- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
Domi będzie dobrze. Musi byc. Trzymam kciuki.
My w szpitalu. Lencia ma rotawirusa. W poniedzialek dostala wysoka goraczke, drgawki i straciła przytomnosc. Myslalam ze umrę. Pogotowie ją zabralo. Dzisiaj jest juz poprawa. Oby tak dalej.
kochana dorciu trzymamy kciuki za twoje słoneczko. ja umierałabym ze strachu... dobrze że już jest lepiej, daj znać jak tam po wizycie no i przytul małą od nas cioć
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jesteście całym moim światem :*
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
DoMi - daj znać, jak się rozwija sytuacja u Ciebie.
Ja dzisiaj byłam na tym usg, wspaniale było. Lekarz był tkai raczej oschły, ale wszystko pokazał, wyjaśnił. Widzieliśmy kość nosową, żołądek, pęcherz, obie rączki i obie nóżki. I słyszeliśmy serduszko, bije 160 razy. A przeziorność wyszła 1,6, powiedział, że to dobrze. Fikał nam ten bobas, rzucał się, ruszał rączkami. No myślałam, że się z mężem rozpłyniemy, coś pięknego. Jestem teraz cudownie szczęśliwa, chce mi się tańczyć i śpiewać. W drodze do pracy śpiewałam pod nosem Dostaliśmy zdjęcia na płytce, ale otwierają się w programie Philipsa, więc nie wiem, jak je skopiować. Popatrzę w domu, bo jak mi tu ktoś w kompa zajrzy to nie chcę mieć zdjęć z usg na cały ekran Ogólnie z uwagi na wiek miałam ryzyko chorób genetycznych podwyższone, ale po badaniu bardzo się obniżyło. Aha, widzieliśmy też obie półkule mózgowe. Coś niesamowitego.
A co do badania 3d, to poradził mi w 20 tygodniu iść. Wtedy rzeczywiście można lepiej obejrzeć ręce, nogi, twarz, organy niektóre. W luxmedzie nie mają, ale powiedział, że gdyby mieli to by na pewno robili. No ale teraz to nie ma po co iść. Aha, aha! I termin mi wychodzi na 15 stycznia. Bobas wygląda na 2 dni starszego i wg niego termin z ostatniej miesiączki jest 17 stycznia. W necie mi to policzyło inaczej. No ale te parę dni różnicy to mało ważne. Ma teraz 5,6 cm.
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
anitkade u Ciebie w 12 tygodniu maluch ma 5,6cm, a u mnie w 14 już prawie 8cm. Nadziwić się nie mogę , że w ciągu zaledwie 2 tygodni dzieciaczki potrafią tak szybko rosnąć Tak swoją drogą to tez tak miałaś że z pomiaru średnicy główki wychodził inny tydzień niż z pomiaru CRL ? U mnie tak wyszło, że główka jest podpisana na 15 tydzień, CRL na poczatek 14. CRL się zgadza bo byłam na usg we wtorek , ale ta główka jakaś duża wyszła. Lekarz mówił żeby się nie martwić bo się czasem zdarza i potem wszystko się unormuje, ale zasatanawia mnie czy tylko u mnie tak wyszło czy u kogos też.
- emilka1103
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anitkade to super, że badania wyszły tak dobrze, nie dziwie się,że masz tak dobry humor:) mąż pierwszy raz był z Tobą? Ja mam te badania 22 lipca i mój mąż też pierwszy raz ze mną pójdzie, bo akurat ma wolne w pracy, bo mamy wesele 20 lipca. Nasz Maluszek jak miałam w poniedziałek USG to miał 3,8cm.
Domi a jak u Ciebie?
Wczoraj czułam się po prostu okropnie przez tą pogodę... Ja w Polsce mieszkam na wsi i do większego miasta mam 20 km. Wczoraj musiałam jechać zrobić badania i było tak gorąco, że myślałam, że nie dojade... Co chwile musiałam się zatrzymywać tak mi było niedobrze a jeszcze samochód musiałam pożyczyć bez klimatyzacji, bo naszym przyjedzie dopiero mój mąż. (słyszałam, że nie powinno się jeździć klimatyzowanym autem, ale w taką pogodę nie wyobrażam sobie inaczej). Masakra, od razu miałam cały dzień ciśnienie wysokie.
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Mąż był ze mną drugi raz, był też w 8 tygodniu na badaniu akcji serca. Też było super wtedy, ale to bez porównania. Teraz się wiercił jak szalony i już taki dzidziuś. I mam zdjęcie z taką wyciągniętą nogą, wrzucę Wam potem. Cudowne jest A w ogóle długa ta noga bardzo. Zdziwiłam się aż
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja dzis sie czuje lepiej.
Mirka n niestety niemam po co jechac bo lekarz mnie widział wczoraj tylko usg i widziałam dziecko nic innego nie sprawdzał. kazał lezec brak lek.
towarzyszy mi te plamienie i staram sie uspokoic chodz to nie łatwe Wy mnie bardzo wspieracie. DZIEKUJE WAM ZA TO.
musze przestac panikowac i zaczac uczyc sie cierpliwosci.
Dorcia zdrowia zycze twojej corci.
Anitkade mogłaś byc z kims czy sama bo ja ide dopiero 11.. bo byłam umowiona na dzis ale niebede szalec bo niemam dzis auta wiec odpuszcze sobie aby nic sie nie pogorszyło
- emilka1103
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale tak jak kazda z was mi powtarza ze nie zawsze musimy zakładac naj gorsze .
mirka ile masz lat?
moja mama mnie rodziła 25 lat temu dzis ma 56 i jestem zdrowa