BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 8 miesiąc temu #716293 przez wola82
Tak Kasiu to sa obliczenia statystyczne. NT wynosi 2,10 mm, a dlugosci noska nie mam, ale jutro dzwonie do lekarza, bo mimo jego urlopu jest godz dziennie dla swoich pacjentek. Ale ja chyba sie nie zdecyduje na amniopunkcje, musze sie z tym przespac.

Ja bym juz tak chciala byc w Polsce jak najdalej od tego wszystkiego,potrzebuje zmiany otoczenia i spokoju.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #716320 przez kasiek21
wola
kochanie, przyziernosc jest jak najbardziej w porzadku, moglabys sie martwic jesli bylo by 3 lub powyzej, dopiero wtedy jest czym sie martwic :-* lekarz napewno cie uspokoi. a tak w ogole to ile masz lat? mlodziutka pewnie jestes tak jak my tu wszystkie wiec nie masz co sie martwic, a poza tym masz slicznego synka i to zdrowego, a wiec nie martw sie mordeczko nasza :-*

a ja leze, ogladam mecz :-) lechia gdansk - FC barcelona
mialam nadzieje ze moze szwagier moj zagra, ale jeszcze nic straconego, moze w 2 polowie :-)

11 lata 8 miesiąc temu #716333 przez aska27
Wola będzie dobrze,chociaz rozumiem Twoje nerwy.

Zostawię Wam link do ciekawej strony:
gorny.edu.pl/imiona/

spac mi się chce,a czekam na meza,echh :dry: nie wiem czy dam radę!

Dziewczyny kiedy planujecie kupować ciuszki i inne rzeczy dla maleństwa? Czy moze juz zbieracie?
Pamiętam,ze w pierwszej ciązy zaczęłam szykować w 6 miesiącu i tak pomalutku uzbierałam co potrzebne,bo trzeba przyznać,ze wydatek spory. Teraz mam duzo ciuszków po synku,ale co z tego,jak to letnie- lipcowe dziecko, cześć z nich w ogóle się nie przyda.

11 lata 8 miesiąc temu #716344 przez kasiek21
asiu
ja nie wydalam jeszcze ani grosza a mam juz wozek, kolyske, wanienke, i cala torbe z ikei ciuszkow:-D a zaczne kompletowac nie wiem kiedy heh.
pewnie wtedy kiedy siostra znajdzie chwile :-D

11 lata 8 miesiąc temu #716359 przez aska27
No właśnie bo róznie do tego niektórzy podchodzą. Ja uważam ,ze fajniej wcześniej przygotować się, ciuszki trzeba wyprać, uprasować, sprawdzić co jest,czego brakuje. Moja kuzynka nie kupiła nic do czasu gdy dziecko było juz na świecie, bo nie wolno. Potem jak urodziła to jej mąz biegł i szukał ciuszków, teściowa prała, szykowała. "Trochę" nerwów i zamieszania wg mnie.

Kasiu Ty to już prawie gotowa :) super i miło gdy ktoś pamięta,coś podaruje.

11 lata 8 miesiąc temu #716365 przez kasiek21
pewnie ze milo. zawsze jakas pomoc,a wiadome wozek i lozeczko najdrozsze. mama moja juz odklada pieniazki na pampersy hehe.
a wlasnie, co myslicie o pampersach typu dada czy inne tansze niz te pampers. ?? jakie jest wasze zdanie?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #716376 przez aska27
Kasiu u nas od początku były pieluszki Pampers, nie kombinowałam.
Teraz oduczam małego siusiania to pokusiłam się o tą Dadę i moja opinia jest taka: nie ma porównania co do Pampersów i nie planuje wiecej ich kupić....ale ludzie kupują,bo są tańsze.
Mi w Pampkach podobał się nawet zapach hehehe no i nigdy nie miał problemów z pupcią.
jak urodzi się dzidziuś znowu do nich wrócę.

aach na początku dostałam dwie paki Haggisów, podobne do Dady,ciut lepsze.

11 lata 8 miesiąc temu #716407 przez wola82
Kasiek u mie 31 w maju skonczone.

Ja tez júz w sumie wszystko mam dla malenstwa, a co do pieluszek to uzywalam od poczatku pampersow, a pozniej jak sprobowalam wlasnie dada to bylam z nich bardzo zadowolona i Lukas nie mial po nich odparzen ani nic. I kto tylko jechal ze znajomych do polski to kupowali mi zapas. A Huggies czy Happy nigdy nie kupie nie podeszly wogole. A co do kosmetykow to u nas sprawdzily sie te z Nivea i do tej pory uzywamy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #716446 przez kasiek21
kurcze bo mnie wlasnie przeraza ta cena pampersow eh. w sumie jakby nie patrzec to biedronkowa dada tez jest produkowana przez pampers a jest w sumie tansza i wlasnie znam dosc sporo osob ktore sa z dady zadowolone ale i tez takie ktore jak asia uzyly raz i nigdy wiecej níe kupia. i dlatego tak wlasnie wypytuje :-)
mam tez kuzynke ktora rodzila jakies 3 lata temu i leciala na tetrze od samego poczatku :-D

11 lata 8 miesiąc temu #716466 przez w.monia
wola spokojnie kochana :) porozmawiaj z lekarzem i zobaczysz :* wszystko będzie w porządku.

Kochane u mnie ubranek a ubranek bo się babcia opanować nie może, ale cóż przecież jej nie zabronię zakupów. :silly: Wózka, łóżeczka i pozostałych rzeczy nie mamy jeszcze a to dlatego, że przyjście na świat naszego malucha wiąże się z koniecznością przemeblowania kawalerki a to nie lada wyzwanie, dlatego póki co wstrzymujemy się z zakupami. Mojego męża i tak nie ma, więc sama się tego nie podejmę :)

Co do pieluszek to się okaże. Ile mamuś tyle opinie, znam takich co jak zaczęli kupować Dadę i dziecku nic nie było to kupowali je cały czas, ale znam również takich co używali tylko Pamersów.

Ja Was kochane pozdrawiam z pracy i życzę miłego, spokojnego i przyjemnego dnia :)

11 lata 8 miesiąc temu #716480 przez missyy
dzień dobry :))

Wola nie denerwuj się, z tego co zrozumiałam to zagrożenie wystąpienia wad, a nie że faktycznie występują, także poczekaj, poradź się lekarza i bądź dobrej mysli. :kiss:
Mam znajomą, której maluch miał jeszcze wyższa przezierność karkową, jeszcze wyższe zagrożenie i stwierdzono początkowo brak noska, okazało się poźniej, że nosek się pojawił. Urodziła zdrowe dziecko.

A co do wątku wyprawki. Podobnie jak Kasik dostanę część rzeczy po chłopaku. Szczerze, już dawno leżą w oznaczone w kartonach na strychu, jak mały wyrósł, to siora przywiozła mi wszystko, żeby jej nie zalegało. Także jest i śliczna kołyska :) Wózek też, oprócz tego teście mają mi fundnąć wózek. Także oki. Coś zawsze się zaoszczędzi i dla maleństwa zacznę pokoik urządzać :cheer: :cheer:

A jak będzie dziewczynka, to się nie obrazę :kiss: :lol: , będę szczęśliwa mogąc wybierać w tych ciuszkach. Tyle jest ślicznych śpioszków i bodziaków dla dziewczynek, że będę w raju :lol: :lol:
A co do pieluch, to pewnie też wypróbuje Pampersy, co prawda siora używała Huggisów i wydawały się ok. Jak co zawsze można się wybrać do Reala albo Carrefour, czyhać na promocję i kupować Pampersy w tych kartonach po 150 pieluch :lol: :lol:
Nie zapomne jak kiedyś jakaś para przyjechała do sklepu tylko po pieluchy bo były w promocji, zapoakowali cały wózek (z 4-5 kartonów) i jaaaazdaa!!! Jaki śmieszny widok jak nie mogli sobie z nimi potem poradzić na parkingu i do auta wpakować heheehh :lol: :lol:
Więc Dziewczyny z nami będzie to samo :) :)

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #716678 przez aska27
Jej, dziewczyny,ale dziś się fatalnie czuję :P paskudnie wręcz! :dry:
Denerwuję się już przed badaniem,a to dopiero za tydzień.
Byłam w laboratorium zrobić badania, rachunek: 180zł! :cheer:
Jak mi powiedziała cenę to chwilę siedziałam bez ruchu i kalkulowałam czy dobrze usłyszałam 80 czy 180!

Kasiu Pampersy zawsze kupuję w promocji, tak jak Missyy napisała większą ilośc na potem.
Pampers i Dada różnią się, kup sobie po jednej paczce i od razu zobaczysz równicę,ale rzeczywiście ludzie kupują, bo w dzisiejszych czasach wszystko jest mega drogie,szczególnie dla dzieci.
Co do kosmetyków to uwielbiam Ollian i polecam z całego serca, nawet sama lubię się w nim kąpać :silly: Emolium tez stosowaliśmy tez ok.
jak Mikołaj skończył rok,zaczęłam używać kosmetyków Johnson,ale tylko te z lawendą, piękny zapach! www.johnsonsbaby.com.pl/bedtime,bedtime-products.html

11 lata 8 miesiąc temu #716715 przez w.monia
... mam dzisiaj dość... łapie jakiegoś doła i najchętniej to popłakałabym się ... :(

11 lata 8 miesiąc temu #716716 przez aisod
Hejka!

Wola a co do tego badania, jeśli by wykazało, że może być dzidziuś chory to lekarz będzie mu mógł jakoś pomóc? Żeby np. się nie urodziło z tym zespołem Downa? Pewnie nie, więc ja bym tej amnio.. coś tam, nie robiła :P W poprzedniej ciąży nie robiłam nawet pomiarów tego karczku, bo stwierdziłam, że jedyną rzeczą, która może wyjść z tego badania, to nerwy, że dziecko może być chore. Dla mnie najważniejsze jest to drugie badanie ważne. To przy USG półówkowym, bo tam faktycznie sprawdza się takie rzeczy, które można jeszcze "naprawić". Zrobisz jak uważasz, ale ja myślę, że będzie wszystko w porządku, a grupa ryzyka to tylko statystyczne dane i nic więcej. Tym bardziej, że masz już zdrowego synka, to teraz też musi być dobrze :)

Co do pieluch to ja używam Dady i sobie je chwalę. Przerobiłam dużo pieluch po drodze ;)
Huggiesy w naszym przypadku i też w kilku innych przypadkach mam chłopaków się nie sprawdziły, przeciakały niestety, koleżanka ma córeczkę i sobie chwaliła,
Pampersy active baby- spoko, ale właśnie trzeba polować na promocję, co akurat mi przeszkadzało ;)
Pampers sleep and play- nie polecam, cienkie, szybko się napełniały i przelewały, no i mojego małego uczuliły i to bardzo...
Babydream- podobne trochę do Dady, tylko gorsza dostępność, bo na 5 biedronek w mieście, tylko dwa Rossmany :P
Fitti- pieluchy też biedronkowe, nigdy przenigdy ich nie kupujcie ;) Może i chłonne, ale twarde, niewygodne, w ogóle nieprzewiewne i tylko na szczupłe dziecko (mojego kloca ciężko było w to zapiąć)
Happy- z braku laku i kit dobry
więcej chyba nie pamiętam, ale coś jeszcze mieliśmy...

Asia też uważam, że lepiej mieć wszystko przygotowane, ale nie, żeby nie przesadzić z czasem :P Miałąm koleżankę, która zaczęła ciuszki szykować właśnie koło 3 miesiąca i jak się dziecko urodziło, wszystko musiała prać i prasować od nowa :D Także spieszyć się nie ma co. Ja zaczęłam na dwa miesiące przed.Robiłam jedno pranie na tydzień i spokojnie się wyrobiłam.
Co do ciuszków, to też mam po młodym, ale muszę je przesegregować, na szczęście dzieciaczki będą z podobnego okresu roku (Michał jest z marca) także raczej część się przyda. Łóżko to musimy kupić, ale już dla starszaka ;) Wózek jest, wanienka itp też. Kosmetyki też używałyśmy Nivei tak jak i Wola i do tej pory używamy :)
Dla pierwszorazowych mam, taka mała rada nie kupujcie dużo ciuszków w najmniejszych rozmiarach, Michał mi pochodził w nich około 2 tygodni ;P Lepiej zainwestować w rozmiary 62-68, bo najwyżej podwinięcie rękawki, czy nogawki. Jeszcze rada co do wózka, jeśli któraś będzie kupować wózek 3 w 1, to sprawdźcie jaka jest długość gondoli, bo u nas na marcówkach mamy miały problemy, bo dzieci w 3 miesiącu już się do gondolek nie mieściły i woziły dzieci w spacerówkach rozłożonych na płasko...
Jak mi się coś jeszcze przypomni, a będziecie zainteresowane to napiszę ;)

Monia, ja mam podobny problem, jak się z organizować ;) Mieszkam w domu, ale mam tylko jeden pokój, więc też będę się gimnastykować, jak się zmieścić z nowymi meblami ;)

Jutro mam wizytę, więc może w końcu dowiem się kiedy ten "potworek" będzie mógł wyjść ;) Już się doczekać nie mogę :)

11 lata 8 miesiąc temu #716752 przez Monia_T
Cześć Mamusie :)

Czy któraś z Was nie planuje może zakupu wstawki do spodni?
Mam do sprzedania nową wstawkę z bawełny organicznej w kolorze granatowym CARRIWELL FLEXI BELT
Tak to wygląda www.babymama.pl/Wstawka-ciazowa-do-paska...Flexi-Belt-p277.html

Z pewnością przydatny gadżet, można nosić długo ulubione spodnie :laugh: Ja wygrałam go w konkursie, a już od prawie 6 miesięcy moje maleństwo jest na świecie :)
Opakowanie oryginalnie zamknięte.
W sklepie kosztuje ok 85zł z przesyłką, ja sprzedam za 40zł + 8zł na list polecony lub 4zł na list zwykły, kupię coś za to córci, po co ma leżeć.

Zapraszam do kontakt na PRIV.

Pozdrawiam i spokojnego noszenia brzuszków życzę :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka