- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Cisza widzę....
Anitkade, Hania jest taka śliczna i duża:*
Co do wózka, my się przestawiliśmy na spacerówkę i jest od bo wożę w pozycji leżącej ale mam prośbę jeśli któraś z Was może polecić jakąś sprawdzoną spacerówkę parasolkę?Napaliłam się na tą allegro.pl/quinny-zapp-xtra-spacerowka-m...-24-i4410991128.html ale podejrzewam, że jak mój trzykołowy 3w1 będzie trzęsła na wszystkich nierównościach.Może któraś mamusia miała z nią doczynienia albo zna kogoś kto używał i obiektywnie stwierdzi czy warto.
Dziś szczepienie, pierwszy raz bez tatusia i cała w nerwach jestem:(
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

wozek jak dla mnie nie wart ceny

wczoraj super dzien bylysmy caly czas po za domem

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja jutro jadę do rodziców i mam nadzieję się opalić

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Monia - ja też już dziczeję bez ludzi

Napiszę więcej wieczorem, bo mi się królewna obudziła i śmigamy na zakupy szybko (w nosidle!)
- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

OD tygodnia Emilka budzi mi się w nocy co godzinę albo co dwie! Jestem załamana, nie wiem co się porobiło.

No i w dzień nie chce jeść obiadków. Wasze dzieciak zjadają cały słoik na raz? Emilka otwiera buzię jak widzi łyżeczkę, ale krzywi się i dostaje szczękościsku

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
W nosidle spoko tylko się spieszyłam bo prawie burza szła i zadyszki dostałam.
anitkade, podziwiam, że 2,5 godz dajesz radę mnie już ramiona bolą.Jak będziesz w Tychach to koniecznie daj znać to się ugadamy tylko pisz wcześniej bo często teraz u rodziców jestem, co bym zdążyła przyjechać

Iciulinka, u nas ostatnio było identycznie, mały chciał co chwilę cyca ale już lepiej jest więc może to tylko kryzys laktacyjny..zaciśnij zęby i minie.Ja w dzień się wspomagam i prócz cycka daje kleik kukurydziany i obiadek lub warzywko.Przerabiamy indyka z warzywami i bardzo pasuje małemu bo królikiem pluł na kilometr.
Janek waży 7700. Moja pielęgniarka od dzieci(w wieku mojej mamy) kazała mi mówić sobie po imieniu i gdybym potrzebowała jakiejś recepty np na mleko to też dzwonić ona załatwi i zostawi w recepcji.Super babka.I dostałam od niej glukometr za darmo.Kochana Pani Ala.Jasiek ją uwielbia:)
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Troche mnie nie bylo, ale bylam na bierzaco z postami. Powiem Wam, ze moj maly tez ostatnio dosc czesto sie w nocy budzi, ale wydaje mi sie ze to przez pogode, bo u nas strasznie duszno jest. Spimy przy otwartym oknie i maly ma tylko body z krotkim rekawem, ale i tak sie budzi bo mu goraco. Dzisiaj pierwszy raz dalam mu picie z kubka niekapka i jakos marnie mu to idzie, ale sie nauczy. Sloiczkitez ostatnio jakos slabo zjada, ale cos tam jednak zjada. Dzisiaj zjadl pol sloiczka brokula z serem. W niedziele skonczyl 6 miesiecy i z tej okazji z moim K. kupilismy mu sandalki i chodzic firmy Chicco w ksztalcie samochodu, ktory ma duzo kolorowych przyciskow, graja melodyjki i pioseneczki.
Dziewczyny powiem wam, ze jesten normalnie wymeczona strasznie. Nie dosc, ze do pracy na 8 godzin musze isc to jak wracam to trzeba obiad ugotowac, dzieckiem sie zajac, zakupy. No jakas masakra.
A co do dawania kaszki na noc. Mysle ze u nas troszke po kaszce bylo lepiej. Znaczy dopiero dalam mu pierwszy raz zeszlej nocy. I jak zasnal gdzies kolo 21 tak spal do 2 w nocy. Wiec dzisiaj na noc tez bedzie kaszka. Wlasnie moje dziecie na wszystkie strony kreci tym kubkiem niekapkiem i go obgryzuje, ale pic z niego nie chce. U nas zabkow nadal nie ma i tak naprawde nie mam zielonego pojecia kiedy sie pojawia.
Cos pusto sie robi na tym forum.
- Asia18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Jestem tak zadowolona z opieki z w szpitalu, wszyscy tacy mili że chyba nigdy nie spotkałam się z taką opieką. Badanie trwało ok 30 min w gronie 6 specjalistów.
Mała waży 7300 i ma 68 cm

Mamy które już miałyście chrzciny powiedzcie mi opaska na główkę może być ?? chrzciny mamy 10 sierpnia

<3b :*
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Asia cale szczescie ze nie ma juz bakterii i w koncu trafilyscie na foajny personel

u nas jakis masakryczny dzien ;/ Julka dziala mi na nerwy juz od samego rana ciagle marudzi i cos psoci Zuzka tez marodzi i mam juz dosc chcialabym miec jeden dzien wolnego !!
mialam jutro na basen jechac ale nie mam z kim a sama z 2 dzieci sie nie wyrobie i kolejny dzien nudzenia sie szykuje ;/
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Asia, cieszę się, że nic nie wyszło w badaniu, buziaczki :*
Co do chrupek kukurydzianych to mój Jaśko też uwielbia, a potem cały umorusany:-)
niteczka, podziwiam, że tak wszystko ogarniasz.

- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Monia - żadna babcia nawet Julki by Ci nie wzięła, żebyś mogła iść na ten basem? Bo Zuzię to wiem, że się boją

Niteczka - ale z Ciebie jest dobrze zorganizowana kobieta, ja nie pracuję i ledwo wyrabiam ze wszystkim. Osiem godzin pracy by mnie dobiło. A w ogóle jak w pracy? Jak się czujesz tyle godzin bez dziecka? Dobrze Ci robi taka odskocznia? No i obkupiliście się, że hej.
Asia - super, że kryzys zażegnany i że personel taki opiekuńczy. Dużo zdrówka dla Was :*:
Iciulinka - Hania dzisiaj w ogóle nic jeść nie chciała, dopiero cyca na wieczór porządnie wydoiła. KAszkę daję od jakichś dwóch tygodni, może nawet ciut dłużej, ale ze względu na alergię. Daję jej Sinlac, więc wiem, że je cokolwiek, co ją nie uczula, bo moje mleko niestety do bani pod tym względem, chociaż już tyle rzeczy sobie odmawiam. Co do spania - Hania je kaszkę koło siódmej, potem kąpiel, poprawiam cycem i zasypia koło wpół do ósmej - ósmej. Przebudza się niestety wieczorem po około pół godziny, czasami potem jeszcze raz czy dwa, jak brzuch boli to w ogóle dużo razy, ale bez karmienia. A na jedzenie wstaje koło północy, czasem zatkam smoczkiem i dośpi do drugiej, ale baardzo rzadko. Ostatnio po prostu karmię o tej północy i tyle. Natomiast jak mówisz, że dziamnie dwa razy i zasypia to raczej nie z głodu się budzi tylko z przyzwyczajenia albo coś ją wybudza i nie umie sama zasnąć. Próbuj smoczka, ewentualnie dać trochę wody, żeby jej do piersi nie przystawiać.
No a uwierzycie, że są dzieci, które przesypiają noce?!?! Ech...
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-