- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Paula525252
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Wola, a co to za badanie krwi? zwykła morfologia czy coś innego? bo chyba nie w temacie jestem (jeszcze nie nadrobiłam zaległości )
monia fajne Kropki! Myśmy w pierwszej ciąży cały czas mówiliśmy, że będzie dzidziuś, najlepiej jak powiedzieliśmy, że "on ( w domyśle dzidziuś) coś tam zrobił" to już było zgadywanie czy może nie wiemy, że to syn... Do końca ciąży nie chcieliśmy wiedzieć płci
aska dziś u nas przyjemnie, tylko trochę mży deszcz, ale w końcu jest czym oddychać
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
co do jedzenia to ja juz sama nie wiem co mam jesc. jadlabym same owoce ale tak przeciez nie mozna eh. ale dzisiaj na obiad zrobie chyba placki ziemniaczane
a pogoda. troche szaroburo a na termometrze 21 stopni cudownie!!! czekam z utesknieniem na deszcz i burze :-D
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i ze spokojem bedziesz chodziła na badania,a moze sam zaleci Ci l4, w koncu sama pisałas,ze nie najlepiej się czujesz.
Kasiek placki ziemniaczane mniaaam, moje danie nr 1! ja dziś mam ochotę na kluchy.
aisod tak się zastanawiałam czy moze zrobimy sobie niespodziankę i moze nie bedziemy prosić lekarza o podanie płci maluszka..nie wiem.
Monia
w poprzedniej ciązy czułam,ze będzie synek.. mąz do konca obstawiał córeczkę,nawet jak juz płeć znaliśmy. Pamiętam jak dziś, lekarz mnie badał i mówi,ze będzie potomek,a mąż z miną dość dziwną mów "trudno, moze następnym razem będzie córka" ,myślałam,ze wstanę i mu plaskacza strzelę .. potem sobie żartował,echh hehe Najważniejsze,zeby dzidzie były zdrowe!
Miałam jechać na zakupy i zebrać się nie mogę
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Dla mnie nie za dobry. W nocy sporo popadało, burza też mega była. Mam dziś okropny dzień, bolą mnie dziś lędźwie. W ogóle od wczoraj czuje takie nieprzyjemne spięcie w krzyżu. W ogóle się na koniec dnia w poduchę poryczałam z bezsilności. Poklocilam się z ojcem,co się na oczy widzimy to tylko marudzi wyzywa wokół ze mu źle. A ja co, pies, mną to się nikt nie przejmie, źe mam się nie denerwować. I tak juz mam strzępy nerwów, ostatnie lata mnie nie oszczędzały dolina . Te krzyże chyba z nerwów mnie bolą
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dzień dobry!
Dla mnie nie za dobry. W nocy sporo popadało, burza też mega była. Mam dziś okropny dzień, bolą mnie dziś lędźwie. W ogóle od wczoraj czuje takie nieprzyjemne spięcie w krzyżu. W ogóle się na koniec dnia w poduchę poryczałam z bezsilności. Poklocilam się z ojcem,co się na oczy widzimy to tylko marudzi wyzywa wokół ze mu źle. A ja co, pies, mną to się nikt nie przejmie, źe mam się nie denerwować. I tak juz mam strzępy nerwów, ostatnie lata mnie nie oszczędzały dolina . Te krzyże chyba z nerwów mnie bolą
Missyy nie smutaj się,nie denerwuj, miej luz na wszystko. Teraz najważniejsza jesteś Ty i Twoja dzidzia,albo komus się to podoba,albo do widzenia.
Tata maruda,taki typ, trzeba mówić co się mysli, jeśli miałas racje to spokojnie.
W sumie nam w obecnym stanie powinno się wiele wybaczać
Trzeba być trochę egositką,bo kto o nas lepiej zadba niz my same
Uśmiech na buzie niech wróci,zobaczysz jak ciaza szybko minie.
Tak jak Monia napisała trzeba się otaczać pozytywnymi ludzmi i myslec optymistycznie
- mariczka
- Wylogowany
- gaworzenie
Hello witam sie i ja
Nastepna wizyte mam 2sierpnia ale ide tylko po l4 i nie obraze sie jak mi przy okazji zrobi usg
Do tego ginka ide ostatni raz bo nie idzie z starym dziadkiem dogadac
Nastepna wizyte mam 2 wrzesnia u nowej pani doktor ktora podobno jest super i na wizycie nawet piersi sprawdza z czym sie w naszym miescie nie spotkalam a juz chyba u kazdego ginka bylam
Dzis bylam robic badania slabo mi bylo nie nawidze strzykawek i sie ich boje buu....
kasiek sliczny dzzidziolek ciotka mariczka przeczuwa ze to bedzie dziewczynka
Wkoncu dzis juz nie ma takich upalow bo przez 3dni nie szlo wytrzymac!!
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Kasiek super zdjęcie! Pamiętam, jak ja też beczałam gdy zobaczyłam maleństwo.
Wola, a co to za badanie krwi? zwykła morfologia czy coś innego? bo chyba nie w temacie jestem (jeszcze nie nadrobiłam zaległości )
monia fajne Kropki! Myśmy w pierwszej ciąży cały czas mówiliśmy, że będzie dzidziuś, najlepiej jak powiedzieliśmy, że "on ( w domyśle dzidziuś) coś tam zrobił" to już było zgadywanie czy może nie wiemy, że to syn... Do końca ciąży nie chcieliśmy wiedzieć płci
aska dziś u nas przyjemnie, tylko trochę mży deszcz, ale w końcu jest czym oddychać
Kiedy wykonuje się test potrójny?
Między 16. a 18. tygodniem ciąży.
Na czym polega test potrójny?
Nie musisz się do niego specjalnie przygotowywać. Jest bezpieczny i dla ciebie, i dla dziecka. Z żyły w zgięciu łokciowym pobiera się krew. Następnie mierzy się w niej poziom trzech substancji: alfa-fetoproteiny (AFP), gonadotropiny kosmówkowej (beta hCG) oraz estriolu. Wyniki badania, twój wiek i wagę wprowadza się do komputera. Specjalny program porównuje te dane z danymi tysiąca zdrowych Polek.
Co można wykryć?
Wynik testu nie daje odpowiedzi na pytanie, czy dziecko jest zdrowe. Ocenia jednak, czy jesteś w grupie o zwiększonym ryzyku wystąpienia u płodu wady genetycznej. Nieprawidłowe (w stosunku do zdrowych kobiet) stężenie którejkolwiek z badanych substancji wiąże się z większym ryzykiem wystąpienia, m.in. zespołu Downa, Edwardsa, Turnera czy uropatii zaporowych (utrudniony jest odpływ moczu z pęcherza, efektem czego są np. poważne uszkodzenia nerek).
Po to wlasnie mialam pobierana krew i niestety jestem w grupie zagrozenia i zalecili mi zrobic amniopunkcje czyli pobranie wod plodowych, a ja nie wie co zrobic, jestem zalamana,czy znacie kogos kto to robil?
Doktorka tlumaczyla mi wszystko co i jak ale to jest ryzykowne dla dziecka, ale w razie wad nie wiem jeste w kropce, a do tego moj lekarz jest na urlopie.
Lukas urodzil sie zdrowy w rodzinie nie bylo takich przypadkow zeby byly jakies wady, ale jest niestety mozliwosc ze my z mezem mamy niezgodnosc genetyczna i mozemy zaoczatkowac jakiejs chorobie.
Nie pisze na razie wiecej,pozniej dokoncze teraz nie mam sily na pisanie.
- mariczka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Paula525252
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja we wtorek mam wizytę u nowego gin. Zamieniam kobitke na faceta zobaczymy. Jak okarze sie oki to zdecyduje sue żeby on prowadził moja ciążę. Tyle tylko ze on nie jest z mojego miasta i bym musiała raczej rodzić w jego szpitalu . Ale jak bedzie wporzadku to te dwadzieścia parę km to nie ukraina.
- w.monia
- Wylogowany
- gaworzenie
- ... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz ...
Paula525252 ja właściwie do momentu zajścia w ciążę chodziłam do kobietki ale na potwierdzenie ciąży poszłam do faceta, owszem nie był to ten który akurat dzisiaj jest moim lekarzem prowadzącym, ale nie żałuję i jednego jestem pewna póki nie będę musiała do kobiety pewno już nie powrócę.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Daj znać jak będziesz po wizycie jak nowy lekarz się spisał.
Dzisiaj się przegłodziłam i bleee mdłości na maksa, jak na początku + zawroty głowy
nie ma co muszę się przypilnować. Nie miałam czasu na obiad i tak w biegu,a jednak przeholowałam.
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Wola a jaka masz grupe krwi i twoj maz??
Obydwoje mamy A+.
Tez caly czas mysle zeby prywatnie sie wybrac i powtorzyc badanie.
- w.monia
- Wylogowany
- gaworzenie
- ... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz ...
relacja: Rzeszów Główny - Gdańsk Główny
termin: 10.08.2013
godz.: 6:34
- jest już w moim posiadaniu co oznacza, że jesteśmy coraz bliżej urlopu <jupi> .
... a swoją drogą to jakaś paranoja, żeby wyczekać się w kolejce 25 minut, tylko dlatego, że ktoś przede mną narzekał na obowiązkową rezerwację miejsca w pociągach Intercity... po czym i tak odszedł od okienka rezygnując z zakupu biletów
... zmykamy coś zjeść, hhhhmmmmm na co mamy tym razem ochotę... ??
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3