- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
edit:
Faza u mnie z porodem jest bardzo duży problem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Pala, bardzo fajne podejście pani dr, że przychodzi do Ciebie i się zajmuje Wami. Chwali się takich ludzi, a to nie zdarza się jakoś bardzo często. Będzie wszystko dobrze kochana
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Pala 25 tydzien robi wrazenie, juz blizej rozwiazania jak dalej. Nasze dzieciaczki to kruszynki sa ale widze ze bardzo szybko maluch przybieraja na wadze, jeszcze nie dawno miala 500 g a tu juz 618
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- Otrzymane podziękowania: 0
Pala, dobrze ze szybko reagujesz i masz dobra opieke, a malutka to fakt juz nie taka malutka, ponad 0,5 kg to juz ladnie.
Mial byc plan ze maz bedzie teraz przy porodzie ale fakty sie odwrocily bo przeciez chyba przy cc to nie bedzie mogl, bedzie czekal na korytarzu, a ja chyba ze strachu oszaleje.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agnesss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wczoraj Wam już nie odpisywałam, bo coś mnie łapie przeziębienie i nie mam weny na pisanie
Ale to prawda, że kopniaczki ,te ukochane ,wyczekane, są czymś niesamowitym Dziś obudziłam się o 4,żeby zobaczyć, czy znowu się malutka rusza, i faktycznie, ruszała się. Nie tak mocno jak wczoraj ale jednak. Czyli nocny marek z niej No albo ranny.. skoro już 4 była
Porto, Loca - ja się dziewczyny będę razem z Wami kulała do samego końca Żeby tak nie było, że urodzimy w kwietniu
Pala, trzymaj się i pisz jak Ci dni mijają i jak się czujesz. I nic się nie martw ,jesteś pod dobrą opieką
Swoją drogą ,to się martwię. Ponieważ tez miałam kiedyś problemy z nerkami. Mam kamienie, ale jak na razie spokój... Aż się boję myśleć, że może mnie złapać kola nerkowa. Żeby tylko maleństwu to nie zaszkodziło.
Idę zrobić herbatkę z cytryną ,żeby te przeziębienie się odczepiło. Pogoda o k r o p n a !
Mam nadzieję,że na święta będzie śnieg
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Loca mi też się wydaje, że termin z OM jest lepszy, ale tak porównuję z ciekawości. Na pierwszym usg wyszła mi ciąża młodsza, ale to wtedy była tylko mala fasolka, a na drugim usg terminy się zrównały już bardziej. Teraz pewnie co pomiar każdej części ciała, to pewnie będzie inny wiek. Muszę sobie poczytać normy na mój tydzień na jutro, żebym mogła od razu wszystko mieć pod kontrolą i od razu pytać
Zgadnijcie co robię
- faza56
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agnesss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pytanie do dziewczyn z Żor i Gliwic, gdzie chcecie rodzić? Macie już wybrany szpital?
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
w końcu przeczytałam wszystko
Porto, podoba mi się Twoje podejście do wspólnego rodzenia. Sama tak samo powiedziałam mężowi. Mam gdzieś jego traumy, nie każę mu przecież gapić się w krocze i odbierać tego porodu, ma być ze mną, trzymać za rękę i pewnie słuchać moich wrzasków, żeby mu się potem nie wydawało, że urodzić dziecko, to jak się wysmarkać. Skoro ja tam muszę być, on też, nie ma taryfy ulgowej. Oboje tego chcieliśmy, więc oboje przejdziemy przez poród.
Co do terminów porodu, u mnie ten z usg i miesiączki bardzo podobny, różnica 3 dni. A poszczególne części ciała, rzeczywiście, różnią się "wiekiem". Ale wiadomo, istnieje granica błędu, lekarz przyłoży kursor o milimetr w tę czy inną stronę, a tu wychodzi różnica paru dni. Ważne, żeby nie było jakichś dużych rozbieżności.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tez uwazam ze fajnie bylo by rodzic z mezem czy partnerem, aczkolwiek chyba bym nie zmuszala bym do tego, mojej kolezanki maz bardziej porod przezyl niz ona sam,moze to kwestia psychiki i podejscia ale on przez dluzszy czas, nie wiem jak to ujac " czul obrzydzenie" moze spogladal tam gdzie nie powinien, nie wiem... ale przez dluzszy okres czul opory , nie chcial jej pocalowac czy chocby przytulic, dla mnie to troche takie nie do pojecia, ale jak widac kazdy przezywa to na swoj sposob. Z kolei szagier byl ze swoja zona do samegokonca i wspomina bardzo dobrze. Na poczatku jak jeszcze nie wiedzialam o cc ustalilismy ze bedziemy razem rodzic, on bardzo chcial, ale to wlasnie ja mialam watpliwosci, moze dla tego ze pierwszy porod wspominam baaardzo zle.