- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- inka9922
- Wylogowany
- gaworzenie
Wtedy nie moze zasnac i wola o cyca.Pewnie jest tak jak mowisz.Bronie sie
Od podania mm.Choc jestem zmeczona tym odciaganiem,
walcze caly czas, bo wiem ze to najlepsze dla maluszka.
Prosze o wpisanie do tabelki
Aurelia ur 18.01.2014 waga 3990 dl 54cm.Dziekuje
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Dzis przy kapieli sie zwazymy. Ale jestem ciekawa ile przybrala. Planuje wazyc Hanie co niedziele.
Kasiek trzymaj sie dzielnie z tym cycem. Mam nadzieje ze zaraz przejdzie.
Ucia wrzuc fotke w opasce!
Dagnes ja w sumie nie wiem czasem czy Hania ma kolke czy jej zle po prostu. Ale skoro tulenie i bujanie pomaga to chyba nie kolka? W kazdym razie nadal nie wiem o co Hani chodzi czasem chociaz staram sie obserwowac. Moze u siebie bedzie mi latwiej. Dzisiaj po obiedzie jedziemy.
Trzymam kciuki za laktacje dziewczyny. Ela mam nadzieje ze wroci.
- Asia18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
<3b :*
- ElaM
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
od wczoraj MASAKRA!!! nie wiem co jest ale wczoraj od 15 Zuzia malo co spi.wlasnicie to od 15 nie spala do 20:30 ciagle plakala i szukala cyca wiec caly ten czas albo ja nosilam albo karmilam w nocy nieco lepiej bylo ale jak wstala rano to powtorka z rozrywki.juz nie wiedzialam co jej jest w koncu dalam jej mm i usnela i teraz spi.pozniej obudzila sie jeszcze na karmienie to dalam jej piers i spi dalej.boje sie ze mi pokarm zanika!!!nie wiem od czego bo przeciez ciagle ja przystawiam i do tej pory nie bylo problemu ale w koncu wzielam laktator zeby sprawdzic co w tych moich cyckach jest i chyba nie najlepiej...odsciagalam chyba z godzine i tylko lekko ponad 50 ml...tak sie strasznie cieszylam ze udalo mi sie karmic i mialam nadzieje ok 6 mc pokarmic a tu takie cos nie wiem od czego i co robic,szczerze to mam strasznego dola i pretensje do siebie i strasznie jestem zawiedziona.jesczze sproboje ja karmic moze sie odblokuje ta laktackja?po za tym okropnie jestem zmeczona ledo oczy trzymam otwarte!!!
Ulcia super ze piszesz o tych opaskach akurat ta strona mis ie otwarla:) powiedzcie mniej wiecej w jakim dziale albo w ktorym miejscu szukac tych opasek??ja sama chyba sie nie wybiore bo nikt z mala nie zostanie ale moze maz jakby tam byl to by zerknal tylko musze mu opisac gdzie ich szukac:P
postaram sie jutro odezwac i poczytac co u was pozdrawiam
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Pierwszy raz byłam w tym sklepie i też się zdziwiłam, że takie rzeczy tak tanio.
Monia to sklep głównie z butami, ale gdzieś pomiędzy sa jakieś stoiska np z rzeczami do włosów (gumki i opaski).
U nas nocki niby ok, bo bez płaczu i od razu po cycku zasypia, z tym, że budzi się co 1,5 - 2 godziny. :/
Ela możesz też dopajać wodą.
Monia może więcej pij i zajadaj. Choć mnie się wydaje, że też coraz biednej w tych cyckach. W nocy czesto się budzi bo pewnie głodna. Lewy cycek moim zdaniem coraz bardziej pusty. Dziwne to. Trzymam kciuki aby się polepszyło.
Pozdrawiam
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mamy jedynie drobny problem z pupką - uczulily ja pampersy z Happy. Na szczescie szybko zareagowaliśmy i stan sie poprawia. Zasypka z Linomagu bardzo pomogła.
- Asia18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A powiedzcie mi też macie na brzuchu jeszcze tą brązowa kreskę po porodzie ?? ja mam i to widać bardzo
- Asia18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nie miej pretensji do siebie bo stres i twoje samopoczucie też wpływa na laktacje wszystko będzie dobrze trzymam kciuki Ja też chciałam bardzo karmić chociaż 4 miesiące ale niestety , najważniejsze że mała się najada
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Blanka ma odparzoną pupkę bardzo, nie wiem dlaczego :/
Asia super, że Mała tak ładnie przybiera
A kreseczka zejdzie. U mnie już coraz mniej widoczna.
- Asia18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Monia - nie denerwuj się, bo stres nic dobrego nie zrobi. Odpręż się, pij bardzo bardzo dużo wody, nawet 3 litry powinnaś pić. I jedz dobrze, nie głódź się. Zuzię przystawiaj tak często jak chce. A nawet jakbyś miała mniej pokarmu to i tak lepiej jest karmić trochę swoim trochę mm, niż samym mm. Zawsze dasz jej trochę przeciwciał. Monia, jesteś naprawdę dzielna i wytrwała z karmieniem, nos do góry. Trzymamy mocno kciuki za Ciebie!
U nas pierwsza noc u siebie kiepska, chociaż wieczór był super, kąpiel poszła rewelacyjnie. Ale nocą jakoś gorzej. Zobaczymy, pewnie musi się przyzwyczaić do nowego
Ja mam pytanie - o której wstajecie? Ja wstaję między 9.00 a 10.00 bo mała od 7.00 do 10.00 dobrze śpi, a mnie brakuje snu z nocy, ale potem ten dzień taki krótki. No i dopiero jem śniadanie. Próbuję dzisiaj znowu zawijać małą mocno (tj. rączki) - mam takie wrażenie, że jest niespokojna i nie umie sama zasnąć i jeszcze te histerycznie drapiące rączki ją wybudzają i denerwują. Ale zawinięta zasnęła na rękach, po odłożeniu jeszcze się budziła, ale szybko lulałam i teraz ją położyłam na naszym łóżku i chyba jej lepiej niż w swoim.. Dziwna sprawa. Będziemy powoli próbować. A jak Wam idzie obserwacja bobasków? Rozumiecie już rodzaje płaczu? Bo ja jestem strasznym debilem pod tym względem. Patrzę na Hanię i nie wiem, czego może chcieć. Tylko po dłuższym spaniu przebieram i daję jeść, ale nie wiem, czym się różni płacz na głód od płaczu z bólu brzuszka albo z potrzeby tulenia.
Dorcia - zasypkę widziałam w aptece internetowej Gemini. Pewnie po aptekach będzie. Starą metodą też jest zasypywanie mąką ziemniaczaną. My nie mamy problemów na razie - odpukać - ale w razie co mam trochę sudocremu. A wietrzycie pupy dzieciom? Bo ja nie bardzo, bo mała przy przewijaniu tak ryczy nieziemsko, że chcę jak najszybciej skończyć i jej dać jeść.
- Asia18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
no ja własnie miałam tą kreskę w ciąży tez ale teraz to jest taka mocna że z 50 metrów ją widać pewnie dzisiaj wstałam o 6,40 a mała zasnęła chwile po 9 w nocy poszła spać po 1 więc dała pospać trochę ale co się nakrzyczała do tej 1 to ja nie wiem marudna jakaś była tej nocy ...
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
nie wiem co z tymi moimi piersiami lewa mam wrazenie ze jest pusta.cos tam Zuzka z niej ciagnie ale wlasnie bardzo krociutko z prawa troche lepiej ale dalej sie takz achowuje ze po piersi jest glodna.rano po piersi dalam jej mm ale noc sie meczylam i tylko piers jej dawalam ale budzila sie co godzine.caly czas bede ja przystawiala najwyzej pozniej dokarmiala.
to karmienie piersia jest jednak strasznie stresujace myslalam ze przy 2 dziecku bedemiala bardziej luzne podejscie ale widze ze jest jeszcze gorzej.moze rzeczywiscie mniej jem ale nawet nie mam czasu jak sama jestem a mala placze to ciagle ja nosze a jescze inne rzeczy do roboty...
co do brzuszka to powinno sie jak najczesciej klasc ale Zuzka nie lubi niestety ale staram sie chociaz na chwilke do puki nie zacznie wyraznie protestowac:P
nie wiedzialam ze na boczku nie mozna moja mala tylko tak spi boje sie zeby sie nie zakrztusila jakby sie jej ulalo?
na odparzenia przy Julce najlepiej sprawdzila sie maka ziemnaczana zadne pudry nie daly rady.nawet teraz jak widze ze Jula ma zaczerwieniana pupke albo pipke to do kapieli jej make wsypuje i od razu jest poprawac
jeszcze dzis [polozna ma przyjsc miala w srode byc.musze w domu ogarnac troche a mam takiego lenia ze szok!!
anitka ja tez nie rozrozniam placzu.zawsze jak sie budzi i placze to najpierw daje cyca jak dalej to przebieram a jak nie dziala to nosze do skutku