- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Od wczoraj milam problem zebysie tu dostac:(
Mika jak milo ze do nas dolaczylas a bedziesz miala chlopca czy dziewczynke???
Roxana w jakim sklepie kupilas te papierki na toalete???
a co do gazowanego to bardzo malo pije bo ponoc moze to wywolac kolki u malucha i siostra nie pila i malutki nie mial kolek a kolezanka doila:)gazowane i jej synus mial kolki...moze to tylko zbieg okolicznosci ale unikam gazowanego...
a co do podkladow poporodowych to kupilam te z belli takie rozowe ale wymienilam je na pieluchy dla osob nie trzymajacych moczu takie z carefura siostra mi doradzila ze sa lepsze takze dziele sie z Wami ta rada...
dzwonilam wczoraj na porodowke co trzeba miec ze soba to polozna powiedziala ze karte ciazy grupe krwi dowod osobisty i dowod ubezpieczenia i koszule ale jak nie bede miala swojej to tez daja...i jak zyczenie ubierac malucha we wlasne ciuchy to moge wziasc no i pampersy jak chce to tez moge miec bo dzidzia bedzie ze mna i kiedy bede chciala to bede mogla go przewijac...
a jak tam nocka minela??? ja tylko przebudzalam sie ale nie wstawalam wcale a i odkad daje poduszke pod biodra do spania nie bola mnie maluch juz coraz mniej sie rusza biedny miejsca nie ma:(
milej niedzieli!!!
pozdrawiam!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
Tak piszecie o coli, i aż mi ślinka cieknie... Ja nie tylko mam na nią non stop ochotę, ale też piję ją dość często, bo nie przedstawia specjalnego zagrożenia dla Malucha. Nie ukrywam- chińskie zupki też się zdarzają, nie odmawiam ich sobie, jak mam "smaka" , "pocieszam" się jednak że owoce i warzywa jem na kilogramy, więc nie jest tak źle z moją dbałością o Małego
Co do wzorów na necie, to nie mam nic ciekawego, co było do pościągania już jest u mnie na pulpicie
Mam nadzieję, że u Was nocka była lepsza niż u mnie, bo myślałam przy skurczach- regularnych i bolesnych- że to już i teraz, ale udało mi się zasnąć mimo wszystko, i co ważne obudzić w dwupaku miłego dnia dziewuszki !!
- roxana
- Gość
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
uuu Roxana widze ze tez mialas wczoraj akcje przedporodowa a u mnie ciagle nic-w sumie to naszczescie
- roxana
- Gość
- Mika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie noc jak zwykle 2 razy wstawałam. Mój mały chłopczyk strasznie się kręci, jest już chyba duży, we wtorek będziemy u lekarza to może się dowiem ile waży.
Od wczoraj mam straszną zgagę, mam wrażenie, że Maluszek chce wcisnąć się głową w mój żołądek. Mały wygodnicki siedzi sobie od samego początku na pupci i nie ma zamiaru zmieniać pozycji.
Nie wiem gdzie mam wkleić link do suwaczka żeby się pokazywał pod moimi wpisami.
Możecie napisać mi jak to się robi?
Skończyliśmy dziś 36 tygodni więc czuję się bezpieczniej, chociaż cały czas mam stresy że zgniotę Małego. Zawsze jak położę się na prawym boku dostaję kopniaki bo tam ma rączki i nóżki i się boję że go przygniotę
Trochę Wam zazdroszczę, że jesteście już tak daleko w tygodniach, ja już nie mogę się doczekać mojego Maleństwa. Chyba będę ostatnia z Was
Trzymam kciuki za łatwe porody !!!
A później czekam na wieści jak to jest. Mam nadzieję, że będziecie pisać o wrażeniach.
Co do papierków na toaletę to też jestem ciekawa gdzie się to kupuje.
Miłej niedzieli
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mika suwaczek wkleja sie w profilu dokladnie nie pamietam gdzie ale napewno wkleilam w miejsce gdzie pisalo podpis...musisz poszperac w tych zakladkach jak wejdziesz na swoj profil
a nie jest powiedziane kto pierwszy kto ostatni-natura nam moze splatac figle.Ja mam termin na 11wrzesnia i nic ani skurczy przepowiadajacych nic kompletnie a dziewczyny ktore maja termin pozniejszy przez wszystko przechodzily a ja nawet nnie mialam skurczy tych przygotowujacych do porodu tych brixona hicksa??czy jakos tak sie nazywaja
Dziewczyny a Katarzynka nam wsiakla w tym szpitalu???miala byc 3 dni a tu dalej jej niema
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rodzinka w komplecie :P
/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]
s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ach Mika ja mam obawy tez ze zgniote malucha wiem ze glowke ma niziutko i jak siedze i daje noge na noge to zdaje mi sie ze glowke mu zgniote
przeczytajcie to fakty.interia.pl/swiat/news/pobili-sie-p...ki-i-dziecka,1524520
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- roxana
- Gość
- Mika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
co do skurczów to ja mam od 2 miesięcy cały czas przy każdym ruchu i mam ich już trochę dosyć, zwłaszcza, że jak tak dalej pójdzie i Maleństwo się nie obróci to na nic się przydadzą ćwiczenia mojej macicy bo będę miała cesarkę.
Panicznie się boję tego znieczulenia w kręgosłup więc rozmawiam codziennie z moim synkiem i przekonuję Go do obrotu ale uparciuch jest... Po Tatusiu
Kiedy obróciły się Wasze Maleństwa? Pamiętacie w którym tygodniu?
Jest jeszcze szansa?
- roxana
- Gość
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mika moj maly to dlugo byl posladkami w dol,pozniej w28tyg byl juz glowka w dol ale juz w 32 tyg znow urwis sie odwrocil i byl posladkiami w dol ale teraz jak bylam 18tego sierpnia na wizycie to byl36 tydz i juz znow byl glowka w dol i mial ja niziutko i mysle ze juz tak pozostal szczegolnie ze teraz czuje coraz mniej ruchow bo ma juz malo miejsca
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa