BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 10 miesiąc temu #17217 przez Madzia89862
no tu chodzi o polog przynajmniej tak mi sie wydaje:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #17218 przez angela660
mam skurcze i ból w plecach, ale było 10 min, raz 8 i teraz raz 6 :( mogłyby się uregulować...

14 lata 10 miesiąc temu #17220 przez Madzia89862
nie chce nic mowic ale zaczynasz chyba rodzic sloneczko mialo podobnie przeciez chyba

14 lata 10 miesiąc temu #17225 przez sloneczko
angela licz skurcze i jak beda co 5 min to wez prysznic cieply, i wtedy jak sie nasila jedz do szpitala! nie czekaj lepiej wczesniej jak za pozno ( tak pisze bo licze na to i mam wielka nadzieje ze twoj porod bedzie szybko trwal)

dziewczyny mam wiecej czasu troszke, ale zaczelam w domu sprztac i dlatego dopiero teraz cos pisze ;)
mala troszke na wadze przybrala, zobaczymy jutro ale juz nie dam sie zwariowac tej wadze. Czesto sa momenty ze wszystko co zje to zwroci, ale to juz normalne bo zolodek sie powieksza.

za to co mnie bardzo martwi podczas porodu milam zastrzyk w kregoslup i od 3 dni mam bole glowy i kregoslupa, polozna powiedziala ze mam obserwowac bole, jak sie to lecz? wystarcza jakies tabletki czy na reheblitacje trzeba chodzic? wiem ze to nie latwa sprawa. Dlatego pytam moze ktoraj tak miala..

14 lata 10 miesiąc temu #17227 przez gold_butterfly
Owszem,ale tak samo jest w czasie ciąży. Tutaj przytaczam jeden artykuł: Domowe sposoby

Czekając, aż dzieciątko łaskawie zdecyduje się ewakuować z brzucha mamy, można spróbować łagodnych sposobów perswazji.

Warto się trochę więcej ruszać. Nie oznacza to oczywiście mycia okien czy szorowania podłóg, raczej trochę ćwiczeń, szybszy spacer.

Pomóc może wypicie łyżki, dwóch oleju rycynowego. Wzmożona perystaltyka jelit stymuluje skurcze macicy, opróżnienie dolnego odcinka przewodu pokarmowego pozwala główce dziecka przesunąć się trochę niżej, a poza tym substancje zawarte w oleju rycynowym powodują zmiękczanie szyjki macicy.

Przyjemnym i skutecznym sposobem na spóźnialskie dziecko jest uprawianie seksu. Drażnienie brodawek powoduje wydzielanie oksytocyny, podczas stosunku dochodzi do naturalnego masażu szyjki macicy, a zawarte w nasieniu prostaglandyny powodują jej otwieranie.

jest też o tym napisane np. tu ebobas.pl/artykuly/czytaj/218/zdrowie/seks-w-ciazy

W sumie w każdym prawie poradniku o tym piszą :-/

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #17228 przez Madzia89862
nie ja nie mialam znieczulenia takze sie nie wypowiem na ten temat super ze mala na wadze przybiera tylko sie dziwie ze jak zwraca to mowisz ze zoladek sie powieksza??to czemu mojemu sie nie ulewalo???raz tylko pamietam wymiotowal troszke ale to mial 3 miesiace skonczone

angela 3mam kciuki:)

ale nie w kazdym przypadku one skutkuja:)no moze po paru dniach:)

14 lata 10 miesiąc temu #17229 przez gold_butterfly
No Angela trzymaj się dzielnie :-) Ja zmykam do męża. Miłych snów dziewczyny!

PS: fajnie słoneczko,że Twoje maleństwo przybrało na wadze - oby tak dalej.

14 lata 10 miesiąc temu #17230 przez sloneczko
Madzia89862 napisał:

nie ja nie mialam znieczulenia takze sie nie wypowiem na ten temat super ze mala na wadze przybiera tylko sie dziwie ze jak zwraca to mowisz ze zoladek sie powieksza??to czemu mojemu sie nie ulewalo???raz tylko pamietam wymiotowal troszke ale to mial 3 miesiace skonczone

angela 3mam kciuki:)

ale nie w kazdym przypadku one skutkuja:)no moze po paru dniach:)

hm wiesz co moze dobrze mu sie odbijalo po jedzeniu, mojej wlasnie nie zawsze sie odbije czasem do 20 min musze czekac.

Polozna ciagle mi wmawia ze jak dziecku sie ulewa to zoladek sie powieksza i to jest bardzo dobry znak.

14 lata 10 miesiąc temu #17231 przez angela660
dziękuje:)
nadal są nie regularne i nie wiem czy na tyle silne, żeby jechać. Lekarz mi mówił że jak będą co dziesięć minut to mam już jechać do szpitala.
A raz tak miałam, pół nocy się męczyłam były nieregularne i w końcu mnie przeczyściło i po tym przeszło;p eh

Super słoneczko, że mała przybiera:D i myślę, że warto by było przestać ważyć małą codziennie bo to nic dobrego, a w tym wypadku gdy chodzi o gramy naprawdę mogą być ogromne skoki, które wcale nie znaczą nic złego:)

zobaczę jeszcze film do końca i pójdę: pod prysznic czy do wanny? jak lepiej?

14 lata 10 miesiąc temu #17232 przez Madzia89862
sloneczko mojemu Filipowi baardzo zadko sie odbijalo w tym sek;/

14 lata 10 miesiąc temu #17234 przez natmur11
sloneczko no to chyba wszystko w porzadku, skoro polozna tak mowi to raczej ma racje. a ty mialas znieczulenie? i jak bylo przy porodzie? zadowolona jestes?

angela no moze kolejny maluszek przybedzie na forum. nie wiem jak ty ale ja najlepiej sie relaksuje w wannie do tego krzyzoweczka albo gazeta i git:) chociaz moze na skurcze lepiej prysznic dziala...

a ja podczes rozmowy przez tel z moim P dostalam nagle wielkiej ochoty na cos slodkiego wiec szybko zlapalam jakies przepisy i teraz wlasnie mi stygnie ciasto na wuzetke;d moj P sie nadziwic nie moze bo to chyba 4 ciasto w ciagu jakiegos tygodnia gdzie przez praktycznie caly rok zrobilam moze z 5 :) ale nowy piekarnik to korzystam poki moge :)

14 lata 10 miesiąc temu #17235 przez Madzia89862
a kto zjada te ciasta//:)

14 lata 10 miesiąc temu #17236 przez sloneczko
to juz niewiem czemu ;)

angela mnie wystarczyl prysznic, ale dla rozluznienia mozesz wziasc kapiel!

14 lata 10 miesiąc temu #17237 przez sloneczko
natmur tak ja mialam znieczulenia po ok 15 bolu dostalam, tylko ze to bylo tak ze jak byly bole parte to znieczulenie przestalo dzialac, podczasu boli bylam zadowolona ze znieczulenia.

14 lata 10 miesiąc temu #17238 przez Madzia89862
i angela znikla z forum:0chyba pojedzie albo pojechala a moze w spokoju chce zaobserwowac wszytsko:)miejmy nadzieje ze to juz:)oby malenstwo bylo zdrowe

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka