BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 10 miesiąc temu #17181 przez gold_butterfly
Kurcze Angela czekaj na mnie :-P Ja czuję się świetnie - wysprzątałam całe mieszkanie, zrobiłam super obiadek - piersi kurczaka z papryką i porem. Ogólnie tak jak zawsze - zasuwam i nic mi nie jest :-) Mało tego,bo włączyłam muzyczkę i trochę brzuszek pobujałam. Zamiast dostać skurczy,to niunia tylko podkopnęła mnie jak usiadłam,jakby chciała powiedzieć - rusz dupę i mnie jeszcze pokołysz.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #17182 przez natmur11
no niby mam umowiona wizyte u poloznych za tydzien jesli do tego czasu nie urodze to znow takie badanie jak dzis zeby pobudzic macice... a do szpitala mam sie zglosic jak bede miala regularne skurcze co 5 min albo odejda mi wody. wiec wlasciwie siedze i czekam az sie zacznie;]

14 lata 10 miesiąc temu #17183 przez gold_butterfly
Dziwne - ja poprosiłam,aby mnie nie brał w ten piątek na szpital i poczekał do środy. W środę po skierowanie, a w czwartek na szpital i już będą podawać kroplówki na wywołanie :-)

14 lata 10 miesiąc temu #17184 przez wiola
Aga w ten czwartek idziesz do szpitala?

14 lata 10 miesiąc temu #17185 przez gold_butterfly
Nie Wiola - w następny :-D Ale jestem prawie w 100% pewna,że 26 urodzę (lekarz wyliczył na 22,ale cykl mam co 32 dni,a nie co 28). A 27 będę szła na szpital,jeżeli do tej pory nie urodzę.

14 lata 10 miesiąc temu #17187 przez angela660
Gold butterfly to u mnie do 26 chyba nie będą czekać, nawet jeśli sama nie urodzę to mi pomogą - tak mi się wydaje.

Zrobiłam 16 pięterek i na razie boli mnie wszystko co możliwe, mam skurcze i plecy - hartuje się ;) hi hi tylko boję się, że nie utrzymają się i miną... eh

Madziu- męczę nie męczę, wiesz nie robię tego tak bardzo na siłę choć pewnie tak wygląda, ale chcę wiedzieć, że próbowałam- może akurat:) tym bardziej, że to już ten czas

14 lata 10 miesiąc temu #17188 przez Madzia89862
nie nie ja nic nie mowie tylko u mnie bylo po czasie i pomagalam i nic az wkoncu jak odpuscilam sobie maluszek ot tak nagle wyskoczyl w przeciagu3,5 godz:)

14 lata 10 miesiąc temu #17189 przez gold_butterfly
No wchodź, wchodź - a potem sił nie będziesz miała rodzić :-P Lepiej usiądź, wypij herbatę z liści malin, a potem porób kilka skłonów - powinno zadziałać. Ja tam nie kombinuję - robię to,co mi się podoba, dzidzia będzie chciała,to sama się wygramoli :-D

14 lata 10 miesiąc temu #17190 przez angela660
a ta herbatka to w aptece? i co ona robi, wywołuje skurcze? oj, już nie chodzę;p siedzę sobie spokojnie:) i będę miała siłę tak mi zależy już, że zniosę wszystko:D i odsypiam ostatnio- nie wiem czy przez pogodę czy podświadomie śpię na zapas;p hi hi

Madziu- ja też chcę taki szybki poród...

14 lata 10 miesiąc temu #17192 przez Madzia89862
no ja slyszalam ze porody trwaja czasem po 24 lub wiecej godz..przyklad-sloneczko(29)a ja tylko 3 i pol ale uwierz czas leci bardzo szybko:)nimy 3,5 godz a dla mnie to byla chwila moment:)

14 lata 10 miesiąc temu #17194 przez gold_butterfly
Zdaje się,że kupisz w aptece i zielarskim. Teraz nalazłam coś takiego:
Doskonałym napojem dla kobiet w ciąży jest napar z liści maliny - stosuje się go od wieków w Afryce, Ameryce i Azji.

Wiadomo bowiem , że liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej - jeden, dwa razy dziennie.

A najlepszym sposobem jej drażnienie sutków - automatycznie powoduje to obkurczanie się macicy. Dlatego też kobieta, która karmi piersią szybciej dochodzi do siebie po porodzie (w czasie karmienia wydziela się jakaś substancja i obkurcza się macica - i dlatego w czasie karmienia kobieta może odczuwać ból podobny do okresowego).

14 lata 10 miesiąc temu #17195 przez angela660
wiem właśnie, moja znajoma rodziła 28 h, a znowu inna tylko 3 nie ma zasady , ale bardzo bym chciała należeć do tych "szybko" rodzących...

14 lata 10 miesiąc temu #17196 przez Madzia89862
a ja tam karmie i nie czulam ani nie czuje bolu miesiaczkowego??:)wsumie to ja nigdy nie mialam bolesnych miesiaczek czasem moze sie jakas zdarzyla:)maliny...owoce uwielbiam:)lisci nie pilam:)

14 lata 10 miesiąc temu #17198 przez gold_butterfly
Moja mama nie mogła karmić pierwszego dziecka ze względu na te bóle :-/ Jak przystawiała brata do piersi,to po chwili zaczynały łapać ją takie bóle,że odstawiała dziecko, zwijała się z bólu i płakała. Przykre,ale nikt nie mógł jej pomóc.

14 lata 10 miesiąc temu #17200 przez gold_butterfly
A o tym obkurczaniu się macicy piszą w prawie każdym poradniku dotyczącym zalet karmienia piersią :-)
Np.
Ponadto podczas ssania piersi wydziela się oksytocyna - hormon, który powoduje skurcze macicy. Dlatego często podczas karmienia młode mamy niepokoją się, iż pojawia się krew na wkładce. Jest to dobry objaw zwijania się macicy. Im szybciej ona powróci do rozmiarów prawidłowych, tym szybszy powrót do funkcjonowania organizmu sprzed ciąży. Ponadto skutkuje to mniejszą utratą krwi.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka