- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Witajcie Dziewczynki :)
Witajcie Dziewczynki :)
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
karolcia ja w piątek też byłam na ktg wszystko dobrze, ale mojego małego też pani musiała co chwilę budzić, bo mały złośliwiec postanowił, ze akurat jak zostaniemy podłączeni do tych kabelków, to on sobie pójdzie spać Aż w końcu pani stwierdziła żebym może zjadła coś słodkiego żeby go pobudzić. Trochę to pomogło, ale jakoś nie był zbyt chętny do współpracy. Ale za to jak juz w końcu wyszłam i poszłam do doktorka na wizytę, to mały sie tak rozszalał, że aż lekarz był zdziwiony co on tam wyprawia
Nie martw się Karolcia na pewno będzie dobrze, ale faktycznie pilnuj tego ciśnienia, bo z tym to nie ma żartów.
Aha i oficjalnie mam potwierdzoną cesarke na 17 września...więc to juz tuż tuż...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ojj Nike ale ci zazdroszczę, wkraczasz w ostatni tydzień wolności
Mnie ostatnio przeczyszcza strasznie ale to podejrzewam,że ze stresu i strachu... Jak czytam sobie wypowiedzi innych mamusiek o porodach to zawsze płaczę...
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Mnie też ostatnio juz nerwy puszczają jak pomyślę ze to juz tuż tuż - radość pomieszana ze strachem No i niepewność co będzie dalej, czy sobie dam radę...
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jestem w 15 tygodniu i zastanawiam się co to będzie dalej... Pozdrawiam wszystkie panie
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
To Twoja pierwsza ciąża? Znasz już może płeć? A zmęczeniem się nie przejmuj, bo juz niedługo będziesz mieć tyle energii ze cieżko ci bedzie usiedzieć na miejscu
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Wyśpij się póki możesz A najlepiej gdzieś zapisuj ile przespałaś to będziesz się mogła pocieszać po nieprzespanych nocach że już wcześniej wyspałaś to co miało być tej nocy
Nie uwierzycie, ale mój szkrabik zaczyna ząbkować!!! Jego dziąsełka na dole zrobiły się grube i twarde i pod powierzchnią widać coś białego czyli ząb! Mały się ślini jak cieknący kran i marudny jest strasznie... Przez weekend spałam łącznie 6godz... Ale o dziwo nie czuję się jakoś specjalnie zmęczona, jak mały zaśnie to ja automatycznie też robię drzemkę i tak śpimy po pół godz co jakiś czas
Pozdrawiam
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ciekawe jak to u mnie będzie w sumie 14 dni zostało, zaczynam mieć wieczorne poboloewania brzucha, twardnienia, jest mi nie dobrze, i czuję jak Maja ciśnie na dół. Chciałabym,żeby się coś ruszyło w następnym tygodniu...
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
A mam pytanie, czy Ty załatwiałaś sprawy odnośnie urlopu macierzyńskiego? Korzystasz w ogóle z takiego urlopu? Bo ja próbuję ogarnąć temat, ale powiem szczerze, że jestem ciemna w tych sprawach
Karolcia to za tydzień zaczynasz wypędzać Maję z brzucha??
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Karolcia a jak zamierzasz Maję wypędzić? Ja próbowałam wszystkiego i jedyny sposób, po którym przez jakiś czas czułam skurcze był długi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
Z drugiej strony wyglądam jak wieloryb więc pytanie czy to się w ogóle uda....
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
No ja muszę jakoś ogarnąć ten temat z tym macierzyńskim, ale dla mnie to czarna magia. w ogóle nienawidzę spraw papierkowych. A już jak maleństwo się pojawi to nie w głowie mi będzie bieganie po urzędach tylko cieszenie się moim synusiem
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do macierzyńskiego to ja mam od tego księgową więc przynajmniej tyle
a jak to jest z tym becikowym w Polsce, bo coś mi księgowa pisała,że jak się było u lekarza przynajmniej 3 razy to będzie mi się przysługiwać, bo w sumie przez 5 miesięcy chodziłam w Polsce do lekarza
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa