BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #812377 przez domi2907
A co do imieniq to mi sie tez olius bardziejpodoba. Buzka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #812432 przez moni91
I zostałam sama na noc w wyrku moje kochanie na noc do pracy poszedł:(:( ciekawe jak ja zasnę bez niego :( Buziaki mamusie:(:(

10 lata 11 miesiąc temu #812500 przez moni91
Witam z rana mamusie mojego jeszcze niema jeszcze w robocie do 10:( A jak tam u was ?? Jak samo poczucie i humorki??? Buziaki

10 lata 11 miesiąc temu #812501 przez faza56
Hej mamusie :)

Jak po świętach? Zgagi nie było? :P Mam nadzieję, że wszystkie spędziłyście wspaniałe święta, czekam na relacje :)

Darmag mi się Olivierek bardzo podoba. Tym bardziej jak się przyzwyczailiście do tego imienia to może szkoda byłoby zmieniać.

Ja dzień przed Wigilią byłam na USG i na wizycie. Maluch rośnie (1360g), zdrowy, także to najważniejsze. Zmartwił nas fakt, że okazało się, że dzidzię zasila pępowina dwunaczyniowa :/ coś się musiało zadziać pomiędzy 20 a 30 tc, że jedna przestała działać. Teraz będę miała USG i wizyty co 2 tyg. żeby monitorować rozwój i wagę Marcelka. Najważniejsze, że rośnie, serduszko miarowe, nerki też ok i wszystkie parametry w normie. No i czeka mnie leżenie w szpitalu ok 2 tyg przed planowaną datą porodu także możliwe, że rozpakuje się lub rozpakują mnie wcześniej :)
Ale jestem dobrej myśli i wierzę, że wszystko będzie dobrze :) Proszę, żebyście też trzymały kciuki za maluszka żeby dobrze się rozwijał :)

roma
To chyba Ty pisałaś, że masz ból w biodrach, kurczę i mnie to złapało. Robisz coś z tym? Śpisz jakoś inaczej czy coś żeby ból zniknął?

Pozdrawiam Was i ściskam. :kiss:
Idę szykować chałupę bo ksiądz dziś u mnie chodzi.
Do potem :)

10 lata 11 miesiąc temu #812502 przez kojka-waw
Cześć Słoneczka

Zanim nadrobie to się to najpierw przywitam.
Mam nadzieję, że u Was wszystko ok.
Mój telefon robi mi psikusy, pokasował mi kontakty,
Zawiesza się i wogóle chyba niedługo zrobi kaput (tfu tfu oby nie bo to jedyny sprZęt do łączenia się z netem )

Jak minęły Wam Święta? Pod choinką były prezenty czy rózgi ??

10 lata 11 miesiąc temu #812507 przez moni91
Faza to dobrze ze maluch dobrze sie rozwija:) bende trzymała kciuki za was oboje:)

10 lata 11 miesiąc temu #812512 przez roma4
Witam wszystkie mamusie po świętach
Faza dobrze ,że Twój marcelek rośnie myślę że ta pępowina nie przeszkadza poprostu będą częściej sprawdzali czy małemu jest dostarczana odpowiednia ilość substancji odżywczych, ja mam do Was sentyment bo wiesz moj też marcelek... :)Nie martw się wszystko będzie dobrze :) :) :) :) A co tych bóli bioder nic mi nie pomaga poprostu śpię na poduchach i nie raz na wznak ale wtedy układa sobie wysoko poduszki

Witam Kojkę , po świętach ok ja sie cieszę ze się skończyły nie lubie takiej monotonii , a jedzenia na zostawało , że się zastanawiam co z tym będziemy robić, hej rózgi nie było...
Cześć Moni ty jak zwykle wcześnie wstajesz ,pewnie mąż nie długo wraca

10 lata 11 miesiąc temu #812516 przez darmag21
Witam poswiatecznie.

Faza najeazniejsze ze z maluszkiem dobrze, rosnie zdrowo i to najwazniejsze. Tez mysle jak Roma. No i oczywiscie ze trzymam kciuki.

Moni to faktycznie poranny ptaszek. Ja dlugo nie moglam dzis zasnac ale e koncu jakos sie udalo.

Kojka witamy, witamy ... myslalam co u ciebie ale wlasnie kiedys przypomnialo mi sie ze pisalas cos o wadliwym telefinie.

Domi co do sernika to ogolnie mialam 4 przepisy i wszystkie takie same skladniki ... roznily sie tylko ciastem na dno.

Dziewczyny utwierdziliscie mnie w tym ze Olivierek ladniesze i to zostaje, nie wymyslam.

Zjadlam sniadanko i trzeba sie wykaraskac z lozka jak to dobrze ze naz w domu i nie trzeba sie zrywac szybko zeby malego zawiesc do szkoly.

Musze skoczyc tylko po swierze pieczywo bo te przedswiateczne juz nie jadalne.

Za bledy przepraszam ale pisze z tel.

Do zas.. milego dnia.

10 lata 11 miesiąc temu #812530 przez kojka-waw
Nie nadrobie wszystkiego bo albo mnie wywala albo ktoś zadzwoni i te mnie wywala.
Odezwę się później bo muszę za nawigacje robić i mojego telefonicznie do punktu dostawy poprowadzic .

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812532 przez Loca
Witam poswietach :)

Faza, pierwszy raz slysze o czyms takim jak pepowina dwunaczyniowa...ale jesli maluszek rosnie to najwazniejsze :)

Darmag, co do imienia to ja jestem zdania, ze na kazde cos sie znajdzie, jak nie przezwisko to bedzie z czyms sie kojazylo. Uas stanelo na mikolaju, ale nie mowimy do malucha po imieniu, tylko "syneczek" "maluszek" "mlody" ,rodzice meza ciagle sa zdania, ze jak wymyslilismy teraz imie to tak zostanie, a ja uwazam ze dziecko rodzi sie z imieniem i jak zobaczymy malucha to moze nam bardziej pasowac imie np. Milosz albo Rafal :silly: ah w ogole 30 tydzien Ci sie zaczal... :) mnie do 30 tyg brakuje tylko 2 tyg.
Nie wiem jak wy ale mnie zaczyna przerazac fakt, ze moge z niczym nie zdazyc, bo przeciez grudzien tak szybko zlecial, do 7 stycznia tez szybko czas smignie bo maz ma urlop, a jak on w domu jest to jakos tak....czas przez palce mi ucieka.
Jak to ktoras napisala, chyba pomalu trzeba zaczac torbe do szpitala paowac, przynajmniej dla siebie...kiedy zamierzacie robic pranie dla maluszkow?

Moni, a Ty w ciagu dnia spisz? :silly: bo ja to bym chyba nie dala rady tak wczesnie rano wstawac i byc caly dzien na nogach.

Roma, ja tez sie ciesze ze swieta sie skonczyly :) dzisiaj weszlam na wage i jak szybko na nia wskoczylam tak szybko z niej ucieklam w ciagu ostatnich 3 dni przytylam 1,5 kg :ohmy:

Ostatnio znow mnie skurcze mecza, wiec lece na nospie...

10 lata 11 miesiąc temu #812549 przez annlu
Hej wszystkim :) Nie było mnie, bo byłam zabiegana, więc postaram się teraz nadrobić nieobecność :) Jak kogoś pominę to przepraszam :<

Pietruszka
Nie martw się, jeszcze okaże się, że Twoje będzie największe hehe :) Wszystko się może zdarzyć do marca :)

Domi
No teściowie nie dali mi popalić. Dało się znieść :) Fakt te święta nie do końca były takie jak sobie wyobrażałam, no ale ... nie można mieć wszystkiego....
I też w niektórych sytuacjach zastosowałam Twoje " tak oczywiście" :D

Roma
Dziękujemy za życzenia i dla Ciebie też wszystkiego dobrego i oczywiście szczęśliwego porodu i zdrowego maluszka :)
Moja wigilia też była taka sobie...?
Śliczna mała :)

Pala
dziękujemy za życzenia i też wszystkiego dobrego :)
Też mam dosyć siedzenia przy stole i patrzenia na jedzenie... A i pięknie pierniczki ! :)

Kasztanowa
Piękna choinka :) A no i pokazałam brzuszek :)

Moni
Dziękujemy za życzenia i też wszystkiego dobrego :)

Loca
Dziękujemy za życzenia i też wszystkiego dobrego ! :) Tak, tak, podkreśliłam brzuszek :)
I ja też jestem baaardzo zmęczona tymi świętami. Ciągłe siedzenie do późna mnie wykańcza... :(

Agness
Dziękujemy za życzenia i też wszystkiego dobrego ! :)

Darmag

zycie jest troche monotonne i chcialo by sie cos zmienic ale nie zawsze wiemy jak to zrobic i co zmienic. Jeszcze 2,5 miesiaca i hwarantuje ze zycie przewroci sie do gory nogami i mysl o tym kochana pozytywnie.

Oooooo mam nadzieje, że tak będzie :)
I przepięknie wyglądałaś :) a ja 30 tydzień zaczęłam w wigilię :) Może urodzimy w tym samym czasie hehe :)
I faktycznie ten czas strasznie szybko mija... Za pare dni już styczeń a od stycznia to już tylko kawałeczek :)
I imię Oliwier też mi się podoba :)

Faza
Bądź dobrej myśli a na pewno będzie dobrze :)

10 lata 11 miesiąc temu #812551 przez moni91
Nie śpię Locia w ciągu dnia ja dziś wstałam o 8.50 i już się nie kładłam:):) więc to nie tak wcześnie dziewczynki:):) ja już w Styczniu zaczynam się pakować do szpitala:):)

10 lata 11 miesiąc temu #812553 przez annlu
A mnie te święta zmęczyły, trochę jestem zawiedziona moim facetem..... i w sumie dobrze, że już po....

Jedyne co to cieszę się z czasu spędzonego blisko z rodzicami i moim chrześniaczkiem który przyjechał i tu Wam pokaże małego brzdąca :)

10 lata 11 miesiąc temu #812556 przez annlu
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #812585 przez darmag21
O tej torbie to szpitala w styczniu to ja wspomnialam,no i trzeba sie za nia zabrac...

Co do prania ciuszkow to myslalam sobie moze o pocztku lutego jak juz zamkne dzial z ubrankami i wszytskim co trzeba wyprac.

Ja sie bardzo ciesze po swietach,jedzenia owzemzotalo, ale juz jakos tak inaczej...

Annlu bardzo ladnie wygladasz i fajnych chlopczyk.

Loca w 3 dni 1,5 kg,wooow...ciekawe jak u mnie, ale ja juz mam 11 na plusie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka