- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A wogole ile razy dziennie wasze dzieci jedza mleko? Bo Zuzia jak wstaje kolo 8 to dostaje cyca pozniej kolo 11 mm, kolo 13-14 obiadek, o 17 mm i o 20 kasze i idzie spac. Wstaje kolo 2-3 na cyca czasami jeszcze kolo 5 i 8-9 tez i pobudka. To wychodzi 6 razy. Myslicie ze nie zamalo? Zuzia ostatnio robi kope twarda i sie zastanawiam kiedy jej deserki dawac to moze kopa luzniejsza bedzie. A wy dziewczyny dajecie obiadki i deserki? Jezeli tak to mniej wiecej o ktorej godz bo ja niewiem jak to zrobic zeby bylo dobrze. Wogole niewydaje wam sie ze w dzien za malo Zuzia dostaje mleka. Dodam ze herbatke tez daje ale to przez caly dzien wypije kolo70 ml.
Anitkade moja Zuzia przesypiala cale noce od kod skonczyla 2 mies i zaczelam jej dawac smoczka no i po 5 mies sie skonczyla. Dawala sie wyspac choc teraz tez nie narzekam co prawda jak budzi sie na cyca to na spiocha ja karmie ale ciezko mi bedzie jak juz wogole przestane karmic bo niedosc ze wygoda to ja lubie jak doi cyca.
Asia to na prawde trafilas bo teraz to ciezko. Super ze juz wszystko ok. My tez mialysmy chrzciny na 10.08 ale przelozylismy na 24 bo tesc jest za granica i niezdazylby wrocic.
Niteczka podziwiam Cie tyle do roboty a ty to tak wszystko ladnie ogarniasz.
Dziewczyny ja tez sie strasznie nudzr nie mam tu zadnych kolezanek bo najblizsze mieszkaja 30km od nas kazda ma swoje zycie i ciezko nam znalesc termin zeby kazdej pasowalo. Juz czasami mam dosc bo mieszkamy w centrum i nie mamy gdzie za bardzo chodzic codziennie chodzimy do parku ale ile mozna.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Widzę, że wszystkie mamy ten sam problem z brakiem koleżanek i nudą szkoda, że nie mieszkamy blisko siebie!
pysiaczek u nas podobnie z tym, że Jaś dostaje cycka na żądanie a czasem żąda co 2 h ale nie poddaje się bo chce go karmić.Wiesz może zamiast dawać Zuzi mm to najpierw daj cyca i jak po cycu będzie głodna to dopiero wtedy mm żeby ci nie zanikła laktacja bo im częściej będzie jesć cyca tym więcej mleka będziesz miała, a zawsze po karmieniu piersią możesz jej zaproponować mm żeby nie była głodna!
anitkade, możesz spróbować dawać do odciągniętego mleka kleiku ja tak robię daje kukurydziany i mały wpieprza az mu się uszy trzęsą bo w sinlacu strasznie dużo cukru jest .Któraś mamusia na grupie polecała kaszkę dla alergików z humany tylko, że ja jej nie mogę znaleźć u mnie w Tychach spróbuję jeszcze na allegro.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

ja Zuzi daje probowac praktycznie wszystkiego no prawie. wiem ze wiele z was to moze dziwic tym bardziej ze duzo tu alergikow ale Zuzi nic nie ejst a ja nie jestem z kolei zwolenniczka podawania tylko dzieciecych rzeczy tylko oswajac z normalnym jedzeniem bo po pierwsze to kupe kasy kosztuje a po drugie jak sie gwaltownie spotka z doroslymi obiadami moze byc gorzej np w zlobku czy przedszkolu zreeszta przy drugim dziecku sie tak nie trzesie nad bobasem

co do mleka to ja piers tez daje na rzadanie bo jednak chcialabym jeszcze pokarmic ale widze ze juz nie mam tyle mleka co dawniej ostatnio Zuzia ogolnie mniej je nie wiem czy przy pogode czy co? ale wytrzymuje juz te 3 godz czasem dluzej czasem krocej po kapieli ok 19 dostaje kaszke z butli to cala wypija pozniej budzi sie przewaznie ok polnocy pozniej ok 3 i 6 a ja nawet po tej dluzszej przerwie nie mam nabrzmialych ppiersi a dawniej to by mi juz kapalo

a na basen chcialam glownie z Julka jechac ale musialabym z kims jechac bo Julke trzeba miec na oku a ja z Zuzia bym nie byla ciagle w wodzie..no ale i tak pogoda sie popsula moze sie uda kiedys
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Co do żłobka to na początku też chciałam Jaśka posłać ale teraz już nie chce i podobnie jak niteczka będziemy z małym na zmianę w domu i na ok 2-3h dziennie będzie opiekunka.
Co do piersi to ja też mam flaki ale myślę, że to nie znaczy, że nie ma mleka.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

szczerze mowiac to ja jem wszystko lacznie z plackami a nawet pieczarki ostatnio jadlam i bylo ok

jak sie ma tak zmiany ze mozna sie zmieniac to super u nas nie ma opcji raczej

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Tak z tą prowokacją to właśnie żeby dać mm zwykłe z krowim mlekiem.Ze żłobkiem masz rację są plusy i minusy.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

dawno się nie udzielałam, ale starałam się być na bieżąco

Opowiem w skrócie co u nas... Przez tydzień byliśmy nad morzem, pogoda bajeczna i w ogóle wszystko byłoby super, gdyby nie to, że Polcia dostała trzydniówkę (gorączka zakończona wysypką), więc połowa nam odpała- wychodziliśmy tylko na spacer do parku jak gorączka spadała... ale małej strasznie podobało się morze... do tego stopnia, że chyba nie ma ani jednego zdjęcia gdzie patrzała by w obiektyw a nie w wodę

Wczoraj byliśmy na szczepieniu (7480g i 73cm) i cale szczescie ze wchodzilysmy szybko bo bym nie wyrobila... Była dziweczyna z 3miesięczną córeczką. Na wstępie powiedziała mi że moja to chyba dużo MLODSZA od jej bo taka malutka... Jej córka wyglądała jak najbardziej na swój wiek, ale wg niej maiała 7,5 kg, zjada 240ml mleka i jeszcze szuka, oczywiście zaczyna siadać i gadać, no i zęby to już lada dzień na pewno

Pozdrawiamy ciepluteńko :* postaram się bywać częściej

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Pola widac ze zadowolona slodzinka mala

a ta laska w przychodzni to rzeczywscie jakas nawiedzona...nie ma nic gorszego jak na sile sie dzieci wszytskiego "uczy" przeciez na wszystko jest czas i nie rozumiem po co to wszystko tym bardziej takie malenstwo...szkoda slow:(
u nas znowu upal sie zrobil 33 st..moze M jak z pracy wroci to wybierzemy sie na dzialke
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Właśnie w miejscu jedynki dolnej u Jaska pojawiła się biała kropka i nie wiem czy to ząbek się przebija czy co ale jak tylko próbuję to zobaczyć to drę się mały wniebogłosy. Deszcz nas złapał jak wracaliśmy ze spaceru i dostałam nauczkę żeby kupić parasol do wózka w końcu!Muszę się jeszcze spakować i Jaska a mam lenia.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Monia, nie było żadnego problemu. W przychodni byliśmy w niedziele i dyżur miała akurat pediatra, wystarczyl pesel (ktorego jak sie okazalo Pola w ksiazeczce nie miala wpisanego, ale na szczescie przezorna mama wszystkie mozliwe cyferki ma wpisane na karteczkę i ukryte w portfelu)

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Babka, o której piszesz, faktycznie jakaś nawiedzona. Szkoda dziecka, bo może mu krzywdę zrobić, a na pewno je niepotrzebnie stresuje wymuszając rzeczy, na które mały człowieczek nie jest gotowy. Wiadomo, każdy chce dziecku pomóc w rozwoju, ale nie na siłę! Ech..
Bella - ale niefart z tymi kluczami. I z deszczem też. My uciekłyśmy w samą porę, ale ja mam folię. Parasol to się na deszcz nie przyda, bo będzie z niego ściekało na dziecko wszystko. Poza tym one są małe i wiatr je łatwo wykręca. Coś nieudane są te wózkowe parasole. A dokąd Was pakujesz?
Monia - i jak działka? Byłyście? No to Julki szkoda, że na basen nie poszła, ale jeszcze się Wam uda może. Trzymam kciuki. A nie możecie na działce rozłożyć takiego małego? Ja uwielbiam takie rzeczy, na przyszłe lato obowiązkowo kupujemy!!
Ja już drugi dzień z rzędu widziałam się z koleżanką, która ostatnie miesiące była poza Krakowem, w rodzinnych stronach. Dopóki posiedzi - będziemy się codziennie widywać. Ma synka o 1,5 miesiąca starszego od Hani. Zaraz Wam wrzucę fotki z randki

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Fotka z randki boska, Polcia jeszcze na żadnej nie była