- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
Monia,Asia cudnie wygladacie i wasze dziewczynki tez
My tez braliśmy wózek do kościoła i całe szczescie bo większość mszy nala przespala wiec rece by mi odpadly
my mieliśmy nauke dla rodzicow i chrzestnych w piątek przed niedziela chrztu, co w praktyce okazalo sie zwykła msza
To i ja sie chwale naszym leniuchowaniem na basenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
My wozka nie bralismy do kosciola bo mamy blisko a w kosciele to go na rekach na zmiane trzymalismy.
Monia i Asia ladnie wygladacie.tak. promiennie;)
Leos zasypia mi o 19.30 robi pobutke ok 3.30 na cyca i spi do 6. Pozniej dzien uporzadowany 8.30-9.00 drzemka i o 9.00 cycek,pozniej 11.30- 12.00 drzemka,12.30 sloiczek obiadku duzy,14.30-15.30 drzemka i o 16.00 deserek owoce,i o 18.30 kapiel 19.00 cycus i spanie;)
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
u mnie Zuzia nauczyla sie dluzej spac rano spi od godziny do dwoch i ok 12 tez z godzinke spi
ale i tak jest marudna i ona z kolei domaga sie ciaglego noszenia czasem jeszcze ze mna na lozku polezy jak do niej mowie a tak to rece i to musze chodzic nie siedziec bo sie tak prostuje ze z kolan sie zeslizguje cwniara mala
Asia super wygladasz kolejna szczupla mamusia Oliwka boska ma ta czuprynke
remis super ze macie taki rytm dnia i Leos caly duzy sloiczek zjada wow u nas nawet malego nie zawsze zje i jak daje obiadek to deserku juz nie
bylismy naostatnim spotkaniu w poradni rodzinnym ufff bylo o dzieciach i karmieniu poiersia ja nic niemowilam ze mam dzieci tylko czasem mi sie smiac chcialo jak mowila o czyms cod la mnie nie koniecznie bylo prawda hehee
anitka a jak u was z tym slubem myslicie juz cos???
a lazanki to bym zjadla
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Moniaa sliczne zdjecia, super to co we trzy jestescie szkoda ze maz sie nieskusil. Niech zaluje ze z takimi laskami fotek nie robi.
Asia mam nadzieje ze Oliwia wyzdrowieje moze to faktycznie zeby ida. Sliczne zdjecie, Oliwka cudne wloski.
Dzisiaj dalam Zuzi cielecinke z jarzynkami i tak jej smakowalo ze zjadla caly sloiczek. A wczoraj zajadala sliwke i tez jej podpasowala bo tez caly sloiczek opedzlowala.
Powiem Wam ze niewiem co sie ostatnio z moja Zuzka dzieje idzie spac 21-21.30 no dzisiaj o 22 poszla. Dzisia wstala o 2 pozniej 4, 6 no i o 7 pobudka. Ja niewiem czy moje mleko jej niestarcza czy moze jest za chude bo juz sama niewiem. W dzien tez co 2 h sie domaga cyca. Daje jej herbatke ale to na dworze zazwyczaj jak jestesmy. Dzisiaj dalam jej na noc mm zobaczymy czy bedzie lepiej. Ale martwi mnie to bo ona wczesniej spala od 23- 8 bez ani jednej pobudki i pozniej zjadla cyca i do 12 potrafila spac. A teraz to jakas masakra. Wczesniej glod ja niebudzil tyle godz a teraz 2h niemoze wytrzymac. Niewiem co mam myslec. Wogole mi sie wydaje ze malo przybiera na wadze. 28 mielismy szczepienie i wazyla 6300 dzisiaj sie z nia wazylam to 6600 ale to w ubrankach no to 6500 mysle ze wazy. Wydaje mi sie ze malo. Czy ja juz panikuje?
A co do chrztu to ja jak bylam chrzestna to tez mielismy spotkania jedno kilka dni przed chrztem a drugie przed samym chrztem.
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 15
Monia Ty też super. Żebyś nie narzekała więcej na swój wygląd, to powiem ci że mój mąż wszedł kiedyś na mojego fb i zobaczył twoje zdjęcia i mówił że bardzo ładna z ciebie dziewczyna
Ja też jak daję obiadek to deserku już nie i też z reguły po pół słoiczka. U nas podstawa to dalej cycuś. Po 6 miesiącu zacznę dawać więcej. I powiem Wam że moja Wikunia to taka "wszystkożerna" jest. Co jej nie dam, to zjada ze smakiem. A jak widzi że ja jem to takim wzrokiem patrzy, jakby też chciała. Dziś jak jadłam jabłko, to chciała mi zabrać, rączki wyciągała.
My podczas chrztu mieliśmy nosidełko i mała w nim przespała praktycznie całą mszę. Tylko na sam sakrament ją wyciągnęliśmy.
Mi dziecko nigdy jeszcze całej nocy nie przespało. Jak zaśnie o 21 to już o 24 znów się budzi na jedzenie. I tak co 3 h aż do 9. Tylko że u nas od zawsze tak było. Kaszki nie wprowadzam jeszcze bo ładnie przybiera. Jak ją ważyłam ostatnio to wyszło mi 7,7 kg.
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Asia, ślicznie wyglądacie i dużo zdrówka:*
Wkurzał mnie ten proboszcz na tych naukach.Była z nami para, która zabrała ze sobą syna ok 6 lat i mały zasnął i chrapał to ksiądz był wyraźnie wkurzony, a potem odniósł się do wózków, że on nie rozumie jaki problem wytrzymać z dzieckiem godzinę.A na końcu zabrał nas do kancelarii żebyśmy jako "nie małżeństwo" podpisali deklarację, że będziemy Jaśka wychowywać w wierze.Mam nadzieję, że on nie będzie odprawiał mszy chrzcielnej!Zaznaczył też, że jak dziecko będzie płakać to trzeba wyjść do zakrystii żeby nie przeszkadzało.
pysiaczek myślę, że nie masz się czym martwić z czasem dzieci będą mniej przybierać.Zresztą u mnie przez tą pogoda chyba Jasiek ma mniejszy apetyt. Czekam aż mój wstanie i do sprzątania, nie potrafię się zorganizować w ogóle.
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
A teraz zdjęcie3, które miało pójść wczoraj
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bella - u nas też proboszcz średni (mówiąc delikatnie). Widać, że go rodzice siłą na księdza posłali. Za to wikary jest cudny. U nas nie ma szans bez wózka, niech sobie gada ksiądz, co chce. Ja będę z restauracji szła piechotą - spacerem, żeby się Hania przespała troszkę. Przykre, że urządza chrzest, a dzieci mu przeszkadzają. Ran byłam na mszy, gdzie biegało i coś piszczało dziecko i w zasadzie to przeszkadzało trochę. A ksiądz w pewnym momencie przerwał i mówi - każdy się modli, jak umie To było naprawdę śliczne.
My jesteśmy znów wyłącznie na cycu, Hania się budzi co 3h, w dzień też tak je. Jak miała 5-6 tygodni to zasypiała na 6 godzin, nawet na 8, ale to było może spowodowane wykończeniem, bo ją brzuszek bolał. Teraz jak wrzeszczy na wieczór to na dłużej zaśnie, a jak szybko usypia to się wcześniej budzi. Ale przybiera dobrze, to karmię dalej.
Monia - tak, ślub będzie, ale nie mam teraz głowy do zajmowania się tym, najpierw chrzest, a potem myślimy dalej. Ale generalnie chcemy.
Ja nadal mam problem z organizacją, raz jest lepiej, raz gorzej. Ale co tam, dziś luzy, bo obiad jest, ciasto jest, cośtam wieczorem wyprasowałam, wiele nie zostało Jak Hania się obudzi to idziemy na spacerek. A dalej śpi jak zając. Zobaczymy, czy odstawienie nabiału coś pomoże. Wieczór był lepszy, może jakoś będzie
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja to sie boje z mala pojsc na basen bo tam tyle ludzi chodzii i boje sie ze cos zlapie. Ale moze jak bedziemy w Bieszczadach to sie skusze. Chcialam kupic basenik na dzialke ale boje sie zeby sie nie przeziebila.
Zuzia cos steka juz drugi dzien myslicie ze to moze byc przez cebule bo przedwczoraj jadlam z pomidorami a wczoraj na kanapki mnie naszlo.
Powiem Wam ze noc dzisiaj lepsza mala wstala po 3 na cyca i pozniej o 9 wstala. Ale i tak jakas strasznie niespokojna jest budzi sie, wierci i kladzie sie ciagle na bok a ja pilnuje i poprawiam ciagle na prosto. Ehh i nie wyspana jestem. O i zowu przysnela to i ja sie klade obok trzeba korzystac:)
- joannap1991
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anitulka swietne zdjecie i super basen
ja ostatnio na dzialce Zuzi nogi zmoczylam troszke a jak bedzie dluzej cieplo to planuje wziac mniejszy basen zeby sie mogla pokapac
Bell dziwny ten ksiadz!!!!!!!! msza chrzcielna jest przede wszystkim dla tych dzieci i to ich swieto maja prawo poplakac i pomarudzic a jak komus przeszkadza to moze inna msze wybrac. jak jeszxcze potrafie zrozumiec ze komus przeszkadza dziecko ktore biega i gada to nie rozumiem jak taki maluch przeszkadza przecierz on nie wie co robi. a na tym dniu skupienia wloasnie koles mowil ze jak dziecko nudzi msza mozna wziac na pole i opowiadac ze drzewka i kwiatki pan Bog stworzyl i za to go trzeba kochac itp i to mi sie spodobalo
Zuzia tez nie wytrzymuje 3 godzin miedzy jedzeniem tzn jak gdzies jestesmy to nawet ale w domu czesciej sie domaga w nocy to je o 19 to o 24 sie budzi o 3 i o 5
aaa i Zuzia posiadla nowa umiejetnosc super juz lapie stope i wklada do buzki
Dagnes az sie zarumienilam bardzo mi milo
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
No i Zuzia jezzcze pospala prawie do 12 czyli ponad 1,5h. Moje dziecko chyba wraca do siebie. Czy to za sprawa mm ciekawe zobaczymy narazie na noc bede jej dawac. Jadlysmy dzisiaj bananka z winogronem i czarna porzeczka i zjadla pol sloiczka chyba pomalu sie przekonuje do owocow a teraz koncze bo kopka idzie i cos czuje ze trzeba bedzie podprysznicem myc:)
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ostatnio coraz czesciej wspominam porod i te pierwsze dni i az sie lezka w oku kreci i szkoda ze to tak szybko ucieklo
chcialabym jeszcze kiedys byc w ciazy i przezywac te poczatki macierzynstwa ale z drugiej strony 3 dzieci to nie lada wyzwanie organizacyjne i finansowe