- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Ja bym juz tak chciala byc w Polsce jak najdalej od tego wszystkiego,potrzebuje zmiany otoczenia i spokoju.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
kochanie, przyziernosc jest jak najbardziej w porzadku, moglabys sie martwic jesli bylo by 3 lub powyzej, dopiero wtedy jest czym sie martwic :-* lekarz napewno cie uspokoi. a tak w ogole to ile masz lat? mlodziutka pewnie jestes tak jak my tu wszystkie wiec nie masz co sie martwic, a poza tym masz slicznego synka i to zdrowego, a wiec nie martw sie mordeczko nasza :-*
a ja leze, ogladam mecz

mialam nadzieje ze moze szwagier moj zagra, ale jeszcze nic straconego, moze w 2 polowie

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Zostawię Wam link do ciekawej strony:
gorny.edu.pl/imiona/
spac mi się chce,a czekam na meza,echh

Dziewczyny kiedy planujecie kupować ciuszki i inne rzeczy dla maleństwa? Czy moze juz zbieracie?
Pamiętam,ze w pierwszej ciązy zaczęłam szykować w 6 miesiącu i tak pomalutku uzbierałam co potrzebne,bo trzeba przyznać,ze wydatek spory. Teraz mam duzo ciuszków po synku,ale co z tego,jak to letnie- lipcowe dziecko, cześć z nich w ogóle się nie przyda.
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja nie wydalam jeszcze ani grosza a mam juz wozek, kolyske, wanienke, i cala torbe z ikei ciuszkow:-D a zaczne kompletowac nie wiem kiedy heh.
pewnie wtedy kiedy siostra znajdzie chwile :-D
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kasiu Ty to już prawie gotowa

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a wlasnie, co myslicie o pampersach typu dada czy inne tansze niz te pampers. ?? jakie jest wasze zdanie?
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Teraz oduczam małego siusiania to pokusiłam się o tą Dadę i moja opinia jest taka: nie ma porównania co do Pampersów i nie planuje wiecej ich kupić....ale ludzie kupują,bo są tańsze.
Mi w Pampkach podobał się nawet zapach hehehe no i nigdy nie miał problemów z pupcią.
jak urodzi się dzidziuś znowu do nich wrócę.
aach na początku dostałam dwie paki Haggisów, podobne do Dady,ciut lepsze.
- wola82
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Ja tez júz w sumie wszystko mam dla malenstwa, a co do pieluszek to uzywalam od poczatku pampersow, a pozniej jak sprobowalam wlasnie dada to bylam z nich bardzo zadowolona i Lukas nie mial po nich odparzen ani nic. I kto tylko jechal ze znajomych do polski to kupowali mi zapas. A Huggies czy Happy nigdy nie kupie nie podeszly wogole. A co do kosmetykow to u nas sprawdzily sie te z Nivea i do tej pory uzywamy.
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

mam tez kuzynke ktora rodzila jakies 3 lata temu i leciala na tetrze od samego poczatku :-D
- w.monia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- ... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz ...

Kochane u mnie ubranek a ubranek bo się babcia opanować nie może, ale cóż przecież jej nie zabronię zakupów.

Co do pieluszek to się okaże. Ile mamuś tyle opinie, znam takich co jak zaczęli kupować Dadę i dziecku nic nie było to kupowali je cały czas, ale znam również takich co używali tylko Pamersów.
Ja Was kochane pozdrawiam z pracy i życzę miłego, spokojnego i przyjemnego dnia

- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Wola nie denerwuj się, z tego co zrozumiałam to zagrożenie wystąpienia wad, a nie że faktycznie występują, także poczekaj, poradź się lekarza i bądź dobrej mysli.

Mam znajomą, której maluch miał jeszcze wyższa przezierność karkową, jeszcze wyższe zagrożenie i stwierdzono początkowo brak noska, okazało się poźniej, że nosek się pojawił. Urodziła zdrowe dziecko.
A co do wątku wyprawki. Podobnie jak Kasik dostanę część rzeczy po chłopaku. Szczerze, już dawno leżą w oznaczone w kartonach na strychu, jak mały wyrósł, to siora przywiozła mi wszystko, żeby jej nie zalegało. Także jest i śliczna kołyska

A jak będzie dziewczynka, to się nie obrazę

A co do pieluch, to pewnie też wypróbuje Pampersy, co prawda siora używała Huggisów i wydawały się ok. Jak co zawsze można się wybrać do Reala albo Carrefour, czyhać na promocję i kupować Pampersy w tych kartonach po 150 pieluch

Nie zapomne jak kiedyś jakaś para przyjechała do sklepu tylko po pieluchy bo były w promocji, zapoakowali cały wózek (z 4-5 kartonów) i jaaaazdaa!!! Jaki śmieszny widok jak nie mogli sobie z nimi potem poradzić na parkingu i do auta wpakować heheehh

Więc Dziewczyny z nami będzie to samo

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Denerwuję się już przed badaniem,a to dopiero za tydzień.
Byłam w laboratorium zrobić badania, rachunek: 180zł!

Jak mi powiedziała cenę to chwilę siedziałam bez ruchu i kalkulowałam czy dobrze usłyszałam 80 czy 180!
Kasiu Pampersy zawsze kupuję w promocji, tak jak Missyy napisała większą ilośc na potem.
Pampers i Dada różnią się, kup sobie po jednej paczce i od razu zobaczysz równicę,ale rzeczywiście ludzie kupują, bo w dzisiejszych czasach wszystko jest mega drogie,szczególnie dla dzieci.
Co do kosmetyków to uwielbiam Ollian i polecam z całego serca, nawet sama lubię się w nim kąpać

jak Mikołaj skończył rok,zaczęłam używać kosmetyków Johnson,ale tylko te z lawendą, piękny zapach! www.johnsonsbaby.com.pl/bedtime,bedtime-products.html
- w.monia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- ... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz ...
- aisod
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Wola a co do tego badania, jeśli by wykazało, że może być dzidziuś chory to lekarz będzie mu mógł jakoś pomóc? Żeby np. się nie urodziło z tym zespołem Downa? Pewnie nie, więc ja bym tej amnio.. coś tam, nie robiła

Co do pieluch to ja używam Dady i sobie je chwalę. Przerobiłam dużo pieluch po drodze

Huggiesy w naszym przypadku i też w kilku innych przypadkach mam chłopaków się nie sprawdziły, przeciakały niestety, koleżanka ma córeczkę i sobie chwaliła,
Pampersy active baby- spoko, ale właśnie trzeba polować na promocję, co akurat mi przeszkadzało

Pampers sleep and play- nie polecam, cienkie, szybko się napełniały i przelewały, no i mojego małego uczuliły i to bardzo...
Babydream- podobne trochę do Dady, tylko gorsza dostępność, bo na 5 biedronek w mieście, tylko dwa Rossmany

Fitti- pieluchy też biedronkowe, nigdy przenigdy ich nie kupujcie

Happy- z braku laku i kit dobry
więcej chyba nie pamiętam, ale coś jeszcze mieliśmy...
Asia też uważam, że lepiej mieć wszystko przygotowane, ale nie, żeby nie przesadzić z czasem

Co do ciuszków, to też mam po młodym, ale muszę je przesegregować, na szczęście dzieciaczki będą z podobnego okresu roku (Michał jest z marca) także raczej część się przyda. Łóżko to musimy kupić, ale już dla starszaka

Dla pierwszorazowych mam, taka mała rada nie kupujcie dużo ciuszków w najmniejszych rozmiarach, Michał mi pochodził w nich około 2 tygodni ;P Lepiej zainwestować w rozmiary 62-68, bo najwyżej podwinięcie rękawki, czy nogawki. Jeszcze rada co do wózka, jeśli któraś będzie kupować wózek 3 w 1, to sprawdźcie jaka jest długość gondoli, bo u nas na marcówkach mamy miały problemy, bo dzieci w 3 miesiącu już się do gondolek nie mieściły i woziły dzieci w spacerówkach rozłożonych na płasko...
Jak mi się coś jeszcze przypomni, a będziecie zainteresowane to napiszę

Monia, ja mam podobny problem, jak się z organizować

Jutro mam wizytę, więc może w końcu dowiem się kiedy ten "potworek" będzie mógł wyjść

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Czy któraś z Was nie planuje może zakupu wstawki do spodni?
Mam do sprzedania nową wstawkę z bawełny organicznej w kolorze granatowym CARRIWELL FLEXI BELT
Tak to wygląda www.babymama.pl/Wstawka-ciazowa-do-paska...Flexi-Belt-p277.html
Z pewnością przydatny gadżet, można nosić długo ulubione spodnie

Opakowanie oryginalnie zamknięte.
W sklepie kosztuje ok 85zł z przesyłką, ja sprzedam za 40zł + 8zł na list polecony lub 4zł na list zwykły, kupię coś za to córci, po co ma leżeć.
Zapraszam do kontakt na PRIV.
Pozdrawiam i spokojnego noszenia brzuszków życzę