- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
Ja na szybciutko teraz u nas takie upały, że jak tylko W. wraca z pracy to jedziemy do mojej mamy na wieś, tam jest ogromny basen i miska z wodą dla Poli (poki nie kupimy baseniku dla niej), a jak w tym dużym woda się już nagrzeje to bedzie "pływać" z nami
Remiś, zapraszamy częściej
Pysiaczek, super foteczki powiem ci że po zdjęciach widać że bardzo pogodne dziecko z Zuzi
Gaguka, ja już od jakiegoś czasu wprowadzam gluten... Prawie codziennie na sdrugie śniadabnie Pola je kaszkę bobovity (do przygotowywania na wodzie), więc mieszam jej 6 lyzeczek bezglutenowej (od 4 mca) i 3 lyzeczki z glutenem (od 6mca)... nie wiem niestety jak to jest z taka zwykla kaszka manna...
A jak podajecie wit. D? bezposrednio do buzki? bo moja od jakiegos czasu jak widzi co sie szykuje to zaciska usta, jak dam do kaszki, to nie zawsze zje cala i nie wiem ile tej wit. wchlonela...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
z tym paszportem to niezle jaja ile mozna czekac???
dzis mamy dzien mamy i taty w przedszkolu ciekawe jak Julka czy zniesie te upaly ? obylo az tak cieplo a byla wymeczona i w polowie zrezygnowala z przedstawienia placzem a teraz taki skwar to juz nie wyobrazam sobie
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- Asia18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
<3b :*
- ElaM
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Niteczka a z kad masz ta witaminę d ja nic nie podaje bo mi nikt nie powiedział a to konieczne?
Ja zonu od jutra sama zostaje M wyjeżdża do pracy tym razem Amsterdam i aż do niedzieli musze teraz coś zaplanować bo znou bede sie nudzić .
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
www.facebook.com/pages/Maminnie/626172084131670
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ela - dzwoń i ochrzaniaj, niech wysyłają ten paszport asapem A szwagierka w Austrii dostanie Polski w ciągu 8 dni kalendarzowych (tymczasowy, ale zawsze).
Monia - oby Julce upał nie dopiekł i spisała się dzielnie. Daj znać potem koniecznie!
Anitulka - super opcja z basenem, mmmm, też bym wskoczyła.
My byłyśmy na szczepieniu na pneumo. Hania waży 7125, czyli w porządku. Za to znów kupę pokazywaliśmy i lekarka mówi, że coś jest na rzeczy, jest jakaś alergia. Znów mam odstawić cały nabiał i wszystko gotowe, tylko sama mam robić wędliny. Oczywiście słodycze nie wchodzą w grę. Ech. Hanię też prawdopodobnie swędzi skóra, być może dlatego gorzej śpi, ale to tylko zgadywanie. No ale mam obserwować.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Anigka ja nie z tych co sie obrazaja.ucichlam bo chrzciny byly a pozniej brak czasu.
Gaguka Rshabilitacja super.Leos pieknie sie wycwiczyl.na macie kreci sie na brzuchu za zabawkami na rozne strony,obraca zie na brzuch i wklada nogi do buzi..raktycznie prawie nadrobil swoje wczesniactwo.zostalo nam 2 miesiace cwiczen a pozniej to w formie zabawy.
Leos je ladnie obiadki.ja jem juz przetwory mleczne ale mleka i sera zoltego nadal unikam.ale juz ciastka z mlekiem w proszku tez moge:)
My tez cale dnie na dzialce przed domem, wiec jest luz.rano po 8 otwieram drzwi tarasowe i Remik juz smiga w ta i z powrotem.tez zainwestowalismy w plac zabaw he be;) bujaczka, piaskownica,namiot,,basen i trampolina.Remik potrafi caly dzien bawic sie w ogrodzie i nawet posilki je na tarasie:) Leos kapl ziejuz w tym basenie bo woda ciepla.Zreszta. hodzimy 2 razy w tyg na basen.bylismy 5 razy .na poczatku tro he plakal bo bal sie nowego miejsca ale terazjest super.
Uwielbia jesc;) wcinaze smakiem wszystko co mu daje.Gluten wprowadzam wg zalecen a wiec jak na piersi to od 5 miesiaca pol luzeczki kaszki manny z nestle doobiadku lub deserku.
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Co do 3 dniowki to wlasnie objawia sie wysoka tsmperatura i nic poza tym.a po 3 dniach dziecko wysypuje i po temperaturze.a wiec oby to byla trzydniowka.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
jakbysmy mieli ta dzialke blizej to pewnie tez od rana bysmy siedzIaly a tak to w sumie czasem po poludniu jedziemy a tak to w weekendy jak sie przedszkole skonczy to pewnie czesciej bede dzieci brala Julka basen tez juz zaliczyla nie raz
bylismy na tym dniu mamy i taty i super wytrwala do konca spiewala wszystlko ladnie mieli takie spudniczki no i Julka jak slyszy muzyke i ma kiecke to wiwija nia w kazda strone i bioderkami kreci a inne dzieci staly hehe
niestety wspolnego zdjecia nie mamy bo moj M jak zwykle nie chvcial ;/ (od urodzenia Zuzi mamy tylko 1 wspolne ) pozniej przyszla moja siostra i poszlismy na lody a pzoniej an dzialke na basen oczywiscie
Asia moje dzieci na szczescie nie przechodzily 3dniowki ale jak Oliwka nie je to musisz uwazac zeby sie nie odwodnila teraz jakies wirusy panuja wlasnie u nas
anitka czyli znowu katorga cie czeka
my w przyszlym tyg mamy szczepienie Zuzka to pewnie z 8 kg wazy
- ElaM
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
A ja i tak juz zaraz do polski mam nadzieje to pójdę do lekarza porobie małemu badania i kupie ta witaminę bo u nas ten polski sklep to taki malutki i tylko jeden i nie mozna kupic tego.
A tak w ogole to dzis mieli dzwonić z tego paszportu i cisza jutro dzwonię tam ostsatni raz i jak nic nie powiedzą to Polsce sie z tym biurem skarg moze coś da,a jak nie to szybko do polskiej ambasady i bede ten paszport przyspieszony wyrabiać nie wiem dokładnie ale chyba w 2 tyg to zrobią .
A ja wymyśliłam ze w sobotę sie wybiorę na basen z małym mam 20 min drogi tak wiec zapakuje wszystko do wózka i pójdę bo te pampersy kupiłam kąpielowe i tak leżą M miał pójść z nim a jak do tej pory sie nie wybrał a juz zraz bedą za małe wiec musze wykorzystać ,a tym lepiej ze mamy ładna pogodę to nie przewieje go po wyjściu .
- joannap1991
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0