- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Remiś - ciesz się, że masz co sprzątać, dobrze powiedziane

Monia - na pewno wszystko się wyjaśni z tymi zaproszeniami, daj cynk potem.
Remiś - dawaj przepis!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

znalazlam wlasnie przepis na babeczki wydaje sie prosty bede probowac:P
tylko nie wiem czy budyn kupny czy samej zrobic krem? znalazlam przepis na krem do eklerow ale nie wiem czy podolam

Remis dawaj na muffiny tez sprobuje:P
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
przepis na 12 muffin;
2 jajka
Pol szkl cukru
2 bardzo dojrzale banany( najlepoej takie co do jedzenia juz nie bardzo;)
Pol szkl oleju
1 i dwie trzecie szkl maki pszennej
1 lzeczka proszku do poeczenia
3 lyzki kakao
Szczypta sody
Ja dodaje neszcze pol tabliczki czekolady mlecznej drobno pokrojoneji obtoczonej w szczypcie maki zeby sie nie posklejaly.
Banany rogniesc widelcemni dorzucic mokre produkty czyli jajka olej i cukier i roztrzepac widelcem.w osobnej misce wymieszcza suche rzeczy czyli .ake proszek kakao i sode.pozniej obie polaczyc i tez widelcem mieszac.na koniec dosypac ta czekolade zamoes ac k rzelozyc do papilotek.ja mm silikonowe ale w papierkach tez sie dobre robia moze ciut mniej wilgotne.do rozgrzanego poekarnika na 180 stopni wrzucic na 15 minut i gotowe.smacznego.
Monia z bydyniem nie mam ale z mlinami czy twarozkiem tez dobre;)
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Remik tez uwielbia risotto jakby cos konkretnego do jedzenia mialo bhc na przyjeciu.i kompot z jablek.ach ostatnio coraz bardziej lubie gotowac i piec.a z ciast to mozesz marchewkowe upiec;) pyszne
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Anitulka wiem ze ten antybiotyk bierzesz i jestes pod murem.dacie rade wazne ze jej smakuje a pol roku i tak karmilas i mozesz byc z tego dumna;)
Monia nie przejmuj sie tym panem z zaproszen pewnie koszt wgkonania nie jest taki wielki wiec duzo nie straci a gorzsj by bylo jakbys musiala drugi raz placic.tez bym sie wsciekla.
Anitka wiem ze balagan nie ucieknie ale juz patrzec na to nie moglam.

Nie wierze! Leos zrobil sobie dzis 2 drzemki po poltorej godziny! Az boje sie nocy co to bedzie.tyle to chyba od 3 miesiecy nie spal;)
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Caly czas podczytuje was, ale wczesniej nie mialam czasu zeby odpisac, bo caly czas jestem zajeta. O 4:30 codziennie wstaje bo biore prysznic i myje wlosy, bo jeszcze po ciazy strasznie mi sie przetluszczaja, potem sniadanko i na 6 do pracy. Po powrocie robie obiad, potem drugi obiad na kolejny dzien no i zajmuje sie Julkiem, a w miedzyczasie jakies zakupy robie, sprzatanie, pranie i ogolem takie domowe roboty. No i jestem padnieta, bo na dobe sypiam 4 lub 5 godzin. Codziennie do pracy chodze niewyspana, ale daje rade.
Remisleos- widze ze tak jak ja lubisz gotowac. Ja to co rusz cos nowego wymyslam.
MoNiaa- zaproszenia sliczne i mam nadzieje ze ta cala sytuacja z nimi sie wyjasni.
Naszczescie mi maly nigdy nie spadl i odpukac mam nadzieje, ze nie spadnie, ale tego czlowiek nigdy nie przewidzi bo musialby miec oczy wkolo glowy. U nas sa straszne upaly i maly zle to znosi, bo jest strasznie marudny i nie chce przez to za czesto jesc co mnie martwi, bo wydaje mi sie ze w taka pogode powinno mu sie chciec duzo pic a tu dupa. Bardzo duzo lezy na brzuszku i juz boje sie go samego zostawiac na lozku bo strasznie sie wierci i boje sie ze moglby spasc. Julek wlasnie dzisiaj jadl ogorkowa i powiem wam, ze strasznie mu smakowala. Jadl az mu sie uszy trzesly. A na jutro zrobie mu pulpeciki z ziemniaczkami. Dziewczyny mam pytanie czy wy po ciazy tez jeszcze sie pocicie? Aha zapomnialam dodac, ze Julek teraz ma tylko jedna drzemke w ciagu dnia i spi dobre 2 godziny. I powiem wam tak szczerze, ze wole zeby mial jedna a porzadna drzemke niz kilka po 15 minut. Zapomnialam dodac, ze Julek kapany jest juz naszej duzej wannie, bo strasznie rozlewal wode jak byl kapany w tej mniejszej i ogolnie bardzo mu sie podoba taka zmiana.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

ja od niedawna zaczelam tak naprawde gotowac i coraz bardziej mi sie to podoba tak samo z pieczeniem nie bardzo jeszcze potrafie ale zaczynam zbierac przepisy i cos pichcic

remis dzieki za przepis

ja jutro mam leczo robic ale jak pomysle o tym krojeniu to juz mis ie nie chce mial mi maz dzis pomoc ale byl zeba wyrwac i go boli i spi juz

- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jejku niteczka jak Ty dajesz rade! U nas dopiero od kilku dni jest pobudka pozniej niz w okolicach 5 bo tak ok.6 i jestem wniebowzieta;).
I jak tak wstawalam dluuuugi czas to bardzo bylam zmeczona wieczorami a do pracy pdzeciez nie chodze.jak Ty dajesz rade? Podziwiam.
Poza tym dzis przyszly do nas trzy malenkie kotki pod drzwi domu i Remik mial frajde.okazal sie ze u sasiadow kotka sie okocila i ma 7 kotkow!Remik zaczal oczywiscie prosic zeby u nas zostaly ale bylam nieugieta
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Remiś - dzięki za przepis. Ja oczywiście nie mogę ani jajek ani mąki pszennej

Ahaaa! Kupiłam dzisiaj ciasteczka podobne do piegusków bezglutenowe i ze śladową ilością mleka (w składzie nie było, ale zakład pewnie nie jest czysty). Zeżarłam całą paczkę. A byłą tylko jedna na półce i to jedyny powód, dlaczego tylko jedną zeżarłam

Ach Monia jeszcze - super, że nie musisz drugi raz płacić. Na pewno sytuacja się wyjaśni i dostaniesz zaproszenia, a oni pieniądze. A co to za nr konta? Wiadomo, czyje i czy oddadzą kasę?
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Anitka 3 miesiace? Jak blyskawica pedzicie! Super.trzymam kciuki za szybka i bezprpblemowa budowe do konca.a z tym swiatlem to faktycznie moze Jania sie boi.Leos lubi ciemnosc ale Remik jak byl niemowlakiem lubil malenla lampeczke w radio.z przepisem pokabinuj ja tez go zmieniam ciagle:)
Monia a maz dostal antybiotyk?
A wiecie co? jest 21.50 i Leos dopiero usypia.wiedzialam ze tak to sie skonczy.padam na twarz.
- Asia18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
<3b :*
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Moj Julek tez nie potrafil Sam zasypiac, ale od jakiegos czasu potrafi zasnac. Bo ja to jestem taka, ze jak slysze ze marudzi I zbiera mu sie na placz to lece od razu do niego, a znowu moj K zostawia go w lozeczku I wychodzi z pokoju, a maly wtedy chwilke pomarudzi I zasypia. Juz jest maly cwaniaczek bo wie, ze mame moze owinac sobie wokol paluszka a tato jest nieugiety.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dluga jest jak na te 7,5 kg.dziewczynki sa lzejsze od chlopcow tak ok.kilograma ppdobno tak jest w siatkach cengylowych.Leos to ok.8.300 wazy i ma 72.
Niteczka pewnie Wam ciezko z mezem ze w ogole ze soba ni przebywacie.jak wracasz to maz kladzi sie zspsc a pozniej wychodzi.a Julek spi 3 - 4 godziny w dzien? To fajnie duzo nadal.
A u nas po tych 3 godz snu wczoraj w dzien usnal o 22 i obudzil sie o 1 i 4 na jedzenie i o 6 wstal.wczoraj przespal jedno karmienie i woedzialam ze niedosyt kalorii da w nocy o sobie znac.dzis nie ma co wracamy do naszej rutyny.
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
u nas z zasypianiem podobnie... tylko że ja okładam małego tak do łożeczka już od momentu jak miał jakieś 3 miesiące

ja wychodząc do pracy nie martwię się o mlodego... bo wiem że krzywda mu się nie dzieje... a babcia to jak druga mama :-D w końcu wychowała mnie to I wnukiem się dobrze zajmie... ale do teściowej bym nie dała :-D no chyba że jest G w domu to wtedy owszem ale to dałam tylko raz i będę starca się by jak najmniej przebywał tam z dziadkami... jak chcą to niech przyjdą do mnie... wiem wiem brzmi samolubnie ale tam cały czas noszą go na rękach a u mnie w domu nikt go później nie będzie nosił całymi dniami... po prostu nie chce by był tak przyzwyczajony.. a poza tym już kiedyś mówiłam, tam nimi zoo i pełno pierdulek na ścianach... papugi latają po pokoju i potrafią narobic na dywan a potem ja mam tam kłaść dziecko?? O NIE NIE NIE!! co to to nie!! bóg wie co jeszcze w tym dywanie siedzi... u mnie sa wszędzie panele, więc dużo łatwiej zadbać o to aby było czysto no i żadno zwierzę nie sra mi na podłogę... nie chodzi o sterylne warunki ale też bez przesady...