BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #698199 przez emilka1103
Anitkade ja też jeszcze nic nie przytyłam, a nawet schudłam 3 kg. Ale to przez te mdłości co miałam i nic jeść nie mogłam. Ale w sumie ja jakoś się tym nie martwie w sumie. Nie chciałabym urodzić dużego dziecka.

Ja też z tych rzeczy zabronionych jem dużo ;) masakra.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #698203 przez MoNiaaa
ale wlqsnie ucho ja nie boli..?

mirka zjadlabym taka galaretke mmm...
ale u nas tylko babcia robi i to od wielkiego swieta wiec watpie czy w czasie ciazy skosztuje :P

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #698207 przez DoMI*
hej kochane ja ogladam TLC i leci dzieci do adopcjii jakie matki sa czasem niemadre .. a zwłaszcza nastoletnie.
az sie popłakałam nieraz.
monia zdrowka zycze twojej curce
mirka ja dziś mam żurek i jadła bym jogurty same ostatnio. a słodyczy wogole prawie nie jem.
11 ide na usg takie szczegółowe. juz nie moge sie doczekac..

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #698232 przez anitkade
Domi, już brzmisz troszkę lepiej, mam nadzieję, ze humorek się porpawia. Nie oglądaj takich okropnych rzeczy. Puść sobie komedię romantyczną czy coś wesołęgo, miłego i spokojnego. Ja lubię o gotowaniu czytać, programy w tv też pewnie są. W ogóle Mirka mnie wykończy tymi opowieściami o jedzeniu. Galaretka, nie mogę... Aż mi ślinka pociekła. A Mirka, napisz, jak robisz golonko w kapuście. Spróbuję po weekendzie.

Co do diety - ja jem wiele z zabronionych, bo mają dużo żelaza. Najwięcej czerwone mięso, więc wcinam je bardzo często. No i jak można buraków zabronić kobietom w ciąży? Ja też je wcinam ja szalona. Uwielbiam, a do tego wiadomo - żelazo. Dziwne, że takie rzeczy z żelazem zabronione, jak tak bardzo się zwiększa zapotrzebowanie. No ale widzisz - na jedno pomagasz, na drugie szkodzisz. Słodycze pewnie warto odstawić przy cukrze wysokim, no i suszone owoce mają dużo, ale sa bardzo zdrowe. Suszone morele - też masa żelaza. Ja tam wcinam większość rzeczy, tylko dozuję te słodycze. Chociaż co kilka dni sobie robię dzień dziecka, na stałe nie mogę wytrzymać. A dzisiaj zupka jarzynowa na udkach z kurczaka. Póki co cienka jest, ale dopiero zaczęłam. Najwyżej potem dorzucę kostkę, chociaż wolałabym tego nie robić. Ale mi pachną ręcę jarzynami po tym krojeniu :)

11 lata 6 miesiąc temu #698235 przez anitkade
Aha - zdjęcie z nóżką :) Mnie się podoba ta długa noga, nie wiem, jak Wam. Chyba po mamusi ;P
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #698240 przez DoMI*
Anitkode pikny ten twoj bobasek boze ja je wszystkie kocham jak swoje :* dla ciebie i bobaska

OOoo Piekne

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #698258 przez mirka26
Anitko śliczny maluszek aż uśmiech sam się pcha na usta. co do golonka to gotuję golonko tak na pół ciachnięte na małym ogniu w warzywach tak około 2 godzinki. potem wrzucam do brytfanki dodaję liść laurowy angielskie ziele około 20 dag boczku i dwie cebule i podpiekam jak się zabrązowi daję pół kg kapusty kiszonej i duszę około pół godzinki podlewając piwem choć teraz podlewam wywarem z tego golonka.mówię wam pychota mój syn się zajada.

11 lata 6 miesiąc temu #698263 przez anitkade
Mirka, brzmi dobrze, zapiszę sobie i zrobię przy najbliższej okazji :) Ależ mi się golonka zachciało, no nie mogę. A jeszcze dzisiaj widziałam zdjęcia takich super apetycznych racuchów. Myślałam, że zacznę gryźć ekan. Teraz mam jakieś napady smaków, jak mi się kończy pierwszy trymestr :)

11 lata 6 miesiąc temu #698271 przez mirka26
ja też tak Anitko mam, tak pojadłam sobie że aż mi się oczy zamykały jak jadłam tak mi dobrze było potrzebowałam tego smaku. a jutro robię lody jagodowe i truskawkowe albo jeszcze wieczorem zrobię. a racuchy też bym zjadła

11 lata 6 miesiąc temu #698275 przez gaguka
Ja dzisiaj zrobiłam racuchy z jabłkami, jakoś takiego smaka na nie miałam, że nie mogłam się powstrzymać :) Dzisiaj pierwszy dzień mam takie zachcianki bo teraz zjadłabym znowu coś słono-kwaśnego... chyba zrobię sobie mozzarellę z pomidorami :)
Anitkade super bobas, tak mi się ta nóżka spodobała, że aż mężowi musiałam pokazać to zdjęcie :)

11 lata 6 miesiąc temu #698276 przez DoMI*
BA dziewczyny ja dzis o 4 rano sie obudziłam MEGA GŁODNA i wstałam zjesc jogurta i poszłam spac... tez mam teraz hustawke zachcianek tak jak wy
a ja mam do was pytanie boli was brzuch jak siadacie??

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #698278 przez DoMI*
gaguka ja tez mam ochote na mozzarele z pomidrami i na rachuchy ale bez cukru :D no prosze mamy podobne zachcianki :D

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #698281 przez mirka26
Domi mnie boli jak siadam tak jakby w środku niekiedy nawet bardzo ale tak to już jest że w ciąży coś boli

11 lata 6 miesiąc temu #698287 przez DoMI*
tak pytam aby sie niebac tego i ze to normalne :)
dziekuje ze napisałaś

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #698291 przez Pipinka
Anitka fantastyczne maleństwo :) i ta noga :lol:

Co do tej diety to nie jest to czego nie powinny jeść kobiety w ciąży! tylko te co mają cukrzycę !

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka