BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779374 przez faza56
Porto mi jakoś udało się uniknąć problemu o którym piszesz :) ale jedz dużo produktów z błonnikiem ( płatki górskie, suszone owoce, bakalie, przetwory mleczne, pieczywo pełnoziarniste) i pij wodę albo herbatę. No i podobno jabłka bardzo dobrze działają :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #779379 przez Porto1987
Faza, właśnie jabłko na mnie nie działało, a miałam przestój 4-5 dni. Dopiero to kiwi mnie wybawiło :P

Pietruszka, jak maleństwo ślicznie ssie kciuka :) :) piękny widok :S

11 lata 2 miesiąc temu #779383 przez darmag21
Dziewczyny wrocilam, ale zaraz zmykam Kacpra zawiesc do szkoly, lekarz zrobil usg kregoslupa, obejzal zeszloroczne przeswietlenie i jednoznacznie powiedzial. "Pani Magdo, cesarskie ciecie bez dwoch zdan, po ciazy bedzie trzeba zbadac po raz kolejny i moze bede operowana"
:(

11 lata 2 miesiąc temu #779389 przez Porto1987
Darmag, kurcze nieciekawa sprawa. Ale przynajmniej nie będziesz narażona na niepotrzebny ból i ewentualne problemy ze zdrowiem po porodzie. Wszystko będzie dobrze kochana :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #779394 przez pietruszka
Darmag, twoje problemy z kręgosłupem muszą być poważne, skoro grozi ci operacja :(

Porto, ja akurat nie mam tego problemu. Ale jem dużo owoców, zarówno suszonych, jak i świeżych. Zapamiętam sobie patent z kiwi, tak w razie czego :)

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 2 miesiąc temu #779422 przez Loca
Darmag, moja znajoma miala 4 operacje na kregoslupie, trafila do dobrych specjalistow, musiala co prawda urodzic przez cc, ale dzisiaj ma cudownego synka, a ona sama jest wpelni sprawna, wiec bedzie dobrze :kiss: a w Twoim przypadku, moze operacja nie byc wcale potrzebna, wiec badz dobrej mysli i dbaj o siebie :)

Porto, ja juz jadlam pestki z dyni, jablka, sliwki, ogorki kiszone w ilosciach nieskonczonych i nic... sprobuje jeszcze to kiwi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wlasnie, w srode wrzuce zdjecie brzuszka, to bedzie juz 21 tydz. ;)
Porto, a u Ciebie jak brzuchalek rosnie, bo chyba nie zakodowalam zdjecia :silly:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779430 przez Porto1987
Loca, zdjęcie będzie razem ze środowym usg :P będzie zdjęcie robaczka i jego domku od zewnątrz :D :D i to będzie 21 tc :S szaleństwo :) :)

11 lata 2 miesiąc temu #779433 przez marl3na
Hej dziewczyny :)

Agness super uczucie :D Teraz już codziennie będziesz czuła Maleństwo (przynajmniej ja tak mam)

Ja problemów nie mam :) Jem dużo warzyw i owoców, chleb pełnoziarnisty.

Darmag wszystko będzie dobrze ;)

Miłego dnia :D

11 lata 2 miesiąc temu #779440 przez Loca
Ah w ogole co do chleba, wyobrazacie sobie ze mieszkam ponad rok w obecnej okolicy i nie mialam pojecia ze za rogiem jest piekarnia, w ktorej chleb bez chemicznych dodatkow jest za 3,5 :ohmy: przez 1,5 roku przeplacalismy 2 zl... piekarnie odkrylismy w sobote :silly: najciemniej jest pod latarnia :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #779473 przez roma4
Hej to znowu ja

Faza ja bardzo lubię kawę i od czasu ciąży zmniejszyłam piję dwie po pół łyżeczki i mam nadzieję,że ni szkodzi ,a na toksoplazmoze to miałam robione i wyszło,że dwa lata temu chorowałam ale organizm sam zwalczyli i mam jej w organizmie :laugh:
pietruszka powodzenia na dzisiejszej wizycie,a co do facetów każdy jest inny jeden bardzo przeżywa,że zostanie ojcem inny mniej , tacy już są , zobaczysz jak dzidziuś się urodzi to się zmieni :laugh:
Pala mam nadzieję,że nowa lekarka ci podejdzie bo to ważne i zobaczysz co ona powie :laugh:
Loca ja zamawiam z alegro do łóżeczka całą wyprawkę łącznie z baldachimem bo takimi się podoba ,a łóżeczko też z alegro ale w przyszłym roku dopiero i też z tym materacem gryczano-kokosowym, ciuchów trochę już mam ,a resztę się dokupi ,wózek planuje dopiero luty-marzec

11 lata 2 miesiąc temu #779479 przez moni91
Darmag mi pomagają jabłuszka najlepsze są Lobo bo są kruche i słodziutkie:)

11 lata 2 miesiąc temu #779501 przez darmag21
Dziewczyny dziekuje za wsparcie, jestem przerazona troche cc ...ale tlumacze sobie ze pojdzie chyba gladko i bez bolu, to jeden pozytyw no i bede znala pewnie date kiedy Oluś przyjdzie na swiat, psychicznie musze sie do tego przygotowac.

Porto ja jem duzo jablek na zaparcia, 3 jablka dziennie zjem do tego ranopije kawe zborzowa, ostatnio mialam inke z blonnikiem, smaczna i pomaga.

Ja co wyprawki oprocz czesci ubranek tonic nie mam, dzis ortopeda powiedzial ze musze kupic wanienke ze stojakiem zeby sie nie schylac, przewijak na lozeczko zeby kregoslup byl wyprostowany i nie potrzebnie go nie forsowac. Czas tak leci ze nie dluo trzeba zaczac sie mobilizowac do takich grubszych zakupow.

Loca ale zazdroszczeci tej miejscowej piekrni, chciala bym taka tuz za rogiem, swirze i zdrowe pieczywo w tych czasach to ze swieca szukac.

Musze troche sie ruszyc i ogarnac bo mam z lekka nie lad w domu, od rana biegam to tu to tam a teraz siedlam zeby zjesc i napisacdo was.

11 lata 2 miesiąc temu #779547 przez mycha670
Witajcie :kiss:
darmag nie martw się wszytko dobrze, pomysl sobie ze nie jedna dziewczyna chce miec cc bo boi się bólu... trzymam kciuki :lol:
porto ja niestety tez mam ten problem i niby pomagaja mi suszone owoce ale o kiwi nie slyszalam wiec muszę spróbowac :lol:
Agness ciesze się razem z Toba - fantastyczne uczucie prawda :woohoo:
Pietruszka super focia ja na swoja musze jeszcze 3 tyg poczekac :( jedyna fotka jaka mogę się pochwalić na dzień dzisiejszy to ta która jest dowodem że będzie chlopiec
Trzymajcie się mamuski :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #779570 przez kojka-waw
Ja się mogę kilka dni nie odzywać bo malujemy.
Na noc idę z młodym spać do rodziców.
Jutro mam usg. Ciekawe ile już młody mierzy.

11 lata 2 miesiąc temu #779592 przez Porto1987
A ja wylądowałam w sklepie z wózkami :P miałam dziś pójść z moim A, ale miałam po drodze, to zaszłam. I już chyba dokonałam wyboru (chyba :P :P :S ) B) a zmęczona jestem tak, że nie wiem ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka