- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- roxana
- Gość
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale fajnie, już coś zaczyna się dziać,
Kasia i Roxana trzymam kciuki, może to już dziś?!?!
Nam też przyszło łóżeczko wczoraj, też mieliśmy nie kupować wcześniej żeby nie zapeszać a potem gdzieś przeczytałam, że powinno się łóżeczko rozłożyć kilka dni wcześniej żeby zapachy drewna i farby się ulotniły, żeby Maleństwo nie musiało wdychać i też będziemy rozkładać je w sobotę.
Czekam właśnie na koleżankę, ma mnie odwiedzić, nie widziałyśmy się ze 2 lata a ona też jest w ciąży więc będziemy miały dużo do obgadania
Cieszę się, bo ostatnio całymi dniami sama jestem, mąż wraca późno bo po pracy zawsze go wyślę żeby coś załatwił, a to zakupy a to do rodziców po coś, zawsze tyle rzeczy do zrobienia, że widuję go tylko chwilę bo później jest tak padnięty że idziemy spać.
Ale już niedługo będę miała towarzystwo )))
Miłego dnia !
u mnie też słoneczko świeci.
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rodzinka w komplecie :P
- Otrzymane podziękowania: 0
POGODA POD PSEM . U NAS CIĄGLE PADA .
KASIU JAK CI CZOP WYPAD TO ZNACZY ŻE SZYJKA SIE OTWORZYŁA I ŻE TO JUŻ
NAPRAWDE NIE DŁUGO TRZYMAMY KCIUKI .
JA DZWONIŁAM DO MOJEJ DOKTOR DZIŚ ALE COŚ NIE ODBIERA
POZDROWIONKA
/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]
s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371
- iwo23_1990
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Śmiac mi sie chciało z mojego męża, wstał rano bo jechał do pracy i mówi mi że śniło mu sie że rodziłam i nie zdążył mnie zawieśc do szpitala i sam odbierał poród i że tak szybko to poszło że sam sie zdziwił
Biedaczek ma sny
Poza tym pogoda dziś troszke lepsza, rano słoneczko świeciło ale coś teraz sie chmurzy...
Życze Miłego Dnia i może już któraś mamusia dziś sie rozpakuje
- kasia86
- Wylogowany
- budujemy zdania
ale czytałam też że po odejsciu czopu do porodu może minąć nawet 2 tyg...oby u mnie było szybciej..a najlepiej dzisiaj
a roxanko namów już Tymusia...ile można czekać...musisz rozpocząć rozpakowywanie
jejku pamiętam jak jeszcze niedawno pisałyśmy że bardzo się boimy przedwczesnego porodu że musismy leżeć itp a tutaj już końcówka i każda nadal 2w1
- roxana
- Gość
Ale wolę tak niź się martwić tak jak wcześniej, teraz normalnie funkcjonuję, nie martwię się, wiem, ze Tymuś ma się dobrze, nic mu nie brakuje i może nawet po woli chce już być z nami. Zobaczymy jak to będzie.
Jeśli chodzi o czop, to ja wcześniej myślałam że już zaczął się sączyć, ale to niemożliwe bo szyjka zamknięta.
Czytałam wtedy sporo i może być z nim różnie, albo wypadnie cały i wtedy do 24 godzin będziesz na porodówce, albo może się tak wydzielać przez tydzień po trochu. Faktycznie jakby był z krwią to masz pewne że 24 godziny jesteś rozpakowana.
Znów moja mama jak mnie rodziła to nie miała ani skurczy przepowiadających, ani zadnych boleści, kompletnie nic - wstała rano i nagle czop wypadł, zaczęły się skurcze, delikatne ale regularne, pojechała o 9 rano do szpitala a tu o 12 30 ja już byłam na świecie.
Więc to chyba nie ma jednej zasady jak to jest. ale czytałam że czop nie musi być z krwią, może być białawy, bezbarwny albo z krwią właśnie więc trzymam kciuki.
Coś mi się zdaje, że nie ja pierwsza wyląduję na porodówce.
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Nie odzywalam sie wczoraj bo nie wytrzymalam wczoraj i jednak pojechalam po mojego na lotnisko zeby zrobic mu niespodzianke zapakowalam tylko torbe do szpitala w razie W...
no i po calym dniu w aucie ciagle nic...i staralismy sie po powrocie wywolac porod i tez nie wyszlo a dzis na wizycie zszokowalam sie maly ma juz 3700kg!!!!mioze byc bledu tak plus minus 500g a nic nie przewiduje porodu brzuch miekki zero skurczy a zostalo tydz do porodu...w 2 tyg maly przybral 1kg a jeszcze jak nie ur wczesniej to 17tego do szpitala to jeszcze 2 tyg i ciekawe ile zdazy przybrac ale najwazniejsze ze wszystko ok
oto moje wyniki usg:
BDP-98,71
OFD-119,55
OFD(HC)-119,73
HC-345,65
AC-351,80
FL-73,83
FHR-132
miego dnia dziewczyny!!!
pozdrawiam!!!
- roxana
- Gość
Ja też czekam, u mnie sa skurcze, ale wczoraj na ktg dowiedziałam się ze może ich być nawet ze sto jak nie są mocne długie i regularne to nic z tego nie będzie:(
- roxana
- Gość
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja siostra ur tydz po terminie a w dzien porodu o 14 byla u lekarza tez nie bylo widac zadnych oznak porodu i kazal jej przyjsc na nastepny dzien a ona o 2 w nocy ur synka
Urwis zrobil psikusa i bez zapowiedzi wyszedl z brzuszka takze na to nie ma reguly...
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zeby symulowac i draznic brodawki tak jakby dzidzia ssala i tak z 10 razy dziennie ale co ma byc to bedzie same zreszta probujecie wywolac porod i jak narazie cisza...moze przed burza...bo tak probujemy wszystkie na rozne sposoby i bedzie tylko wielkie BUUUM i wszystkie sie rozpakujemy
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
z tym czopem różnie bywa mi wypadł jakoś tydzień przed porodem jak to mój lekarz powiedział że są 2 objawy porodu: Regularne skurcze i odejście wód płodowych
Ja byłam u ginekologa 6 sierpnia ( to był mój termin porodu)szyjka była skrócona rozwarcie na 2milimetry macie pojęcie pytałam się czy urodzę do następnej wizyty za 5 dni ona że raczej tak... na KTG wyszły pojedyńcze skurcze
Poszłam na zakupy miałam skurcze co parę godzin a po 17 złapało mnie i skurcze co 5, 10 min później już co 3, 5 min wziełam ciepłą kąpiel nic nie pomogło w końcu już nie mogłam wytrzymać i po 22h pojechałam do szpitala zanim dojechałam wypełniłam wszystkie formalności, milion podpisów, jakieś ankiety przepytywanie ehhh
O 23 wyladowałam na porodówce 6cm rozwarcia położna przebiła mi pęcherz odpłynęły mi wody płodowe i o 00.10 urodziłam czyli poród trwał 1godzinę i 10 min a nic nie zapowiadało porodu
Apropo wywoływania porodu próbowałam dużo rzeczy kochania się z moim, sprzątanie, spacerowanie, przysiady, drażnienie sutków itp nic nie pomogło więc ja w to nie wierzę ani trochę
Więc dziewczyny nigdy nic niewiadomo wszystko może się zdarzyć w każdej chwili
POWODZENIA !!!!
- roxana
- Gość
Ale zobaczymy jak to będzie.
To prawda już nigdzie tak wspaniale nie bedą miały Maluszki. wszystko pod dostatkiem, ciepło bezpiecznie.
Ale przyszedł ich czas:)
Ja też słyszałam o tym sposobie z brodawkami, jak tak robię to skurczy nie mam ale mleczko za to tak:)
Sex pomaga, u mnie zaczęła się skracać dzięki temu szyjka, no i podobno cherbatka z liści malin, ale nie próbowałam.
Na razie prócz sexy i draźnienia brodawek nic nie robiłam. W końcu ma jeszcze 2 dni;)
- roxana
- Gość
To nie jest miłe i boli potwornie, to co ma czas samoistnie się rozejść, wymuszają i rozchodzi się w 12 godzin, masakra. Ból nieprzeciętny.
To prawda, ze nawet jak nic się nie zapowiada to poród może nastąpić w każdej chwili, ja już miałam kilka fałszywych alarmów, już niby były regularne skurcze kilka godzin i wszystko się uspokajało.
Ale może to jest zapowiedź.
Oby:)