BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #812034 przez moni91
Wesołych Świąt Mamusię :*:*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812040 przez Loca
Witam w te wigilijne południe :)
Ja wpadłam tylko życzyć wam wesołych, zdrowych i pogodnych świąt :) może śniegu nie ma ale za to u mnie pięknie świeci słońce i tego słońca życzę wam w serduszkach i na niebie jak najwięcej :) :kiss:

Claudii, cieszy mnie bardzo fakt, że po wizycie wszystko ok :)

Annlu, jestem zdania takiego jak Kasztanowa, podkreśl brzuszek i chwal się nim, bo jest czym :)i czuj się piękna, bo nie ma brzydkich kobiet w ciąży :D ja ze swojego brzuchala jestem dumna :D

Kasztanowa, piękna choinka :) nasza pierwsza wspólna wigilia była w zeszłym roku, było pięknie, romantycznie, w tym roku idziemy do moich rodziców, ojj będzie się działo, dzieciaki, moi bracia będą śmiechy, a później wspólna pasterka.

Pietruszka, mój synek w 26 tyg ciąży powinien dobijać do 1 kg, a miał zaledwie 700g, nie jedno dziecko tyle waży w 24 tyg, każdy dzieciaczek rośnie w swoim tempie i nie ma się czym przejmować, ja jestem zdania,że jeszcze nadrobią.

Moni, co do skurczy staraj się leżeć jak jak się pojawiają, albo wziąć ciepłą kąpiel :) no cóż już mamy bliżej jak dalej do rozwiązania, więc będą one sie pojawiać coraz częściej.

Co do wagi, to moja zatrzymała się póki co na 58 kg, więc ciągle mam 4 kg nadrobione i -1 kg do wagi sprzed ciąży, wszyscy mówią że jestem jakiś fenomenem, bo 28 tydzień ciąży, a mi tylko brzuch wybiło, ja powtarzam "spokojnie mam jeszcze 3 ms więc wszystko może się zdarzyć", no cóż moja mama w pierwszej ciąży przytyła 10 kg w drugiej 8 i w trzeciej też ok 8, liczę na to że u mnie też się to powtórzy :P chciałabym w dniu porodu ważyć 64 kg max, zobaczymy co z tego wyjdzie...jeszcze pełne 3 ms przede mną więc wszystko jest możliwe.

p.s miało być krótko, a wyszło jak zwykle :)
Wesołych świąt dziewczyny dla was i całych waszych rodzin!

10 lata 11 miesiąc temu #812046 przez darmag21
Hej mamusie,z racji tego ze dzis jeszcze troszke do zrobienia... ja tylko na chwilke,zyczyc wam spokojnego wieczoru... przepysznej kolacji, radosci i usmiechu ...
Kasztanowa, choinka przepiekna. No i szykujmy sie by pieknie wygladac w ten dzien, niech nas podziwiaja,a co ... zobaczymy codzismoja kochana tesciowa bedziemowic,hmmm... relacjewam na pewno zdam,moze poznym wieczorem lub jutro...

Milego popoludnia i wieczorku.

Trzymajcie sie.
:kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #812070 przez moni91
Ja już ogarnięta na Wigilię musiałam teraz się ubrać i umalować bo potem bym na szybko musiała a z brzuszkiem tak nie da rady:):) Buziaki Mamusie:)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812073 przez majeczka22
u mnie już też wszystko zapięte na ostatni guzik, prezenty popakowane, choinkę dzisiaj ubrałam, sałatki przygotowane, ryba upieczona - tylko jakoś pogoda jest jakaś wiosenna bo +10 stopni :)

10 lata 11 miesiąc temu #812080 przez agnesss
W dniu Bożego Narodzenia,
Dziś składamy Wam życzenia,
Aby raźniej w duszy było,
Aby się Wam dłużej żyło,
Aby szczęścia i radości,
Pomyślności i miłości
Z życia nigdy nie ubyło,
Aby Wam się lepiej żyło.
W życiu bez smutku i cierpienia,
Oto Nasze są życzenia.
Wesołych świąt dla Wszystkich mamuś :* Życzę razem z córeczką i mężem :)

10 lata 11 miesiąc temu #812128 przez moni91
Hej mamusie ja już od jakiegoś czasu w wyrku ale nie mogę zasnąć:( i sie mecze:( malutka fisiuje a tatuś chrapie obok :) Wigilijna kolacja udana dzieciaki zadowolone z prezentów mały Florian jak zwykle mały łobuz ja sie śmieje ze ma ADHD bo naprawdę on świruje za 3 i chce wszystko dotykać i oglądać :):) nio teraz ma bunt 3latka:) aj dobra staram sie dalej zasnąć buziaki mamusie :-*:-*

10 lata 11 miesiąc temu #812133 przez roma4
Ja juz nie śpię od dwóch godzin postanowilam wejść na forum zobaczyc co tu słychać

Kasztanowa fajna choinka :)

darmag myslę ,że zrobiłaś sie na cudo i z teściową jakoś wytrzymalaś :)

moni fajnie że jestes zadowolona z wigilijnej kolacji :)

Moja wigilia byla taka sobie chyba tylko mała była tak naprawde zadowolona , ja jakos mam doła i wkółko placzę , nawet moj facet dziala mi na nerwy , moze czas coś zmienić? tyle tylko ,że z jednym maluchem , a drugim w drodze pewnie niec nie zrobię . Sory dziewczynki za te pesymistyczne myśli w swięta jakos tak mnie naszło,,,

Wszystkiego dobrego w Boze Narodzenie

10 lata 11 miesiąc temu #812144 przez darmag21
Hej mamcie, ja dzis nie moglam spac... oczy na zapalki,ale wazne ze dzis moge lezec z tylkiem i nic nie robic.

Roma z tesciowa przezylam, byla az za mila, mojemu mezu wchodzila w tyl... bez mydla, przepradzala ze nie przyjechala na ur,im... i dala mu prezent spozniony. Niech jej bedzie, nic na to nie poradze. No i Roma nie wiem czy cudnie wygladalam bo sluchajcie co mi moje dziecko wczoraj powiedzialo : Zakladam bransoletki, a on mowi : i tak z tym brzuchem nie bedziesz sexi wygladala. ZATKALO MNIE , mowie wam... wiec mu odp... ze moze sexi nieee ale chce chociaz ladnie wygladac. Maly bobel nie wiem z kad sobie to wymyslil.

Roma nie lam sie, zycie jest troche monotonne i chcialo by sie cos zmienic ale nie zawsze wiemy jak to zrobic i co zmienic. Jeszcze 2,5 miesiaca i hwarantuje ze zycie przewroci sie do gory nogami i mysl o tym kochana pozytywnie.

Moni ja tez sluchalam chrapania mojego meza.. ale ja tak zraz krzycze zeby przestal albo noga sztiram, ale to i tak na chwilke tylko dziala.

Pozniej wybiore moze jakies zdjecia i wrzuce Wam no i wy dziewczynu tez sie pokazcie.

Milego swietowania...

Buziaki.

Do zas...

10 lata 11 miesiąc temu #812156 przez darmag21

Dzis zaczynamy 30tydz :ohmy: :ohmy: :ohmy:

10 lata 11 miesiąc temu #812161 przez moni91
Hej mamusie ja juz po śniadanku :) niemam fotek z wczoraj:( darmag ślicznie:)

10 lata 11 miesiąc temu #812186 przez pietruszka
Kasztanowa, piękna choinka!

Darmag,ale Ci synal dowalił! He he. Bardzo ładnie wyglądasz, 30 tydz :)

Annlu, wiadomo że teraz inaczej wyglądamy, ale co tam, nie ma się czego wstydzić. Ja się ubrałam w obcisłą kieckę i będę świecić brzuchem :)

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812200 przez Loca
Witam :)

Ja juz zmeczona jstem tymi swietami, jutro z mezem caly dzien w domu spedzimy i chyba przespimy wszystki...nie dosc ze zmeczona to i przejedzona....

Darmag, no pieknie juz 30 tydzien, to za kilka tyg maluszek bedzie z wami :) a dzieci to sa czasem, az za szczere :silly:

Roma, hormony szaleja, ja swiat tych prawdziwych nie czuje juz od kilku lat...wazne, ze coreczka byla zadowolona :)

Pietruszka, i slusznie :) przynajmniej teraz mozemy brzuszkami sie chwalic ;)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812206 przez pala813
Witam mamusie :)
Jej powiem wam, ze juz mam dość tych świąt, cały czas to jedzenie i siedzenie przy stole, juz nawet nie jem, samo patrzenie mi wystarcza. Dopiero wróciliśmy do domu posiedzimy spokojnie, pojdziemy spać i jutro od rana to samo. Wczoraj wróciliśmy dopiero o 22. Po trzech wigiliach miałam naprawde dość :ohmy: Jutro jedziemy do dalszej rodziny, najchętniej zostałabym w domu :(
Dzisiaj dziadkowie się oburzyli jak powiedziałam, że idziemy do kina w piątek na Hobbita :laugh: Ja bardzo lubie tego typu filmy, oglądałam władce pierścienia wszystkie części, Hobbita pierwszą część tez, czytałam książke i nie widzę powodu dla którego miałabym sobie tego odmawiać w ciąży. Argument bo kobiety w ciąży nie chodzą do kina i argument nr 2 bo tam są straszydła :lol:

Kasztanowa piękna choinka :)
Loca ja chciałabym się w 12 no 13kg zamknąć ale kto to wie:unsure: Ja już mam 9 kg na plusie a babcia której dawno nie widziałam nie mogła się nadziwić ze tyle przytyłam, mówi że tylko piłka mi sterczy z przodu :laugh:
Majeczka jakby tak nie wiało strasznie to pogoda jak na wiosne 10 stopni i słoneczko :) Tylko przez tą pogode ja tych świąt w ogóle nie czuje.
Roma hormony dają o sobie znać, każda z nas czasem tak ma. Ja sie wczoraj popłakalam bo nie mogłam paznokci pomalować tak jak trzeba, no mądre to? :laugh:
Darmag mocny tekst Twojego syna przebił wszystko :laugh: :) Dokładnie zgadzam się co do monotoni życia, chyba każdego czasem dopadają takie przemyślenia. Za dwa miesiące wszystko nam się poprzewraca do góry nogami, wtedy dopiero będzie :lol:
Ślicznie wyglądasz :laugh:
Pietruszka ja też mam obcisłą sukienke a co :laugh:

Pokaże wam moje udekorowane pierniczki:)

Ej a dziewczynki jak się robi tak żeby tylko dla zalogowanych było widoczne?

Darmag my zaczynamy dzisiaj 32 tydzień :ohmy: :lol:
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #812208 przez roma4
Darmag dzięki za wsparcie , cieszę się,że wizyta u teściowej się udała ,a ten twój synuś to ma takie teksty jak moja mała .....Ciekawe skąd to biorą nie? mnie moja mała pyta kiedy będę normalnie wyglądać? :) :) :) ładnie wyszłaś :) :)

Pala widzę ,że przynajmniej nie siedzisz w jednym miejscu ,a dlaczego kobiety ciężarne nie chodzą do kina? dziwny argument wysuwają twoi dziadkowie ,prawdę mówiąc też mam już dość świąt więcej tych przygotowań niż to wszystko warte, a jakie ciasteczka, super

Loca wiem ,ze to min hormony ale pół wigilii przepłakałam bo nie było tak jak ja bym chciała,, no trudno na szczęście nowy dzień nastał, też jestem przejedzona

Pietruszka mam nadzieję,że pięknie " świeciłaś tym brzuszkiem" :huh: :huh:

Cieszę się że powoli się kończą te święta :) :) :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka