- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Julke zdazalo mi sie kapac w mace ale nie gotowalam i pomagalo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Nowy fotelik kupimy pewnie przed zimą dopiero,może na jesień. A jaki planujecie kupić dziewczyny? Już ten wielki czy taki przejściowy? Wiem że zależy to od wagi, ale nie pamiętam do ilu kg jest który.
A szczepiłyście przeciwko pneumokokom? Bo zamierzałam w drugim półroczu małą zaszczepić, pediatra też mi doradzała szczepić. Bratowa mówiła że jej synek żle przechodził po szczepieniu,miała temperaturę i był mocno rozdrażniony tydzień pokażdym szczepieniu. A jak było u Was?
Pysiaczek, to wygląda jakjakaś alergia, lepeij pokazać lekarzowi.
Emilka budziła się w nocy 5 razy, spała jakoś niespokojnie, obudziła się o 5 już zadowolona i wyspana i w dodatku od dwóch dni mi sporo ulewa po jedzeniu, a wcześnij to ptaktycznie nic nie ulewała. Może ją brzuszek męczy, może przez te nowe jedzenie, bo wprowadzany różen obiadki. Po marchewce było ok, ale ziemniak z marchwią jej nie smakował, ani ziemniak z dynia też nie.W zasadzie od tych ziemniaków zaczęla ulewać

Próbuję jej podawać kaszkę na noc w butelce, raz wypiła 50,potem 30, a wczoraj nic

Obudziała się mała, lecę, pa!
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja dla Julki mam fotelik ktory moglaby teoretycznie do konca miec ale jej wymienie na wiekszy bo tamte nie sa tak "pompowane" i wiecej miejsca w nich jest a Zuzia przesiadzie sie do jej ale to w sierpniu mam nadzieje ze cos na chrzciny uzbieramy i za to kupimy planuje z grako kupic bo w miare rozsadna cena a nie stac nas na fotelik za 600 zl
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Co do fotelika - teraz mamy maxi cosi i nie jestem zachwycona. Jest ciasny, ma tylko dwie pozycje pasów i zaraz będą zza łopatek wychodzić. Może i bezpieczny, ale następny dużo lepiej sama obejrzę, a nie będę się na testy adac zdawać, bo to bez sensu już widzę. Po pierwsze - polskie foteliki w ogóle nie są testowane, a mogłyby mieć dobre wyniki przecież. Po drugie testy są na pewno na odpowiedniej wielkości kukle. Tymczasem dziecko tylko krótki czas ma te pasy idealnie dopasowane. A jak już nie są idealne to pewnie i bezpieczeństwo spada. Ale dużo jeździmy więc jakiś dobry ten fotelik będę chciała kupić. My to w zasadzie ciągle w drodze

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A Hania mi zasnęła w bujaczku dzisiaj. A w łóżeczku nei chciała, smędziła, to ją wzięłam na bujaczek i do kuchni, żeby nie byłą sama. I przygrzewałam jej brokuła, bo wcześniej nie zjadła. Odwracam się, a ona śpi. Zaraz wrzucę fotkę z telefonu

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
myslalam ze te foteliki maxi cosi sa fajne ja mam taki ktory do wozka byl dolaczony nie wiem nawet jaka forma ale tez do dupy...bude ma tylko taka prowizoryczna a ze ja mam go na wozku wiec mi to przeszkadza bo wogole nie oslania od slonca i od deszczu zreszta tez
Hania pewnie padnieta przez pogode bo taka nie wiadomo jaka. Zuzka tez jak usnela o 12.30 to spi usnela w ciagu 5 min chyba

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Bylysmy na szczepieniu Zuzia wazy 7300. Pediatra stwierdzila ze to alergiczne i dala nam probki emolium emulsje do kompieli i do ciala kazala w tym kompac i po kompieli smarowac cialko a za uszami smarowac linomagiem. Kazala juz dawac bebiko2 i podawac kaszke mleczno- ryzowa. I pytalam o gluten to powiedziala ze ona do tego nie jest przekonana i zeby kolo roku wprowadzic. Ale wydaje mi sie ze zapozno. Juz sama niewiem.
U nas leje caly dzien wiec siedzimy w domu a Zuzia marudna od rana chyba przez ta pogode. Dzisiaj konczymy pol roczku straszne jak to leci.
A mam pytanko kupowalyscie pieluchmajtki z dady te pantsy bo maz kupil przez przypadek i powiem wam ze sa fajne bo sa luzniejsze i pupy i brzuszka nie uciskaja tylko troche niewygodnie sie je zaklada. O wlasnie wstala maruda moja
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
te pieluchomajtki sa wygodne przy nauce sikania na nocnik

teraz w kauflandzie sa pampersy pomaranczowe za 23 zl i chusteczki huggisy 3 szt za 11 zl ja wlasnie kupilam

Hania slodko usnela z zabawka w reku

- Asia18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

<3b :*
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Zuzi dalam kaszki na noc to taka smierdzaca kope zrobila ze nie moglam jej przewinac. Taka mi niespodzianke zrobila na dobranoc.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Dla wszystkich półroczniaków gorące całuski i dużo zdrówka!
Gratuluję też ząbków bo wychodzą jak grzyby po deszczu:-) u nas cisza:-)
Byłam tydzień u mamy i tylko czasem podczytywałam, a teraz nie mogę nadrobić

Jasiek po wizycie u dziadków jest nieznośny i chciał by się tylko na rękach nosić.
Wrzucam to co się zachowało.
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Zuzia wstala po 8 pospalaby dluzej ale tak uszy tarmosila ze az jej raczki trzymalam i wstala.
Dziewczyny dajecie swoim maluchom kaszke mleczno- ryzowa bo wczoraj zrobilam malej wg receptury i wyszla strasznie gesta przez butelke by nawet nie poszla. Ona ,ma byc taka?
A i jeszcze jedno wczoraj Zuzia zaczela po szczepieniu kaszlec a wczesniej nic jej nie bylo dzisiaj tez juz nic nieslychac mozliwe ze to po szczepionce jej sie tak zrobilo? Czy to nie mozliwe?
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Bella - ale kicha z tymi zdjęciami, bardzo mi przykro. Ciśnij bratową. Ale ładnie wyglądaliście wszyscy

Pysiaczek - ja robię kaszkę Sinlac dla alergików, moja jest średnio gęsta, ale daję łyżeczką i tak. Niech się uczy jeść jak człowiek. Po co mam uczyć butli, żeby potem mieć kłopot z oduczaniem. Po kaszce też kupa śmierdzi tak, że mi się niedobrze robi czasem. Co do kaszlu - trudno powiedzieć, może ją coś zadrapało w gardle, przyksztusiła się albo od tej pogody tak pokasłała parę razy. Jak nie ma gorączki i nic się nie dzieje innego to raczej możesz być spokojna moim zdaniem.
Monia - ja Hanię usiłuję przetrzymać do 2.00 nieraz, ale i tak koło północy się budzi, tylko czasem da się uśpić, a czasem nie. Moja lekarka cały czas mówi, żeby karmić w nocy na żądanie, bo na siłę się dziecka nie przestawi. No ale teorie są różne. U nas dzisiaj kiepska noc, bo Hania już przed północą chciała jeść. Potem wstawała jeszcze 2 razy, a o 5.30 pobudka. Wzięłam ją do siebie i usiłowałam uśpić bez skutku do 7.00, wtedy wrzuciłam do jej łóżeczka i poszłam spać dalej. Ona pogadała i też zasnęła na pół godzinki. Potem znów wzięłam do siebie i spałam do 9.00, a co Hania robiła w tym czasie to nie wiem. Trochę biadoliła, trochę gadała, a trochę musiała drzemać, bo tyle bym nie pospała. Ale do d takie spanie. Wolę ciurkiem, a nie co 5 minut oko otwierać. A teraz wróciłyśmy z zakupów o 11.00 położyłam do łóżeczka, bo już marudziła i zasnęła bez mrugnięcia okiem, jak nie moje dziecko. A ja zamiast zmywać - siedzę na kompie

Filmiku jeszcze nie obejrzałam, bo na głośnikach leci szum dla Hani, żeby lepiej spała...