BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #810958 przez Loca
Witam :)

Darmag, ja mam tak ze czytam posty, a pozniej one mi jakos uciekaja jak chce odpisac :huh: i konczy sie na tym ze odpisuje na te co pojawiaja sie na bierzaco.
Takze prosze o wybaczenie :kiss:

Wlasnie, bo mialam sie Ciebie zapytac o te anemie, czy lekarz przepisal Ci dodatkowa dawke zelaza? Bo ja mam zalecenie brania witamin z zelazem i do tego jeszcze dodatkowa dawke.

Roma, a na bol bioder nie pomaga spanie z poduszka miedzy nogami?

Moni, ja jak zasnac nie umiem to wypijam szklanke cieplej herbaty, czasem pomaga :) bo jak mam lezec w lozku i co 1 h sprawdzac, ktora jest godzina to sie tylko mecze.

Majeczko a nie bola Cie opuszki palcow od wbijania szpilek :silly: ? Moja tesciowa robi babki z papieru, zwija kartke papieru w jakims tam ksztalcie i przykleja na ten styropian :) tez ladnie to wyglada.
P.s nieznosze karpia :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #810961 przez pietruszka
Darmag, na pewno jest troche prawdy w tym co piszesz. Ja mam tak, ze niektore dziewczyny dobrze kojarze, inne mniej mi zapadły w pamiec i pewnie dlatego odpisuje tylko na te postu, które mi utkwiły w glowie. Ale akurat ciebie sobie zapamietalam. Na samym poczatku moje posty przechodziły bez echa, juz miałam porzucić forum, ale potem poczułam sie tu lepiej. Mam nadzieje,ze damy rade podtrzymywać sie tu na duchu. Dobrze, że napisalas, co ci na sercu leży. Buzka

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #810973 przez darmag21
Loca ja dostalam zelazo i magnez na skurcze lydek,mam brac raz dziennie.

Na anemie mam Tardyferon a magnez Chela- Mag B6.

Mam nadziej, że pomogą.

Piertuszka, ja juz tak mam, ze nie potrafie trzymac jezyka za zebami i gadam co mi na sercu lezy. Nie wiem czy to wada czy zaleta,bo wkoncu ktos moze sie na mnie obrazic jak cos powiem i kogos uraze.

11 lata 3 miesiąc temu #810987 przez Kasztanowa
Ja mam podobne wrażenie co do zauważalności, ale myślałam, że to dlatego, że dołączyłam do Was dużo później, jak już się znałyście i byłyście zżyte ze sobą.
To forum jest inne niż te, do których byłam przyzwyczajona, tu każdy wątek miesięczny jest takim śmietniczkiem, do którego wszystko się wrzuca. Trochę szkoda, bo oprócz codziennej paplaniny jest tu masa przydatnych informacji, a dziewczyny z kolejnych miesięcy szukają ich od nowa ;) Lepiej by było, jakby było więcej tematycznych wątków i jakby dziewczyny się w nich udzielały. Osobny o materacach, osobny o wyprawkach, o badaniach itp. A one jeśli są, to świecą pustkami. Trochę szkoda, potencjał się marnuje i po jakimś czasie w takim wątku jak nasz nie sposób odnalezc przydatnych informacji.

To tyle z przemysleń :D Mąż pojechał po choinkę, to będzie nasza pierwsza wspólna :) A ja sprzątam i ogarniam pomału, bo brzuszek coraz bardziej przeszkadza w codziennych czynnościach. Także teraz zrobiłam sobie przerwę na kawę ;)

11 lata 3 miesiąc temu #811009 przez moni91
Hej Mamusie a ja znowu dopiero wstałam:):) Darmag ja wcześniej tez mialam takie uczucie jak ty i tez powiedzialam co mi na sercu leży teraz jest super po prostu moze nie zawsze odpisujemy bo nie zawsze wiemy co odpisać a czasem zapominamy jak jest wiecej postow wiec nie denerwuj sie i nie smutaj:-*:-* idę jeść bo zgłodniałam:):):)

11 lata 3 miesiąc temu #811020 przez Loca
Ja tez dostalam tardyferon, troche boje sie brac to zelazo bo slyszalam gdzies ze od nadmiaru zeby zaczynaja sie psuc....nie wiem ile w tym prawdy.

Darmag, lepiej jest mowic co Ci lezy na sercu, bo pozniej dochodzi do nieporozumien, a tak to wszystko jest jasne, ja to tam uwazam za zalete :)

Kasztanowa, a jaka choinke bedziecie miec? Sztuczna czy prawdziwa? My w zeszlym roku mielismy prawdziwa, chcielismy ja posadzic u rodzicow przed domkiem, ae okazalo sie ze jej korzenie podcieli! Wiec w tym roku mamy sztuczna, co prawda nie bedzie pieknego sosnowego zapachu w domu ale coz, przynajmniej sypac sie nie bedzie.

My juz po zakupach przedswiatecznych, wlasnie zabieram sie za pakowanie prezetow :) dla dzieciakow zrobilam drobne upominki, mysle ze i ta beda sie cieszyc :)

A co do tych watkow tematycznych, to tez jestem zdania ze byloby lepiej, bo ja to sie tu u nas czasem gubie, i nie chce mi sie wracac te 100 stron zeby znalezc odpowiedz na moje pytanie.

11 lata 3 miesiąc temu #811050 przez agnesss
Hej Kobietki

Widzę,że ktoś nareszcie poruszył ten wątek... Darmag, jak mam być szczera, to mam tak samo jak Wy ,jeśli chodzi o odczucia '' olewania '' na forum. Ja wiem ,że nie da się wszystkich zapamiętać, ale np w ostatnio jak miałam mieć wizytę pisałam o tym dzień wcześniej i w ten sam dzień. Po wizycie wchodzę na forum a tu dyskusja wre ,że super,że udane wizyty,że to już wszystkie ,które miały na dziś iść do lekarza..no zapomniano o mnie. Niby pierdoła, ale zabolało. To samo z odpisywaniem. Zaś z drugiej strony, jest nas tutaj troszkę i ciężko wszystkim odpisać po całym dniu nieobecności a grupki zawsze były ,są i będą ,jak widać nawet na forum :P

My już choinkę mamy postawioną i też jest to nasz pierwsza wspólna :)
Wigilię robimy sobie sami we dwójkę w mieszkaniu. Nasze pierwsze święta :)

11 lata 3 miesiąc temu #811052 przez roma4
Darmag zgadzam się z tobą , ja tez jestem inaczej traktowana pewnie z racji wieku jestem dużo starsza od Was ,nie które do dzisiaj się do mnie nie odezwały, ale już się tym nie przejmuje
Faktycznie przepraszam ze swojej strony przegapiłam Twój wątek , przykro mi staram się wszystkie czytać ale że on kończył strone poporostu się nie cofnęłam ....W końcu forum jest min po to żeby oczekiwać odpowiedzi

Loca fakt za dużo żelaza może zaszkodzić bardziej niż jego niedobór,ale skoro lekarz ci go przepisał to pewnie miał powód,tak przynajmniej myslę

Kasztanowa będziecie we dwoje na święta? czy zle zrozumiała , bomy we trójkę sami pierwszy raz na wigilii będziemy tak jak Agness oni też sami ,mam nadzieję ,że będzie fajnie :)

Zróbcie zdjęcia będzie co oglądać....

a co mioch bóli to któraś pisała o poduszkach ,tak śpię z poduszkami między nogami i tonie działa , dowiedziałam się ,ze miną po porodzie i nic na to nie ma czyli jeszcze 3 miesiące

Mam nadzieję , że wejdzie mój post bo już drugi nie chce mi wejść

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #811064 przez darmag21
Ciesze sie dziewczyny ze sie ze mna zadzacie, ja wiem, ze nie da sie na wszytskie posty odpisac i czasem nadgonic 5 stron. Ja przewaznie przepraszam i nie odpisuje nikomu usprawiedliwaiajac sie tym ze nie jestem w stanie... ale pamietajmy o tych dziewczynach co tez zadziej wchodza bo faktycznie to bardzo zniecheca do wrocenia na forum a nie kazda z nas ma tyle czasu i czasem nastroju zeby pisac.

Roma mysle ze wiek nie gra roli, wiec nie przejmuj sie tym.

Loca tez mysle ze nadmiar moze mogl zaszkodzic ale jak bedziemy pilnowac zeby nie przedawkowac to zle nie bedzie.

Agnesss u mnie wigilia z moimi rodzicami, bo razem mieszkamy, pozniej mamy jechac pokolacji do tesciow, ale takmnie tesciowa wkurzyla ze z checia bym wcale tam nie pojechala tylko pare rzeczy wygarnela.

Kasztanowa ja raz w zyciu mialam zywa choinke ale nie utrzymala sie ... i juz od paru lat mamy sztuczna. Moze wkleje i wam pokaze jak moja wyglada.

11 lata 3 miesiąc temu #811065 przez darmag21

11 lata 3 miesiąc temu #811070 przez roma4
Darmag ładniutka,ja mam żywą taki kszaczor ,tez taka duża jak Twoja tylko nie taka prościutka :)

11 lata 3 miesiąc temu #811082 przez Kasztanowa
darmag21 , piękna :) Nasza już jest, czeka na ubranie :) Żywa i taaaaaaka duża :D

Loca napisał:

Ja tez dostalam tardyferon, troche boje sie brac to zelazo bo slyszalam gdzies ze od nadmiaru zeby zaczynaja sie psuc....nie wiem ile w tym prawdy.

Jak masz anemię, to ciężko, żeby nadmiar się zaraz zrobił, może dorówna do norm, a może ciągle poniżej będzie ;) Ja też mam żelazo - Ascofer.

roma4 napisał:

Kasztanowa będziecie we dwoje na święta? czy zle zrozumiała , bomy we trójkę sami pierwszy raz na wigilii będziemy tak jak Agness oni też sami ,mam nadzieję ,że będzie fajnie :)

Na pewno będzie fajnie :) My nie będziemy sami, wigilia u teściów, jeszcze dwie szwagierki będą, w tym jedna z mężem. A na święta jedziemy do moich rodziców :) Te święta pierwszy raz spędzamy razem :)

11 lata 3 miesiąc temu #811083 przez agnesss
Cosik mnie dziś podbrzusze pobolewa ,biodra i pachwiny:/
Śliczna choinka Darmag :)
Ja żywej nie miałam nigdy. Zgram zdjęcia to też pochwalę się naszą :)

11 lata 3 miesiąc temu #811086 przez agnesss

Taka nasza, niebiesko-srebrna ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #811089 przez darmag21
No to troche sie swiatecznie zrobilo w naszym watku, agnesss piekna choineczka, kazda macos w sobie, pachwiny mnie bolaly wczoraj, ale moze od nadmiaru chodzenia bo dzinic juz nie czuje.

Kasztanowa koniecznie sie swoim drzewkiem pochwal.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka