BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #852794 przez krecia88
My rano popedzilysny do lekarza, bo mala ma katar. Chrumka mocno i noskiem ulewa. Goraczki nie ma, humor tez ten sam ciagle. Jutro planowo mamy szczepienie- pani dr powiedziala ze mamy przyjsc i ona ja zbada i zobaczymy czy szczepienie bedzie.
Mowilam tez o kupce z klaczkami krwi- powiedziala ze jak cos mnie zaniepokoi to mam spokijnie pielyszke przynosic.

Julki kupki smierdza w zaleznosci od tego co ja zjem.

A placz jest jak uvieramy po kapieli bo juz jest glodna. Ona wogole tak ubieraz i rozbierac sue nie lubi ;)

A i zwazono ha rak na szybko- w pampku z kupa i body. Moja kluska wazy 5180g!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #852812 przez MoNiaaa
pieknie Jula rosnie :)

a to moje pociechy :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http

]
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #852828 przez krecia88
monia ale slicznie razem wygladacie

A to zjadanie piastek to.normalne. bobas sie rozwija i 2-3 miesiac to czas kiedy piastki sa mega ciekawe ;)

10 lata 8 miesiąc temu #852833 przez motylek19
Monia, cudowne:)

My kapiemy w łazience i nagrzrwamy trochę farelka pomieszczenie i zarówno przy kapaniu jak i ubieraniu nie ma płaczu.
Baczki też smierdzace i piastki też je :p a smoczek raz chce raz pluje.
Dzisiaj mamy 2msc, populudniu wrzuce zdjęcie, a teraz idziemy na spacer bo jest piękna pogoda.

Miłego dnia :*

10 lata 8 miesiąc temu #852933 przez remiśleoś
Piekne sloneczko, spacer godzinny zaliczony,ale wyjdziemy jeszcze na godzinke dzis.
No moj fryzjer wyrozumily facet bo sam ma dwuletnie dziecko;) sam zaroponowal ta ucieczke;)
U nas po dwoch tygodniach rehabilitacji widac poprawe w asymetri.wczoraj byla u naa rehabilitantka i nowe cwiczenia nam pokazala.Leos przez ta wiella przepukline nie ma tam miesni brzucha i niestrty to spowolni jego rozwoj ruchowy.no coz nikt nie mmowil ze bedzie latwo.napiecie nadal jest mocno obnizone.ale bedziemy dalej cwiczyc.ta pan tez mu idlicza te 2 miesiace i dlatego mam od niego duzo nie wymagac.

10 lata 8 miesiąc temu #852971 przez Iciulinka
My już po spacerku :laugh:
Dziękuję za rady jeśli chodzi o płacz po kąpieli. Dobre pomysły, muszę je wypróbować, ale w tym tygodniu niestety nie :( , bo mój M będzie w pracy do bardzo późna,więc bedę sama i nie będzie miał kto nagrzewac pieluchy/ręcznika :( Ale bardzo dziękuję za pomysły na pewno wykorzystam!
Opaskę kupiłam przez neta chyba w grudniu i nie pamiętam nazwy sklepu :(
Ale macie słodkie córeczki! Piękne! :)
Mamy jutro szczepienie :( samego szczepienia się jakoś nie boję, raczej tego żeby nic nie było Emilce po szczepieniu :(
Motylek super, że wyjście się udało. Ja karmie tylko piersią, więc jeszcze długo nigdzie nie wyjdę na dłużej bez małej. A z butelki nie chce nic pić, kiedyś próbowałam jej podawać wodę w butelce i nie chciała :ohmy: Oczywiście wychodzę sama i wtedy mój M z nią zostaje, ale to najwyżej na dwie, trzy godziny, bo trzeba wracać na karmienie. A jeszcze ostatnio sie przestawiła. Jak od początku jadła co 3 godziny, to od dwóch tygodni je co 2 godziny :ohmy: Nie wiem czy jej tak już zostanie czy znowu za tydzień się przestawi. Ja pierwszy raz zostawiłam Emilkę z tatą jak miała 10 dni :laugh: bo jechałam sama do lekarza. Potem jak mała miała 2 tygodnie to mój M sam mi kazał gdzieś jechać bo mówił że będę się lepiej czuła jak się wyrwę na 2 godzinki z chaty. Kochany jest :kiss: wtedy zostawiałam ściagnięte mleko, tak na wszelki wypadek, ale nigdy nie zostało użyte. Teraz wiem ,że nawet pewnie M nie dałby rady małej nakarmić z butelki, bo ona chce tylko cycka. A ja jak matka polka najchętniej jeździłam do sklepów żeby dla maleńkiej kupować jakieś cudeńka :laugh:
Emisia spała w nocy ponad 12 godzin! zasneła o 21.30 i wstałyśmy dopiero o 10 rano :laugh: Oczywiście standardowo karmienia o 1, 5 i 8. zazwyczaj po karmieniu o 8 wstawałyśmy,ale dziś zasnęła przy cycu (co się raczej nie zdarza) to ją odłożyłam i tak się zdrzemnęłyśmy jeszcze do 10 :laugh:
Remisleos, niezła akcja z tym fryzjerem :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #852983 przez Iciulinka
Piszę na raty :laugh:
Emilka jak ma w dzień dużo wrażeń: są u nas goście (głośni :laugh: ), my jesteśmy w gościach to nie może zasnąć wieczorem. Pewnie trudno jej się wyciszyć po atrakcjach.
Kociaczek, moja mała też bierze piąstki do buzi. A jak próbuję wcisnąć smoka to oczywiście nie chce. I na ustach też nieraz widzę bąbelki ze śliny. Nasze dzieci chyba zaczynają poznawać swiat za pomocą języka :laugh: W sobotę jak nosiłam małą na ramieniu do odbicia, to usłyszalam mlaskanie. Patrze co się dzieje, a Emisia jedzie swoim języczkiem po moim sweterku :laugh: Moja upodobała sobie lewą stronę, już jej przestawiłam przewijak, kładę do łóżeczka w drugą stronę, żeby patrzyła na nas w prawo, a i tak jej ulubiona str to lewa :(
Emilka uwielbia leżeć na przewijaku, często sie na nim bawimy, gadamy, uśmiechamy się, nie mamy problemu z przebieraniem, nie płacze przy tym, jest zadowolona :laugh:
Monia super zdjęcia, ja muszę zacząć robić zdjęcia, na których jestem ja i Emi bo mało takich mam. A zdjęcie w trójkę to mamy tylko ze szpitala, musimy sobie w końcu jakieś zrobić.
Motylek, też dziś mamy dwa miesiące! :)

10 lata 8 miesiąc temu #852985 przez motylek19
Monia, cudowne:)

My kapiemy w łazience i nagrzrwamy trochę farelka pomieszczenie i zarówno przy kapaniu jak i ubieraniu nie ma płaczu.
Baczki też smierdzace i piastki też je :p a smoczek raz chce raz pluje.
Dzisiaj mamy 2msc, populudniu wrzuce zdjęcie, a teraz idziemy na spacer bo jest piękna pogoda.

Miłego dnia :*

10 lata 8 miesiąc temu #853182 przez ulcia78blondi
U nas pisarki non stop w buzi. Piana z buzi leci dość dawno, ale z moich obserwacji najczęściej kiedy jest glodna tak się slini z bąbelkami.
Kupki Amelka robi 2-3 na dzień takie lane, ze za każdym razem ubranko do wymiany.
Monia, cudne masz córeczki! Ślicznie razem wygladacie.
Remisleos, ja miałam takie akcje z nagłym powrotem jak pojechałam do galerii.
Teraz do fryzjera przed chrztem poszłam z Amelka. Nakarmilam ja na miejscu a potem panie praktykantki bujaly w wózku kiedy fryzjerka robiła mi włosy.
U nas w domu ładnie śpi, ale jak gdzieś jedziemy jest koszmar, ma czujnik ruchu. Na każdych światłach czerwonych jest płacz, nawet jak pasy zapinany to jeden musi bujać a drugi zapinać. Mam nadzieje, ze to kiedyś minie:)

10 lata 8 miesiąc temu #853184 przez ulcia78blondi
jutro powinniśmy miec szczepienie, ale mam nadzieje, ze pani doktor odpuści bo katarek nie ustępuje. Nadal jest biały i gesty. Odciagamy ostatkiem na odkurzacz, ręcznie nie do ruszenia.

10 lata 8 miesiąc temu #853222 przez MoNiaaa
u nas masakra!!!! jestem chora cala noc nie spalam bo mialam goraczke:( zuzia czesto ie budzila ale na szzescie sama zasypiala bo bym nawet nie miala sily jej nosic:( teraz cos nie chce jesc:( do tego zaczela pokaszliwac ikataek lekki ma:(

http

]

10 lata 8 miesiąc temu #853253 przez anitkade
Monia - piękne zdjęcia razem macie. Bardzo ładnie wyglądasz, naprawdę. Co do choroby - kuruj się biedaku, jak możesz. Mam nadzieję, że szybko minie. Zuzia dostaje Twoje przeciwciała, więc też powinno być w porządku.
Hania czasami pcha piąstki bo buzi, podmieniam wtedy na smoka. Ślini się jak buldog, bąbelków puszcza mnóstwo, cieknie z niej ta ślina jak nie wiem. Połyka też i nie wiem, czy nie ulewa też śliny. Generalnie - człowiek ślinianka :)
My mieliśmy noc taką sobie. Zasypiała długo i z trudem, chyba dopiero koło 24.00 tak zasnęła lepiej, albo i później. Potem o 3.00 obudziłam na karmienie (bo jadła przed 23.00, a lekarz kazał po 4 godzinach budzić) i miała wielką śluzowatą kupę śmierdzącą na kilometr. Po jedzeniu zasnęła, ale obudziła się przy odbijaniu i usypiałam potem chyba z godzinę. Teraz obudziła się o 6.30 i po karmieniu też nie bardzo zasnęła. Śpi niby, ale co chwilę stęka. Chciałam dospać, ale już koło 8.00 dałam spokój i jem śniadanie. Jakaś zrezygnowana jestem. Co 3 dni zmieniamy lekarstwo i znów zmienimy teraz. Lekarz nam dał BioGaia i Debridat, na szczęście syrop i krople, wszystko dam łyżeczką, ale muszę dopiero kupić, wczoraj nei było w aptece.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #853415 przez joannap1991
idziemy na spacer odezwiemy sie potem:*
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #853486 przez krecia88
joanna ale slodziak!

My juz po szczepieniu. Wypadlo w godznach spaceru, co mnie cieszylo bo myslalam ze Jula bedzie spac. Niestety zaraz po wejsciu do poradnu mohe dziecko zrobilo oczy jal 5zl i spac nie chcialam. Balam sie ze bedzie krzyk z powodu niewyspanua ale o dziwo nie. Dala sie ladnie zbadac i ukluc w obie nozki. Przy pierwszym kujnieciu tylko podkowke zrobila, a przy drugim krzyknela. Wstalam z krzesla i po krzyku. Taka dumna z nuej bylam tym bardziej ze przy drugim ukluciu myslalam ze sama zaczne plakac. ;) trzymajcie kciuki zeby dobrze zniosla te szczepienia.

Jak tsm Kasiu sytuacja w domu?

Co u zanki?

10 lata 8 miesiąc temu #853495 przez joannap1991
Dwu godzinny spacer dobrze nam zrobił ;-) ja jeszcze na antybiotyku ale co tam :D
Zuza jeszcze sobie smacznie spi ;)
JUtro mamy USG bioderek a za tydzień szczepienie ;)
Noc była super od 20 do 4 przespała zjadła i do 9 spała;))
Zaraz pewnie sie obudzi na mleczko chociaż ostatnio nie chce jesc za duzo ;p
Ogolnie jest bardzo dłgua bo urosła juz 11 cm ;) i ma 64 :)) ważyc wazy na naszej wadze 5800 ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka