, trochę tego mam. I jak zobaczyłam jak małe rodzą się dzieci ( moje na pewno nie będa wieksze niż 2500) to stwierdziłam, że na pierwsze dni życia nie mam żadnych ubranek, wszystko za duże. Dobrze, że w szpitalu nie muszę mieć swoich ubranek.
Karo ja też się przeprowadzałam będąc w ciąży wszyscy nosili a ja pokazywałam palcem gdzie co ma stać
Poziomka, jak u Ciebie urodziłaś już ? Patrizia, jak remont ?
Witam nową mamę, mirka ja serduszko usłyszłam dość późno a na USG nie wiedziałam na co patrzeć