BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 2 miesiąc temu #827387 przez kociaczek1610
dzien dobry mamuski :) eh wczoraj mialam kryzys i znowu ryczalam;/ maly sie strasznie prezyl i nie spal. ale wkoncu zasnool :D

niteczka ja podaje herbatke koperkowa. mozna dac tez herbatke rumiankowa badz tez wode. mozesz polozyc na brzuszku no i tez masoj brzuszek :) uciekam gosci mamy :) napisze wiecej pozniej :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #827388 przez kociaczek1610
dzien dobry mamuski :) eh wczoraj mialam kryzys i znowu ryczalam;/ maly sie strasznie prezyl i nie spal. ale wkoncu zasnool :D

niteczka ja podaje herbatke koperkowa. mozna dac tez herbatke rumiankowa badz tez wode. mozesz polozyc na brzuszku no i tez masoj brzuszek :) uciekam gosci mamy :) napisze wiecej pozniej :D

11 lata 2 miesiąc temu #827400 przez kasiek21
witamy sie po dosc kiepskiej nocy. mały spał co prawda ładnie ale ja jakas taka nie wspana, wstawałam do niego jak zombi :/ a do tego mamy problem z moim mlekiem :( nie mam co odciagac to raz a dwa pękła mi brodawka dzisiaj nad ranem jak odciagałam mleko no i dupa... ogolnie jestem tak wykonczona psychicznie tym calym ogciaganiem i w ogole ze chyba zostaniemy tylko na mm :( chociaz tak bardzo chciałam karmic piersia :( ale moje dziecie nie potrafi ssac mojej piersi... a przez kapturek leci mu za duzo... ehh.

herbatka koperkowa podziałała cuda, chociaz jeszcze toche sie pręży, ale wydaje mi sie ze to od mleka tego mm. mamy bebiko no i właśnie planujemy zmianę, chciałam na bebilon, no ale akurat w kaiflandzie go nie ma a mama poszla na zakupy, ja sie z domu nie ruszam sama wiec zmuszona byłam podjac decyzjie o innym, no i wybrałam gerbera... no zobaczymy jak bedzie. :( a Wy jakich mieszanek uzywacie ?? no nic me dziecie sie budzi, czase sie nim zajac... jestem totalnie wykonczona :(

11 lata 2 miesiąc temu #827409 przez anitkade
Kurczę, my też mamy problemy wieczorami i nocą z brzuszkiem. Nie chciałam nic podawać Hani, ani leków ani herbatek, szczególnie, że lekarz tak wyraźnie zabronił. Poczekam jeszcze, jutro jedziemy do siebie, może jakoś plan dnia troszkę poukładam inaczej i jakoś lepiej będzie. Jak nie to pójdę do pediatry zapytać, co robić, czy coś podawać. Kasiek tak entuzjastycznie o tej herbatce pisze... Chociaż zastanawiam się czasem, czy to nie jest jakiś niepokój u Hani, bo jak się ją bierze na ręce to przestaje płakać. Muszę coś pokombinować jeszcze.
KAsiek - co do mleka - nie zmieniaj od razu. Jak Igorek był tylko na Twoim mleku to jego żołądek nie jest przyzwyczajony do ciężkostrawnego mm i przy każdej zmianie będzie się musiał od nowa przyzwyczajać, daj mu troszkę czasu (tak mi położna tłumaczyła).
Zanka, biedulko, mam nadzieję, że trauma szybko minie i wrócisz do pełni sił na dniach. Pozdrawiam ciepło, bądź dzielna. Widok maleńkiej buźki, która na Ciebie ciekawsko patrzy - wszystko wynagrodzi :)

11 lata 2 miesiąc temu #827412 przez motylek19
Kasiek ja podaje wlasnie bebilon ale to od czasu do czasu. Spróbuj jeszcze, może nauczy się ssac.. Trzymam kciuki :*

Niteczka ja próbowałam najpierw espumisan, potem delicol a teraz infacol i ten ostatni puki co najbardziej się sprawdził. Do tego pije 3razy dziennie napar z kopru włoskiego. Dużo też pomaga leżenie na brzuszku.

Dziewczyny mój Dawid ma katar, nie wiem co robić :( do tego nie odpadł nam jeszcze kikut od pepka a staram się przy każdej zmianie pampersa przemywac

11 lata 2 miesiąc temu #827420 przez anitkade
Właśnie uśpiłam Hanię dźwiękiem suszarki. Coś czuję, że będzie u nas na okrągło chodził odkurzacz lub suszara :P

11 lata 2 miesiąc temu #827424 przez motylek19
Kasiek ja podaje wlasnie bebilon ale to od czasu do czasu. Spróbuj jeszcze, może nauczy się ssac.. Trzymam kciuki :*

Niteczka ja próbowałam najpierw espumisan, potem delicol a teraz infacol i ten ostatni puki co najbardziej się sprawdził. Do tego pije 3razy dziennie napar z kopru włoskiego. Dużo też pomaga leżenie na brzuszku.

Dziewczyny mój Dawid ma katar, nie wiem co robić :( do tego nie odpadł nam jeszcze kikut od pepka a staram się przy każdej zmianie pampersa przemywac

11 lata 2 miesiąc temu #827468 przez niteczka
Dziewczyny mam pytanie!
Czy bezpieczne jest kladzenie dziecka na brzuszku?

11 lata 2 miesiąc temu #827470 przez niteczka
Aaaa I jeszcze jedno. Od kiedy mozna klasc bobaska na brzuchu bo moj K. probuje sie ze mna wyklucac, ze nie mozna klasc dziecka na brzuszku, bo jeszcze wszystko ma miekkie I ze mozna go uszkodzic znaczy, ze kark jeszcze miekki I zeby nie zrobic mu krzywdy.

11 lata 2 miesiąc temu #827474 przez anitkade
Niteczka - mnie w drugim dniu położne przełożyły Hanię na brzuszek i się uspokoiła, od tej pory codziennie śpi na brzuszku. Najpierw nawet na noc ją tak zostawiałam, bo tylko tak spała, ale to niebezpieczne. Natomiast teraz pediatra kazał mi ją trzymać na brzuszku cały dzień. A na noc na plecki. Na boczku nie wolno, bo się krzywi bioderka i można się dysplazji nabawić. Czytałam jeszcze, ze obecnie dzieci się wolniej rozwijają (ruchowo), bo są mało kładzione na brzuszku, a to jedyna pozycja dla takiego szkraba, kiedy ćwiczy mięśnie - przede wszystkim karku i grzbietu. Także zapytaj położną lub pediatrę przy mężu - żeby go uspokoić - i kładźcie na brzuszek codziennie. Poza tym nie ma lepszego masażu brzuszka niż takie leżenie. Nie zrobi sobie bobas krzywdy na pewno, bo nasze masowanie to nigdy nie wiadomo, czy za mocno, czy za słabo.
Właśnie mi ktoś powiedział, że czasami bobas nie ma kolek tylko tęskni za brzuszkiem i trzeba go opatulić, kołysać i szumieć. Sprawdzimy na wieczór. Umiecie zawijać w kocyk tak, żeby przyblokować rączki? Bo mnie nie szło, wyrywała strasznie, w ogóle chyba nie lubi być skrępowana. Ale spróbujemy znów na wieczór.
A jak robicie z kąpielą? Bo ja czekam po spaniu aż się przebudza, kąpiemy, a potem karmimy. Ale przy wyciąganiu z kąpieli i pielęgnacji jest koszmarny wrzask. Nie wiem, czy z zimna, czy z głodu. Chyba trochę z głodu, bo przecież głód ją budzi, a tu trzeba czekać dobre 20 minut jak nie dłużej.

11 lata 2 miesiąc temu #827477 przez ElaM
Witam Mamusie,ja używam mleka aptamil od początku to polski bebilon ,nie mamy problemu no moze mało kupki jest ,dzis maź probowalkupic jakieś herbatki a w sklepie babka powiedziała ze nie można podawać nic wiecej oprócz tego mleczka ,ale i tak chciał kupic coś ale nie znalazł ,Niteczka moze Ty coś juz kupowalas,i poradzisz gdzie w Anglii można kupic jakieś herbatki?
Co do pępka to my absolutnie nic nie robiliśmy odwijalismy tylko pampersa żeby powietrze dochodziło i odpadł na 6 dzień :)
Na brzuszku próbowałam raz położyć ale tak dziwnie sie wiercil przestraszyłem sie is powrotem na plecki za pare dni znowu spróbuje moze będzie lepiej.

11 lata 2 miesiąc temu #827519 przez ElaM

11 lata 2 miesiąc temu #827551 przez ElaM
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #827552 przez ElaM
W końcu sie udało :) oto moj synek

11 lata 2 miesiąc temu #827553 przez anitkade
Ela, niezły przystojniaczek :) I jak ładnie pozuje z otwartymi oczkami.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka