BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 1 miesiąc temu #774661 przez gosiacek
MoNiaaa mi jak w poprzedniej ciąży wyszedł podwyższony cukier, to też od razu dostałam skierowanie do szpitala. Tam mi zrobili jakiś profil cukrzycowy i na tej podstawie ustalali czy dieta czy insulina. No i w szpitalu był od razu diabetolog i konsultacje z nim.
A co do majtek,, to ja miałam dokładnie takie :) U mnie się sprawdziły i lekarze nie marudzili, że coś z nimi nie tak, więc chyba są ok.

Mirka ja też byłam po cesarce, ale swojej bielizny nie mogłam mieć, tylko takie właśnie siateczkowe majtki.

anitkade nie wiem jak jest u Was w szpitalach u nas nie było ciśnienia ani na karmienie naturalne, ani na siłę butli nie wciskali. Jak kobieta miała pokarm, to karmiła sama, jak widziały, że pokarmu jeszcze nie ma, to dzieciątko dostawało butlę, ale wszystko było po rozmowie z mamami.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #774671 przez MoNiaaa
GOSIACEK A W TYCH MAJTKACH JEST WBUDOWANY COS NA KSZTALT PODPASKI CZY SIE WKLADA TE PODKLADY POPORODOWE NP Z BELLI? ja mialam siateczkowe majtki ale o ksztalcie zwyklych a te maja jakby nogawki troszke:P to moze zamowie sobie 2 szt?

http

]

11 lata 1 miesiąc temu #774678 przez Mag
gaguka trzymam kciuki żeby było dobrze.

Dobrze ze piszecie o tych majtkach bo zapomniałam ze tez by wypadało kopić. Ja zrobiłam już jedno konkretne zamówienie z allegro ponad 250 zl poszło a nadal tyle rzeczy brakuje, no ale byle do przodu.

11 lata 1 miesiąc temu #774695 przez MoNiaaa
Mag od jakiego sprzedawcy kupowalas jak mozesz podaj linka bo mam niby 2 ale porownuje ceny i moze cos jeszcze znajde :)

http

]

11 lata 1 miesiąc temu #774710 przez gaguka
hej ja po obchodzie, ale nadal nic nie wiem, mam mieć robione dziś usg więc się wtedy pewnie wyjasni co dalej ze mną robią. Biorę fenoterol 8 razy dziennie plus dodatkowo izoptin, masakrycznie się po nim czuję, a Zuza też wcale nie lepiej, dziś na ktg cały czas miała tętno 170 :/ boję się, ale wiem że leżę pod dobrą opieką. Całe szczęście przyjęli mnie do szpitala gdzie chciałam rodzić a mają tu III stoień referencyjności na neonatologi, więc wiem że jak urodzi się wcześniaczek to na pewno sie nim dobrze zaopiekują :) dzięki za słowa wsparcia!

11 lata 1 miesiąc temu #774725 przez anitkade
Gagutka, daj koniecznie cynk po usg i trzymajcie się obie dzielnie. Najważniejsze, że dobry szpital i wykwalifikowana kadra. A złe samopoczucie niebawem minie i będziesz miała córusię przy sobie :)

11 lata 1 miesiąc temu #774760 przez gosiacek
MoNiaaa nie, nie mają wmontowanej wkładki. Są całe siateczkowe i wkładki się dobiera samemu, jakie się chce i są to takie jakby damskie bokserki z nogawkami a nie figi.

Gagutka trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Daj znać jak będziesz po badaniu.

11 lata 1 miesiąc temu #774773 przez MoNiaaa
dzieki gosiacek w takim razie wezme sobie 2 pary i mam jeszcze te stare 2 wiec powinno wystarczyc moze?ile ty tego masz?

gaguka dawaj znac jak po wizycie super ze masz dobra opieke napewno przetrzymaja Zuzie jak najdluzej sie da :)

ja znalazlam innego sprzedawce co ma tansze rzeczy ale nie ma butelek i to jedyny minus...wiec bede musiala u 3 zamawiac chyba lub butelki pozniej dokupie.
wogole to nie wiem jakie rozmiary tych majtek ikoszuli mam kupic :huh:

http

]

11 lata 1 miesiąc temu #774790 przez gosiacek
Wydaje mi się, że 4 sztuki wystarczą. Ja miałam właśnie 4 i teraz też tyle biorę. Co do rozmiaru, to ja miałam M-kę i była ok. W opisie są chyba podane mniej więcej wymiary do jakich się rozciągają, więc musisz sobie zobaczyć.
Gorzej z koszulami, bo też nie bardzo wiem jaki rozmiar. Chyba też będę celować w M-kę. Muszę sprawdzić jakie miałam wtedy, chociaż teraz brzusio większy, więc mogę się już nie zmieścić :)

A jakie bierzecie sobie dziewczyny podkłady? Ja miałam poprzednio te:
allegro.pl/podklady-higieniczne-poporodo...idi-i3629296067.html
ale one były ogromne, normalnie jak pielucha :) W moim przypadku akurat może było to dobre, bo po cesarce leżałam 3 doby i w sumie takie duże podkłady świetnie się sprawdziły, nawet pielęgniarki mówiły, że są bardzo fajne, ale jak przeszłam na salę ogólną, to były mega niewygodne i kazałam mojemu mężowi przywieźć mi bellę.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #774795 przez mokka
MOnia, koszule to chyba lepiej L/XL kupić żeby brzuch się zmieścił. Ja przynajmniej takie kupiłam i w sumie to na brzuchu będą już trochę opięte przed porodem pewnie ;) no, a majty to kupowałam M, ale w opakowaniu po 6 sztuk. Też na allegro kupiłam wszystko. Jak coś to tu masz linka do tego gościa od którego ja kupiłam większość rzeczy (butelki też ma): allegro.pl/show_user.php?uid=5778854

Jesli chodzi o podkłady to brałam takie: allegro.pl/podklady-poporodowe-hartmann-...szt-i3535874072.html

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 1 miesiąc temu #774805 przez MoNiaaa
ja podklady mialam takie : allegro.pl/podklady-higieniczne-poporodo...mma-i3632006199.html teraz tez planowalam takie kupic bo nawet nigdy nie widzialam takich co pakazujecie.nie wiemc zy te wasze maja ta tasme z klejem zeby do bielizny przykleic bo te moje nie mialy wlasnie i to jedyny minus.

koszule wezme chyba L bo jedna XL mam w domu i jakas duza mis ie wydaje.
majtki L wezme tak samo.

mokka dzieki za sprzedawce zaraz zerkne co i po ile ma :)

http

]

11 lata 1 miesiąc temu #774872 przez gaguka
hej ja jestem zdołowana... :( nie zrobili mi usg bo zapomnieli a ten cały docent już poszedł do domu :( ja im mowie ze przeciez mam rozwarcie, a oni do mnie ze dzien nie zrobi roznicy :/ do tego odlaczyli mi ten fenoterol bo mialo byc usg i po nim decyzja co dalej, wiec leze bez lekow i nie wiedzac co i jak ;( nie wytzymam tu chyba...

11 lata 1 miesiąc temu #774922 przez anitkade
Gagutka, biedulo, odpoczywaj, odpręż się, jacyś lekarze na dyżurze zawsze są, jakby się coś działo to jesteś od razu na miejscu. Skoro mówią, ze dzień nie zrobi różnicy to pewnie tak jest. Chociaż oczywiście są bandą patałachów i nie mieści mi się w głowie, że po prostu sobie zapomnieli. Trzymamy kciuki, musi być dobrze. Czytaj sobie książki o opiece nad niemowlętami i wyobrażaj sobie, jak będzie fajnie, jak już będziecie we trójkę w domku :) Mnie to pomaga na różne smutki.

11 lata 1 miesiąc temu #775009 przez Mag

11 lata 1 miesiąc temu #775429 przez MoNiaaa
witam dziewczynki :)

gaguka 3maj sie kochana wierze ze jestes mega wqrzona jak w szpitalu moga zapomniec o usg i to w takim przypadku...zero szacunku dla pacjenta a powiedza ci jesczze zebys sie nie denerwowala...ale dzis powinnas juz wszytsko wiedziec i oby wszystko w miare sie unormowalo :kiss:
Domi a jak u was?

u nas piekna pogodna sloneczko swieci :)

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka