BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #780028 przez darmag21
Hej mamuski, wlasnie usiadlam do Was ze sniadankiem i pisze.

Jak tam wam noc minela?

Wy tez tak macie ?boja czesto, ze maluch ulozy sie chyba na pecherzu imam wrazenie ze musze szybko do wc na siusi a jak juz jestem to nic nie leci :dry: wstaje i dalej to samo, dzis rano to myslalam ze zwariuje, przeszlo dopiero jak zaczelam szykowac malego do szkoly i bylam w ruchu.

Umowilam sie na wizyte na szczegolowe Usg na piatek do lekarza ktory robil mi prenatalne, bo cos ten moj nie spisuje sie ostatnio. Wiec ciesze sie ze maluszka zobacze, poslucham i nagram plytke :lol: to bedzie moj najlepszy filmik :kiss: mam nadzieje ze moj D przyjedzie chwile wczesniej to zdazy ze mna pojechac z pracy bo wizyta o 13ej.

Co do jakis nawykow z przed ciazy to ja chyba jestem anty na wszytsko, cale szczescie nie musialam sie zmagac z papierosami lub alkoholem nawet kawy zwyklej nie pije bo nie znosze, tylko zbozowa i to zmlekiem koniecznie i gazowanych napoi tez nie pije choc czasem pepsi zlodem by sie wypilo, aledla maluszka jestem w stanie odmowic sobie tego i zastapic czyms innym, ja uwielbiam sok pomidorowy i pochlaniam odrazu caly litr jak tylko kartonik otworze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #780035 przez mycha670
Loka widzę że mamy ten sam problem, z tego co czytałam w necie to się nazywa zespół jelita drazliwego i niestety w ciąży się tego nie leczy :(
Ją dziś się tak strasznie czuje a mam jechać na zakupy z mężem, nic nie mówię że coś mnie boli bo każe mi zostać w domu ... myślałam że kupię małemu jakiś drobiazg, bo poza kolyska nie mam jeszcze nic :( chyba wyczuł że o nim pisze bo dostałam kopala :laugh:
Miłego dnia dziewczynki

11 lata 2 miesiąc temu #780042 przez Porto1987
Bry Laseczki :kiss:

Loca, dobrze, że ból przeszedł. Pogadaj z lekarką, ciekawe co powie. Ja to za cholerę nie wiem jak odróżnić bóle w okolicy brzucha. Dr powiedziała, że skurcz macicy wcale nie musi boleć, więc bądź tu mądry człowieku. Czasami obawiam się, że mimo tego że nic mi nie dolega i dobrze się czuję, to coś może być nie tak.

Darmag, moje małe zauważyłam, że lubi mi się wepchnąć w najciaśniejsze miejsce w macicy. Wszystko fajnie, uwielbiam to pływanie, ale tak boli, że nie wiem. I najbardziej lubi wepchnąć się po prawej stronie i jeszcze tak śmiesznie gula wystaje :P

Pala jak wizyta u lekarza wczoraj :unsure:

Ja czekam na jutro na 15. Już bym chciała być po wizycie i zobaczyć maluszka i wiedzieć jak tam się miewa i czy wszystko z nim ok :) no i co tam się kryje między nóżkami :D :D :D
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zaczęłam Wam pisać wczoraj, że wylądowałam w sklepie z wózkami :P chyba zdecyduję się na ten navington.com/produkty/galeon/ jeszcze co prawda mąż w sklepie nie widział, ale na necie już oglądał i filmiki też widział :P Oj wygodnie mi się nim jeździło, a jak próbowałam wózek ze skrętnymi kołami, to nie mogłam nad nim zapanować :P podejrzewam, że te kwestia przyzwyczajenia :P W porównaniu z Waszymi wózkami, będzie mi tylko gorzej jeździć na ostrych zakrętach, bo podjeżdżać na krawężniki będziemy musiały tak samo, czyli podbijać :D Spacerówką inaczej mi się jeździło niż gondolką, była bardziej sztywna, w sensie nie bujała aż tak bardzo, ale nie wiem czy to kwestia innego stelaża, czy po prostu inaczej stelaż pracuje z gondolka a inaczej ze spacerówką. I bardzo duży plus, to gondolka jest wysoko zamocowana na stelażu, nie będę musiała się bardzo schylać i wkładać lub wyjmować dziecko, bo mój kręgosłup tez już nie jest pierwszej świeżości :(

I jeszcze poszłam na dział z akcesoriami i ubrankami dla dzieci :) nacieszyłam oczy :D :D :D tylko nie wiedziałam, co tu oglądać :D czy dla chłopca, czy dla dziewczynki :P :P :P

Się rozpisałam z rana :P a wydaje mi się, że jeszcze nie wszystko Wam napisałam co chciałam :) także tego sorki za długiego posta :S :S

11 lata 2 miesiąc temu #780085 przez domi2907
Hej, powodzonka na usg, iszcie co tam u maluszkow po :)

Milego dnia, u mnie szaro ponuro i nastroj mi sie calkiem popsul.

Pozdrawiam was

11 lata 2 miesiąc temu #780103 przez Porto1987
Domi, ja tez mam beznadziejną pogodę :( ale nie daję się chandrze :) zapomniałam się Ciebie zapytać jak Twoje łożysko po ostatnim usg??

11 lata 2 miesiąc temu #780108 przez moni91
hej kobitki ja jeszcze się zdrzemnęłam :) śmigajcie na usg i piszcie co tam u was :) ja zaraz idę do lekarza ogólnego po skierowanie do endo:) pozdrawiam

11 lata 2 miesiąc temu #780116 przez Loca
Widze, ze wszystkie teraz na usg leca :) jato chyba ostatnia sie dowiem kto tam mieszka u mnie w brzuszku :) mam nadzieje ze pani dr da mi skierowanie na usg przy nastepnej wizycie, bo cos niechetnie to robi.

11 lata 2 miesiąc temu #780119 przez pala813
Witam mamusie

Porto jestem w szpitalu, od razu dostalam skierowanie z zagrozeniem porodem przedwczesnym spowodowanym infekcja nerek. Pobadali mnie, zrobili posiew i glukoze dodatkowo i czekam. Z malenstwem wszystko dobrze, lekarz powiedzial ze wzorowa jest i w sam srodek normy celuje. Zrobil mi dokladne badanie polowkowe, chyba ja z godz ogladal, wszystko prawidlowo, skakala jak szalona:) w nerkach mam jakies miedniczki powiekszone czy cos, dostane antybiotyk i nawet jezeli bedzie bolalo to bedziemy wiedziec dlaczego. A szyjke mam troche skrocona ale zamknieta.

Dziewczyny dbajcie o siebie i jezeli macie jakies watpliwosci co do swojego lekarza zasiegnijcie opinii innego, moze wam to duzo dac. Pozdrawiam:)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780120 przez Porto1987
Loca, ja będę miała dopiero 3 usg od początku :P a która z dziewczynek dziś poszła na usg?? Kojka może?

edit:

Pala, dobrze, że porobili badania kompleksowe i że malutka ma się dobrze :) trzymam za Was mocno kciuki!! Zdrowiejcie dziewczynki :kiss: i Pala pisz do nas w wolnej chwili koniecznie :kiss: :kiss: :kiss: Kurcze szkoda, że Cię zaatakował tak ten układ moczowy :( ale będzie dobrze. Najważniejsze, że już jesteście pod fachowym okiem :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #780140 przez faza56
Pala trzymaj się tam ciepło, cieszę się, że z maleństwem wszystko ok. Pisz do nas jak tam twoje zdrowie, koniecznie!!!

Ja dziś zapisałam się do szkoły rodzenia przy szpitalu w którym będę rodzić. Dobrze, że zadzwoniłam bo już od grudnia są prowadzone zajęcia dla mam rodzących w marcu. Aż się przeraziłam tą perspektywą, że w sumie to już tak blisko.... strach mnie ogarnia!

Zrobiłam dziś eksperyment. Przyłożyłam do brzucha słuchawki i jestem w trakcie słuchania z moim groszkiem muzyki. Wiecie jak się wierci?! Szok! Chyba mu się podoba!! :) Świetną salę gimnastyczną sobie urządził w moim brzuchu :)

Wracamy d słuchania :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #780144 przez Porto1987
Faza, a w którym szpitalu będziesz rodziła? powiem Ci, że ja jak słuchałam muzyki głośniej w domu, to było brykanie :D :D :D

11 lata 2 miesiąc temu #780145 przez pala813
Porto mimo tego ze mna tak poniewiera mala rosnie i ma sie dobrze a to najwazniejsze:) ma juz 618g :)
Malo pilam wczoraj i dzisiaj juz odczywam skutki:( a dziewczyny dostalam super zdjecie malej w 3d cala buzka jest widoczna!:) musze je mezowi przeslac koniecznie:)
Nie wiem z czego ta cholera sie wziela, ubieram sie, tylek zakryty caly czas bo wieczny zmarzluch jestem a i tak te nerki musialy sie odezwac, moze dlatego ze nigdy raczej nie pilam duzo i nie wyplukiwalam tych bakterii, nie wiem nie dojde do tego a i nigdy nie mialam problemow z ukladem moczowym, zadne zapalenia ani nic az do teraz ale damy sobie rade:) jak mala bedzie zdrowa to wytrzymam:)

Trzymajcie sie dziewczynki i piszczie jak u was po wizytach :)

Ps: ja tez mam pogode beznadziejna, tak szaro jest i buro i leje caly czas:(

11 lata 2 miesiąc temu #780155 przez Porto1987
Pala 618 g?? To już waga taka "nie w kij dmuchał" :P Pokaźna dziewczynka już z tej Twojej "małej" :D :D :D Ale ja też jestem z tych mało pijących. Jak mi dr powiedziała, że mam pić 2-2,5 l wody dziennie w sierpniu, to się za głowę złapałam :dry: Często wystarczą mi dwie herbatki dziennie :P i twierdziłam, że pijąc taką ilość wody, to ja się utopię i oczywiście nie piłam tyle i wyszło później w badaniach moczu :dry: Ja też jestem wieczny zmarzluch i zawsze ubrana na cebulkę, no ale nie unikniemy nigdy wszystkiego.
Pala, jak będziesz miała możliwość, to wiesz my tez czekamy na fotkę buźki :) ale tak tak mąż ma pierwszeństwo :S niech już będzie :P

11 lata 2 miesiąc temu #780158 przez faza56
Porto zdecydowałam się na SPSK nr 1 na Staszica. Zastanawiałam się nad szpitalem na Kraśnickich albo Lubartowskiej bo same dobre opinie słyszałam o nich. A Ty w którym? Coś mi świta, że kiedyś już o tym pisałyśmy ale pewności nie mam :P

pala mam nadzieję, że z nami też się podzielisz zdjęciem z usg? Pięknie rośnie Twoja królewna :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780160 przez pala813
Porto pokazna pannica bo my jutro juz 25 tydzien zaczynamy :)

Ta lekarka u ktorej bylam wczoraj, pracuje w tym szpitalu i juz dwa razy u mnie byla, poprzegladala papiery i mowi ze nie jest zle, bede musiala luteine brac przez ta szyjke, infekcja sama w sobie duza nie jest, bialko nadal sie utrzymuje i leukocytow jest duzo ale na to tez cos poradzimy podobno:)

Faza moze maly meloman rosnie:) skoro muzyka go tak ozywia:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka