BezpiecznaCiaza112023

Witajcie Dziewczynki :)

10 lata 11 miesiąc temu #815269 przez ete21
Dokładnie ostatnie 3 miesiące to dopiero masakra pod względem dłużenia się, w szczególności jak jeszcze musisz leżeć, a gdy jesteś niespokojną duszą to szkoda gadać. pamięta, że ja nie mogłam się doczekać, kiedy w końcu będę miała widoczny brzuszek...i któregoś ranka wstałam a tam brzuszek się do mnie uśmiechał:) pierwsze bąbelki miałam właśnie w 16 tygodniu, teraz to są szturchańce i jak na 31 tydzień wcale nie przeszkadzają:) A pierwsze zakupy zrobiłam (po cichu) jszcze przed 8 tyg. i wcale nie żałuje, bo do dzisiaj nadal kompletuje do końca.
powodzenia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #815506 przez nike84
Dokładnie Darka tak jak piszą dziewczyny :) Końcówka to dopiero sie dłuzy. Wszystko ci ciąży, puchnie, kibelek co 20min. Ale i tak dla mnie ciąża była najpiękniejszym okresem :cheer: Pierwszego konkretnego kopniaczka poczułam w 20tyg i potem już poleciało. Czasami jak mi z pięty zasadził to zginało mnie w pół :P Oj piękne czasy... Az zachciewa mi sie dugiego dzidziusia.
Co do zakupów ja uważam że lepiej już wcześniej zacząć sobie kompletować wyprawke, bo jest tego na prawde sporo! A potem najgorzej wszystko w biegu kupować, albo co gorsze męża wysyłac ;) Tak jak ja mojego po laktator wysłałam i kupił taki za prawie 500zł :ohmy:

10 lata 11 miesiąc temu #815515 przez srenka_918
Ja tez milo wspominam okres ciazy :-) a z drugim dzieckiem to chyba juz bedzie wieksza radocha bo wiadomo co i jak no i wyprawka jest gotowa :-)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #815615 przez KarolciaZumba
I to bezkarne spanie do której się chciało i jedzenie co sie chciało :D Ahh miło powspominać a teraz taka dieta cud przy cycusiu :D

Srenka widzę na twoim suwaczku że Pawełek dzisiaj kończy 6 miesiąc , ale fajnieeee :))))
Powiedz mi czy używasz już krzesełka do karmienia? jeśli tak to jakie masz?

10 lata 11 miesiąc temu #815721 przez nike84
Karolcia ja też już "sadzam" Kacperka w krzesełku do karmienia :) Bo ja będę mu podawała juz słoiczki to chce zeby był w miarę przyzwyczajony. Nasze krzesełko ustawia sie na wpół siedząco wiem nie ma z tym problemu :)

Wow srenka juz pół roczku :cheer: Jak to szybko leci :)

10 lata 11 miesiąc temu #815740 przez srenka_918
Ten czas strasznie szybko leci. Ja jeszcze nie zakupiłam krzesełka do karmienia i chyba nie widzę takiej potrzeby... Jak jeszcze stabilnie nie siedział to miałam go w foteliku samochodowym, potem w wózku w pozycji półsiedzącej, teraz biorę go na kolana i karmię i wtedy szybko zajada, nie marudzi i nie grymasi, a jak siedział sam to zawsze było coś ciekawszego niż jedzenie i potrafiłam dawać mu 40ml kaszki przez pół godz a teraz jemy to w 3 minuty i się bawimy ;)

10 lata 11 miesiąc temu #815751 przez nike84
My krzesełko dostaliśmy wiec będziemy korzystać. Poza tym u nas nie ma innej opcji. Wózek soi na dole, na klatce, a leżaczek się tak buja, że boję się ze zrobiłabym mu niechcący krzywdę, jakby zaczął sie na nim gibać :silly: Poza tym ja uważam ze fotelik powinien kojarzyć sie z podróżą samochodem, wózek ze spacerem, bujaczek z zabawą, a krzesełko z jedzeniem. Ale wiadomo każdy robi jak uważa i jak mu na to warunki pozwalają ;)

10 lata 11 miesiąc temu #815851 przez KarolciaZumba
Nike a jaki masz ten fotelik do karmienia?

10 lata 11 miesiąc temu #815873 przez nike84
allegro.pl/fisher-price-krzeselko-do-kar...est-i3829943902.html
taki mamy i mały juz w nim siedzi. Na razie tylko chwilkę i ustawiam oparcie w pozycji jak najbardziej lezącej :)

10 lata 11 miesiąc temu #815942 przez srenka_918
No tak, bo ja krzesełka nie mam ze względu na kaskę... Ale właściwie teraz już mi nie jest potrzebny ;) Świetnie się karmimy bez niego i niech tak zostanie ;) Może z kolejnym dzieciaczkiem się skuszę, bo będzie więcej "do obrobienia" :)

10 lata 11 miesiąc temu #816107 przez KarolciaZumba
U nas w Irlandii oczywiście nic fajnego nie ma więc znów muszę zamawiać z Polski więc pewnie wieki będę czekać więc zabieram się już za zakup aczkolwiek dalej nie wiem jaki :P

jak mi się już coś podoba to kosztuje 1600 zł :P Aż taka rozrzutna to nie jestem :D

A powiedzcie mi jakich podgrzewaczy używacie? Chodzi mi o taki żebym i butelkę( o ile Majka się w końcu nauczy z niej pić) jak i słoiczek podgrzeje :)

10 lata 11 miesiąc temu #816162 przez srenka_918
Może się okażę staroświecka ale ja wszystko (słoiczki soczki itd) podgrzewam w rondelku z wodą na gazie... Mi bratowa pożyczyła podgrzewacz czhyba z aventu ale pewności nie mam to po dwóch dniach oddałam po podgrzewanie trwało wieki, 7 min o ile się nie myle a w rondelku po 2 min mam gotowe, czasem nawet szybciej zależy co podgrzewam

10 lata 11 miesiąc temu #816196 przez KarolciaZumba
Srenka to jak sprawdzasz czy to jedzenie jest dobre bo ja nie wiedziałabym czy nie za ciepłe albo zimne :P

Powiedz mi kiedy Pawełek zaczął siadać ? Majka rwie się do siedzenia ale ja się martwię o jej kręgosłup....

10 lata 11 miesiąc temu #816471 przez darka959
A ja sobie od piątku leże w szpitalu i jeszcze trochę poleżę. Mam infekcje nerek( strasznie bolało, na szczęście antybiotyki zaczynają działać). Z maluszkiem wszystko w porządku.
Ja bym chciała jak się syn urodzi nazwać go Natan a dziewczynka jeszcze nie wiem ;)

10 lata 11 miesiąc temu #816594 przez nike84
Karolcia ja mam taki najzwyklejszy podgrzewacz. Nawet nie wiem czy ma on jakąś markę :silly: A słoiczek podgrzewa mi się szybciutko. A sprawdzam poprzez spróbowanie tej papki ;)

Co do siadania, to mój Kacper też się tak wyrywa, więc też jestem ciekawa jak to jest z tym siadaniem.

Darka najważniejsze że z maluszkiem wszystko dobrze :) To jeszcze nie znasz płci?

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka