BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 4 miesiąc temu #716757 przez mariczka
wola82 napisał:

mariczka napisał:

Wola a jaka masz grupe krwi i twoj maz??

Obydwoje mamy A+.
Tez caly czas mysle zeby prywatnie sie wybrac i powtorzyc badanie.

My tez z mezem oboje mamy A+ kurde tez sie boje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #716759 przez wola82
Hej, rozmawialam z moim lekarzem i z doktorka w szpitalu obydwoje sa za tym zebym to zrobila. Juz za sama amniopunkcje i tak jestem potepiona przez rodzine, bo dla wielu amniopunkcja=aborcja, a ja i tak nie wiem czy dobrze robie.
Aisod przy wadach serca i jakichs tam innych moga juz leczyc dziecko w brzuchu, ale zespol downa, chyba nie. Nie no musi byc dobrze, przeciez to jest niemozliwe, zeby cos bylo nie tak.

A tak poza tym we wiedniu calkiem inaczej do tego podchodza niz w Polsce, a pomiar tego karczku niestety jest obowiazkowy.

To jest stres i nerwy i do tego jutro jedziemy do Polski ale jak bede slyszala z lewej i sprawej strony o tym to nie wytrzymam. Bardzo zle sie czuje psychicznie i plakac mi sie chce i nie zycze tego nikomu...

11 lata 4 miesiąc temu #716829 przez kasiek21
wolu kochanie wszystko bedzie dobrze :-* mniej stresow, wiecej radosci zycze :-*

a ja dzis na obiad jem... kapuste kiszona :-D mmniam :-)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716838 przez missyy
a za mną też coś chodzi, tylko nie umiem rozkminić co :silly:
TYLKO CO :ohmy:

Ciężko ostatnio z moim apetytem, mało jem, nic mi nie smakuje. chyba, ze jakas zachcianka ;)

Kasik, kapuchę też należy do moich zachcianek. Zwłaszcza z marchewką i posypana trochę cukrem

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

11 lata 4 miesiąc temu #716867 przez Miliaa
Wola82

Wiola oczywiście, że będzie dobrze <przytul> Wiem, że się stresujesz i żadne słowa nie są w stanie Cię pocieszyć, ale pamiętaj, że jesteśmy z Toba i trzymamy za Was kciuki. Tak samo jak Kasiek21 życzę Ci mniej smutków.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716881 przez aska27
w.monia napisał:

... mam dzisiaj dość... łapie jakiegoś doła i najchętniej to popłakałabym się ... :(

Monia przytulam! Nie smutaj się, jeszcze tylko ok 7 miesięcy ;)

aisod zgadzam się z Tobą w 100% co do ciuszków, nie kupujcie za małych!!! Mimo,ze w sklepie namawiają.
W wózkach wazna jest faktycznie wilkośc gondoli i koła.. no i amortyzatory,w sztywnych dziecko podskakuje,bez sesnu. Najlepiej popytać znajomych, iść do sklepu "pomacac".

Monia aisod my swoje mieskzanie wynajmujemy,mieszkamy tymczasowo u tesciów, mamy jedną sypialnię, musimy dokupić łózko dla Mikusia :cheer:

Wola ja się w tych badaniach nie orientuję, ale trzymam kciuki, bądz dobrej mysli!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716890 przez aska27
ach jeszcze informacja,
jesli macie ciuszki,zabawki, sprzęty po dzieciach i chcecie się pozbyć,albo szukacie nowych to mam grupę na fb, od dawna do której zapraszam.
Jak urodziłam Mikołaja to naszedł mnie pomysł,zeby gdzies to sprzedac,bo miejsca na gromadzenie brak i utworzyłam tą grupę! Potem zaczęły powstawac inne grupy, wg mnie super pomysł.
Podam linki,moze któras z Was skorzysta,jak coś będzie nie jasne pytajcie.
www.facebook.com/groups/301308466592736/
www.facebook.com/groups/323024251157063/

i grupa pogaduchowa:
www.facebook.com/groups/317415145027919/

Spać mi się chce ... i tak w kółko :)

11 lata 4 miesiąc temu #716931 przez Marudka
Dziewczynki pojawia się Wam już brzuszek?
Bo u mnie rodzinka zaczyna zauważać, że coś mi powoli odstaje :) a i mi już nie spi się wygodnie na brzuchu, próbuje przestawic się na spanie na boku chociaz najbardziej lubie wlasnie na brzuszku :(

11 lata 4 miesiąc temu #717039 przez kasiek21
kobitki me czy ktoras z was przy badaniach krwi teraz miala takie badanie jak HBs Ag ??? z tego co wyczytalam to badanie te robi sie dopiero w ok 37 tc i jest to badanie na zoltaczke wszczepiona (nigdy nie mialam zadnego zabiegu, operacji ani transfuzji krwi a poza tym jestem honorowym dawca o czym moja babeczka wie) czy to juz teraz jez jest wymagane jak grupa krwi czy to wymysl mojej gin?? tyle tych badan ze pogubic sie mozna,eh masakra.

11 lata 4 miesiąc temu #717047 przez Miliaa
Marudka

Mój mąż twierdzi, że brzuch trochę mi się zaokrąglił. Chociaż to chyba mało możliwe w 11 tygodniu ;) Cały życie narzekałam na niską wagę (46 kg), więc teraz jak wchodze na wagę i widzę prawie 48 kg to duma mnie rozpiera :P

A co do spania też uwielbiam zasypiać na brzuchu i ciężko mi się przyzwyczaić. Zastanawiam się na zakupem poduszki dla kobiet w ciąży. Myślicie, że to dobry pomysł?

11 lata 4 miesiąc temu #717072 przez w.monia
kasiek21 kochana ja robiłam HBS antygen na ostatnich badaniach, więc to chyba nie wymysł. Zobaczymy czy dziewczyny też miały :)

Mój maż też twierdzi, że brzuszek okrąglejszy, a że widzimy się tylko w weekend, więc chyba łatwiej mu to ocenić :D

Jakieś straszne to dzisiejsze popołudnie było, jakiegoś doła złapałam, popłakałam, wszystko było problemem... no normalnie masakra... oby takich chwil jak najmniej. Pozytywny aspekt jest taki, że dobrze, że męża w domu nie ma, bo jeszcze chłopu by się dostało bez powodu... :laugh: no cóż taki to nasz słodki urok :woohoo:

aska27 dziękuję :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #717089 przez aska27
Marudka napisał:

Dziewczynki pojawia się Wam już brzuszek?
Bo u mnie rodzinka zaczyna zauważać, że coś mi powoli odstaje :) a i mi już nie spi się wygodnie na brzuchu, próbuje przestawic się na spanie na boku chociaz najbardziej lubie wlasnie na brzuszku :(

Marudka ja mam brzuszek ogromniasty, spróbuję jutro zrobić zdjecie na potwierdzenie. W pierwszejciązy taki miałam chyba w 5 miesiacu :cheer:

Kasiu badania dopiero się zaczęły :blink: i to poczatek. Faktycznie duzo tego, ale skoro trzeba.

11 lata 4 miesiąc temu #717096 przez Moni@
Witajcie dziewczyny. Przegladałam fora od trzech miesięcy i zabrać się nie mogłam by się przywitać.
Okropnie się czuje w tej ciąży, mdłości i ból głowy mam codziennie :-(

Jestem w 14tc. To mój trzeci maluszek. :-)

11 lata 4 miesiąc temu #717159 przez kasiek21
witam sie z wami kobitki z rana :-)

co do brzuszka, to jakis tam mam hehe :-)

pytalam o te badanie tez na innym forum, i tam dziewczyny wlasnie mowia ze to badanie robi sie w ktorejs ciazy i wlasnie w okreslonym wieku. eh, tak troche dziwnie,ale ok, cale szczescie ze nie musza za to placic.

monia@
witaj wsrod nas pieknie zaokraglajacych sie :-) fajnie ze do nas dolaczylas. :-) pewnie widzialas tabelke nasza sliczna, skonstruowana przez asie :-D napisz pare slowek o sobie i malenstwie (jesli masz ochote:-) ) a sia napewno tez cie tam umiesci. (tabelka jakby co jest do podgladu nad suwaczkie aska27 )

dziewczyny, dramat!! tak mnie wczoraj wieczorem glowa bola ze myslalam ze umre, nawet telewizor mi przeszkadzal, i o to wlasnie zrobilam awanture mojemu i sie poplakalam...
a do tego te sen...
snilo mi sie ze bylam u mamy, i nagle niby ja zaczelam rodzic ale to mama zrobila sobie cesarke i wyjela od siebie z brzucha moja corke!! ale jaka wielka ona byla, juz nawet umiala chodzic, a ja nie mialam dla niej nic ani ciuchow ani lozka!!!
a potem ze bylam gdzies na jakiejs wiosce, czekalam na pociag i ukradl mi ktos portwel i telefon, i nikt z ludzi nie dal zadzwonic na policje!! bo twierdzili ze to moj wymysl i nikt tego nie zrobil. i byl tam tez ten chlopak ktory to ukradl, i mimo tego nie ze ja wiedzialam ze to on to nie oddal mi :-(

11 lata 4 miesiąc temu #717243 przez Paula525252
Hej dziewczynki. Co do ubranej to ja będę miała bardzo dużo po siostrze bo ma 9 m- c corcie wózek też będę miała tylko potem fajna spacerowke sobie kupię bo z tego wózka średnia jest. A spacerowka to bedzie na długo.... Ubranka będą dobre zarówno dla chłopca jak i dziewczynki, bo siostra prawie di końca ciąży nie wiedziała co bedzie miała bo malota nie chciała sie ujawnić. Co do mojego brzuszka to ja już widzę ze sie zaokraglil szczególnie widać jak mam obscislejsza bluzkę... To Ci co nie wiedzą już trochę zauważają.... Ostatnio kobitka ze sklepu co w nim bywam na osiedlu mówi, ze chyba mi sie przytylo:p

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka