- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
Remileos dbaj o Was i lez a wszystko bedzie dobrze.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Gagutka, Dagnes - macie fotki?
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
[file/]
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
Kupilam ostatnio lezaczek bujaczek taki do 18 kg. Kolezanka bardzo sobie chwalila ten wynalazek, a w nastepnym tyg planuje zakup lozeczka i reszty wyprawki.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- paulinka_152
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Juz dawno chciałam do Was dołączyć, ale wcześniej niestety nie miałam wystarczająco dużo czasu. Jestem 22-letnią przyszłą mamusia dziewczynki. (mam nadzieję, ze tak zostanie). Poczytałam sobie kilka ostatnich stron tego wątku i zaczęłam sie zamartwiać, ze z moim maleństwem też cos może byc nie tak. Wiele z Was ma jakieś problemy... Ja na początku (6 tydzień) też wylądowałam w szpitalu z powodu poronienia zagrażającego, ale na szczęście do tej pory wszystko jest w najlepszym porządku. Chociaż na ostatniej wizycie, lekarz powiedział, ze troszkę skróciła mi się szyjka i jestem tym troszkę zmartwiona bo wszędzie piszą zeby odpoczywać gdy cos takiego się dzieje, a on nic podobnego mi nie powiedział, jedynie 'proszę sie nie martwić'. Nie wiem juz co myslec... Do tego za każdym razem jak sie schylam, twardnieje mi brzuszek. Czy któraś z Was miała cos podobnego? Za tydzień chcemy się wybrać na usg 3d, juz nie mozemy sie doczekac, tym bardziej ze ostatnie usg mialam w 16 tygodniu
Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamuśki
- joannap1991
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
Remis wspanialego masz tego meza
Jak tak czytam co u Was to dziękuje Bogu, że u nas tak spokojnie przez całą ciąże (odpukac )
Dziewczyny trzymam kciuki żeby dzidzie w brzuszkach wysiedzialy jak najdłużej
Ja niestety nie wiem ile moje malenstwo wazy, lekarz mi nie mowi a na kolejne usg jeszcze nawet nie mam skierowania, ale okazalo sie ostatnio ze na usg mala byla juz glowka w dol (dowiedzialam sie dopiero z opisu usg z 25 tyg. na kontroli tydzien temu), ale czy juz tak zostanie...
- paulinka_152
- Wylogowany
- gaworzenie
O tym twardniejącym brzuchu faktycznie przy nastepnej wizycie powiem lekarzowi i chyba zaczne mocno odpoczywac, bo do tej pory niestety nie mialam na to czasu przez uczelnie.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurczę, ja jestem zdrowiutka, też się bardzo cieszę z tego, ale jestem koszmarnie zmęczona. Dzisiaj się słaniałam w pracy i jak przyszłam do domu to się normalnie rozpłakałam. Cały czas na resztkach sił się poruszam. Wczoraj położyłam się o 18.00, nie spałam, ale leżałam cały czas aż do zaśnięcia, a dzisiaj w pracy już po godzinie takie zmęczenie, jak normalnie po 8 albo 10 godzinach pracy. Też tak macie? Nie wiem, czy to jest normalne, czy o co chodzi.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja dzis spalam od 11 do 13 az sie boje co w nocy bede robic tym bardziej ze mam problem ze spaniem ostatnio bo te krzyze mnie bola i jeszcze w nogach tak dziwnie czuje ze nie moge przez to usnac
dziewczyny jakie duze te wasze dzieciaki mi sie wydaje ze moja Zuzka mniejsza sporo ale tym sie akurat nie martwie bo mniejsze moze bedzie latwiej urodzic a ze miesci sie z waga na dany tydzien to OK
- paulinka_152
- Wylogowany
- gaworzenie
No właśnie mi kilka-kilkanascie razy w ciągu dnia twardnieje ten brzuszek, ale tylko wtedy kiedy wychodze z domu np. na uczelnie, zakupy itp. Jak nigdzie nie wychodze, odpoczywam to zdaza sie to 1-2 razy dziennie.
Ja też mam takie napady zmęczenia, zero sił na cokolwiek. Mówiłam to lekarzowi, ale u mnie akurat może to wynikać z tego, ze biorę tabletki na nadcisnienie. Od 13-tego roku zycia mam nadcisnienie, zawsze wysokie, a tu nagle przy tabletkach jest takie, że najchetniej z łóżka bym nie wychodziła bo brak sił.
A mam takie pytanko do Was wszystkich
Macie juz wszystko kupione dla maleństwa? Ja nie wiem kiedy zaczac juz wszystko 'zbierac' Mam oczywiscie pełno ciuszków bo moja mama oszalała na punkcie maleństwa i do jakiego sklepu nie wejdzie to zawsze zaczyna od działu dzieciecego ;p, ale poza tym nic wiecej.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do twardnienia - to jakbyś miała np. regularnie co 10 minut to wtedy niepokojące, bo to jakby poród się zaczynał. I najgorzej jak są coraz częściej. Ale tak parę razy dziennie to chyba nie problem, ale porozmawiaj z lekarzem, zawsze lepiej być spokojnym.
Monia - ja nawet jak za dnia pośpię to zasnę wieczorem. Budzę się w nocy, ale zasypiam potem. Tylko po pracy jednak nie śpię, bo jakbym o 18.00 się wyspała, to mógłby być jednak problem Ale jak w niedzielę spałam o 14.00 godzinkę to było ok