- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
Jejciu, Anitka, strasznie Ci współczuje sytuacji z wymiotami Hanusi... My mielismy tak jak Polka miała chyba z 3 m-ce, tyle że ona strasznie marudziła, a jak ją podniosłam na ramie, to zwróciła mi 3 razy, raz za razem, chyba mi wtedy serce ze strachu stanęło, całe plecy miałam ofajdane i wszystko do okoła... Nie wiedziałam, że taki żołądeczek tyle może w sobie pomieścić... Na szczeście był ze mną W., ale i tak później bałam się ją odłożyć czy nakarmić...
Bella, super, ze wszystko się ostatecznie udało my niestety nie dostaliśmy żadnej pamiątki z chrztu od księdza, szkoda bo fajnie by przypominało
Zanka, jak tam oswajanie Lenki z babcią? My w sobotę odziemy na wesele, tak się boję, że z chęcią zostałabym z małą w domu... W dzień jest ok, do wszystkich pódzie, ale jak zbliża się wieczór, to mama musi być inaczej histeria, że aż się zanosi
U nas jest nowy "problem" Pola nic nie chce ssać, tylko od razu gryzie, wczoraj dostała chrupka to odgryzła kawał i miała odruch wymiotny, więc to by było na tyle frajdy z chrupek, a na resztę przekąsek kupiłam taką siateczkę i sobie cycka wczoraj dostała do niej bananka, dzisiaj body przeprałam i okazałao się że już za późno- całe w plamach :/
Poza tym od wczoraj strasznie zgrzyta zębami i nie wiem jak ją tego oduczyć...
I z obserwacji, dla maluszków z problemami kupkowymi, śliwka z jabłkiem tak przeczyściła Polkę, że prawie bokami wyciekło
I na koniec mina tygodnia (ja mówie "uSmiech", a ona wystawia jęzorek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Igorek sliczny i taki duzy a pomyslec ze taki okruszek byl malusi
Pola z jezorkiem the best od razu pokazuje pazurki
ja juz po lekarzy dostalam leki takie wziewne i skierowanie do pulmunologa zobaczymy oczywiscie z Zuzia bylam dobrze ze ciocia byla tez to weszlysmy wszytskie i jak mnie badala to cioca Zuzke trzymala ale szybko do mamusi wrocila pozniej spiaca byla wiec sie rozwrzeszczala a musialam jesczze krew oddac ale jakos poszlo pozniej zasnela w wozeczku a ja skorzystalam z wolnosci i po miescie pochodzilam hehe nawet detke do wozka kupilam i sobie bielizna inna niz do karmienia wydalam kupe kasy a wiele nie kupilam. wlasnie w nowe smoczkis ie zaopatrzylam ale kupilam takie w rossmanie zwykle bo moja nie toleruje aventa ani tych lepszych( dobre dziecko nie naciaga mamusi)
anitko ciekawe co ci lekarz powie i czy dostaniesz to skierowanie
ja dzis znowu sprobowalam pieczarek ciekawe jak Zuzia??duzo nie zjadlam bo kupilam sobei taka bulke z nadzieniem z pieczarkami zobaczymy
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Wspolczuje wam z tymi alergiami. Na szczescie moj Julek nie ma nic takiego obym nie wypowiedziala tego w zla godzine. Przynajmniej jedna kupa dziennie jest no i wczoraj pierwszy raz dostal pasta bolognese i bardzo mu smakowalo bo opedzlowal wieksze pol sloiczka. Jedyny problem jaki mamy to jest to ze moj maly boi sie ludzi z czarnymi wlosami. W niedziele byla u mnie kolezanka na kawie i ona wlasnie ma czarne wlosy. No i podeszla do malego zeby sie z nim pobawic a ten w ryk. A martwie sie troche bo babcia do ktorej jedziemy tez ma czarne wlosy i pewnie maly bedzie sie bal. Nie wiem zobaczymy jak to bedzie.
Dziewczyny a mam pytanie co kupowalyscie lub bedziecie kupowaly jako prezent dla dzieci na chrzest? Bo my zastanawiamy sie nad zlotym lancuszkiem z Matka Boska albo krzyzykiem no i moze jakis album na zdjecia. Aha zapomnialam dodac ze mooje malenstwo wczoraj pierwszy raz byl kapany wwannie w ktorej my sie kapiemy i mial taka frajde ze hej. Duzo wiecej miejsca mial i tak chlapal no i oczywiscie bylo widac ze mu sie podoba. Ogolnie zaczal lepiej sypiac bo wczoraj poszedl spac przed 22 a na pierwsze karmienie obudzil sie o 2.30 a potem obudzil sie o 6.30 wiec jest znaczna poprawa.
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
maz lezy w lozku mowi ze sie jakis hemorojdow nabawi heheh . nogi go strasznie bola. wczoraj wieczorem to go tak krepaly lamaly ale dzis juz jest lepiej . ciezko bylo zgiac w kolanie z rana. eh miesc=nie zanikaja w lydkach ciezka rehabilitacja bedzie.
ja to wogole mam zapierdziel raz do Filipka raz do meza. a dla siebie chwilka malutka ;/ teraz tez na chwilke wpadlam. jak sie ogarniemy do konca to bede czytac
Filip nauczyl sie sam przewracac z pleckow na bok teraz co go poloze to sie przewraca zaczyna sie dzwigac najlepiej by ciagle siedzial. zabki jak narazie tylko dwa no nic ja uciekam obiad sie robi maly w bujaku wcina flipsa i jeszcze bede robic chalupnictwo. pozdrawiam was mamusie
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- ElaM
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
U nas komedia z tym paszportem dzwoniliśmy cały czas i nic nie chcieli mowić w koncu gadałam z mija koleżanka i ona mowi ze nie chcą teraz za bardzo dawać paszportów maja bardzo duzo aplikacji a molo ludzi do pracy i w pierwszej kolejności są Anglicy ,a chrzestną juz 29 .06 tak wiec mówiłam wizytę wczoraj w polskiej ambasadzie po paszport polski na dzis właśnie wróciliśmy z Londynu i powiem Wam ze sie udało taki miły pan był tam powiedzieliśmy mu jaka mamy sytuacje i po odbiór juz w środę:)25.06 na 10 a na 14 mam juz lot do polski .
My chrzciny mamy na 11 tak wiec super pózniej obiad w restauracji jeszcze nie wiem ile nas wyniesie i ile osób w ogole będzie .
Ubranko tu juz znalazłam to kupie przed wyjazdem a teraz musze zacząć sie pakować zeby nic nie zapomnieć bo w sobote wysyłam tez paczkę ma tyle tych rzeczy ze ja sie nie zabiorę mimo ze maz dzien po mnie wyjeżdża samochodem .
W koncu moge wstawić zdjęcie bo juz sprawdzałem zaraz to zrobię .
A moj mały tez juz przesypia prawie noc chodzi spać trochę po 20 a wstaje przed 6 czasami 5 zje i spi dalej do 8-9 w nocy sie nie budzi a wcześniej pierwsza pobudka to właśnie tak jak u Ciebie Niteczka ok 2.30.
A maluszki wasze juz takie duże i widać kontaktowe Cuda
- ElaM
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kasiek - uszy do góry, w końcu się uda Nie poddawaj się, pisz do nas koniecznie.
Anitulka - zdjęcie z jęzorem boskie!
Kociaczek - wiadomo, że masa roboty, ale chyba się cieszysz, ze mąż jednak w domu? Syna widzi i w ogóle. Trzymam kciuki za rehabilitację i życzę Ci dużo siły.
Ela - to fajnie, że się z paszportem uda, grunt, że przyjedziecie na czas.
My skierowania nie dostałyśmy, bo skoro dobrze przybiera, to nie potrzeba. Ta lekarka z kolei nalega na rozszerzanie diety i koniecznie każe zrobić próbę glutenową. Aż mnie pot oblał, jak to usłyszałam. No i powiedziała, że te wymioty to ewidentnie reakcja na ten lek i nie dawać go. I tyle właściwie. Za tydzień idę do tej mojej to zobaczę, co mi powie. Po odstawieniu nabiału nie ma poprawy, ale jak jajek nie jem to jakby lepiej. A może jeszcze drożdże dodatkowo są problemem, albo gluten. Może warto jej podać i wtedy jednoznacznie zobaczę reakcję.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ela super ze tak szybko ten paszport zalatwiliscie mozesz spokojnie leciec do Polski udanej podrozy
kasiek nie wiem czemu masz takie problemy z forum?u mnie tylko raz sie zdarzylo ze mi posta skasowalo?
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Zapomniałam napisać, ze lekarka jeszcze powiedziała, że mogę dawać Hani na noc Sinlac, czyli kaszkę bezmleczną i bezglutenową. Żeby lepiej spała. Po chrzcinach spróbuję. Bo do chrzcin nie eksperymentuję nic, żeby nie było afery jakiejś w kościele. Bella - Ty jesteś z tej kaszki zadowolona? Jasiek ją lubi?
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
Kasiek mi też parę razy usunęło post.
anitkade, Jasiek bardzo lubi bo to cholerstwo jest mega słodkie.Ja mu daje do butelki bo z łyżeczki nie potrafi jeść.Ja też przed chrztem chuchałam, dmuchałam na Jaśka;-)
Dziewczyny ten nutramigen jest paskudny.Śmierdzi jak karma dla psów, a w smaku ohydny Jasiek pluł strasznie ale w cale mu się nie dziwie.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa