BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 7 miesiąc temu #663725 przez Patrizia
strzelilam sobie dzisiaj fotke wiec wam pokaze jaki ze mnie wieloryb :P :)

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #663884 przez Karo290392
patrizia
Kurier mnie olał i nie przyszedł ;/ pewnie w poniedziałek przyjedzie. Ale moja złość sZybko mineła jak przyjechali :)
Nie dosc ze mnóstwo gratisów przywiozła to wszystko w tak idealnym stanie ze szok. siedzieli z 4 godziny dopóki ich córeczka nie zaczeła marudzic bo pora kompania była :D ale umówilismy sie ze przyjedziemy do nich na weekend przyszły :)
Cudowni ludzie.:) nasi mezowie bardzo fajnie sie dogadywali a my miałysmy swój swiat. Córunia od nich taka grzeczna ze szok.
Super zadowolona jestem :)

A propo zdjęcia to żaden wieloryb tylko śliczna mamusia :) A jeszcze troszke i taka focia tylko ze z synkiem na rekach :)

11 lata 7 miesiąc temu #663908 przez pasal
Hejka :) ale to był dłuuugi dzień

Poziomka - nie bez powodu, każdy odradza mi Koszalińską rzeźnie.. ja zdecydowałam i rodzę w Białogardzie, na drugim miejscu jest Kołobrzeg. Bardzo Ci współczuję tego co przeszłaś, nie pokazuj się więcej w tym "szpitalu"

Patrizia - super wyglądasz, ja też dostałam luteinę :) dopochwową i będziecie się śmiały, ale mam ją tam sobie wsadzić ? wygląda jak zwykła tabletka więc nie wiem :) chcesz zobaczyć wieloryba? to ja Ci zaraz pokażę :P

Doktorek mnie dziś solidnie przebadał, wizyta trwała 50 minut.. baby w poczekalni mnie znienawidziły. A więc tak ułożenie: miednicowo - miednicowe, łożysko przodujące a więc cesarka jak nic. Małe ważą 1700 i 1705g, szyjka skrócona do maksimum możliwości a więc zakaz ćwiczeń, chodzenia, basenów, męczenia się i denerwowania. GBS pobrany z obu dziurek :/ tego się nie spodziewałam, ale nie było najgorzej. Dostałam luteinę z którą nie wiem co zrobić - czy zjeść czy wsadzić sobie w .. :) oraz żelazo. Małe są wielkościowo w 33 tygodniu, cieszę się, że się tak dobrze rozwijają.

11 lata 7 miesiąc temu #663910 przez Nubi
Poziomka bylas bardzo dzielna, przykre ze musialas miec do czynienia z idiotami... Wypis to maja chyba obowiazek ci dac natychmiast zanim wyjdziesz? To chyba jakas dziwna praktyka ze odbierasz go pozniej.
prawa-pacjenta.wieszjak.pl/pacjent-u-lek...i-odebrac-wypis.html

Glowa do gory jestes ponad to, moj tato poradzilby kontakt z telewizja zeby zrobic im "renome" ;)

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu #664019 przez Patrizia
pasal musisz luteine wadzic do pochwy nie polykaj jej ;) tylko wloz sobie wkladke bo pozniej bedzie schodzic wiec bileizna pobrudzaona, to sie cieszysz ze cesarka :) a nie wiesz ile centymetrow masz szyjke bo mi powiedzial ze jest oki 3cm a to sie mi wydaje malo ale jak powiedzial ze w porzadku to musze mu wierzyc :) mi tego wymazu nie robil b powiedzial ze do 37tyg ciazy sie to robi wiec zrobimy go nastepnym razem, no i oczywiscie ciesze sie ze male sa zdrowiutkie :)

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #664035 przez pasal
Patrizia - o dziwo za ten wymaz nie musiałam płacić, pobierał mi też chyba wymaz na cytologię, bo szłam z 3 próbkami do labolatorium. Nie mówił ile centymetrów ale złapał się za głowę po badaniu. I mówił coś że występuje u mnie w łożysku ciałko błądzące czy jakoś tak, nic się nie rozwijał na ten temat zrobił tylko z tego mini sensacje bo pokazał wszystkim pielęgniarkom a mnie po prostu powiedział, że mało kiedy to się zdarza - kolejna anomalia w moim wydaniu. Po co oni nam dali tą luteinę ?

Poziomka - moja koleżanka dziś ma taki sam cyrk na porodówce w Koszalinie jak Ty, więc nie jesteś jedynym przypadkiem

11 lata 7 miesiąc temu #664127 przez Kinia1712
Hejo dziewczyny ;)

Wracam po przerwie :) Poziomka wspołczuje nerwów zwiazanych ze szpitalem..szkoda słow na takie bagno..

Patrizia piekny brzusio rosniecie z synkiem widac ładnie :)

Pasal dziwczynki duze juz :) Napewno Ci ciezko juz z kobietkami..

Karo gratuluje coreczki ;)

Domi!! super ze zaciazyłas i jestes w gronie przyszlych mamusiek :)

Nubi witam serdecznie :)

Niestety nie odpisze na wszystkie posty bo jest tego troche a ja nie wszystko pamietam, fakt faktem zaniedbuje forum ale czesciej jestesm na facebooku. Ogulnie z małą wszystko w porzadku tylko w domu problemy z tesciowa ;( szkoda słow na nia nawet..

Jak wam mija sobota i jak sie czujecie :)?

11 lata 7 miesiąc temu #664139 przez Patrizia
hejka :)

pasal ta luteina to na skurcze i miekka szyjke tak mi gin powiedziala co to cialko blaczace to nie mam pojecia, teraz jestem po obiadku a maz siedzi w pokoiku i szpachluje sciany :) zebieram sie zaraz za ogarniecie chalupy bo wiedzorem na mecz przychodza kumple mojego

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #664272 przez Kinga1989
Gadatliwa- tak rodze w naszym szpitalu, chocz poczatku mialam zamiar w tychach, ale lepiej byc blisko domu... natomiast otatnio moja ginekolog opowiadala mi o jakims lekarzu z naszego szpitala i ponoc jego podejscie do pacjentek jest straszne i zle leczy to co zepsul -chodzi o nadcinanie. Tak w ogole ja mam termin na 9lipca:-) . Chodzilas moze do szkoly rodzenia?

Mnie rowniez ostatnio nic sie nie chce, a ponoc mial byc to okres tzn ''gniazda''.

Teraz czeka mnie pobranie wymazu by sprawdzic czy mam paciorkowca, troche sie przejmuje tym.
Mala wazy juz 1800:-)

Dzis w nocy mialam najdziwniejszy sen swiata, znowu zaszlam w ciaze bedac w tej i to z blizniakami i w sumie wyszla mi 3maluchow. Im blizej konca tym coraz bardziej swiruje, nie jestem soba!

Czy ktora kolwiek z was juz myslala o rocznym macierzynskim, czy chcecie zostac ze swymi skarbami czy tez zrezygnowac z tego? (Wiadomo rozne sa sytuacje).

11 lata 7 miesiąc temu #664277 przez Patrizia
Kinga ja jestem Patrizia a gadatliwa to jest stopien jaki sie osiaga na forum :P :) ale zawsze wiem ze piszezsz do mnie :) tak chodze do szkoly rodzenie nie dawno zaczelysmy cwiczenia na pechniku jest taka nowo otwrta i jest za darmo :) na poczatku myslalAM ZE nie bede chdzic ale czasu mam sporo wiec czemu nie i od 23tyg chyba chodze i nie zaluje przynajmniej uczymy sie jak oddychac i jak sobie ulzyc w czasie porodu :)
a jesli chodzi o mAciezynski to ja bardzo bym chciala na rok platne 80% ale nie wiem jak t bedzie bo ponoc nie ma jeszcze ustawy ale w przyszlym tygodniu bede u siebie w pracy to sie zapytam ksiegowej jak mam taki wniosek napisac. A do kogo chdzisz tzn do jakiego lekarza??

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #664287 przez poziomka-1801
Naladowalam wreszcie bateryjki po tym szpitalu..nie ma jak w domu. Wyspalam sie i najadlam za wszystkie czasy....bo co dla kobiety ciezarnej jedno jajko i kanapka na sniadanie lub kanapka i twarog lub padlina..no masakra powiem mam ze w wiezieniu gdzie mam staz jedza lepiej i..wiecej bo nawet owoce maja!!! a szpital...godz 8 sniadanie 14 obiad 17 kolacja..koniec.!! no nie wspomne ze tv maja za free a w szpitalu godzina 2zl..paranoja. gdzie ta sprawiedliwosc? Nfz poprostu jest tak niedoskonaly a ciagle im kasy malo nacokolwiek...za to w zakladach karnych sjesta na maksa. Cosik mnie brzucho w dole rwie musialam wczoraj dwie nospy wziazc bo czulam na maksa skurcze jak na okres dzisiajpodobnie ale slabsze wiec nie cpalam sie..czuje ze maly bez pomocy wyjdzie szybciej.

Moj facet wkurzony podejsciem lekarzy a mamka to juz w ogole...za to facet rozczarowany bo liczyl ze wyjde z synkiem a tu lipa. Wczoraj przyszlam do domu a tam lozeczko zrobione dla malego kupiona maskoteczka bukiet roz....chyba czesciej musze wybywac z domu :silly:
O wypis sie nubi nawet nie sprzeczalam,doslownie uciekalam z tamtad jak najszybciej...w dupie ich mam teraz wazne zeby dali mi papier na to ze nie wywolali porodu i uzasadnienie bo skoro moja lekarka kieruje mnie na indukcje bo maly ma niskie tetno to cos musibyc na rzeczy a ja nie zamierzam tego lekcewazyc i uwazam ze przegieli na maksa ze nic nie zrobili.

patrizia jaki tam wieloryb tylko pozazdroscic na salach gdzie lezalam byly dziewczyny no chamsko to zabrzmi ale monstrualne....i to w 30, 32tc ja wygladalam ze swoim brzuchem jak wzdeta.One za to z dwa razy taki jak Twoj

pasal przy przodujacym lozysku to na bank cesarka a dziewuszki to juz chyba sie i tak nie odwroca glowkowo. A co tam u kumpeli tez jej laske robia ze wszystkim??

powiem wam szczerze ze mysle nad napisaniem do gazety o tym co mnie spotkalo...tak byc nie moze ze beda kobiety w ciazy traktowac jak najgorsze gowno...bo ja sie potem nie dziwie ze jak mloda kobieta urodzi to nie chce drugiego dziecka bo i ja czujd wielka niechec do tego.

11 lata 7 miesiąc temu #664306 przez pasal
Przy przodującym to na 100% cesarka, no i te ciałka błądzące - z tego co zrozumiałam to pępowina przyczepiona do łożyska, ale nie wiem czy o to chodzi. Bliźniaki ponoć odwracają się do 32 tygodnia a więc moje już chyba nie mają na to szans. U koleżanki tak jak u Ciebie, tyle, że ona już urodziła, bo jak wjechała do szpitala miała 7 cm rozwarcia. Mała ma zapalenie płuc, jak połowa dzieciaczków na oddziale. Napisała mi tylko " Paula trzymaj się od tej rzeźni z daleka"

Poziomka to nie głupie żeby nasłać na nich gazety, anonimowo nawet niech się zoriętują co tam się dzieje. Tym bardziej, że jest to szpital wojewódzki. Domyślam się też skąd takie psie traktowanie i choroby maluchów, wystarczy spojrzeć na statystyki: w roku 2000, liczba łóżek w szpitalu 111, rodzących: 5152
w roku 2006, liczba łóżek:86, rodzących 5230, w roku 2011, liczba łóżek 49, rodzących 5139. Nie dziwię się, że brakuje im miejsc skoro z roku na rok mają co raz mniej łóżek, personelu i jak widać człowieczeństwa :/

dane wzięłam z www.swk.med.pl/oddzialy/polozniczo-ginokologiczny.html

11 lata 7 miesiąc temu #664782 przez mirka26
witam u mnie jest to samo z wykryciem ciąży, ale już zauważył lekarz pęcherzyk ciążowy i malutką kropeczkę a teraz czekam na bicie serduszka. tyle że moje już drugie

11 lata 7 miesiąc temu #664911 przez Karo290392
Hej kochane!
Najlepszego z Okazji Dnia Mamy :)
Jak sie dziś czujecie ? Jak maluszki Wasze ?
U mnie pogoda śliczna :) Cały dzień na dworze , wczoraj tak samo :)
Aż chce się życ :)

Jutro Bank Holiday i jedziemy do znajomych rano a wracamy we wtorek wieczorem. Idziemy oglądać domki bo tam sie przenosić bedziemy w ciagu 3 tygodni bo mąż tam prace ma :)

11 lata 7 miesiąc temu #665041 przez pasal
Hejka, no właśnie :) wszystkiego najlepszego dziewczyny :) u mnie pogoda nie za ciekawa, za oknem szaro i zimno, ale wolę chodzić w płaszczu niż sie dusić spuchnięta :)

Byłam dziś na porodówce :) żeby sobie pozwiedzać. Widziałam maluszka 1900g w inkubatorku. JAKI SŁODKI MALUTKI KURCZAK! nie byłam pewna czy to żywy taki malutki, nic nie płakał tylko się gapił i ziewał i ssał kciuk, szok. I pomyśleć, że ja na prawdę mam takie dwa w brzuchu, 200g mniejsze. Wyprasowałam dziś wszystkie ubranka, trochę tego mam. I jak zobaczyłam jak małe rodzą się dzieci ( moje na pewno nie będa wieksze niż 2500) to stwierdziłam, że na pierwsze dni życia nie mam żadnych ubranek, wszystko za duże. Dobrze, że w szpitalu nie muszę mieć swoich ubranek.

Karo ja też się przeprowadzałam będąc w ciąży :D wszyscy nosili a ja pokazywałam palcem gdzie co ma stać :D

Poziomka, jak u Ciebie urodziłaś już ? Patrizia, jak remont ? :D

Witam nową mamę, mirka ja serduszko usłyszłam dość późno a na USG nie wiedziałam na co patrzeć :)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka