BezpiecznaCiaza112023

Mamusia WRZESIEŃ2010

14 lata 4 dni temu #96180 przez Martuska
Hehe uroki psów, ja jak mieszkalam z teściową miałam dwa psy. Dajesz małemu danonki już?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 dni temu #96185 przez Lola84
Mamuśki moje małe szczęście niestety ostanio zachorowało i dostał antybiotyk Augumentin ES i jak skończyłam mu dawać to strasznie Nunka wysypało i teraz bierrzemy ZYrtec na uczulenie ale boję się że to coś innego bo jakoś tak dziwnie go atakuje, nieraz nie widać nic a nieraz jest czerwony jak nie wiem co. Aż się płakać chce jak się na Nunka patrzy :(

14 lata 4 dni temu - 14 lata 4 dni temu #96211 przez raczek10
witam ponownie ja Jasiowi jeszcze nie dawałam danonków ,ani serka .
ON MI WSZYSTKO ŁADNIE JE OPRÓCZ MLEKA :( TO JUŻ CHYBA JEGO TAKI UROK :)
Lola84 MÓJ JAŚ tez był chory ale już lepiej .
MY nadal czekamy na 1 ząbek :laugh:

Martuska ja kiedyś byłam w twojej okolicy w sanatorium w Szczawnie zdroju i bardzo mi się tam podobało

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 4 dni temu #96214 przez Martuska
Raczek ja 19 lat mieszkałam z rodzicami właśnie w Szczawnie więc to jest moje rodzinne miasto tam się wychowałam, tam dorastałam a teraz mieszkam w dziesięciopiętrowcu w brzydkim Wałbrzychu. Ale za to koło szwagierki to można zawsze wyjść na jakieś ploty i kawkę . Ale do Szczawna zawsze będę miała sentyment

14 lata 4 dni temu #96215 przez Marysia27
Lola84 napisał:

Mamuśki moje małe szczęście niestety ostanio zachorowało i dostał antybiotyk Augumentin ES i jak skończyłam mu dawać to strasznie Nunka wysypało i teraz bierrzemy ZYrtec na uczulenie ale boję się że to coś innego bo jakoś tak dziwnie go atakuje, nieraz nie widać nic a nieraz jest czerwony jak nie wiem co. Aż się płakać chce jak się na Nunka patrzy :(

Moja teściowa jest pielęgniarką, i powiedziała mi jak ją zapytałam, że tak się czasem dzieje. Jak Zyrtec nie pomoże koniecznie idź z Maluchem do pediatry, niech skontroluje, a jak do tego nie będziesz miała zaufania, idź do innego. Powodzenia dla Twojego synka, dużo zdrówka :)

14 lata 4 dni temu #96216 przez Marysia27
Martuska, nie daję mu danonków, i jeszcze długo nie dam ze względu na alergię na białko. Ja posiadam mieszańca berneńskiego psa pasterskiego, i jestem nieszczęśliwa, że muszę takiego klocka do wanny wrzucić i wykąpać :dry:
Wybacz raczku za debilne pytanie o ząbki- przecież masz na dole info, że czekacie na niego :huh:

14 lata 4 dni temu #96260 przez Martuska
Mały usnął przed chwilą , mam nadzieję że będzie spał do 8 przynajmniej ;) Jestem dziś padnięta mały był płaczliwy cały dzień... W poniedziałek idę zanieść swoje CV do pewnej firmy i okazało się, że prowadzi ją kumpel mojego M. Może się uda ;))

14 lata 4 dni temu #96274 przez Marysia27
Powodzenia, widzę że tak jak ja jesteś w fazie aktywnego szukania :blink: Trzymam kciuki żeby się powiodło, ja w poniedziałek mam również rozmowę w sprawie pracy, zobaczymy co wyniknie. Moje dziecię nie jest już marudne specjalnie za dnia, nocki przesypiamy całe, więc jest coraz piękniej :woohoo: Taki mały śmieszek z niego, a najbardziej na głos to śmieje się do Fokusa- naszego psa, a w tedy nie sposób nie śmiać się razem z Bartkiem. Po cholernych mękach wykąpałam psa, mam nadzieję, że to bydle, nigdy, przenigdy nie wytapla się w zdechłym zwierzątku, bo to jest mission impossible go wykąpać. Tego futra to ma od cholery, strasznie ciężko spłukuje się z niego szampon. Nie dziwię się, że ludzie tak duże psy kąpią za pomocą wężów ogrodowych :ohmy:

14 lata 4 dni temu #96296 przez raczek10
WITAM w niedzielny poranek :)

Marysiu nie złość mnie :angry: :P przecież na dole mam informację ,że pracuję nad ząbkiem a nie ,że czekam na niego i to przecież nie było debilne pytanie tylko normalne zdanie oznajmujące ;)
A tak na poważnie to wam nie zazdroszczę kąpania tego psiaka u mojej teściowej jest kilka piesków i kotków w tym jest taki kundelek o imieniu Spajki ale jest bardzo ułożonym psem . Ja osobiście nie lubię mieć psa w domu ,bo mi śmierdzi wiatrem no ale już jak jadę do teściowej i jak widzę podejście psa do dzieci to wymiękam :) i się dziwie skąd tyle czułości te psiaki mają :)
my mamy w domu kota persa i to dopiero jest sierści-uch a kąpać go nie kąpie ,bo pewnie by zdechł :dry:
Martuska ja by łam w takim sanatorium ZUCH ale to było 20 lat temu :blink:

Miłej niedzielki :)

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 4 dni temu #96298 przez Batmanik
Witam!!!
Martuska ja daje malemu danonki i serki i nic mu nie jest a to mieszkasz blisko mnie bo ja wychowalam sie w kamiencu zabkowickim a teraz mieszkam w olbrachcicach wielkich to zaraz kolo zabkowic slaskich wkoncu ktos z moich stron:)
Lola duzo zdrowka dla synka!!! bedzie dobrze!!!moj sie urodzil z rumieniem a od szpitalnej chemii bylo jeszcze gorzej i tak mu sie papralo z mies bo pediatrzy kazali kapac i smarowac ojlatum ale pojechalam do innej lekarki z nowej rudy-moze Martuska slyszalas o niej- mowia na nia babcia basia i ona przepisala masci niestety na sterydach ale pomoglo...
Marysiu jak Ci wspolczuje kapac takie bydla my mielismy boksera a nie lubial sie kapac i jak mama kiedys go wtargala do wanny to sie tak z nim naszarpala on nachlapal na kafelki i mama jak sie poslizgla to omal sobie zeber nie polamala jak upadla na wanne teraz to jest smieszne ale wtedy nie bylo jej do smiechu...
my tez jeszcze nie mamy zabkow ale ostatnio mial podwyzszona temp a wczoraj i dzis zrobil bardzo zadka kupke jak ja zazdroszecze wam tych przespanych nocy....
milej niedzieli!!!

14 lata 4 dni temu #96299 przez Martuska
Wiem gdzie jest to sanatorium, to około 5-10 min ode mnie;) No to ciesze sie ze ktos z moich stron jest;) Tak Marysiu poszukuję pracy ale jest taka lipa że szok... Niby mam średnie ale to wykształcenie nic mi nie daje... Studiowałam pół roku pedagogikę ale skreślili mnie z listy studentów bo nie złożyłam podania o jeden egzamin;/ A z wyższym pewnie miałabym lepiej ale cóż :( polska biurokracja. Mały mój spał do ósmej czyli całkiem całkiem ;) Miłej niedzieli :laugh:

14 lata 4 dni temu #96300 przez Batmanik
Martuska i Marysiu powodzenia w sprawie pracy!!! Trzymamy lapki za Was!!!
A u nas dzis pogodnie fajny dzien sie zapowiada...
Igorek spi bo wkoncu od 6 wojuje i w nocy nie spi i gdzie to dziecko ma sily tyle??
kiedys w dzien spal z dwa razy po pol godz i w nocy tez nie bylo spania-marze zeby choc jedna noc przespal no i duzo pije od wieczora do 2 w nocy wydoil cala butelke herbatki a tam wchodzi 300ml o 4 wciagnal mleko i zrobilam mu kolejna butle picia i juz mniej niz pol zostalo??? tez Wasze maluchy tyle pija??

14 lata 4 dni temu #96302 przez Lola84
moje dziecko praktycznie wcale nie chce pić nieraz uda mi się mu wcisnąć coś do picia ale to już musi mieć dobry dzień żeby się napić :) dziewczyny jak tam Wasze odchudzanie? ja trochę przybrałam znowu ale znowu jestem na diecie MŻ :) trzeba trochę zrzucić bo wiosna za oknem niech tylko moje dziecko się wyśpi i lecimy na dworek jest pięknie :)

14 lata 4 dni temu #96304 przez Martuska
Moje Dziecko też praktycznie nie pije herbatek, zaraz jak spróbuje że to herbatka to odpycha mi ręką butelkę i płacze...

14 lata 4 dni temu #96313 przez Batmanik
Dziewczyny a jak tam stoicie ze szczepieniami?? my teraz idziemy na 4 szczepienie bo jestesmy opoznieni przez ten szpital co bylam na oczko bo bral niuniek antybiotyk...
a ile jest szczepien?? mialam gzdies kalendarzyk szczepien i go wcielo:)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka