BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 4 miesiąc temu #899704 przez MoNiaaa
mnie tez finanse zmuszaja zeby wrocic do pracy :(

fajne te wasze pikniki szkoda ze nie mieszkam w krk to bym wpadala do was :P
my dzis siedzimyw domu bo upal bylam tylko na zakupach teraz siostra wziela Julke na polko a ja koncze obiad :)
anitka powiem ci ze ja tez coraz czesciej widuje ludzi ktorzy zbieraja kupy po psach i super :)

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #899729 przez MoNiaaa
nie ma jak w obieciach mamusi :kiss: :kiss:

http

]
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #899733 przez anitkade
O mamo, jaka słodziuchna! Ale fajne zdjęcie Monia :*:*

10 lata 4 miesiąc temu #899754 przez MoNiaaa
pierwszy raz usnela mi tak na ramieniu az sama mnie to rozczulilo :blush: :kiss:

http

]

10 lata 4 miesiąc temu #899755 przez anitkade

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #899766 przez niteczka
Hej wszystkim.

Jestem padnieta. Nie dosc ze dopiero drugi dzien do pracy dzisiaj szlam i sie spoznilam pol godziny, bo kumpel ktory mial po mnie przyjechac to zaspal i skonczylo sie na tym ze musialam taksowke wziasc to jeszcze maly nie dal mi spac i od 1 do 4 nad ranem wogole nie spalam. A jak wrocilam z pracy to trzeba bylo zajac sie malym bo moj K poszedl spac przed nocka, ugotowac obiad, pojsc zrobic zakupy, zrobic pranie, ugotowalam obiad na jutro i jeszcze ciasto upieklam i jestem padnieta. A jutro od nowa to ssamo :(

10 lata 4 miesiąc temu #899778 przez pysiaczek19918
Niteczka najgorsze sa pierwsze dni pozniej bedzie lepiej.

Monia slodko Zuzia usnela Ci na rekach slicznotka mala.

Anitkade fajowe macie te wypady na kocyk:). A Hani nie zagoraco pod tym kocykiem czy u Was nie ma takich upalow?

10 lata 4 miesiąc temu #899833 przez anitkade
Pysiaczek - to tylko do spania, bo szczerze mówiąc wiało chłodno. Jak nie spała to była w body z krótkim rękawkiem i niczym więcej :) Ale do spania była chłodna i nie chciałam, żeby jej to przeszkadzało, bo ona i tak śpi jak zając.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #899841 przez Dagnes
Monia ale Zuzia ma ciemną karnację :woohoo: Pączuszek słodki do schrupania ;)

My też kocing uprawiamy ale u siebie na podwórku. Anitka super tak nad Wisłą poleżeć, ech zazdroszczę.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pokaże Wam Wiki na dzisiejszej randce :P

Wiktoria

Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #899920 przez MoNiaaa
niteczka mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej :) duzo sil zycze !!!!

Dagnes takiej pracy zazdroszcze masz 2w1 :)
widze ze juz od kawalerow nie mozesz sie odpedzic a co bedzie pozniej ;)
super hustawka :)
my na placu zabaw probowalysmy ale musialam ja za rece trzymac no i chciala lancuch do buzi brac :P
za to slizgawka sie nie spodobala

http

]

10 lata 4 miesiąc temu #900122 przez Iciulinka
Cześć mamuśki! Dwa razy już próbowałam pisać z komórki i mi wyskakiwał błąd! Myślałam że się wścieknę :evil:
Wcale nie mam czasu odpalać kompa, a z komórki pisałam jak Emilka spała pod drzewkiem.
Już nie pamiętam co wtedy pisałam :(
Niteczka gratuluję!
KAsik miałam podobną sytuację z bratankiem, który zachorował na ospę w czerwcu, jednak całe szczęście mała się nie zaraziła, a jak u Was?
Monia, śliczne to zdjęcie córeczki w objęciach, Zuzia ma ciemną karnację, wygląda jakby właśnie wróciła z wczasów w Egipcie :)
Anitka, fajne masz zdjęcia z małą, też chyba muszę sobie z Emilka takie robić, żebyśmy miały jakieś wspólne, bo tylko jej robię zdjęcia.
Dagnes, ale Wiki ma piękne oczka i tez kapelusik jest wystrzałowy, gdzie go kupiłaś?
Też się baaaardzo cieszę z rocznego urlopu, ciężko by mi było Emilkę zostawić, nie wyobrażam sobie tego.
Emilka nadal jest bardzo żywa i aktywna.Na macie nie mogę jej spuścić z oka bo obroty robi czasem raz za razem, z pleców na brzuch, na plecy i znowu na brzuch. Chyba zostanie akrobatką :laugh: Tydzień temu obniżyliśmy jej łóżeczko, żebym się nie bała chociaż tam ją samą zostawić. A dziewczyny Wy już też obniżałyście?
Moja szwagierka jest kwietniówką i ma synka aniołka. Przesypia całe noce i w zasadzie całe dnie. Gdzie się go położy to mu się podoba. JAk ogladam zdjęcia i filmiki Emilki jak miała 3 miesiące to widzę mega różnice. Ona była już wtedy baaardzo aktywna. To mi daje pogląd że na prawdę są różne niemowlaki, mają różne temperamenty i różne charakterki. Nam się trafiło 'żywe srebro' czy jak się to mówi ;) , a im baaardzo spokojny synek.

10 lata 4 miesiąc temu #900142 przez MoNiaaa
ja o obnizaniu lozeczka nawet nie myslalam jeszcze bp Zuzka sie nie podnosi kreci sie tylko w kolko a raczej do polowy bo pozniej szczebelki ja blokuja :P

Iciulinka mi w takim razie tez trafil sie maly diabelek i terrorysta
karnacji Zuzki wszyscy sie dziwia ze taka ciemna :P ostatnio sie szwagierka pytala czy przed zajsciem w ciaze nie bylam na jakies wycieczce w cieplych krajach oczywiscie zartem :P najbardziej to widac przy innych dzieciach bo tamte wygladaja jakby w make wpadly a Zuzka w czekolade heheheh :silly:

a myslala juz ktoras o wiekszym foteliku do auta ?? ja raczej Zuzke wsadze do /julki a Julka dostanie nowy

http

]

10 lata 4 miesiąc temu #900292 przez pysiaczek19918
Z rana pisalam ale sie niedodalo. Dzisiaj z tesciowa gotowalysmy obiadki dla Zuzi znowu indyczek tzn zupka z indyczka. Takze na 3 dni obiadki mamy. Tesciowa zamowila cielecinke to nastepnym razem bedzie z cielecinka a swoja droga to u nas ciezko dostac. Ale tesciowa u jakuejs znajomej w sklepie znalazla to przynajmniej wiadomo ze starego jakiegos nie da. 50zl kosztuje 1 kg drogo ale wiadomo ze tyle niepotrzeba tylko pare dkg aby na obiadek bylo.
Dzisiaj Zuzia wstala z rana za uszami czerwone buzka i na szyjce placki a pozniej popoludniu na nogach i brzuchu jej powychodzily takie mocno czerwone jak poprzone wygladalo. Dodam ze to jeszcze przed obiadkiem jej powychodzilo. Tak mi jej szkoda ciagle gdzies jej cos wyskakuje i nie mam zielinego pojecia od czego to moze byc. Jutro idziemy na szczepienie to sie moze czegos dowiem. Dzisiaj odkrylam ze Zuzia normaknie jak jest na brzuszku to kleka sobie na kolanka i bierze brzuszek do gory tak jakby chciala raczkowac fajnie to wyglada. Wogole mam problem z karmieniem bo jak ja karmie piersia to wydaje mi sie ze nic juz nie ma ale zawsze leci jak sprawdzam i Zuzia np dzisiaj dalam jej cyca za 30 min widze ze chce jeszcze, dalam jej znowu i za godz nawet nie u tesciowej dalam jej mleko i wypila 150 ml wiec niewiem co jest grane chyba zamalo wartosciowy mam ten pokarm. Szkoda mi tej mojej Zuzinki bo mam wrazenie ze ja glodze. Jutro moze cos nam poleci pediatra.

Moniaa ja wlasnie juz tydzien meza prosze zeby lozeczko podniosl ale niewiem kiedy sie doczekam chyba jak sobie sama zrobie. Co do fotelika to nawet szczerze mowiac nie pomyslalam o zmianie narazie Zuzia nie marudzi wiec jest chyba jeszcze ok ale zaczne sie nad tym powazniej zastanawiac bo faktycznie zaraz Zuzia bedzie sama siedziala i bedzie jej w tym niewygodnie.

Dagnes zdjecia cudne rosnie Ci mala flirciara, to zdjecie jak patrza sobie w oczka boskie. I kapelusik fajowy nie moge nigdzie takiego znalesc bo jak juz znajde to sa za duze.

10 lata 4 miesiąc temu #900334 przez MoNiaaa
nie wiem co wy z tym forum macie ?ja nie mam problemu. wogole ja mam caly dzis wlaczone forum i zagladam co jakis czas ale niewiele sie tu dzieje :(

http

]

10 lata 4 miesiąc temu #900347 przez anitkade

Ja nie myślałam o foteliku innym. Ten jest do 13kg, więc mam jeszcze czas, bo Hania ostatnio mało tyje. Te pierwsze są najbezpieczniejsze, więc nie ma się co spieszyć ze zmianą. Co do łóżeczka - Hania sama nie siada, więc na tym poziomie na razie zostaje.
Pysiaczek, możliwe, że uczuleniowe. Nie drapie się? Albo ociera? Można kąpać w krochmalu, Hani to chyba pomaga trochę. Ładnie nawilża skórę i chyba pomaga goić takie podrażnienia. Tylko to trzeba zagotować, ja na początku nie wiedziałam i tylko sypałam mąkę do wody i nic nie działało, a teraz robię jak kisiel i działa oo wiele lepiej. :) Co do cielęciny - zależy, jaki rodzaj mięsa, polędwica najdroższa, spokojnie potrafi po 70zł kosztować, ale inne fragmenty u nas można koło 35-40zł dostać. Ale dziwne, że u was się dostać nie da. A gdzie mieszkacie? Ja planuję za jakiś tydzień wprowadzić mięsko, na początek królika. Ja sama nigdy nie jadła, podjem sobie chętnie od Hani :P
Dagnes - randka wystrzałowa. Wikunia gwiazdeczka, i te oczy... Zakochana w nich jestem od samego początku.
Iciulinka - to prawda, każde dziecko inne. Nie ma co porównywać.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka