BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 2 tygodni temu #856469 przez gaguka
Hej dziewczyny, dawno nie pisałam, ale staram się was czytać w miarę możliwości. My już po wizytach u wszystkich lekarzy i całe szczęście wszystko jest ok :) Torbiele się wchłonęły i żadnych negatywych skutków nie spowodowały. Co do rehabilitacji, u nas też mała się troszkę na prawą stronę odchylała i jest rehab. metodą Bobath (pani przychodzi raz w tyg na godzinke i my cwiczymy po godzinie dziennie)efekty rewelacyjne! Poprawa była niesamowita już po tyg. ćwiczeń :) Kupy u nas były co 5 dni, teraz się unormowało i są codziennie. Zuzka waży już 5090 - ostatnio przez dwa tyg przytyła 340 gram :D Jeżeli chodzi o karmienie to my mamy pięć posiłków dziennie (4 razy pierś i 1 raz butelka), nockę od kiedy skończyła dwa miesiące przesypa całą (od 20 do 6 rano):) więc ani razu w nocy nie muszę wstawać co mnie ogromnie cieszy ;) w dzień za to śpi zdecydowanie mniej - głównie dwie drzemki na spacerach. Co do chrzcin my planujemy w niedzielę wielkanocną, więc mamy jeszcze trochę czasu - robimy w lokalu bo sama najbliższa rodzina to 20 osób :/
Motylek u mnie Zuza też budziła się z krzykiem na początku w środku nocy i nie wiedziałam dlaczego, wydawało się jakby coś ją wystraszyło przez sen, ale na szczęście już minęło, być może u Ciebie też samo przejdzie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #856494 przez anitkade
Gagutka, ale super, że Ci tak śpi w nocy. Mnie lekarz kazał budzić po 4 godzinach. Nie budzę, ale jak się wierci i stęka to ją biorę i zawsze zje. Ale tęsknię za czasami, gdy nie wstawałam przez 6 godzin. A te kupki co 5 dni to były normalne czy bardzo duże i nie miały czasem śluzu trochę? Mnie lekarka powiedziała, że śluz może być od rozwoju bakterii, jak się tak kupki zatrzymały. Z drugiej strony do 7 dni to ponoć norma. Byłam u 5 różnych lekarzy i każdy mówił co innego.
Remiś - zapomniałam, że mu się kończą o 20.00. No to i tak dobrze, bo masz kiedy troszkę odpocząć. Ale i tak najbardziej dokucza ten ból dziecka, a nie niewyspanie, zdaję sobie sprawę z tego.
Co do budzenia w nocy - mnie się wydaje, że to najczęściej brzuszek. Jak coś zabulgocze to od razu dziecko robi moro, bo się wystrasza. Ale możliwe, że sny :)

11 lata 2 tygodni temu #856496 przez motylek19
Właśnie też mi się wydaje, ze coś się mu śni, albo ten nieszczęsny brzuch, ciężko stwierdzić.

Gaguka super ze Zuzia tak śpi, tez bym tak chciała :)

Kociaczek pochwal się jakimiś fotkami z chrztu, ani jednego nie macie w tym ubranku?

11 lata 2 tygodni temu #856500 przez gaguka
Anitka te kupki co 5 dni były duże i trochę gęste, ale nie miały brzydkiego zapachu czy koloru, czasem się tylko męczyła jak je robiła. Śluzu też nie było. Zaczęła robić je codziennie od kiedy zaczęłam pić sok marchwiowy, więc możliwe że to pomogło ;)Też się zastanawiałam czy wybudzać na karmienie, ale lekarz nie kazał jeśli będzie na wadze dobrze przybierać :) Początkowo przesypiała 6 godz ciągiem, potem 8, a teraz 10 a czasem nawet 11 :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #856517 przez kociaczek1610
motylek wlasnie nie mam ;/ tak jakos wyszlo. ale dzis go jeszcze raz ubiore hihi i zrobie . a tu ja z Filipkiem juz na sam koniec imprezki (musialam zmienic mu body bo biale obkupczyl :P no a rozowa spineczka to chrzesniaczki :) zapiela mi to zostawilam :P ) a no i moja nowa kiecka :P (czy ona jest dla starej baby ? tak stwierdzila szwagierka ;/ myslalam ze ja zapitole :P
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #856555 przez mirka26
monia nie ma czegoś takiego że dziecko nie najada się twoim pokarmem, to głupota wymyślona przez stare dewoty, tyle ile chce to wypija, ja też od czasu do czasu daję sztuczne jak gdzieś wychodzę a nie zdążę odpuścić swojego lub nie naprodukuje się go za dużo hi hi, co di płaczu t jak płacze i lecą łzy to naprawdę coś dziecko boli, spróbuj wziąć pieluchę wyprasować i gorącą kładź na brzuszek(w bodach oczywiście). mój mały nie pije w nocy zasypia około 21 i śpi do 7 i dopiero wtedy pije, jakbym go miała budzić to bym chyba zwariowała a jest pulchniutki
kociaczek śliczne foto, a kiecka fajna. ja jak chrzciłam byłam w spodniach bo zimno było

11 lata 2 tygodni temu #856563 przez MoNiaaa
mirka moim zdaniem Zuzia sie najada po za tym ladnie przybiera i dziwne ze w ncy wytrzymuje te 3 godz jak na moje oko ona w dzien po prostu chce sobe possac albo pic sie jej chce.naprawde nie moge na tesciowa narzekac bo super babka jest i duzo nam pomaga ale takie gadanie tomnie wqrza dzis rano przyszla zeby Julke do przedszkola zaprowadzic i Zuzia plakala no i ona od razu "co Zuzia glodna jestes?niech ci mama lepiej da flache" i tak kilka razy to samo jest ze smoczkiem i z piciem nie ma dnia zeby nie mowila zebym ja w koncu nauczyla smoka i pic...probowalam ale nie chce to co mam zrobic zreszta jak 3 miechy bez smoka przetrwalam to teraz juz tylko lepiej bedzie wiec po co uczyc?jedyny dla mnie problem to ze Zuzka raczki do buzi pcha.

my tez mamy paczke znajomych widzimy sie przewaznie co drugi weekend oprucz nas jesczze jedna para ma dziecko a we wrzesniu im sie drugie urodzi.fajnie sie tak wyrwac do znajomych pogadac is ie wyluzowac troche :)

gaguka super ze wszystkie badania wyszly ok i torbiele sie wchlonely :kiss: jak odsapnelas to zagladaj teraz czesciej :lol:
no i oczywiscie zazdroszcze tego spania

kociaczek sukienka wydaje sie fajna(nie widac dokladnie bo siedzisz) a zdjecie w stroju ze chrztu zrob teraz i tez bedzie ok :blink:
my wlansie zanim ja przebralismy to z kazdym zrobilismy jej zdjecie:)
co do ksiezy to tez niezbyt dobre mam zdanie o nich aleszkoda slow
szatke do chrztu mam jeszcze po mnie hcyba:P JUlka tez ja miala i Zuzi tez ja dam a swiece ojciec chrzestny kupuje ubrac niby powinna chrzestna ale teraz czesto rodzicie ubieraja bo jednak te ciuszki sa rogie i kazdemu cos innego sie podoba mi np nei podobaja sie typowo ubranka do chrztu Zuzia na chrzcie bedzie juz duza i ubiore jej biala sukieneczke jakas ladniejsza ale nie taka falbaniasta

http

]

11 lata 2 tygodni temu #856592 przez kasiek21
wróciłam od ginekologa i jestem zła jak nie wiem... ogólnie wszystko jest w pożądku, ale poprosiłam o tabletki anty i mówię że brałam stediril 30 (chociaż tak naprawdę nie brałam ale słyszałam że sa bardzo dobre no i refundowane...) to lekarz stwierdził że takich on nie wypisuje, i dał jakieś które dopiero wyszły na rynek i 1 opakowanie kosztuje 40 zł... te stediril mała bardzo dobra opinię... pomoc żadnych skutków uboczny... a więc się wkurzylam tak na maxa... i zapisałam się do innego ginekologa :-D całe szczęście że długo czekac na wizytę nie muszę,
bo dziś się rejstrowalam a w środę na 15.45 już mam wizytę.. a więc raz dwa :-) no i mam nadzieję że dostanę te tabletki które chce...

11 lata 2 tygodni temu #856605 przez MoNiaaa
kurka ja nie bylam u gina i nawet nie mamjak sie wybrac :huh:
ale tabletek nie potrzebuje u mnie by nie zadzialaly bo mam problem z pamietaniem o braniu tabletek :blush: u nas tylko prezerwatywa wchodzi w gre

dzieczyny w co ubieracie maluchy na polko? dalej kombinezon i zimowa czapka? jak byly te cieplejsze dni? ja juz sie na kurtke przerzucilam ale nie wiem co z czapka narazie dalej zimowa zakladam.macie juz jakies wiosenne czapki pochwalcie sie:)
w tamtym roku w pepcko byly hcybatakie superowe zapki ze sowa ale teraz pewnie ich nie bedzie:(

http

]

11 lata 2 tygodni temu #856613 przez remiśleoś
Gaguka dobre wiesci po tych wszystkich badaniach.i super ze juz macie tak uregulowane spanie.u nas bywa roznie.raz jest fajnie a za dwa dni wszystko rozsypane.w sumie to troche mojej winy bo chce duzo czasu poswiecic Remikowi a zeby zrobic rutynowy dzien to czasu trzeba .musze to jakos przemyslec.
Kociaczek sukienka moim zdaniem ok.ja bede miala spodnice i koszule lub elegancka bluzke bo cycka trzeba jkos wyciagnac.my chrzcimy w niedziele wielkanocna.i jednak w domu, bo maz sie uparl ze fajnie jak rodzina cala w swieta u nas sie spotka.wdumie to bedzie 14 osob.tylko zastawe mam na 12 i 2 talerze od innego kompletu wezme,albo mniej wiecej na pol podziele .sama nie wiem zeby ladnie wygladalo.jakies stroiki swiateczne na stol jiz mam z zeszlego roku miejsca do siedzenia jest spokojnie wiec w sumie to moze i maz ma racje.
Monia wpuszczaj jednym a drugim uchem wypuszczaj to gadanie tesciowej bo oszalejesz;) mleko mamy jsst najlepsze.jak tak Ci gada to powiedz ze lekarz Cie chwalil ostatnio za to kamienie bo to najlepsze co mozesz teraz dziecku dac, moze troche zamilknie;)

Kasiek ja kiedys bralm yaz tez drogie ale super byly.kosztowaly chyba 38 zl.
Mirka ale masz swietne noce.ja marze zeby tak za 4 miesiace bylo to bede szczesliwa.

11 lata 2 tygodni temu #856658 przez krecia88
Piszecie ze nie budzicie w nocy, a ja ciagle budze. Moze nie co 3h ale jednak budze...

Ja na spacery zakladam komplet polarowy a czapeczke taka bawelniana wiazaną. Mam dwie wiosenne ale Jula nie lubi czapek i zawsze sobie sciaga. W zimie zakladalam z reguly dwie bo tak krecila glowa ze sobie sciagala

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #856694 przez Anitulka
Ja ubieram kombinezonik misia, cos jak na zdjeciu kreci, tylko futro dluzsze. A czapeczke taka pośrednia, nie jest tak gruba jak zimowa ale tez daleko jej do bawełnianej.

Tez nie wybudzam małej do karmienia, jak zgłodnieje to sie sama budzi. Co ktoras noc przesypia cala, ale zazwyczaj budzi sie kolo 3 i po karmieniu znowu w kimono :)

Kociaczek, synys taki już duzy. Czekamy na fotke w odswietnym stroju ;)

11 lata 2 tygodni temu #856707 przez MoNiaaa
a mi sie wydawalo ze dresik to za cienko bedzie:P dobrze sie czasem doradzic kogos :blink:
a czapeczki wlasnie nie mamy takiejposredniej muszeczegos poszukac

Jula slodziak :kiss:

ja to bym chciala miec taki problem czy wybudzac czy nie :blink:

http

]

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #856721 przez Dorciaition
Cześc Dziewczyny.

Ostatnio sie nie odzywałam, bo Lenka chora, wiec z dwiema w domu jest co robić, tym bardziej, że Lenka do spokojnych dzieci nie należy ;)
Jutro myśle, że pójdzie już do przedszkola, choć nie chce, wiec pewnie będzie jutro płacz :/

Monia dzięki za pamieć. Widziałam, że wspomniałaś o mnie :kiss:

Blanka jest mega grzeczna. W nocy budzi się raz.
W sobotę mamy chrzciny, wiec jestem cała podekstycowana. ;)

Dzieciaczki widziałam- cudowne :)

My Blankę ubieramy w cieniutki polarkowy kombinezon.

Co do anty to mam Azalię, ale u gina jeszcze nie byłam :/ Czas pojechać :/

Aaa, dziewczyny, czy do becikowane jest potrzebne zaświadczenie od gina??

Gaguka cudownie, że już wszystko dobrze!

Kociaczek sukienki za bardzo nie widać, ale z tego co jeszcze widać to jest w wzór- pepitkę, a w tej chwili jest na modzie :)

Przepraszam ,że tak krótko. PEwnie jak Lenia pójdzie do przedszkola i będziemy już po chrzcinach to więcej będę wpadać.

Pozdrawiam

Alanek[*] :(

11 lata 2 tygodni temu #856737 przez MoNiaaa
Dorcia do becikowego musisz miec zasw. od gina.
mi dzis wlasnie przyszla decyzja o becikowym i rodzinnym NARESZCIE!! :)

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka