BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #780902 przez darmag21
Jeszcze zaponilam dopisac ze jak rano obudzilam sie to czulam sie bardzo slabo i do teraz kreci mi sie w glowie :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780904 przez Porto1987
Bry bry bry!

Kojka, wszystko będzie dobrze. W szpitalu zaradzą i będzie wszystko ok. Daj nam koniecznie znać co i jak :)

Pietruszka, ja nie korzystam z przywilejów ciężarnych, bo wypadałoby mieć widoczny brzuszek :P a ja takiego nie mam :P :P :P Jak poszukiwanie komody??

Darmag, zajrzyj do ubranek maluszka, to od razu Ci się nastrój poprawi :) To kiedy u Ciebie zaczyna się wicie gniazdka? Smacznego :D

A ja dziś na 15.20 lecę na USG :) Oj nie mogę się już doczekać, ale z jednej strony obawiam się, że coś wyjdzie nie tak :S Ależ ja głupia jestem :P :P :P Mam nadzieję, że mój A zdąży dojechać. A noc była ciężka, bo znowu rośniemy i ciągną wiązadła. Może się jeszcze przed wizytą zdrzemnę :P Powiem Wam, że mi nic dr nie powiedziała od długości szyjki, więc myślę, że jest z nią dobrze. Bo jakby było coś nie tak, to by powiedziała chyba. W każdym bądź razie powiedziała tylko, że jest wysoko, twarda i zamknięta.

Pietruszka w jakim sklepie kupiłaś spodnie?

edit:
Darmag, może masz zbyt niskie ciśnienie :unsure: Połóż się kochana jeszcze na troszkę.

11 lata 2 miesiąc temu #780919 przez darmag21
Porto powodzenia na wizycie i czekamy na wiesci i zdjatko moze?

W sobote malujemy a ja jade do szkoly wiecmoj maz bedzie "walczyl"... jestem zawiedziona ze nie bedziemy u siebie do marca, ale coz, do wakacji moze zdazymy, ale z jednej strony dobrze, bo po cc bede miala mame do pomocy bo wiadomo, ze maz w koncu bedzie musial do pracy wrocic.

11 lata 2 miesiąc temu #780926 przez Porto1987
Oczywiście, że zdjęcie będzie. Zobaczymy jak wyjdą wszystkie pomiary. Boję się, że będzie coś nie tak. A do tej pory nie miałam takich wątpliwości.
Będziecie mieli fajnie odświeżone na narodziny maluszka. Ja poczekam czy dostaniemy większe mieszkanie. Bardzo bym chciała, bo teraz w małym pokoju mamy sypialnię, którą zrobiliśmy pod koniec lutego, więc szkoda mi teraz nasz łoże usuwać. A tak w razie czego w większym mieszkaniu byłby pokoik dla maluszka.

Loca i Domi, zaczynamy 21 tc :D :D :D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780938 przez darmag21
Porto, nie obawiaj sie, wrocisz z dobrymi wiadomosciami, choc sama widzisz po mnie, nie dziwie sie tym wszytskim mamuscka ze maja leki przed badaniem bo ja sama zapisalam sie na usg do innego specjalisty...ale w glebi seca czuje ze bedzie dobrze, u mnie i u was...

11 lata 2 miesiąc temu #780954 przez Porto1987
Darmag, mam nadzieję, że wrócę z dobrymi informacjami :) Ja też dziś idę do innego dr na usg niż poprzednio. Podobno ten mam prawie 100% skuteczność w badaniu. Ja też gdzieś tam w środku myślę, że jednak będzie dobrze. Ale musi być u wszystkich marcówek wszystko ok :) A jeszcze tyle do tej 15 :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #780996 przez roma4
Porto będzie na pewno dobre to usg myśl pozytywnie nie maco się zle nastawiać :laugh:
Zauważyłście, że nie ma Domi? nonie wiem prynajmniej tak mi się wydaje,że ostanio jej nie widziałam

11 lata 2 miesiąc temu #780998 przez baska007
Witam wszystkie przyszłe marcowe mamy :)
Mam pytanko, w którym tygodniu poczułyście swoje maleństwa? Bo ja sama nie wiem czy czuje, czy nie:/ nic tak wyraźnego nie czuje:/ :( na poprzednim USG tj. 07.10 maleństwo cały czas sie ruszało. Jestem w 19tyg teraz i tak myślę, że powinnam już chyba czuć wyraźnie, że to dzidzia a nie jelita czy coś:/ Kolejne usg mam za tydzień...
A z Wami jak to było? Kiedy byłyście już pewne, że to maleństwo? :unsure:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #781006 przez Loca
Witam! :)

Porto, uprzedzilas mnie :silly: 21 tydzien i juz 6 ms za pasem, a po mnie dalej nie wiele widac :huh: jejku a dopiero byl poczatek 5 ms... no to dzisiaj obiecane zdjecie wrzuce :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Czekamy na relacje z wizyty u lekarzy, bedzie dobrze :) zobaczycie, ja to zawsze do tematu podchodze na luzie, a stres mnie lapie dopiero jak lekarz przyklada glowice do brzucha :silly:

Przyszly mi legginsy ciazowe, zamowilam rozmiar L, no i przesadzilam, wisza na mnie jak na wieszaku :ohmy: a ja do jakis chudzielcow nie naleze, nie chcialam brac M bo sobie pomyslalam ze jak przytyje to L beda dobre...no moze do konca roku beda pasowaly :silly: ten panel ciazowy to w moim przypadku jeszcze przesada jest, to poki co pozostaje mi patent spodnie jeansowe zapinane na gumke do wlosow :) bo nowych ciuchow kupowac poki co nie bede :side:

Witaj baska, ja ruchy poczulam wczesnie bo gdzies tak w 17 tyg ale pewnosci nabralam w 18 tyg. Bez obaw jesli chodzi o ruchy masz czas nawet do 21 tyg :) to czy ktos czuje szybciej czy pozniej ruchy zalezy od tego gdzie wyksztalci sie lozysko, moja gin. Powiedziala ze tez postura przyszlej mamy ma znaczenie, kobieta drobnej postury poczuje ruchy szybciej.

11 lata 2 miesiąc temu #781010 przez marl3na
Hej dziewczyny :)

Ja juz po śniadaniu.
Witam nową mamusie. Ja poczułam Maluszka pod koniec 19 tygodnia i teraz codziennie czuje jego harce.

Dziewczyny nie martwcie się. Będzie dobrze. Ja też przed wizytą zawsze jestem niespokojna.

11 lata 2 miesiąc temu #781013 przez moni91
Witajcie kochane:) Boska ja poczułam dokładnie maluszka w 18 tygodniu i byłam pewna że to maleństwo bo wiedziałam gdzie mniej więcej kończyła mi się macica . Więc to nie mógł być brzuch ani jelita . ale jeśli to twoja pierwsza ciąża to dzidzie możesz nawet poczuć w 23 tygodniu dopiero . Niema reguły wtedy kiedy dzidzia chce to daje o sobie znać :) moja mała dziś jak zwykle rano najadła się szaleju i fisiowała koziołki :) Dziewczyny powiedzcie mi czy mogę :kiss: już pomału kupować body itd i na jaki rozmiar najlepiej jak moja malutka ma długie nóżki??

11 lata 2 miesiąc temu #781025 przez Porto1987
Roma, Domi była wczoraj rano i pisała, że nie jest w humorze. Ale widziałam ją dziś na fb. Myślę, że się do nas odezwie :)

Baska, ja mojego robaczka poczułam w 16 tc. Ale myślę, że jest to kwestia indywidualna dla każdej z nas.

Loca, czytałam, że z ubraniami ciążowymi jest tak, że wybiera się rozmiar taki jak się dotychczas nosiło, bo wersja ciążowa uwzględnia brzuszek.

Dzwonił do mnie mój mąż, zła jestem jak nie wiem. Muszę się jakoś uspokoić.

11 lata 2 miesiąc temu #781038 przez baska007
Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście, bo wszędzie co czytam albo słyszę od znajomych to dość wcześnie wyczuwały, a ja sama nie wiem czy to już maleństwo czy jeszcze nie :) Co do budowy to jestem szczupła, drobna, po za brzuchem teraz :D Bo od juz w 2 miesiącu sie pojawił, a teraz wyglądam jak nie jedna w 7 lun nawet 8 :D az się boje co później będzie :D z moim się śmieliśmy, że pod koniec to na wózku przed sobą brzucholek będę woziła :D

11 lata 2 miesiąc temu #781059 przez Porto1987
Ja na początku nie wiedziałam czy czuje ruchy czy nie. Nie wiedziałam co to było, takie miźnięcia :) Po paru dniach się wyjaśniło. Poczekaj cierpliwie :)

11 lata 2 miesiąc temu #781067 przez moni91
Dziewczyny czekam na odpowiedz już któryś raz z kolei mam wrażenie że nie czytacie moich postów:(:(Sorry ale mam takie wrażenie:( bo na ostatni post nikt nie odpisał :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka