BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 10 miesiąc temu #17017 przez Madzia89862
przekraczacie angela dochod czy jak?no biurokracja ehh..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #17019 przez angela660
no tak przekraczamy, tzn. kiedyś jak się orientowałam właśnie jak to wygląda to u mnie wynosi chyba 702 zł na osobę, nawet nie wiem jakby było to rozpatrzone bo nie jesteśmy małżeństwem, a z tytułu samotnej matki też nie mogę skorzystać bo "ojciec uznaje dziecko" i jedyne co -to mogę żądać od niego alimentów;p hi hi

14 lata 10 miesiąc temu #17021 przez Mirella
tak Sylwuś dokładnie tak miałam, tyle że mi nie kazali konta zakładać, po wielkiej wojnie dali gotówkę. Tak naprawdę chyba nie mogą odmówić tylko tak trują bo im wygodniej. A ja myślę że dużo ludzi i to właśnie takich którzy są pod opieką Opieki, nie mają kont

14 lata 10 miesiąc temu #17023 przez Madzia89862
no ja mam znjaoma w gminie i niestety jezeli ojciec uznaje dziecko to dochod jaki macie dzielony jest na 3 osoby bo maluszek wtedy tez sie liczy to jak wy macie 702zl na 3 osoby dzielone to nie zaliczacie sie faktycznie:/

14 lata 10 miesiąc temu #17025 przez angela660
A jak wam dzień minął dziewczyny? Wynudziłam się dziś, że szok, zresztą jak widać;p cały dzień na forum- jedyna rozrywka;)

Ja chcę już urodzić!

14 lata 10 miesiąc temu #17026 przez Madzia89862
czekaj czekaj urodzisz to na poczatku czasu ci braknie bo bedziesz zaabsorbowana maluszkiem:)

14 lata 10 miesiąc temu #17027 przez sylwus136
ta biurokracja jest straszna....my przed narodzinami kacperka stwierdzilimy ze bierzemy cywilny by nie miec tych problemów z załatwianiem wszystkiego ale rodziłam w takim szpitalu gdzie za mnie załatwili wszystko wiec ja dostałam tylko katreczke doodbioru juz gotowego aktu urodzenia.
Miałam natomiast problemy z moim dowodem bo warszawa która produkuje dowody w moimnowym nazwisku zrobiła bład i musiałam zamiast meisiaca czekac az 2 ;/

madziu dziekuje Ci bardzo :) w srode sie dowiem to dam wam znać:)

14 lata 10 miesiąc temu #17029 przez Madzia89862
czekamy sylwus:)miejmy nadzieje ze nie bedzie potrzeby pieluchowania:)

14 lata 10 miesiąc temu #17030 przez sylwus136
no ja w to szczerze wierze :) i sie normalnie modle ale jak bedzie to wytrzymamy byle było dobrze :)

Mirella bo oni potrafia tylko ludzi denerwowac az łaski robią wszytko ;/

14 lata 10 miesiąc temu #17032 przez gold_butterfly
Cześć dziewczyny! Mam pytanie: jak długo goi się krocze po nacięciu? Bardzo jest to bolesne? Długo boli?

14 lata 10 miesiąc temu #17033 przez Madzia89862
nie.nie czuje sie raczej tego bo nacinaja w momencie gdy przesz:po porodzie wiadomo bedziesz obolala moze nawet bardzo ale nie chce cie straszyc a raczej uswiadomic.a jak dlugo sie goi>to zalezy jak cie zszyja i jak bedziesz dbala o krocze:)tak do miesiaca bedzie wszystko raczej ladnie zagojone przynajmmniej tak mialam mimo drugiego szycia.a moze cie nie beda nacinac>

14 lata 10 miesiąc temu #17034 przez gold_butterfly
Niestety będą - u mnie w szpitalu od razu nacinają,bo często zdarzały się przypadki,że kobiecie aż odbyt pękł i do końca życia tzw. inwalidka,bo nie posiadała już zwieracza odbytu - po prostu robiła pod siebie :-/ I teraz to standard. A tak myślę,czy przy takim bólu krocza w ogóle człowiek ma ochotę cokolwiek robić przy dziecku - kiedyś miałam delikatną rankę w okolicach intymnych,a aż zwijałam się z bólu i na tyłku nie byłam w stanie usiąść. Więc się zastanawiam jak to jest przy takim nacięciu - chyba tragicznie.

14 lata 10 miesiąc temu #17035 przez Manga
gold_butterfly napisał:

Cześć dziewczyny! Mam pytanie: jak długo goi się krocze po nacięciu? Bardzo jest to bolesne? Długo boli?

Cały połóg jest w sumie średnio przyjemny :( Nie pamiętam dokładnie ile goi się krocze - dwa, trzy tygodnie... nie wiem (miałam założone szwy rozpuszczalne). Żeby przyspieszyć gojenie na pewno pomaga wietrzenie krocza, no i higiena (częste przemywanie, jest taki środek tantum rosa).

14 lata 10 miesiąc temu #17036 przez gold_butterfly
Tantum rosa mam już kupione i zapakowane do szpitalnej torby :-) Kurcze,ja chyba przejmuję się zawsze nie tym,czym powinnam.

14 lata 10 miesiąc temu #17038 przez Manga
Przejmujesz się, bo za niedługo wydarzy się coś nowego i nie do końca przewidywalnego - przecież ten stres jest jak najbardziej normalny! A i tak wszystko wyjdzie po swojemu - z jednych rad skorzystasz, z innych w ogóle. Bo każdy poród jest inny, każda z nas jest niepowtarzalna, a i maleństwa są różne :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka