- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Anitulka ale kaszana z ta choroba. Biedne jestescie. Ja ryczalam prawie jak Hania nie chciala cyca lapac a wode z butli doila jak szalona ale dalej plakala z glodu. Teraz ja karmie tak jakby z gory i plecy mi siada jesli ten bunt jeszcze troche pitrwa. JA jak Ty sie teraz czujesz? Lepiej juz? Dobrze ze Polcia moze jesc mm.
A powiedzcie ile obiadku dajecie dzieciom? Bo Hania zjada tak z 60 ml moze i to jak jest dobry dzien. A deserkow jeszcze nie dawalam ale chyba dzis dam owoce jakies. Tylko zastanawiam sie czy do kaszki czy same jako deserek. A chyba mamy kryzys laktacyjny bo Hania chce jesc co dwie godziny...
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

anitka Hania czescie je moze na te upaly ?
ja sloiczkow narazie nie daje bo Zuzia nie chciala ostatnio jak mam zupe na obiad to je z nami

czy wasze maluchy tez tak za wlosy ciagna??
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
Czytam na bieżąco ale ciężko czasami się zebrać i coś odpisać.
Anitulka ja w jednej piersi mam mnóstwo pokarmu a druga jakaś taka biedna i ciągle mniejsza od drugiej. Już ze 3 tyg. tak mam jak nie dłużej. Współczuje choróbska. Oby szybko minęło.
Monia przesłodkie masz córeczki. Śliczne królewny

Anitka ja daje już cały obiadek czyli 125 g. Wcześniej dzieliłam na pół. Mała dostaje też regularnie kaszkę na drugie śniadanie. Robię jej gęstą z 90 ml wody i trzech łyżeczek i na podwieczorek pół słoiczka deserku, a czasami nawet i cały potrafi zjeść.
Remileoś fantastycznych masz synków. Fajnie że znów piszesz tutaj, bo sporo osób się już wykruszyło z naszego wątku. Śliczna z Ciebie mamusia i taka uśmiechnięta.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Leos to obzarciuch bo zjada 150- 200 ml obiadu, deser caly maly sloikczasem duzy a kasze robie mu na kolacje na gesto tak jak w przepisie czyli 150 ml wody i 5 lyzek owsianki;) zjada wszystko.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monia - Hania czasem za włosy pociągnie, ale teraz to nie bardzo ma za co

Anitulka - jak zdrówko? Co do piersi, to jaj mam niesymetryczne, ale pokarmu chyba mam podobnie. Teraz mamy kryzys laktacyjny chyba. Hania je co 2 godziny lub częściej, a cycki już takie wyssane, że mało co z nich zostało. Ale jak dwa dni nie jadła, to mogło się coś poprzestawiać. Ale spokojnie, uruchomimy ten pokarm

W ogóle do kiedy chcecie karmić piersią? Ja jak najdłużej, najchętniej do roku, a jak będzie mleko, to nawet dłużej. Ale ten Hani protest mnie naprawdę zmartwił. Teraz jest ok, ale jak znów zacznie cudować?
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Zuzia zaczela pelzac i to tak fajnie wyglada jak ten czas leci dopiero sie urodzila a jeszcze troche i bedzie latac. A i zaczela wymuszac w lozeczku;/ Jak wyjde z pokoju to placze i krzyczy maaa maaa mee maaa wracam i cisza dziecko usmiechniete wychodze i powtorka. Nic bardzo nie moge zrobic. Ale tez mi szkoda jak ona tak placze.
Co do obiadkow to zazwyczaj zjada caly ten wiekszy 190g o ile sie nie myle,a deserku tak pol tego malego czasami caly zalezy od humoru:). Dziewczyny a wy juz wszystkie dostalyscie okresu?
Moniaa foteczki fajne widze ze nasi tatusiowie sie spisali w weekendzik:). Zuzia jaka zadowolona w wodzie. Zuzia moze tak nie ciagnie ale strasznie szczypie. Dzisiaj nawet zauwazylam ze siebie po brzuchu szczypala.
A to moja Zuzinka dzisiaj.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
U nas Wikunia jeszcze nie pelza ale siedzi juz bardzo stabilnie. My w te upaly siedzimy w domu. Wychodzimy na dwor dopiero wieczorem jak sie ochlodzi. Jutro mamy szczepienie to zwazymy sie dokladnie ale na pewno ponad 8 kg bedzie.
Co wy z tym chorowaniem w lecie. Moja szwagierka tez ledwo zywa. Zdrowka dziewczyny!
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

z tym kryzysem u nas bylo tak samo i przeszlo i jest super znowu

chcialabym karmic max do roku bo pewnie do pracy bede musiala isc wiec ciezko by bylo pozniej
Anitulka to cie rozlozylo

pysiaczek ty tez sie kuruj i wracaj do zdrowia !! Zuzia cudna i jaka piekna ma sukienke

zazdroszcze wam ze nie macie okresu !!! ja juz od kwietnia mam ale strasznie nie regularnie ;/ mam nadzieje ze jak skoncze karmic ti sie unormuje bo dawniej mialam jak z zegarkiem w reku.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Anitulka - daj cynk, jak zdrówko i czy byłaś u lekarza.
Dagnes - super, że Wikunia siedzi. Hania ani nie siedzi stabilnie, ani nie pełza. Ale w ogóle się nie przejmuję, to nie jest wymagane w tym wieku

My chyba mamy ten skok rozwojowy. Hania wczoraj jadła co 2 godziny lub nawet co 1,5 - także nocą!! Tylko przy piersi umie zasnąć, a jak odkładam, to krzyk i pobudka. Trochę jestem zmęczona tym, ale cóż zrobić. Gorączki nie ma, zębów nie widać.
- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Byłam u lekarza... mam angine i jakieś ropnie na migdałach, wezly chlonne tez strasznie powiekszone :/ czeka mnie 10 dni antybiotyku, wiec podjęliśmy decyzję (z bardzo bardzo ciezkim sercem) o zakonczeniu karmienia piersią

Tak mi jej szkoda jak się przytula mi do dekoltu i otwiera buzke, a teraz jak juz wiem ze to koniec to strasznie mi ciezko... nigdy bym nie pomyslala ze odstaeienie bedzie dla mnie takie ciezkie ;(
Ja okresu nie mam nadal, ani kropelki od kwietnia ubieglego roku

A tak poza tym Pola siedzi pewnie juz od jakiegoś czasu, ale sama jeszcze nie siada, nie pełza i nie gada sylabami, od niedzieli za to klika języczkiem (cos jakby udawala konika)

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zuzia jak siedzi lapie sie za stopy i taka pochylona siedzi co mnie troche zastanawia wyprostowana wogole nie chce siedziec a najchetniej to by stala ;/
u nas tez strasznie szczypie i wbija pazury

jestem w szoku bo miala 2,5 godzinna drzemke

hmm to czemu ja okres juz mam od dawna ???i sie meczyc musze ? ;/
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ale dziś miałam stracha. Spałam dziś w nocy sama z małą na łóżku. Zawsze obkładam jedną stronę poduszkami żeby nie spadła no i dziś wywaliła jakoś tą barykadę i zleciała z łóżka. Nic się nie stało na szczęście, nawet siniaka nie ma ale co ja przeżyłam to nie życzę nikomu. Przez tą całą sytuację ostatecznie przenoszę ją do łóżeczka. Nawet teraz włożyłam ją do łóżeczka na drzemkę i o dziwo śpi już 2 h

Iciulinka a ja myślałam że marchewki nie uczulają

Mieliśmy mieć dziś szczepienie i zadzwonili dziś z rana że przełożone na czwartek. Zapomniałam wam napisać, że u nas ulewania minęły już ponad miesiąc temu i to dosłownie z dnia na dzień.