BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 10 miesiąc temu #17323 przez angela660
hej:)
za godzinkę jade do lekarza, ciekawe co powie;p Mały rozpycha się w brzuszku, czuje się jak słonica;/

Gold butterfly- ale my nie pokłóciliśmy się jakoś poważnie, tak po prostu pokazujemy swoje fochy;p my w ogóle raczej tak konkretnie się nie kłócimy- i oby tak pozostało;)

A co do teściów to za wiele nie powiem bo moi to akurat ideał! Fakt, że nie mieszkamy razem i widujemy się tak mniej więcej 3 razy w miesiącu czasem więcej jak spędzamy tam kilka dni, ale są fantastyczni. Współczuję wam dziewczyny, też jestem w szoku że naprawdę są takie teściowe, ale nie pozostaje nic innego jak się nie dać i pokazać gdzie ich miejsce;p hi hi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #17325 przez sloneczko
wiolu dziecko powinno spac najwyzej do 5-6 godzin a normalnie co 4 godz powinnas go przwinac i nakarmic, nie powinnien wiec jak 5 godzin spac bo chudnie, ja mysle ze u mnie ten problem byl ze mala chudla.

wlasnie polozna ode mnie wyszla, mala przybrala na wadze kolejne 200gram wiec jest super.

za to ze mna no moja glowa nie jest ok, normalnie cisnienie mam 80\60 a teraz mialam 140 na 70 i puls 78 wiec tragedia, mam ciagle mierzyc cisnienie. Podobno to samo nie przechodzi i mozliwe ze na trzy dni bede musiala w lozku lezec nawet bez karmienia, jakos nie moge sobie tego wyobrazic.Pozostaje mi byc tylko dobej mysli ze bole zmiejsza sie bo jak na ta chwile wystepuja juz co godzine, zawroty glowy do tego, trentfienie nog i bole krzyza. Ale uwierzcie mi to znieczulenie pomoglo mi duzo podczas porodu, tak jak juz kiedys ktos pisal ze bole porodowe sa do 100 na wskazniku na ktg u mnie byly na 160 wiec bez znieczulenia chwilami bylo strasznie....

angela trzymam kciuki moze cos to troche przyspieszy porod.

oj ilonka moja swadka wogole sie nie odzywa nawet niewiem co u mojego ziecia Wiktorka slychac.

14 lata 10 miesiąc temu #17326 przez Mirella
Wiola, Klaudia od samego początku tak spała, 5 godzin to norma była w nocy, w dzień różnie, pamiętam w nocy 7 a raz nawet 10, ale mam wrażenie że wtedy ją przez sen karmiłam. Ja w ogóle często karmiłam przez sen, to znaczy dziecka sen :) Jak się przebudzałam w nocy to brałam na ręce i po chwili porządnie ssała, kwadransik i odkładałam bo już nie chciała.

14 lata 10 miesiąc temu #17327 przez Madzia89862
u nas o samo maly od poczatku spal po 5-6 godz ale bez jedzenia bo nie chccial przez sen jesc:)teraz mi spi bez karmienia w nocy po8-9 godz

14 lata 10 miesiąc temu #17328 przez wiola
Ale też tak duzo jadła ,przecież on ma dopiero 6 dobę? 70 ml,je co 3 godziny.

14 lata 10 miesiąc temu #17330 przez sloneczko
tak wiolu, ale to sie unormuje z kazdym dniem bedzie jadla mniej. i spala tez

14 lata 10 miesiąc temu #17331 przez Madzia89862
spokojnie wiolu narazie sie nie martw z dnia na dzien fktycznie bedziesz widziala co i jak.maly tez zmeczony po porodzie..organizm musi odreagowac

14 lata 10 miesiąc temu #17335 przez wiola
Oki,dzięki wam bardzo.

14 lata 10 miesiąc temu #17337 przez Madzia89862
po to jest to forum:);)

14 lata 10 miesiąc temu #17339 przez gold_butterfly
Dej dziewczyny. Dziwnie się czuję. Mam straszne zawroty głowy, mdłości i napięty brzuch - nie czuję skurczy,ale brzuch mam twardy jak skała od dłuższego czasu. Ledwo widzę klawiaturę, zamazuje mi się przed oczami. To normalne?

14 lata 10 miesiąc temu #17340 przez Madzia89862
o nie wiem ale chyba do czesto spotykanych nie jest zadzwon moze do lekarza swojego

14 lata 10 miesiąc temu #17341 przez gold_butterfly
Cholera znowu mi tętno skoczyło :-( A dzisiaj wypiłam kawę - taką słabiutką, bo miałam niskie ciśnienie. Teraz tętno mam 180. Nie mam już tabletek nasercowych, tylko jakieś cholerne zioła. Jak mi nie przejdzie w godzinę,to poproszę teścia,aby mnie szybko zabrał na szpital - kazali mi się zgłosić jak będą problemy :-(

14 lata 10 miesiąc temu #17343 przez Madzia89862
ty kochana jedz moze juz tera zjak takie tetno masz!:(dmuchaj na zimne do terminu wiele ci nie zostalo

14 lata 10 miesiąc temu #17345 przez sloneczko
no ja tez bym nie czekala tylko bym jechala, to juz jest bardzo wysokie tetno.

co do twardego brzucha to jezeli twardnieje regularnie a nawet nie odczuwasz boli to moze byc poczatek porodu. Taka objawe tez mialam tuz przed porodem, co do mdlosci i zawrotow glowy to raczej nie jest dobrze jak pod koniec ciazy wystepuja, wiec nie czekaj tylko jedz!

14 lata 10 miesiąc temu #17346 przez becia*1980
sloneczko, niestety do dzis cierpie na bole migrenowe, nawet w ciazy, jednak w ciazy wystepuja rzadziej :) a jedynie co moglam brac to ten paracetamol jak juz nie moglam wytrzymac z bolu :( niestety ja mialm tak ze moglam miec miesiac spokoj lub dwa bez bolu a potem jak mnie wzielo to naweet tydzien mialm dzien w dzien i sie meczylam, pulsujacy bol, swiatlowstret i nudnosci no koszmar , nikomu nie zycze, a jesli chodzi o to do jakiego lekarza to do neurologa chodzilam, robilam mase badan i wywiadow, wiec wiem ze mam migrene bez aury, jeden z neurologow mi powiedzial ze to moze byc skutkiem tego znieczulenia i ze kiedys w zyciu moze mi ona samoistnie minac, ale nie ma co sie ludzic, jak mam bol glowy to musze miec spokoj i najlepiej jak sie poloze w ciemnym pokoju na spanie, przespie bol ale oczywiscie przy zazyciu lekow. Nie chce zapeszac ale juz dlugo mnie nie dopadlo i mam nadzieje ze moze ten moj kolejny porod mnie uwolni od tych boli :)
ja diagnozowalam swoje bole po ok roku od porodu, bo juz mnie zaoladek bolal od tabletek przeciwbolowych i rodzinna dala mi skierowanie do neurologa i tak sie zaczelo.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka