- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Wiecie co zastanawiam się jak to będzie w 8-9 miesiącu jak ja już ledwo co włażę pod górkę nie dość że się męczę to jeszcze później pobolewa mnie podbrzusze

Dlatego myślę że już w połowię 8 miesiąca nie będę sama wychodziła bo będę miała stracha

Jutro czeka mnie Lepienie pierogów z mamą

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Moja jest wysoka na 220 rozłożysta, ale lampek, bombek łańcucha mi na nią zabrakło...musimy z mężem dokupić.
Co do bóli podbrzusza, to mnie też pobolewa, wtedy biorę no-spe forte, którą mi lekarze przepisali no dużo leżę.
Co do świąt, to wigilię spędzamy u moich rodziców, a pierwszy dzień świąt u teściów. W zeszłym roku spędzaliśmy wigilię sami i jakoś tak...smutno nam było

Kasztanowa, może i masz rację co do tego żelaza, oby nam nie zaszkodziło

Darmag, mnie jak pachwiny bolały i poskarżyłam się lekarzowi, to dowiedziałam się że ból może być właśnie z nadmiaru chodzenia.
Coś czuję, że zaczną się powoli dolegliwości ciążowe...w końcu jesteśmy już w 3 trymestrze.
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Moni gwarantuje Tobie ,że będziesz wychodziła nawet w 9 miesiącu
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Moje kochanie wrócił z gorączką i wymiotami:(
i juz śpi:( ja tez sie klasę dobranoc kochane :)do jutra:)
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

miłego Dnia

[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie jest wielkim cudem
Ja juz nawet w miescie bylam, bo brat nie widzial co kupic mojemu Kacprowi no i wziol mnie zebym mu podpowiedziala, jak ja bym wiedziala jak on.wszystko ma, ciezko cos wybrac dla chlopca w jego wieku...ale mam nadzieje ze bedzie zadowolony z wszystkich prezentow.
W nocy spalam srednio, poki co skurcze lydek mnie nie biora moze magnez pomaga ...
Jakie macie plany na dzis ?
Ja wstawilam obiadek i dzis chce zrobic rybe po grecku i sledziki w oliwie z ogoreczkiem i cebulka. Czlowiek sie narobi i oczami sie naje. To chyba bedzie kumulacyjny miesiac pod wzgledem wagi... no ale to nasz czas zeby jesc na co ma sie ochote bo te mamusie ktore zamierzaja karmic piersia to nie stety smakiem tylko beda sie mogly obejsc. Zobaczymy czy bedzie mi teraz dane malenstwo karmic, bardzo bym chciala.
- pala813
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteśmy już w komplecie :)

Dopiero dzisiaj znalazłam troche czasu żeby spokojnie wam odpisać. Z góry przepraszam za długość tej wiadomośći

Agness ja też się czuje taka niezgrabna i ciężko mi wejść na 3 piętro, zaraz zadyche łapie, gorąco mi i musze odpocząć bo mam wrażenie jakbym zemdleć miała. Co do zakupów dokładnie tak samo mam stoje przy tej półce i stoje i już chciałabym kupić ale jednak rezygnuje, strasznie niezdecydowana jestem

Porto ale pyszności robiłaś, uwielbiam sałatke gyros

Moni no właśnie ja taki kolkowy, piekący ból miałam jak zjadłam troche więcej, tak myślałam, że to pościskany żołądek.
Loca odpukać narazie ja jakoś ten 3 trymest przechodze nie najgorzej, wiadomo czasem poboli tu i tam ale chyba pierwszy był dużo gorszy, wizyty w szpitalu co chwile, całodzienne wymioty, bóle głowy itp Dziewczyny ja już niedługo 8 miesiąc zaczynam i coraz większy strach czuje że to coraz bliżęj, w styczniowych już się 5 babeczek rozpakowało z tego co wiem

Annlu taki dzienniczek dla maluszka to super sprawa

Domi biedna nie wiem jak możemy Ci pomóc

Darmag ale fajnie jak dzieciaczki mają już ponad kilogram

Pietruszka a my musimy jeszcze dla 3 osób coś kupić i kompletnie nie wiemy co

Loca mnie Pani ostatnio w łazience przepuściła

Roma mnie boli biodro jak długo na jednej stronie leżę wtedy musze się przełożyć i jest ok. Wczorak za to sobie troche porobiłam i wieczorem czułam jakby moje płuca były wielkości orzeszka a plecy tak bolały, że nie mogłam się wyprostować

Darmag jak ja opisałam moją wizyte to tylko Moni coś napisała a tak to cisza, zreszta też nie pierwszy raz mój post został bez echa, myślałam, że może to przez przygotowania do świąt dziewczyny mniej piszą ale widze, że więcej z nas ma takie odczucia. Staram się odpisywać na wszystkie posty dlatego moje wisdomości są takie długie i może dlatego nie chce wam sie ich czytać.
Kasztanowa ja chyba wole jednen wątek niż pisanie w kilku

Agness tak jak pisałam do Darmag moja wizyte też przeszła bez echa a miałąm w ten sam dzień co Ty tylko później.
Moni myślę tak jak Roma, ze jak bedzie trzeba to będziesz wychodziła

Darmag u mnie też skurczy nie ma narazie to chyba tez przez ten asmag co biore. Jednak ten magnez pomaga

Dziewczynki ale macie piękne choinki

Wiadomość ścieśniłam jak mogłam

Miłej niedzieli

- pala813
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteśmy już w komplecie :)
Sluchajcie siedzimy na kanapie a on tak mowi:
-Ale mialem dzisiaj sen, snilo mi sie ze bylem Harrym Potterem i walczylem z Lordem Voldemortem i on mi chcial zabrac rozdzke ale patronusa wyczarowalem

Dziewczyny trzymajcie mnie:)

- faza56
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja tak na chwileczkę tylko wpadłam.
darmag Cieszę się, że napisałaś to co myślisz na temat forum. Bardzo to cenię i mam nadzieję, że użytkowniczki naszego wątku wezmą pod uwagę to co napisałaś. Liczę na to

Poza tym nie będę miała okazji przed Wigilią zajrzeć na forum bo jutro pół dnia spędzę u lekarzy a potem wyjeżdżamy do rodziców i robię sobie wolne od komputera.
Chciałabym Wam życzyć beztroskich i radosnych świat, żeby w ten czas ustały Wszystkie nasze ciążowe dolegliwości

Wesołych Świąt

- domi2907
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nadzieja umiera ostatnia :)
Matko, 3 stronki do nadrobienia mialam tak jak pala.....
I teraz juz nie pamietam co mialam komu napisac. Wiec napisze ogolnie.
Jesli chodzi. Ignorowanie postow to sie zgadzam. Na poczatku bylo nas malutko, teraz jest nas wiecej i czasem cossie gdzies zgubi szczegolnie jak sie doczytuje kilka stron. Ja tez miala wizyte w zeszly piatek i mialam echo serducha i jakos tez nikt specjalnie nie zareagowal. Ale tez to wytlumacze jak. Pala moze swiatecznym nastrojem i zagonieniem. Wiem ze gdyby bylo cosik nie tak z ktora kolwiek to napewno by sie dziewczyny przejely.
Jesli chodzi oskurcze i anemie...to ja od pukac nie mam, ale odsamego poczatku ciazy jem przepisane witaminki i od. Zezlego miesiaca profilkatycznie magnez. Ale biodra tak jak u romy tez mniebola, po nocy czasem mam wrazenie ze sie nie moge pozbierac z wyrka. Jak lekarz wam kazal lykac zelazo to lykajcie, npewno nie bedziecie mialy za duzo bo jak kazalto byl niedobor.
Agness, nawet nie pamietam czy ci juz gratulowalam. Pieknie wygladalas na slubie. Sukienka supcio, nic nie widac

Pala, ja lubie te twoje dlugie posty. Mozna sobie troche poczytac. No ale ja zawsze lubilam czytac

Pietruszka i kasztanowa, moim zdaniem to nie ma znaczenia ze pozniej sie przylaczylyscie. My wszystkich przywitalysmy tak samo. To ze niektore watki juz sie pojawily iczasem mamy lenia ciazowego nie znaczy ze was nie sluchamy. Poporstu niektore tematy juz byly przerobiobe ale obiecuje ze postram sie zawsze odpowiedziec, roma ....gluptasie.....jesne ze wiek nie ma nic do rzeczy. ....

Darmag, pala super ze u maluchow ok i ze takie ciezkie

Loca, kojka jak tam lezenie?
Swieta generalnie spedzimy z rodzina meza...nie wiem ile wytrzymam bo tu kolacja dopieroo21 a potem jeszcze tansce hulance az do nocy. Pewnie usne gdziesik na sofie. Ale mi wybacza...w tym roku mam przynajmniej wymowke. Darmag mnie tez czasem tesciowa wpieni....grrrrr...urok tesciowych
Porto, nie pamietam co tam ciekawego mowilas...wiem ze pichcisz ostro

U mnie nastroj troszke lepszy...maly sie troszke uspokoil z tymi kopniakami, ale czuje jak sie wierci. Pogodzilam sie juz z tym ze nie bedzie sledzika na swieta. Tylko dorsz....,humm,m...musze przezyc.
Moni mi zoladek tez sie sciska. No dzis rano, maly byl tak wbity na gorze ze myslalam ze sie zegne. Wogole nie ladnie ze maz sie wygadalam o imieniu bez twojej zgody. Ale wiesz,,,moj sie mamie wygadalam o ciazy bez mojej zgody. Ja chcialam powiedziec dop po3 miesiacu a on prosze bardzo prawie od razu mowi mamie ze mam zachcianki...ona glupia nie jest to od razu 2 do 2 dodala. Faceci...zyc z nimi ciezko ale bez nich tez glupio

Annlu, fajna pamiatka ten dziennik. Ja nie mam weny do tych rzeczy jakos. Chyba odpuszcze. Moze jak pisala darmag list kiedys napisze.,
No todzis ja wam zapodalam tasiemca do przeczytania.claudii szkdoda ze nas opuscilas

Buziaki kochane i milej niedzieli
- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Wiecie co Dopadł mnie strasznie świąteczny leń

Faza Dziękujemy za życzenia dla ciebie tez życzymy zdrowych wesołych świąt i wytrwałości w naszych ciążowych dolegliwościach :*:*

Mam tylko jedną cichą nadzieje że po porodach wszystkie będziemy nadal na forum oczywiście rzadziej ale będziemy i będziemy się chwalić naszymi pociachamy czego one nie wywinęły:)

Ato domek naszej córci:)

- agnesss
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Moni, jaki śliczny brzuszek

Powiem Ci,że ja też się zastanawiam jak będę chodziła w 9tym miesiącu? Chyba raczej będzie to ''toczenie się'' niż chodzenie

Loca, masz rację z tymi dolegliwościami. Wraz z drugim trymestrem, pożegnałyśmy dobre samopoczucie. Chociaż...czy aż tak ''cudowny'' był ten drugi trymestr, jak piszą w gazetach to nie wiem...

Darmag, po przeczytaniu Twojego posta postanowiłam napisać ,że zgadzam się z Tobą. Ciężko kupić coś młodemu chłopczykowi na urodziny. Ciekawe czy z dziewczynkami jest łatwiej? Ciuszki, lalki? Chociaż teraz to idzie tak do przodu wszystko, że niedługo będziemy mówiły tak jak nasze babcie i mamy kiedyś : '' a za naszych czasów...'', ''ta dzisiejsza młodzież...''

Pala, masz jakieś sprawdzone,ulubione odżywki do włosów? Ja cały czas poszukuję jednej ulubionej, ale coś mi na razie żadna super nie podeszła. Co do snu Twojego męża... to się uśmiałam. Wyobraźnia ludzka nie zna granic haha:D
Faza, Tobie również wesołych i spokojnych świąt :* Dużo odpoczynku w gronie najbliższych!
Domi,cieszę się ,że nastrój Ci się polepszył! I dziękuję bardzo:) Jak będę miała więcej zdjęć ze ślubu, to Wam wkleję ,same zobaczycie ,że ten brzuch widać bardziej niż Wam się wydaje

Zgadzam się z Tobą i Darmag - Roma, wiek nie ma nic do rzeczy a wręcz przeciwnie, doświadczone mamusie są jeszcze bardziej cenniejsze na forum ,ponieważ macie to już za sobą jeden raz i zawsze o to doświadczenie jesteście od nas mądrzejsze

Kojeczka i Loca chyba odpoczywają w weekend

Ja uciekam obiad kończyć. Buziaki i miłego popołudnia! :*
- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Widzę, że na forum nastąpiło oczyszczanie atmosfery. Nie wiem czy chodzi, to o mnie, aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że nie odpisuję każdej z Was. Często czytam forum na telefonie, a że mam telefon pamiętający stare czasy, to pisanie na nim na forum jest dla mnie wyzwaniem

Przyznaję, że wczoraj cały dzień czytałam Was tylko na telefonie, bo miałam szykowania od groma, później gości a dziś ledwo żyję. Wstałam rano i czułam się strasznie zmęczona

I mam nadrabiania od piątku wieczorem

No to jem zupę, czytam i piszę