- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- joannap1991
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- joannap1991
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Monia, u nas też świeci. W końcu dzisiaj dałam za wygraną z płaszczem jesiennym i cienką kurtkę znów wyjęłam.
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 15
Mokka fajne te twoje podklady. Chyba je zamowie.
Gaguka daj znac jak juz cos bedzie wiadomo.
Domi musisz byc silna teraz. Mam nadzieje ze jednak sie pomylili z diagnoza i Tim urodzi sie zdrowiutki.
Kurcze dziewczyny coraz wiecej z nas ma jakies problemy z ciaza. Dobrze ze juz niedaleko do konca i dzieciaczki juz duze. Najlepiej zeby siedzialy w brzuszkach do 37 tyg. przynajmniej ale nawet jakby sie ktores pospieszylo to powinno byc ok. Moja siostra urodzila sie w 7 miesiacu i zdrowiutka z niej dziewczyna.
Ja zbieram sie zaraz na wizyte. Dzis mam tez USG wiec podejrze mojego szkraba
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Joanna dobrze,ze jest poprawa.ja tez luteine dopochwową bede do końca brala,a biore od samiutkiego początku'5 tydz.dobrze,ze juz jestes w domku,odpoczywaj.
Gagutka no ale odwalili z tym usg!trzymam kciuki,zeby dzis wszystko poszlo dobrze i zeby informacje były lepsze.
Ja wczoraj mialam wizyte.dwa tyg temu było dobrze,a teraz znowu cos sie dzieje.otóż pomimo pessara robi mi sie rozwarcie lejek od wewnetrznej strony.widocznie pessar sie troche zsunął,tak powiedział lekarz. I niestety pęcherz płodowy uwypukla sie do pochwy,kanału rodnego:(
Mam znowu nakaz całkowitego leżenia plackiem do 12 listopada,chyba,że poczuję znowu jakies skurcze to wtedy wczesniej na wizyte.jeśli za te dwa tyg okaże sie,że szyjka i tak sie skraca,bo narazie jest w miare spokojnie,to wtedy szpital,zeby sterydy na rozwoj pluc podac.i wtedy niech sie dzieje wola boża,bo lekarz powiedział,ze od strony farmakologicznej to juz nic wiecej mi nie moga dać.biore wszystko co możliwe.oby doczekać jeszcze z 5-6 tyg.Leoś waży 1250 w 28 tyg.
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Joanna dobrze,ze jest poprawa.ja tez luteine dopochwową bede do końca brala,a biore od samiutkiego początku'5 tydz.dobrze,ze juz jestes w domku,odpoczywaj.
Gagutka no ale odwalili z tym usg!trzymam kciuki,zeby dzis wszystko poszlo dobrze i zeby informacje były lepsze.
Ja wczoraj mialam wizyte.dwa tyg temu było dobrze,a teraz znowu cos sie dzieje.otóż pomimo pessara robi mi sie rozwarcie lejek od wewnetrznej strony.widocznie pessar sie troche zsunął,tak powiedział lekarz. I niestety pęcherz płodowy uwypukla sie do pochwy,kanału rodnego:(
Mam znowu nakaz całkowitego leżenia plackiem do 12 listopada,chyba,że poczuję znowu jakies skurcze to wtedy wczesniej na wizyte.jeśli za te dwa tyg okaże sie,że szyjka i tak sie skraca,bo narazie jest w miare spokojnie,to wtedy szpital,zeby sterydy na rozwoj pluc podac.i wtedy niech sie dzieje wola boża,bo lekarz powiedział,ze od strony farmakologicznej to juz nic wiecej mi nie moga dać.biore wszystko co możliwe.oby doczekać jeszcze z 5-6 tyg.Leoś waży 1250 w 28 tyg.
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Dagnes daj znać co i jak po wizycie
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co z mężem? Coś mu badają dalej? Wiadomo, co to się podziało z tymi wynikami krwi?
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
remisoles ty to od początku masz pod górkę, oby jak nadluzej maluszek wytrzymał w brzuchu, już coraz większe te nasze dzieciaki także będzie dobrze.
Czy wy będziecie miały to ostatnie badanie prenatalne? To co się robi ok 30 tygodnia?
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Co do męża,to robił ponownie morfologię i jest znakomita.lekarz podejrzewa,że nałożyły się na siebie w czasie odczyny niepożądane poszczepieniu przeciw grypie z zapaleniem płuc.oczywiście jak się szczepił to był zdrowy,przynajmniej tak sie wydawało.a możliwe że cos już tam sie bakteryjnego rozpoczynało dołożył sobie szczepieni,czyli rozszczepiony wirus grypy i może taki rezultat.w ulotce tej szczepionki jest w odczynach niepożądanych trombocytopenia jako bardzo rzadko wystepujacy 1 :10000.moze to toa leukopenia mogla byc rezultatem brania zbyt duzej ilosci tych smieciowych lekow typu gripex przez weekend.w sumie to zadne konkrety.
Joanna a te zastrzyki na rozwoj pluc sa bolesne?pytam z ciekawości.
Anetko oczywiscie leże,oby ta szyjka sie nie skracała,a pecherz nie wyłaził dalej,bo to grozi jego pęknięciem.
A kombinezon boski,masz telant jak nic.dziewczyny dobrze mowią,ze na tym szyciu to Ty kochana zzrobic jeszcze mozesz.
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Remiśleoś zastrzyki na płucka nie bolą wogóle - to taki zwykły zastrzyk w pupę - i tylko dwa razy go dają Leż i odpoczywaj! Będzie dobrze
joannna super że już w domku! Zazdroszczę u mnie sie raczej nie zapowiada :/
Mokka dobrze że po wizycie ok! Daj znać jak będziesz po usg
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja ostatnio niestety nie mialam usg i nie wiem ile wazy moja Zuzka a nastepne bedzie w 31 tc
remis a jak twoj syn starszy znosi to ze mama ciagle musi lezec?
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa