BezpiecznaCiaza112023

Witajcie Dziewczynki :)

10 lata 11 miesiąc temu #813899 przez KarolciaZumba
No to Nike czekamy na efekty, ja też nie potrafię się doczekać reszty zdjęć ! :D

Srenka ja też nie uważam żebys źle zrobiła tak wcześniej rozszerzając pawełkowi dietę, ja tez nie mam zamiaru czekać aż Majka skończy 6 miesiąc.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #814261 przez srenka_918
Nike ja na noc małemu nie chcę dawać nic tuczącego bo to i tak mały klocek jest ';) A po samym mleku śpi 4-7 godz więc żle nie jest ;) zagęszczonego mleka pić nie chciał nigdy... A problemy z ulewaniem miał dość długo bo do 5 miesiąca...

No i daję kaszkę na gęsto a potem jak się już naje to zapija mleczkiem np 30ml lub 60 ;) a kaszki zjada jakieś 80-100ml

10 lata 11 miesiąc temu #814308 przez KarolciaZumba
Srenka to kiedy zaczęłaś podawać kaszkę Pawełkowi? Kurczę duży ten Twój Pawełek... Moja Majką to chyba nie prędko taka duża będzie :P

10 lata 11 miesiąc temu #814476 przez nike84
Cześć dziewczynki jak tam po sylwestrze?
My ten wieczór spędziliśmy u teściów :) Kacperek poszedł spać o 20, przebudził sie o 23, a o 23:45 spał dalej :) jako że nie karmię piersią to wypiłam 2 drinki i zaszumiało mi w głowie po prawie roku abstynencji :P

Kurcze mnie to rozszerzanie diety też trochę przeraża :huh: Najpierw mu wprowadzę warzywka a dopiero później kaszki zeby się od razu do słodkiego nie przyzwyczaił. Bo jak się nauczył słodką herbate tak teraz samą wodą pluje na kilometr...

Karolcia a ile wazy Twoja Maja? Kurcze ja to nawet nie bedę mówić ile mój klocuszek waży, bo aż wstyd :silly: Rośnie mi łobuz tak szybko a co najlepsze nie przekarmiam go, więc nie wiem skąd te kilogramy :unsure:

10 lata 11 miesiąc temu #814522 przez KarolciaZumba
No własnie nie wiem ile waży bo tu byłamw Polsce tutaj świeta więc jutro może podejdę aczkolwiek jakaś wielka to ona nie jest :/

U nas sylwester spokojnie bo tutaj nie można szczelać petardami więc przespałyśmy północ bo Majka co 2 h się budziła, masakra :/ a już myślałam,że wróciła na dobre tory ...

10 lata 11 miesiąc temu #814597 przez darka959
witajcie :)
postanowiłam do was dołączyć
jestem w w 15 tygodniu ciąży ale jeszcze nic po mnie nie widać ;/
wszystkie wyniki mam prawidłowe tylko mam wysoką toksoplazmoze na szczęście się okazało że przebytą przed ciążą ;)

10 lata 11 miesiąc temu #814616 przez KarolciaZumba
hey darka :)

Serdecznie zapraszamy :) jak się czujesz?

10 lata 11 miesiąc temu #814783 przez nike84
Witaj Darka :)
Nie martw sie u mnie ciąże było widać dopiero koło 20 tyg., ale potem jak mi brzuch wystrzelił to nawet nie wiem kiedy ;)

Kurcze właśnie sobie zdałam sprawę ze za tydzień minie rok jak zaczęłam podejrzewać że jestem w ciąży. Potem dwie kreski na teście, potem pozytywna beta hcg i 1 lutego zobaczyłam bijące serduszko mojego Kacperka. A dziś leży w łóżeczku i gada z zabawkami. Alez ten czas leci :cheer:

10 lata 11 miesiąc temu #814801 przez KarolciaZumba
Dokładnie Nike ja też sobie właśnie przypominam jak to było i się już zastanawiam jak to będzie za rok pięknie :)))))

Kurde u nas takie promocje na ciuchach że Mai musiała szafę dokupić bo się nie mieści :D

10 lata 11 miesiąc temu #814845 przez nike84
No co ty mówisz :ohmy: U nas taki syf i beznadzieja, a ceny kosmiczne. Udało mi sie smyku kupic 3 pary body dla Kacperka rozm 68, które po praniu są na niego za małe :angry: Szkoda słów. Dobrze ze mama z anglii mi ciuszki co jakiś czas przysyła :)

10 lata 11 miesiąc temu #814856 przez srenka_918
Witam Was ;)

Ja kaszki ryżowe zaczęłam wprowadzać na 3,5 miesiąca, od 5 msc pełnozbożowe, jak manna itd ;)

Na rozmiary ciuszków nie ma co patrzeć, bo Pawełek mając 75cm długości nosi ciuszki na 86-92...

Teraz jak się chciałam rozpisać strzelił kupsko i śmierdzi mi na łóżku i się cieszy że zdążył się wycisnąć przed posadzeniem na nocnik ;)

10 lata 11 miesiąc temu #814898 przez darka959
Ja się czuję w końcu dobrze, przeszły mi nudności i nie wymiotuje :)
nie mogę się już doczekać jak się dowiem co będzie ( wizytę mam 8 stycznia ) oraz jak poczuje ruchy mojego maluszka. Ten czas na razie tak mi wolno leci :(

10 lata 11 miesiąc temu #814927 przez KarolciaZumba
Darka zobaczysz jak ci się końcówka będzie dłużyć to dopiero będzie masakra :D
Ciesz się tym że jeszcze jesteś szczupła i nie biegasz co 2 minuty siusiu :D

Na kiedy masz termin?

10 lata 11 miesiąc temu #815146 przez darka959
Termin mam na 20 czerwca :)
już powoli zaczynamy się przygotowywać, kupując komody na ciuszki, bo potem wszystko na raz będzie ciężko kupić :)

10 lata 11 miesiąc temu #815197 przez KarolciaZumba
To racja ja też wszystko kupowałam powoli bo wiadomo na raz to ciężko, ahh jak przypomnę sobie szał tego kupowania :D

Fajną porą urodzisz bo nie będziesz musiała znosić tego skwaru z wielkim brzuchem i fajne spacerki sobie będziesz mogła robić z maluszkiem :)

A imiona już wybrane?

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka